canım merhaba geçmiş olsun..izim bu sayfa da fsh yüksekliği bayanlardaki fsh..ALLAH yardımcınız olsun..Kizlar benim esim azolu fsh 54 doktor cok yuksek dedi igne tedavisinde simdi bide isirgan cayi icsin dedi belki ise yarar doktor kaan aydos
Tesekur ederim canim rabbim hepimizin yardimcisi olsuncanım merhaba geçmiş olsun..izim bu sayfa da fsh yüksekliği bayanlardaki fsh..ALLAH yardımcınız olsun..
Sen kizina bir kavussaydin hiiiic sıkilmazdin artik ayy ne guzel cok mutluyum senin adina ya bir fsh magduru daha kurtulacak :) benim de babam geldi bu haftasonu bizde kahvaltiyi topladim derse oturdum...Kizlar canlarim ne yaparsiniz bugun pazar ve cok sikici esimde arkadadlariyla cikti.bu aralar surekli arkadaslariyla ve ben bu duruma gicik oluyorum .keske sizde yakinlarda olsaydiniz sizle bulussaydim bende
Ay evet ya onu ben de yasiyordum ilk zamanlar simdi biraz gecti ama cidden boyle su an ders notlarimda bile postmenopozal donemde yani 50li yaslardan sonra diyor ben bakiyorum kaliyorum boyle canim sıkiliyor diyorum ben 20de yasiyorum bunu.Dedigin gibi gidip anlatasim geliyor yoldan birilerine o kadar agir geliyor ki bazen..Tatlm daha yeni bu konuda mucadele etmeye basladgin icin herkesten destek ilgi beklemen normal.ben de ilk zamnlar oyleydim.herkes ilgilnsin istedim.hatta ilk ogrendm gunler yolda tanimadgm insanlari cevirip biliyor musunz bu yasta menopoza girdim diye aglayasim, anlatasim vardi...zaman olgunlastriyor insani.zamnla sorununla tek basina bas edebilmeyi, bas etmen gerektgini ogreniyorsun.ve sukretmemz gerektgini ogretyor zaman..sukurler olsun ki bugun doktor bize fsh in yuksek menopoza girdin yerine KANSERSIN VE DURUMUN COK AGIR demiyor...
Canim bunu yasamayan hiiic anlamiyor.Benim annem yasadigi icin biliyor ve beni anliyor.Gerci o iki cocuk sahibiyken yasadi bunu ama ne demek oldugunu cok iyi biliyor erken menopozun.O da doktora demis 3. Cocuk olmaz mi diye hacettepede bir profa gitmisti en son doktor da askere cocuk mu gondereceksin iki kizin varmis sen tiroidlerine baktir sagligina dikkat et demis ama annem de bazen huzunlenirdi siz gidince yanimda kalacak bir kucuk daha olsaydi diye ama tabi sukrediyor iki kizi var.Annem o yuzden bana cok destek verdi tabi kendinde de sucluluk hissetti biraz hic sucu olmasa bile.Esim de tip okudugu icin beni daha iyi anladi sanirim ama baska kimse ciddi anlamda anlamadi 50 yasindakiler doguruyor sen mi doguramayacaksin falan diyen oldu.Tup bebek yaparsin falan diyorlar kafalarina gore sanki tup bebek havadan geliyir.Anlatamiyorsun ki nerden anlayacaklar...Seni o kadar iyi anlıyorum ki,dr ile görüşmelere çoğunlukla kendim gittim, eşim ve kendi annemde ya durumu tam kavrayamadılar ya anlamadığım bir nedenle doğal yoldan olacağına inanıyorlar,destek olmasına destekler ama bazen hey farkındamısınız benim bebeğim olmuyor diye bağırmak istiyorum yalan yok. Sonra kendi kendime telkin ediyorum, ailede böyle bir durum yok,herkesin hemen bebeği olmuş,belki de bu nedenle anlamak istemiyorlar,bazen gerçekten ama gerçekten çok zorlanıyorum, hastalığı eylül ayında öğrendim çok bir zamanda olmadı ama bazen bütün dünyayı altedebilirmişim gibi gelirken bazen de o dünyanın altında eziliyorum
Ayy ne guzel canim.insallah kizima da saglikla kavusurum hic gecmiyor bu aylar korku tedirginlik var dun carsiya gittim battaniye zibin filan aldim bi yandan da kafamda deli sorular paranoyak oldum iyceSen kizina bir kavussaydin hiiiic sıkilmazdin artik ayy ne guzel cok mutluyum senin adina ya bir fsh magduru daha kurtulacak :) benim de babam geldi bu haftasonu bizde kahvaltiyi topladim derse oturdum...
Haklisin canim ya normal yoldan kavussan boyle olmaz tadini cikarirdin ama sen zor bulunca heran kaybedecekmis korkusu yasiyorsundur.Normal aslinda ama ne zorlari astiniz 30 fsh desen doktor yuz cevirir benim anneme fshi 30 yumurtasi bitmis bosuna evlenmesin demisti doktor dusun sen doktorlarin nasil baktigi bir vakasin ve simdi az kaldi kizina kavusmana.Az kaldi hem belli haftayi asinca erken dogsa bile yasar ve buyur en riskli donemleri atlattin canim sen insallaj sagsalim kavusacaksiniz oyle dusun.Ayy ne guzel canim.insallah kizima da saglikla kavusurum hic gecmiyor bu aylar korku tedirginlik var dun carsiya gittim battaniye zibin filan aldim bi yandan da kafamda deli sorular paranoyak oldum iyce
Ayy insallah kuzum ya zor bulununca demekki.dedigin gibi o drlardan cok gordum unutamadigim bisey var dr biesteron dhea yi receteye yazdi sonra bana bi uzatisi vardi dilenciye para verir gibi ehhh iste bi umut bazi hastalara veriyoruz diye igrenc dr nefret ediyorum o dr dan :)) bak simdi aklima geldiHaklisin canim ya normal yoldan kavussan boyle olmaz tadini cikarirdin ama sen zor bulunca heran kaybedecekmis korkusu yasiyorsundur.Normal aslinda ama ne zorlari astiniz 30 fsh desen doktor yuz cevirir benim anneme fshi 30 yumurtasi bitmis bosuna evlenmesin demisti doktor dusun sen doktorlarin nasil baktigi bir vakasin ve simdi az kaldi kizina kavusmana.Az kaldi hem belli haftayi asinca erken dogsa bile yasar ve buyur en riskli donemleri atlattin canim sen insallaj sagsalim kavusacaksiniz oyle dusun.
Yapma ya cok ilgincmis.Doktoru mu yanlis teshis koydu acaba kesilmis mi adetten peki? Gerci onu sormamissindir ama annede olunca kizinda da cikiyor genelde gorumcende nasil hic cikmamis hayret ya.biz sanssiziz demek ki.Kizlar bu arada gecen hafta kaynanamdaydik benim durumumu bilmiyor .laf arasinda sordum niye 2 cocukda kaldin cok seviyosun cocuklari dedim ilk cocugu gorumcem 17 yasinda kocamda 18 yasinda olmus.sonra 6 yil korunmuslar ve dr a gitmis dr senin yumurtan bitmis olmaz cocugun demis yani kaynanamda erken menopoza girmis.ama gorumcem masallah pat diye hamile kaliyo herzaman anlamiyorum bu nasil is
Kaynanam su an 48 yasinda rahimi alindi yani zaten otomatik adet gormuyo canim gorumceme bende sasiriyorum 30 yasinda ikinci dogumun yapti 3 yude dusunuyo dahaYapma ya cok ilgincmis.Doktoru mu yanlis teshis koydu acaba kesilmis mi adetten peki? Gerci onu sormamissindir ama annede olunca kizinda da cikiyor genelde gorumcende nasil hic cikmamis hayret ya.
Yok yani 24-25inde kesilmis mi adetten menopoza girmissin demis ya doktor.Doktor mu anlamadi acaba dedim 20-30 yil olmus cunku.Gorumcene hic yansimamasi ilginc ya Allahim ne talihsiziz ben annem gibi olmak icin bile cok sey feda ederdim.Kaynanam su an 48 yasinda rahimi alindi yani zaten otomatik adet gormuyo canim gorumceme bende sasiriyorum 30 yasinda ikinci dogumun yapti 3 yude dusunuyo daha
Kizlar malum onumuz kış.soguklarda hasta olmamak icin direnc kazanmk icin icimizi isitacak mis gibi, oldkca da lezzetli bi kış cayi tarifi vericem.aktara gidiyorsunuz.goz karari.kusburnu, hibuskus(eksi cay) ihlamur, karanfil, zencefil, tarcin (toz olmuyacak bunlar cubuk olcak) aliyorsunz.once tarcinn karanfil zencefili kaynatiyorz biraz sondrdukten sonra digerlerini koyup demlemeye birakiyorz.balla ya da sekerle tatlndrip iciyorz.zaten karanfl zencefl tarcin yumurta uretimini de arttirip rahmi guclndirir.bi tasta iki kus yani.ee kusburnu ve hibiskus ta da bol miktarda c vitamini var direnc arttiyor ve bircok faydalari var.icin gari:)
Yok yani 24-25inde kesilmis mi adetten menopoza girmissin demis ya doktor.Doktor mu anlamadi acaba dedim 20-30 yil olmus cunku.Gorumcene hic yansimamasi ilginc ya Allahim ne talihsiziz ben annem gibi olmak icin bile cok sey feda ederdim.
Yok yani 24-25inde kesilmis mi adetten menopoza girmissin demis ya doktor.Doktor mu anlamadi acaba dedim 20-30 yil olmus cunku.Gorumcene hic yansimamasi ilginc ya Allahim ne talihsiziz ben annem gibi olmak icin bile cok sey feda ederdim.
Canim onu hic soramadim ama girmistir zaten cocuk da olmamis demekki tamamen bitmis yumurtasi.senin annen kac yasindaydi girdiginde benimki 38 de girmisYok yani 24-25inde kesilmis mi adetten menopoza girmissin demis ya doktor.Doktor mu anlamadi acaba dedim 20-30 yil olmus cunku.Gorumcene hic yansimamasi ilginc ya Allahim ne talihsiziz ben annem gibi olmak icin bile cok sey feda ederdim.
Benimki de 36 galiba canim tamamen kesildigi yani.Ama annem kardesime de zor hamile kalmis oyle diyor aralari acildi biraz ben de hamile miyim acaba der test yapardim diyor sonra doktora gitmis biz cocuk istiyoruz olmuyor diye doktor da hic tahlil falan yapmadi diyor ya da yapti o hatirlamiyor klomen gibi bir ilac vermis ilaci kullandigi ay hamile kalmis.Yani aslinda fshi o donem de biraz yukselmeye baslamis bence diyorum keske tahlil yapsaymis ya da hatirlasaydin fshin kacti acaba diye kardesim 32de oldu benim.Canim onu hic soramadim ama girmistir zaten cocuk da olmamis demekki tamamen bitmis yumurtasi.senin annen kac yasindaydi girdiginde benimki 38 de girmis
Benim annemde menopoza yakin dogurmusBenimki de 36 galiba canim tamamen kesildigi yani.Ama annem kardesime de zor hamile kalmis oyle diyor aralari acildi biraz ben de hamile miyim acaba der test yapardim diyor sonra doktora gitmis biz cocuk istiyoruz olmuyor diye doktor da hic tahlil falan yapmadi diyor ya da yapti o hatirlamiyor klomen gibi bir ilac vermis ilaci kullandigi ay hamile kalmis.Yani aslinda fshi o donem de biraz yukselmeye baslamis bence diyorum keske tahlil yapsaymis ya da hatirlasaydin fshin kacti acaba diye kardesim 32de oldu benim.
Bence ondan annem biz fsh msh mi bilirdik ki diyor doktor hic tahlil yapmadan vermis hapi kullanmis hamile kalmis tahlil yapsa belki fsh yine biraz yukselmis olacak kafasini bulandirip stres yaptiracakti belki olmayacakti kardesim bilmiyorum bazen bilmemek daha iyi galiba ama bilip onlem almak da ayri iyi tabi.Hic sorma ben etrafima bakiyorum kadinlar hep adetten dert yaniyor diyorum Allahim ne kadar ender bulunan bir varligim ben onlarin yasina gelince adet olmak nedir coktan unutmus olacagimBenim annemde menopoza yakin dogurmus
Hatta spiral varken korunurken hamile kalmis kafa rahatligindan mi acaba .biz cok erken tanistik 30 yasindan once gorulme olasiligi yuzde 0.1 mis biz bu yuzdeye giriyoruz yani
Sorma canimm izne ayrilmadan once ogretmenler odasinda bayan hocanin biri adeyi 10 gun gecmis testte de negatifmis anlatiyor iste netten arastirdim menopoz filan diye korktum diyor bizim diger hocalarda yok artik bu yasta dediler kadinda 35 yasinda yani.iki cocugu var.bi de demesinmi ayyy oyle demeyin 18 de bile giren varmis diye hepsi tahtalara vurdular Allah korusun diye o anda benim suratimi gormeliydiniz guleyimmi aglayim mi bilemedim:))Bence ondan annem biz fsh msh mi bilirdik ki diyor doktor hic tahlil yapmadan vermis hapi kullanmis hamile kalmis tahlil yapsa belki fsh yine biraz yukselmis olacak kafasini bulandirip stres yaptiracakti belki olmayacakti kardesim bilmiyorum bazen bilmemek daha iyi galiba ama bilip onlem almak da ayri iyi tabi.Hic sorma ben etrafima bakiyorum kadinlar hep adetten dert yaniyor diyorum Allahim ne kadar ender bulunan bir varligim ben onlarin yasina gelince adet olmak nedir coktan unutmus olacagim
Bizim de derste hoca diyor annemin gunune denk geldim bir kere diye erkek bir hoca anisini anlatacakti hepsi postmenopozal kadin dusunun artik diyor millet gulustu boyle benim icim yarildi amaSorma canimm izne ayrilmadan once ogretmenler odasinda bayan hocanin biri adeyi 10 gun gecmis testte de negatifmis anlatiyor iste netten arastirdim menopoz filan diye korktum diyor bizim diger hocalarda yok artik bu yasta dediler kadinda 35 yasinda yani.iki cocugu var.bi de demesinmi ayyy oyle demeyin 18 de bile giren varmis diye hepsi tahtalara vurdular Allah korusun diye o anda benim suratimi gormeliydiniz guleyimmi aglayim mi bilemedim:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?