Canim prolaktin hormonu nedir hic bilmiyorum benim sanirim normaldi,esinin sorunu olmamasi buyuk bir arti masallah,gecen ay fsh yuksekligini ogrenince benimde dunya basima yikildi ama dunyanin sonu degil dert veren Allah dermanini da verir insallah.Eşim gitti canım sperm hareketliliği ve sayısı normalmiş. Bende hayıtı duydum ama cesaret edemedim bi doktora göstermek istiyorum sonuçları bakalım ne diycek. Bu ay farklı problemlerim vardı stresliydim gerçekten ondan mı yükseldi bilmiyorum ama beni iki gündür perişan etti üzüntüdenbende geçen aylarda tarçın bal çörekotu kürünü yapmıştım birde prolaktin değerim benim inip çıkıyo mesela bi ay 50 iken sonra 29 A düştü dostinex kullandım yine 9 A düştü yani her bitki kürünü yapmaya cesaret edemiyorum prolaktin yükselir diye öyle iki arada kaldım. Sence doktor bana bu değerle ne der çatlatma iğnesi falan mı önerir yoksa aşılama mı? Ben daha hiç bi ilaç kullanmadım
Himm anladim canim hayirlisi olsun bir kac gun bekle olmadi doktora git.Stres cok etki ediyor biraz rahat olmaya calisyok canım gebe degılım :) sanırım yumurtlamadım nisanda ovulasyon testlerimde 2koyu cızgı hiç görmedim bir ara hafif pembe oldu ama hıc koyulaşmadı test bölümüilişkide olmadı pek zaten
kasık agrısı sivilcelenme var ama daha gelemedi ..
Sana maşallah canım vallahi hayranlıkla okudum bu söylediklerinin bir çoğunu teni duyuyorum. Bende bi tek folbiol alıyorum haftada 3 gün onun dışında bişey yapmıyorum ama perşembe doktora gidince inşallah bende kendime bi yol haritası çizerim seninki kadar düzenli olur mu bilmiyorum ama en azından tedbir almak lazım. En çok da dua lazım Rabbim bu mübarek günde kabul etsin dualarımızı birbirimiz içinde edelim inşallah. Dediğin şeyleri aklımda tutamam ama burdan arada bakıp en azından bi kaçını yapabilirm. Bu arada ne Zamandır deniyorsun değerlerin nasıl senin hormonların?hayıtı dene mutlaka zararı yok sabah aksam
ben suyunu aldım sabah işe giderken vaktım olmuyor hayıt suyunu içiyorum aksamda tohumunu kaynatıp limon sıkıp içiyorum
iş yerinde de testere dişli aşlan pencesi ve adaçayı içiyorum
bunlardan hariç hergün 2tane omega 3, 1tane ınofolic combi, 2tane biosteron dhea kullanıyorum
sabah aksam tarcın çörekotu bal karışımı 1 kasık yiyorum
simdi hurma poleni alıp balla karıştırdım ilk kez bu sabah yedim 1kaşık bakalım şifanın nerden geleceği belli olmaz :)
farrahdiba nın verdiği bir macun tarifi var 41gün yemiş gebe kalmıstı malzemelerini aldım tek arı sütü kaldı gelmesini bekliyorum onuda hazırlayıp yiyeceğim bakalım
dualarımda var tabi farma ana eli otu getirttim ümreden 3meryem suresi okuyup bir parçasını üstümde tasıyorum (gebe kalınca cıkarılacakmış) suya koyup sabah içtim
nisan yağmuru biriktirdim onun dualarını yapıcam insallah bu gece başlıyorum mübarek gece diye..
teyzeme 41yasin okuttum duasını yapıcam yine bu gece insallah Rabbim çabalarımı boşa çıkarmaz gönlümüzdekini aklımızdakini nasip eyler
Canım doktor beni yumurtlama gününden bi gün önce muayene etti ve sağ yumurtalukta çatlamak üzere olan bi yumurtan var dedi ama senin gibi hiç 7 yumurtam oldu mu bilmiyorumCanim prolaktin hormonu nedir hic bilmiyorum benim sanirim normaldi,esinin sorunu olmamasi buyuk bir arti masallah,gecen ay fsh yuksekligini ogrenince benimde dunya basima yikildi ama dunyanin sonu degil dert veren Allah dermanini da verir insallah.
Valla canim benim 10.8 di ultrasyonda da 7 yum gordu doktor klomen verdi ama bu ay kullanmadim cunku gecen hafta istanbula tatile gitmistik bosuna kullanmayayim dedim.Sanada muhtemelen ultrasyondan yumurtalarina bakar ona gore tedavi yontemi belirler ama asilama demez hemen merak etme.
Canim normalde her kadinda adetle beraber yeni yumurtalar olusur ve bunlar icinde genelde bir tane yumurta olgunlasir.doktor bana 10 yunurtan olsa iyi olurdu dedi 7 azmis bu ay icin.Yani bunlardan sadece biri olgunlasip catkayacak anlatabildim miCanım doktor beni yumurtlama gününden bi gün önce muayene etti ve sağ yumurtalukta çatlamak üzere olan bi yumurtan var dedi ama senin gibi hiç 7 yumurtam oldu mu bilmiyorumsen bi ayda 7 yumurta mı ürettin yani hiç bir ilaç iğne olmadan doğal yolla?
Anladım canım diğerleri büyümüyor. Peki doktor bu tespiti adetin kaçıncı günü veya ne zaman yaptı? Alttan mı muayene etti?Canim normalde her kadinda adetle beraber yeni yumurtalar olusur ve bunlar icinde genelde bir tane yumurta olgunlasir.doktor bana 10 yunurtan olsa iyi olurdu dedi 7 azmis bu ay icin.Yani bunlardan sadece biri olgunlasip catkayacak anlatabildim mi
Canim buyuyordur elbet sadece rezerv normalden biraz az galiba doktor 10 tane olsa iyi olurdu dedi benimki 7 mis.Anladım canım diğerleri büyümüyor. Peki doktor bu tespiti adetin kaçıncı günü veya ne zaman yaptı? Alttan mı muayene etti?
Büyük ihtimalle banada bu ay öyle yapar. Bakalım bizimki ne durumda allah yardımcımız olsun :)Canim buyuyordur elbet sadece rezerv normalden biraz az galiba doktor 10 tane olsa iyi olurdu dedi benimki 7 mis.
Adetin 3. Gunu hormon testinde fsh yuksek cikinca alttan ultrasyonla bakip saydi sureci hizlandiralim deyip klomen yazdi.
Sana maşallah canım vallahi hayranlıkla okudum bu söylediklerinin bir çoğunu teni duyuyorum. Bende bi tek folbiol alıyorum haftada 3 gün onun dışında bişey yapmıyorum ama perşembe doktora gidince inşallah bende kendime bi yol haritası çizerim seninki kadar düzenli olur mu bilmiyorum ama en azından tedbir almak lazım. En çok da dua lazım Rabbim bu mübarek günde kabul etsin dualarımızı birbirimiz içinde edelim inşallah. Dediğin şeyleri aklımda tutamam ama burdan arada bakıp en azından bi kaçını yapabilirm. Bu arada ne Zamandır deniyorsun değerlerin nasıl senin hormonların?
Ne Güzel maşallah sana canım. Bende tek çocuğum ve bunun sıkıntısını bildiğim için 2-3 çocuk istiyorum tabi Rabbim nasip eder se :) benim e2 38 canım fsh da 12.5 galiba bende baskılara yok kendi değerleri bunlar. Benim için herşey perşembe belli olacak dananın kuyruğu kopacak yani bende anne olmayı çok istiyorum ve şöyle düşünmek istiyorum Rabbim vermeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz inşallah sağlıklı bebişlerimiz olur. Benimde en son ümidim tüp bebek yaşım gençken yapılsın belki ilerde oda zorlaşırvalla benim yas 40
henüz 2.denemem(gerçi nisan prognova kullandım kist vardı saymasam daha iyi) tüp şimdilik düşünmüyorum ağustosa kadar bakıcaz insallah
ALLAHIMA ŞÜKROLSUN Kİ BENİM 7 YAŞINDA BİR KIZIM VAR
RABBİM SİZLEREDE YAŞATSIN İNSALLAH BU DUYGUYU
ama çok kardeş istiyor biz düşünmüyoken kızımızın istegı ile düşünmeye başladım simdi inanılmaz derecede istiyorum gönlüme düştü bir kere Rabbim vermeyeceği şeyi akla gönle düşürmezmiş derler
martta fsh 4,6 idi ama e2 200 cıkmıştı fsh ı baskıladı yani
nisanda fsh 15.77 çıktı :)
ama takılmıyorum fsh a uç rakamlarda gebe kalanlar var
rezerv azlığı benim sorunum 5-6 yumurta oluyo genelde ve çatlıyo cok şükür
kızım 2 yıl korunduktan sonra 33 yaşında ilk denemede oldu buda öyle olur sandım ama olmadı
gerçi henüz 1-2 deneme ama ASLA OLMAYACAK DİYE HİÇ DÜŞÜNMEDİM DÜŞÜNMÜYORUM DA
pozitif düşünce çok önemli dr ların söylemlerine de takmayın
formlarda bakın hep amaaaannn olmazsa olmaz dedikleri anca gelmiş hep bebişler
ah canım ah bende bu fsh ah bi çözebilisem keşke ben de 27 yaşındayım 2 senedir istiyoruz fsj 7yle başladım ve suan 13.36 ha bire yukseliğee stres cok etken doktor bendede yumurta görüyor bana dedigi fsha takılma ben ultrasonda gördügüm yumurtaya bakarım dio ama gelde içime anlatMerhaba arkadaşlar ben bu topiğe yeni yazıyorum bende bi süredir bebek deniyorum ama nasip olmadı daha. Fsh gecen ay 9.5 çıkmıştı diğer değerler normaldi ve doktor önemsenecek bişey değil dedi. Bu ay ise 12.6 ya yükseldi birden dün öğrendim ve hala şoktayım bir ayda nasıl böyleolabiliradetlerim düzenlidir ve 28 günde bi olurum aynı zamanda iki aydır yumurtlama döneminde ultrasonda doktor yumurtamın olduğunu ve bi kaç gün e çatlayacağını söyledi yani yumurtlama da var ama fsh anlamsız bi şekilde yüksek. Yaşım 30 olduğu ve hiç çocuğum olmadığı için endişeliyim siz ne önerirsiniz bu durumda perşembe doktora gitcem inş
İlgilendiğin için öncelikle teşekkürler canım. Bende amh yi düşünüyorum ama kayserideyim ben burda yapmıyorlarmış ankarada yapılıyomuş yarın doktor ile bunu konuşcam benimki dw belki sınırda bilmiyorum amh ortalama kaç olması gerekiyor ki? Benim yaşım 30 ve 4 aydır korunmuyoruz bi baktım fsh sınırda dediğin gibi doktor yumurta var dese de içime anlatamıyorum daha hiç yumurtlama için iğne ilaç tedavi olmadım ben yarın ne der doktor bilmiyorum iyi ki bu işe erken başlamışım kendi haline bıraksam fsh diye bişeyden haberim bile olmayacaktı. Senin yumurtaların büyüyor ve çatlıyo mu?ah canım ah bende bu fsh ah bi çözebilisem keşke ben de 27 yaşındayım 2 senedir istiyoruz fsj 7yle başladım ve suan 13.36 ha bire yukseliğee stres cok etken doktor bendede yumurta görüyor bana dedigi fsha takılma ben ultrasonda gördügüm yumurtaya bakarım dio ama gelde içime anlatamh yaptırdım 1.43 cıktı . oda sınırda yanı ee fsh dan anlaşılıyor zate amh fsh dan daha kesin sonuç veriyor benım sana tavsiem en kısa zamanda amh yaptır cnm fsh a dokturun dedıgı gıbı eger yumurta gözukorsa tabı cok takmamak lazımmış .( ama saracoglunun kürleri varmıs onunla düsürenler cok varmıs arastur ıstersen
Naptin canim iyi bir doktor falan buldun mu?nasil bir tedavi uygulayacaksa yaz burdan:)ah canım ah bende bu fsh ah bi çözebilisem keşke ben de 27 yaşındayım 2 senedir istiyoruz fsj 7yle başladım ve suan 13.36 ha bire yukseliğee stres cok etken doktor bendede yumurta görüyor bana dedigi fsha takılma ben ultrasonda gördügüm yumurtaya bakarım dio ama gelde içime anlatamh yaptırdım 1.43 cıktı . oda sınırda yanı ee fsh dan anlaşılıyor zate amh fsh dan daha kesin sonuç veriyor benım sana tavsiem en kısa zamanda amh yaptır cnm fsh a dokturun dedıgı gıbı eger yumurta gözukorsa tabı cok takmamak lazımmış .( ama saracoglunun kürleri varmıs onunla düsürenler cok varmıs arastur ıstersen
Hayırlısı olsun canım stres yapma dicem amaİlgilendiğin için öncelikle teşekkürler canım. Bende amh yi düşünüyorum ama kayserideyim ben burda yapmıyorlarmış ankarada yapılıyomuş yarın doktor ile bunu konuşcam benimki dw belki sınırda bilmiyorum amh ortalama kaç olması gerekiyor ki? Benim yaşım 30 ve 4 aydır korunmuyoruz bi baktım fsh sınırda dediğin gibi doktor yumurta var dese de içime anlatamıyorum daha hiç yumurtlama için iğne ilaç tedavi olmadım ben yarın ne der doktor bilmiyorum iyi ki bu işe erken başlamışım kendi haline bıraksam fsh diye bişeyden haberim bile olmayacaktı. Senin yumurtaların büyüyor ve çatlıyo mu?
Canım bak sayfaya baya hıkayem yazdım :))sen nasılsın nasıl gıdıyorr -;Naptin canim iyi bir doktor falan buldun mu?nasil bir tedavi uygulayacaksa yaz burdan:)
Okudum canim ama bana soyle geldi senin sorunun fsh falan degil sonucta ultrasyonda yum gorunuyor catliyor,hem de amh de kotu degil.Sanirim kafana fazlaca takiyorsun gerci takmamak da elde degil.Canım bak sayfaya baya hıkayem yazdım :))sen nasılsın nasıl gıdıyorr -;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?