Galiba boşanmak üzereyim

absolut

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
376
21
643
12 yıllık evlıyım .Esım evine düşkündür aldatmaz ama öyle huyları var kı artık dayanamıyorum .Kardeslerımi bır türlü sevemedı yenı evlıyken çocuklar bıze geldıler odasından çıkmadı .Erkek kardesımı dılıne dolamış ne yapsa kabahat çocuk .Eskıden küsünce gelır gönül alırdı artık onu da yapmıyor .Her lafı bır laf sokma ben kırılınca ben suçlu oluyorum 2 gün uzuyor kırgınlığımız .Bır tane oğlum var 2,5 yaşında çok yoruldum her akşam tartışacak bır şey buluyoruz .Ne yapsak zehır çok edıyor bana .Ayrılmak çok zor ama sanırım artık benı sevmedıgını hossedıyorum o eskı adam degıl artık hoş ben de eskı ben degılım …

eşiniz erkek kardeşlerinizi sevmek zorunda değil..ne sebeple bu şekilde davranıyor bir mevzu mu oldu?
boşanmadan önce evlilik danışmanına görünme şansınız var mı? belki kendince sıkıntıları işyerinde v.s var size ifade edemediği
hemen kestirip atmasanız..arada küçük bir çocuk var
demleyin çayınızı
yanına kek kurabıye
alın karşınıza konuşun oturun karı koca
bir de böyle deneyin

Nefes almanızdan rahatsız da oluyor mu?Dışarda yapamadığı ağalıgı ,efeligi evde yapıyor olabilir mi?Kardeş gelince oda dan çıkmamak ne ya namahrem mi oluyor muş?
Sizin yerinizde olsam dogru psikolok/psikiyatri tedavıisine yönlendirirdim ruh sağlığı hiç iyi degil

Kardesım dındar bırıdır çok da ıyı nıyetlıdır bundan rahatsız oluyor öyle ınsanları sevmez .Yoksa ıkı kardesım de o kadar çok alttan aldılar benım hattıma o kadar çok tahammül ettıler kı haklarını ödeyemem onun kardesı de bize her fırsatta kufur ve hakaret ettı (ortada hıcbır şey yokken )suan görüşmüyoruz kurtulduk .Ben ogretmenım kamuda ayrılsam maddı olarak ayakta durabılırım (aılem de arkamda ) ama oğlumu düşünüyorum çok güzel gunlerımız de gectı .Kafam öyle karışık kı .Çok bencıl bır ınsan benı kuzenımın cenaze evine bıle corona var dıye göndermedi boyun rgdıgı sen degıl artık laf anlatmaktan yorulduğumdan tamam torum bırcok seye .Dışardan öyle harıka bır evlılıgımız var kı her seyımız var ama ıcerısı savaş alanı

Keske 12 yil boyunca sorunlarinizi hali altina supurmek yerine cozerek ilerleseydiniz. Gorunen o ki biriktikce birikmis ve anlik cozumler sizin icin yeterli olmus. Sizin tartisma dediginiz sanirim kavga etmek cunku tartisabiliyor olsaniz bu hale gelmezdiniz ama boyle bir yere varamazsiniz.

Hayır ne tartışma ne kavga bır laf sadece ,sesımız bıle yukselmıyor sonrası kocaman sessızlık .Esım tayıncı 12 yıllık evılıgın 6 yılı ayrı gectı .Belkı bu yüzden halledemedık bırcok seyı belkı de böyle olmasa çoktan boşanırdık .

Sende kusur bulamadigi elestirecek yon bulamadigi icin kardesine takmis olabilir mi

Dindar insanı sevmemeyi de anlayamam ama hadi bir yere kadar tamam diyelim, iyi niyetli birini sevmemek ne demek? Nasıl geçindiniz yıllarca bu zihniyetteki biriyle?
Eşim deist bu yüzden kardesıme tavrı .Ama bence ne ınancta olursak olalım saygılı olmalıyız bırbırımıze bu konuda bıraz zayıf .O kadar bencıl kı bır şey ostedıgı gıbı olmazsa mısafır es dost dınlemez asar suratını oturur .Annesı bıle ben yapmam onunla benım kocam bana karışmaz der hep .Of Allahım ne zormuş .

Aşkın ömrü var derler ya o hesap galiba.10 yıldan sonra çatırdiyor.Aldatma yok yaomaz demeyin
bir sonraki adım da o olacak.
Evlilik terapistini deneyin.Kendinizi güçlendirin maddi manevi.Kenarda birikmisiniz olsun mutlaka.Hakkinizda hayırlısı olsun

Ben de yuva yıktım, mecbur olunca her şey yapılıyor ama sizin durumunuzda acaba orta yolu bulmak için biraz daha çabalanabilir mi diye de düşündüm. Insanlar zamanla değişir, eşler her zaman aynı yönde değişmeyebiliyor. Boşanma lafını açmadan rahatsızlıklarınızı ciddi bir dille ifade ederseniz (bilmiyorum belki de ettiniz, değişmemekte direniyordur) kendine çeki düzen verme ihtimali doğabilir. Çocuğunuz da küçükmüş, kolaylıklar dilerim.

Her aksam tartisacak bir sey buluyoruz demissiniz ya ona istinaden dedim. Kardesinizle ilgili mevzuda kardesim dindar esim oyle insanlari sevmiyor demissiniz. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi duymak zorundadir. Esinizin bu tavri once size sonra da ailenize saygi duymadigini gosterir. Saygi olmayan bir evlilik nasil ilerler pek bir fikrim yok acikcasi.

Eskiden kusunce gonlumu alirdi demissiniz ozur sizin icin ne ifade ediyor? Benim icin o davranisin tekrarlanmayacagini ifade ediyor, yoksa saygisiz bir insan sabah aksam gonul alsa pek bir anlam ifade etmez zaten. Bu davranislarinin sizi uzdugunu kirdigini ifade ettiniz mi? Kiriliyorum sonra ben suclu oluyorum demissiniz ya kirilinca kusuyor musunuz? Yoksa bak bu tavrin, bu lafin beni cok kirdi diyormusunuz? Siz bu saygisizliklari bir sekilde hos gormusunuz sanki yoksa bu gune gelemezdiniz. Acaba siz de kendinizi ifade etmek yerine anlik gecistirip biriktirdiginiz icin bu hale gelmis olabilir misiniz?

Eşinizin deist olduğunu evlenmeden önce bilmiyor muydunuz? Muhtemelen kardeşiniz her muhabbetin içine dini sokarak eşinizi sıkboğaz ediyor. Ama onun kardeşinin de yaptığı çok ayıp. Eşiniz buna sessiz mi kaldı?

Boşanmadan bir süre ayrı yaşasanız?

Şahsi fikrim, aldatma şiddet hakaret anne aile bağımlılığı yoksa.. bir şans daha verin arada çocuk var.

Evlendıgımızde degıldı .Namaz kılar saf tutardık beraber .kız kardesım felsefe ogretmenı ama ateıst olmadığı ıcın ıyı bır felsefe ogretmenı olmadığını söylüyor sureklı .Ailemle ılgılı bu kadar saçma seylerı bıle elestırebılıyor bızımkıler de onu hala el üstünde tutarlar .

Evlendıgımde degıldı. kardesım hıc açmaz dını konuları bızde açılmaz aşırı bagnaz bır aıle falan degılız ama ınançluız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…