Galiba boşanmak üzereyim

Kardeşlerinizle arasında bir sıkıntı mı oldu? Benim din konusunda aşırılıklara tahammülüm yok. Mesela dayım gelirdi evimize, dekoratif heykellerime kaldırın bunları putperest işi derdi, alkol içtiğimi bilir devamlı alkol içenleri rencide ederdi, benim de giydiğim kıyafetleri giyen kadınları tuhaf tuhaf betimlerdi, her şeyi dine bağlardı. Kardeşiniz bu tip bir insansa çok sinir bozucu, eşinizin odasından çıkmamasını anlarım o zaman. Kardeşiniz kendi hâlinde biriyse sohbetlere dini yorum katıp ortamın tadını kaçırmıyorsa, eşinizin yaptığı tabii ki ayıp. Ama eşiniz durup dururken böyle olmamış bence, ben artık irrite olduğu için tahammülsüz biri olduğunu düşünüyorum.

Ben bir Ateistim, eşim Müslüman, çevrem de çoğunlukla Müslüman insanlardan oluşuyor. Aşırılıklar olmadığı ve dini bireysel yaşayıp dayatmadıkları için herkesle gayet iyi anlaşıyorum, sorun yaşamıyorum. Aşırı insanları da hayatımda tutmuyorum kim olursa olsun. Velhasıl kelam bence adam sizi sevmiyor, ne size ne ailenize tahammülü yok; artık beklentiler uyuşmuyorsa boşanmak da bir seçenek.

Yazdığınızı tekrar okur musunuz ?
müslüman olmayan erkekle diyecekti herhalde...

ama konu sahibi ben müslümanım eşim değil nikahımız sahih olmuyor gibi bir düşüncede değil herhalde, öyle olsaydı zaten eşi dinden çıktıktan sonra direkt boşanırdı.
corona zamanı bir çok insan cenaze de dahil bir yere gitmedi. biz de gitmedik (kök aile olarak) bu ortak kararımızdı. siz evliliğinizde ortak bir yerde değilsiniz gibi görünüyor. adamla çok büyük fikir ayrılıklarınız, karakter ayrılıklarınız var. anca siz susup adamın dediklerini kabul ederseniz başınız ağrımıyor, gibi.
her akşam neyi tartışıyorsunuz mesela ve neden uzlaşamıyorsunuz?

Sevmek zorunda değil ama niye sevmesin?
Saygısızlık yapıyor hiç sevmem böyle erkek
Kendi ailesine yapılsa kıyameti koparır.
Çeki düzen versin adam kendine
Kendi ailelerine saygı duyulsun isterler kadının ailesi yok sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…