Galiba tukendim...Kizima vurdum .

Herkes olayı amma da büyütmüş. Sanki hiç kimse küçükken hiç annesinden terlik yemedi. Küçükken kardeşimle çok yaramazdık. Annemin sabrını zorlardık. Arada bize terlikle vurduğu çok oldu. Hakediyorduk çünkü... Annem şimdi kötü bir anne mi? Aksine yemedi yedirdi, giymedi giydirdi, derslerimizle bizimle hep ilgilendi. Annem sayesinde kardeşimle iyi okullardan mezun olduk.

Bir nefes aldim.
Zaten kotuyum bu kadar ustume gelmeseler olmaz mi.
Tesekur ederim size.
Gerckten suan iyi degilim

Ee sen demedin mi ağzınıza geleni söyleyin diye.
Ne ara nefes aldın oldu?
Bence pişman da değilsin de maksat dikkat çeksin .
O değil de sen çocuğunu 3 saat başka odada sallarken diğer çocuklar noluyor?
Millet çocuğu için sana maaş veriyor öyle değil mi ?
Onlara kim bakıyor
Hadi diğer öğretmen baksın
Mesai 8 saat 3 saat karanlıkta çocuk sallıyorsun ama tam maaş mi alıyorsun ?

Herşey kızım için diyorsunuz da sonra tokatı basıyorsunuz ?
Kucağınızda niye taşıyorsunuz ? Bebek arabası puset alsanız taşımazsınız.
Çalıştığınız işte kızınız sizinle beraber ayrı bir kreşe bırakmıyorsunuz bu çok büyük şans kıymet bilin.
Ve her ne olursa olsun siz onun annesi olabilirsiniz ama onun vücuduna müdahale etme hakkına asla sahip değilsiniz. Değil tokat atmak poposuna vurmanız bile doğru değil. 18 aylık bir bebekten ne bekliyorsunuz ? 2 yaş krizi yaklaşıyor davranışları böyle olması çok normal. Tahammül edemiyorsanız doğramayacaktınız. İş sizi yoruyorsa o zaman çalışmayacaksınız. Şiddeti hiç bir durum hafifletmez. Bir psikoloğa görünmenizde fayda var yoksa bu sadece bir tokat kalmaz.

Neden vurdugunuzu anlamamistir bile. Anliyorum mesainiz yogun olabilir ama sizin isiniz kresmis zaten. Evdeki cocuga patlamak yanlis. Her calisan cocuklu kadin bahsettiginiz gibi sabahin korunde kalkip gecenin korune kadar da is yapiyor. Ama sizin gibi cocugu butun gun yaninda olma luksune sahip degiller. Avukat veya mühendis olsaydiniz da gunde 12 saat disarida olacaktiniz ama cocugunuza baskasi bakacakti ve gozunuz arkada kalacakti. Lutfen kendinizi bu sekilde sakinlestirin ve temponuza aynen devam ederek cocugunuza da kotu davranmayin

yaptığınız yoruma bı bakın ya kadın da zaten "şu saydıklarınızın hepsi bende var ama tükendim"demiyor,yada çocuğuna vurduğu için "hicte pişman değilim iyi ki de vurdum" da demiyor bu kadar gömmenin ne manası var zaten farkında yaptığı hatanın ve yeterince uzgun.ayni hatayı tekrarlamayacağını da öğrenmiştir artık içinde ki vicdan azabıyla.

Konu sahibi kv.yada annenizi yanınıza getirin imkan varsa,araba varsa da bı müddet durağa yürümeyin otobüsle gitmeyin araba kullanın,ailenizden kimse gelemiyorsa bı yardımcı tutun psikolojiniz daha çok alt üst olup bebeğinize daha fazla zarar vermeden çaresine bakın lütfen.olmadı bı sure çalışmaya ara verin bebeğiniz en önemli gundeminiz olsun,ona bı daha zarar vermeyin lutfen

Ben sekiz yaşındaki kızıma bu zamana kadar böyle bişey yapmadım ve sebebin sudan olması daha bir ağır benim kızım iki yaşındayken bebe yağını kanepeye boca etmişti ve gayet tatlı bir şekilde kızmıştım ben şimdi o anları gülerek anlatıyorum siz bu yaptığınızı nasıl anacaksınız ileride aslında bir yandan kızınıza vurmuşken bir yandan hayat boyu vicdan azabı duyacağınız bişey yapmışsınız sizin için de üzüldüm.umarım bir dahakine daha sakin davranırsınız

Siz öğretmen misiniz? Öyleyseniz işten ayrılın. Kesinlikle anaokulu öğretmenliği size göre değil. Oradaki çocuklardan birine 1 kere bile vurma hakkınız yok. “Ama ben insan değil miyim” . Değilsiniz, robot olacaksınız gerekirse. Kendi kanına canına şiddet uygulayan, başkasının çocuğuna hiç acımaz.

Çocuğum için diye başlayan cümlelerde artık bana cinnet geçirtecek. Ya önce bir çocuğun duygusal açlığını giderin. Arkadaşmış, sosyalleşmeymiş, yok geleceği içinmiş. Çocuğunuzu özerkliğini sağlayacak yaşa getirin, özgüvenini kırmayın, sonra düşünürsünüz gerisini.

Arada Ne kelime
Akşam sokaktan eve gelince illaki bir dayak yerdik
Terlik atışında usta
Oklavada vardı onunla pek kıyamazdı vurmaya elinde sallardı
Hey gidi günler hey ahh dönsek o günlere

Bana agziniza geleni soyledin de utanayim diye geldim kinu actim suan gerckten kotuyum

Kotu olmalisiniz gercekten hemde cok kotu
Benim kizim 25 aylik , sabir sinayan cinsten , surekli aglar , kendini yerlere atar , her yedigini doker , her ictigini doker hemde en olmadik zamanlarda
Esimle cildirmanin esigindeyiz ve bizim yaslarimiz 40 ve 47 , yani cidden kafa kaldirmiyor bu kadar aglamayi , ama vurmak bambaska birsey
Sadece siz degilsiniz boyle bir cocukla ugrasan , hepimiz dovelim o zaman cocuklarimizi , birde ogretmensiniz
Gercekten vicdan azabi cekin , perisan olun mumkunse

Arada Ne kelime
Akşam sokaktan eve gelince illaki bir dayak yerdik
Terlik atışında usta
Oklavada vardı onunla pek kıyamazdı vurmaya elinde sallardı
Hey gidi günler hey ahh dönsek o günlere
Oklava demişken hiç unutmam bir gün taş atıp komşunun penceresinin camını kırmıştık. Komşu da bizi anneme şikayete gelmişti. Annem o günü ellerimize oklavayla vurmuştu. Bir daha taşa elimizi sürmemiştik

Ve siz çocuklara en çok tolerans gösterilmesi gereken bir meslekle, kreş öğretmenliği ile uğraşıyorsunuz, doğru mu anladım?

Kendi bebeğinize 1 bardak su döküldü diye tokat atabiliyorsanız, başkalarının bebeklerine neler yapmazsınız acaba?

Kusura bakmayın ama hiç kibar olamayacağım bu konuda.
Sessiz kalamayacağım ve kibar kalamayacağım tek konu "çocuğa ve yaşlıya şiddet!"

O yüzden, evet lütfen nefret edin kendinizden zira ne tek çalışan anne ne de çalışmadan evde bilmemkaç saat bilmemkaç çocukla uğraşan tek anne sizsiniz.

Sakın yaptığınızı normalleştirmeyin,kendinize acımayın makul gerekçeler bulmayın,etraftan onay beklemeyin ve bir daha da küçücük bir çoçuğa vurmayın. Bunun adı istismar ve istismar meşrulaştırılamaz
Benim de çok zor bir çocuğum var çok uykusuz ve zor zamanlar yaşadım ama bunlar bahane değil. Eşinize dostunuza su döktü diye tokat atabiliyor musunuz? Sırf size karşılık veremiyor,muhtaç ve bunu yapsanız bile gene aynı sevgiyle size sarılabiliyor diye canınızın istediği gibi davranemazsınız.
İlişki kurmayı anneden öğreniyor eğitimciymişsiniz daha da iyi biliyorsunuzdur, ona temiz bir duygusal hafıza bırakın lütfen kendinize hakim olmayı da öğrenin.

Siz neden yemek hazırliyorsunuz ki,kreşte yemek yok mu?
Ayrıca 3 saat sallıyorum demişsiniz bu da yanlış,siz kızınızı sallarken diğer minikler ne yapiyor?
Bunun dışında pişman olun ve bir daha yapmayım bunu,yazık daha minicik,vursanız da nedenini anlayamayacak ki.
Vurdunuz da ne oldu ,neye yaradı? Olmuşla ölmüşe çare mi var?
Sinirlendiyseniz gidin başka odaya sakinleşip dönün yanına tekrar, zarar vermemiş olursunuz en azından.

Yaptığım yorum sizi neden rahatsız etti? Hakaret etmedim, küçük düşürmedim. 18 aylık bir bebeğin öz annesinden tokat yemesi gücüme gitti. Siz neyi savunuyorsunuz? Küçükken ailenizden dayak yediniz veya şu anda kendi çocuklarınıza anlık bir sinirle şiddet mi gösteriyorsunuz? Konu sahibi üzerinden kendinizi aklama çabası mı?

Konu sahibi çocuğunun üzerine yanlışlıkla çaydanlık düşürse ve kendini suçlu hissetse, teselli verirdim. Bebeğine vuran birini teselli edesim gelmiyor. Siz buyrun çok istiyorsanız.

Bu kadar soğukkanlı ben de vurdum demek! Pess

Yalnız sorun su dökülmesinden değil. Başka şeylere dolmuş suya patlamışsınız. Benim oğlumda koltuğa zeytinyağı dökmüştü. Tam yıkadım kuruttum derken üç gün sonra yine hoop aynı şeyi yaptı. İnanın hiç kuzmadım. Ama gün oluyoki çok basit meseleden sinir basıyo.hayatınızdaki zorlukları azaltmaya bakın. Siz rahatlarsanız bakış açınızda değişir.

Keşke kızınızı başka sınıfa verebilme şansınız olsaymış. Eşiniz size daha çok yardım etmeli resmen bunalmışsınız bu koşturmacanın içinde. Kendinize bir şekilde vakit ayırıp nefes almanız gerekiyor.

Çocuğa vurmak çok yanlış ama siz bebeğe vurmuşsunuz. Bunun sinirle stresle açıklanabilecek bir tarafı yok aslında ama üstünüze gelmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…