Galiba tukendim...Kizima vurdum .

Ne ben ne kardeşim ne de kuzenlerim anne-babalarımızdan tek bir fiske yemedik.
Benim kızım da ne benden ne babasından tek fiske yemedi.
Ceza sistemi ile büyütüldük, ceza sistemi ile büyütüyorum.

Üstelik diyelim ki yedik? Hak ediyorduk ne demek?

Nasıl olur da şiddeti normalleştirebilirsiniz?

"Kocamdır, döver de sever de" mottosundan ne farkı kaldı bu yazdığınızın?
Ya da dövüyor ama seviyor, aldatıyor ama seviyordan?

Şiddeti normalleştirmeyelim, lütfen, rica ediyorum...

Klasik KK konulari. Kadin zaten bittim diyor siz hala uzerine gidiyorsunuz. Bundan sonra ne yapilabilir , nasil bunu tekrarlamaz bunun icin cozum bulmak daha mantikli degil mi?

Isten ayrilmalisin konu sahibi hem de hemen.

Ayrica bir psikologtan destek almalisin.

Ve esin bu hikayenin neresinde...

Bundan sonraki planin nedir?

Edit : Kizina bir kez vurmanin daha kotusu ona ikinci defa vurmaktir. Lutfen tekrarlama.

yoo savunmadim farkindaysaniz gayet bende eleştirdim "psikolojiniz daha çok bozulup bebeğinize daha fazla zarar vermeden çaresine bakın lütfen" dedim hatta,çünku evet "YANLİS" bişey zaten konu sahibinin yaptığı neresini savunayim.ama sizin gibi itici yorum yapmiyorum.burda herkes yorum yapıp konu sahibini çokta haklı olarak eleştiriyorlar,sadece sizin mesajınız dikkatimi çekti ve son derece itici geldi istemsizce kendimi size mesaj yazarken buldum bende.

Siz çocuğa bağırdığınızda-vurduğunuzda o daha hırçın,mutsuz,aksi,inat oluyor ve böyle buyuyen cocuklarin iyi yonde topluma karisabildigini goremedim, bence cocukla iletisim kurarken dikkat edin.

Ya konu sahibinin şartları bir çok çalışan kadından iyi
Çocuğunu oraya bırak buraya bırak derdi yok çocuğu kreşe koydu mu kendi oradan koştur koştur işe yetişmeye çalışmıyor
Bakıcı gelir mi anlaşır mı iyi davranır mı kaç para ister dertleri yok
Çocuk kendiyle çıkıp kendiyle eve giriyor tüm gün gözünün önünde
Öğlen 3 gibi kendi evine dönüyor
Kızarım böyle söyleyenlere ama biraz şükür gerçekten

Benim oğlum da kreşte. Çocuk ile anneyi aynı sınıfa vermiyorlar. Bence bir konuşun yönetimle. Vurma kısmına çok takilmadim hepimiz insaniz ve sabrımız bazen bitiyor.

Git kendine tokat at bebeğe bulaşacağına. Şöyle okkalıca at ki bir daha çocuğunu dövme.
Bu arada hayatın stresini çocuklardan çıkarmayın kendinize vurun ya

VALLA NE dicemi sasirdim 18 aylik daha bebek daha cok kücük ,, öncelikle birdaha bu hatayi yapmicana tövbe et ve her sinirin kaynamaya basladiginda sayi say icinden ve bismillah de inan ise yariyo 2 cocuk büyütüyorum kizim cok fena yaramaz bagirmaya gelmiyo agliyo bugun lavaboyu tikadi heryer batti yapacak bise yok kiza tv actim basladim temizlige silinir süpürülür hatta kirsin yenisi alinir ama bu cocuklarimizin canindan degerli deil ,,,ben kursa gidiyorum bendede zaman yok dinlenmeye 1 de cik oglani kizi al eve gec ödevini yap banyo camasir yemek derken ammmmmaannnn zor valla ama vurma her tokatin acisi gecer ama psikolojisini bozarsin özgüveni olmaz ve korkak bir cocuk olur ,,, ezik bir karakteri olur ve sisdet görenlerin büyüdügünde siddete yatkin bireyler oldugu kesin ,,, boswer gelir gecer evladinla saril uyu ve unuttur o tokadi kendinede onada

Çocuklara ara sıra vurmayı bukadar abartmasakmı acaba? İstismar su bu hayret ediyorum yorumlara. Her anne çocuğuna kıyamaz ama ara sıra sabır taşabilir. Bence sizin kızınıza otorite kurmanız lazım birde eşinizden yardım almanız. Yazık size bende bebek büyütüyorum sabahtan akşama kadar öldürüyor beni yorgunluktan. Akşam eşim gelince yardım eder bakar ilgilenir bende dinlenirim çok fazla iş yapmam. Ayda iki kere yarım gün temizlikçi gelsin yeter. Sizde basit şeylere kosturun.

Bir dahakine yorumlarımın özellikle sizin için sempatik olmasına çabalıcam. Şiddeti itici bulduğum için çok özür dilerim.

Ben de okul öncesi öğretmeniyim. Okulun sistemini pek anlayamadım. 18 aylık bir çocuğu okula nasıl kabul ediyorlar? MEBe bağlı bir anaokulu değil, gündüz bakım evi sanırım. Sınıfın tamamı bu yaş aralığında mı? Okulda ayakta sallama nasıl mümkün oluyor, diğer öğrenciler o esnada ne yapıyor. Bu nasıl bir okul ben pek anlayamadım.

Anlamadıklarımı bir kenara bırakırsam, çocuğunuzla aynı sınıfta olmanız en büyük hata zaten. Benim oğlum 40 aylık. Bu yıl bir anaokulundan iş teklifi aldım. 3 yıldır çalışmıyorum maddi manevi çalışmaya aşırı ihtiyacım var. Ancak oğlumla aynı sınıfta olmam gerektiğini söylediler. Kabul etmedim. Oğlumun eğitimi ve gelişimi çok daha önemliydi, dolayısıyla erteledim çalışmayı. Beş yarım gün kreşe gönderdim bu yıl.

Sizin bebeğiniz sabahın o saatinde koştur koştur yolculuk yapmak ve tam gün okulda durmak için çok küçük. Kıyamam ben ona.

Vurma konusuna gelince, inanın yorum bile yapamıyorum. 18 aylık bir bebeğe vurulmaz. Her ne yaparsa yapsın vurulmaz. Esasında hangi yaşta olursa olsun çocuğa şiddet göstermek doğru değil ancak 18 aylık bir bebekten bahsediyoruz. Hiçbir gerekçe sizi haklı çıkarmaz. Zira o henüz bebek. Çocuk bile değil yahu, bebek. Yüzüne vurmuşsunuz bir de yanlış anlamadıysam. Haddimi aşıyorsam da mazur görün. Mesleğiniz de size uygun değil kesinlikle. Okul öncesi öğretmenliği diplomadan ziyade, sabır ve özveri gerektiren bir meslektir. 18 aylık bebeğe vurabilen bir kişi de bu mesleğe uygun değildir.

Öfke kontrolü konusunda yardım alın ve çalışmaya ara verin.

18 aylik bebek o henuz daha annesi.
Hemde suyu yetiskinler bile dokuyor.
Yanlislikla insan insani öldürüyor.
Yaptiginiz dogru olmamis ama olan olmus artik. Bir daha yapmazsiniz insallah. Sabirli olmaya çalışın sonra boyle uzulmemek icin.
Size meslektasiniz olarak tavsiyem, bebeginizi kendi sinifiniza degil baska sinifa hatta baska krese verin.
Ya da bence en iyisi hic olmazsa 3 yasi dolduruna kadar evinizde siz bakin.
Allah sabir versin, yardimciniz olsun.

Cocugun yasi kac olursa olsun yuzune vurulmaz. Ara sira vurmayi evet bence abartalim. Dogru bir sey degil. Sirf onlardan daha buyuguz,daha gucluyuz ,nasil olsa karsilik veremez bize diye onlara vurma hakkina sahip degiliz

Benim oğlum da kreşte. Çocuk ile anneyi aynı sınıfa vermiyorlar. Bence bir konuşun yönetimle. Vurma kısmına çok takilmadim hepimiz insaniz ve sabrımız bazen bitiyor.
Oğlunuza kreşte sabrı tükenen bir öğretmen vursa sen de insansın kardeş diyebilecek misiniz? Yoksa çocuk benim hem döverim hem severim, senin sonsuz sabrın olmalı mı diyeceksiniz? Yapıyor olsanız bile burada rahatça söylemek ne kötü.. Sizinle birlikte bu şekilde yazanlar var. Konu sahibi en azından kendini parçalamış nasıl yaptım bu hareketi diye. Belki onun için ilkti ve sarsıcıydı, belki sizin için defalarcaydı normalleşti.

18 aylığa tokatla bizim yediğimiz terlikler farklı şeyler)

Benim anneligimi yargılamak kimsenin haddine değil doğru demiyorum dikkatini çekerim bunu önlemek için de Her şeyi yaptım ilk ve sondu
Bıktım bu annelik yargılanamaz zırvalığından, kusura bakmayın ama sırf bir çocuğun annesisiniz diye ona her istediğinizi yapamazsınız.
Benim cümlemde anneliğinizi değil söyleminizden bahsediyordum ama şuan anneliğiniz düşündürdü beni,korktum çoçuğun adına gelecek adına da karamsarlaştım. Yaptığı yanlış da olsa yargılanamayaçağını düşünen ellerden ne çıkar kim bilir...

Çocuğunuzu aynı sınıfa almanız başlı başına yanlış, sizi neden kimse uyarmadı bu konu hakkında anlayamadım. 7/24 berabersiniz, birden fazla rolünüz var çocuğunuzun hayatında (hem anne hem öğretmen gibi). Bir yerde patlamış, annelik kimseye kutsallık vermiyor bunu biliyorum anne de olsa insan yapacak bir şey yok ama o çocukta bu gidişle onulmaz yaralar açacaksınız. Çocuğunuza karşı hiç tahammülünüz kalmayacak sürekli dipdibe olduğunuz için. En azından bir süreliğine kızınız sizinle aynı sınıfta olmasın; bu onu da kötü etkiler. Siz de bireysel psikolojik destek alabilirsiniz.

Bir dahakine yorumlarımın özellikle sizin için sempatik olmasına çabalıcam. Şiddeti itici bulduğum için çok özür dilerim.
yok canım fazla da şeetmeyin yani siz yazarsiniz denk gelirsem yine alıntılar bakın burda da karşılaştık derim ben zati ama şiddete kesinlikle karşıyız burda hemfikiriz en azindan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…