Haklisin ilk zamanlar vicdan azabı oluyor sonradan alışıyorsun.Oğlunuza kreşte sabrı tükenen bir öğretmen vursa sen de insansın kardeş diyebilecek misiniz? Yoksa çocuk benim hem döverim hem severim, senin sonsuz sabrın olmalı mı diyeceksiniz? Yapıyor olsanız bile burada rahatça söylemek ne kötü.. Sizinle birlikte bu şekilde yazanlar var. Konu sahibi en azından kendini parçalamış nasıl yaptım bu hareketi diye. Belki onun için ilkti ve sarsıcıydı, belki sizin için defalarcaydı normalleşti.
Arkadaşım doğru demiyorum ben zaten kadına yardımcı olmaya çalışıyorum fikir veriyorum yanlış yapmış tamamBıktım bu annelik yargılanamaz zırvalığından, kusura bakmayın ama sırf bir çocuğun annesisiniz diye ona her istediğinizi yapamazsınız.
Benim cümlemde anneliğinizi değil söyleminizden bahsediyordum ama şuan anneliğiniz düşündürdü beni,korktum çoçuğun adına gelecek adına da karamsarlaştım. Yaptığı yanlış da olsa yargılanamayaçağını düşünen ellerden ne çıkar kim bilir...
Siz 3 saat çocuğunuzu sallarken diğer çocuklarla kim ilgileniyor?
Anlaştık :)yok canım fazla da şeetmeyin yanisiz yazarsiniz denk gelirsem yine alıntılar bakın burda da karşılaştık derim ben zati ama şiddete kesinlikle karşıyız burda hemfikiriz en azindan
Buraya konu açarak yanlış yapmışsınız şimdi uzman pedagoglar mükemmel anneler ben çocuğuma hiç vurmadım diyerek ego kasıp linç ederler seni
Ne ben ne kardeşim ne de kuzenlerim anne-babalarımızdan tek bir fiske yemedik.
Benim kızım da ne benden ne babasından tek fiske yemedi.
Ceza sistemi ile büyütüldük, ceza sistemi ile büyütüyorum.
Üstelik diyelim ki yedik? Hak ediyorduk ne demek?
Nasıl olur da şiddeti normalleştirebilirsiniz?
"Kocamdır, döver de sever de" mottosundan ne farkı kaldı bu yazdığınızın?
Ya da dövüyor ama seviyor, aldatıyor ama seviyordan?
Şiddeti normalleştirmeyelim, lütfen, rica ediyorum...
Cocugun yasi kac olursa olsun yuzune vurulmaz. Ara sira vurmayi evet bence abartalim. Dogru bir sey degil. Sirf onlardan daha buyuguz,daha gucluyuz ,nasil olsa karsilik veremez bize diye onlara vurma hakkina sahip degiliz
sevindimAnlaştık :)
Hoş bu da ayrı bir soru. Nasıl bir anaokulu orası anlamadım, gerçekten MEB'e mi bağlı?
Elbette bagirmak da dogru degil,en az vurmak kadar da etki birakir cocuklarda.Dogru bir şey tabiki değil. Zaten atıyorum vurduğun anda bana nasilsa karsilik veremez diye düşünüp vurmazsın ki anlık sinirle vurup pisman olursun zaten. Sadece vurmak yaralayıp çocuklarda iz bırakmaz ki bağırmak ceza vermekte farklı şekillerde yaralar cocuklari. Hepsi yanlış ama ben sadece anneye bukadar ağır laflar etmeye gerek yok olay cok abartiliyor sanki bebegini ciddi ciddi dövmüş gibi.
Neyse bu benim düşüncem. Nice cocuklarini döven annelerle bir degil bu durum.
Yanlış demekten başka ne diyebiliriz? Ben de yapsam o da yapsa siz de yapsanız yanlış. Allah şaşırtmasın,öyle bir an yaşatmasın..Arkadaşım doğru demiyorum ben zaten kadına yardımcı olmaya çalışıyorum fikir veriyorum yanlış yapmış tamam
Cok haklisiniz özür dilerimYanlış demekten başka ne diyebiliriz? Ben de yapsam o da yapsa siz de yapsanız yanlış. Allah şaşırtmasın,öyle bir an yaşatmasın..
Burda biri çıkıp ben de zamanında yapmıştım oluyor böyle demesi vicdanını temize cekmesini sağlayacak belki tekrar yapacak ve diyecek ki “bir tek ben değilim” ama bu istismar..
Keske vurmasaydin dicem ama sabrin taşmış bu gibi durumlarda derin nefes al cama çık burnundan derin nefes al Allah yardimcin olsun calisan annelerin zoru coktur eminimKizlar biktim biktim biktim biktim
Tukendimmmmm.
Her sabah 6 da kalkip kizimin 3 ogun yemegini hazirlayip cantalayip.
Sabah 7 bucukta 18 aylik kizimla baya yuruyup duraga ordan da krese gidiyoruz.
Kizim benim bukundugum sinifta ve beni cok yoruyor
Laf dinlemiyor kafasina gore siniftan cikiyor vs vs yani cok yoruyor arkadaslarim bile iyi sabir var diyor neyse..
Yani benim icin gün sabah 6 da basliyip gece 10 bitiyo.
5 bucukta eve geliyoruz.
Ustunu degistir yedir oynat .
Velhasil saati 9 bucuk yapamdan asla yatmaz.
O yattiktan sonra hemen ortaligi topluyup bende uyuyorum cunku pert oluyorum.
Ama cok bunaldim artik cok yoruluyorum.
Evimde dublex eve yorgun argin gelio o kosusturmayka kah asagi kah yukari kucagimda bir odaya birakayim da isimi halledeyim luksu yok cunku merdivende duser diye korkuyorum..sirtim ahaklarim agriyor artik.
Sabah aksam durağa kadar zaten tasiyorum.
Bunaldim.
Ve az once cok kotu bir sey yaptim
Tam ustunu degistrdm bezini degstirdi uyku tulumu giydirdim.
Corbasini icirio yatircam uzeeie bir bardak hemde duble bardak su doktu ve o an gozum dondu yapistirdim tokadi.utaniyorum ama dayanamadim.
.
Otur evinde ne isin var diyeceksiniz belki amam hersey onun icin .
Esimin tayini nedeniyle bulundugumuz sehirde kimsemiz yok.
Dolandirildigimiz icinde evi cok ucra 3 sinif bir mahhalleden aldik.
Kafa dengi kimsuda yok.
Ailem de turkiyenin bir ucunda ben bir ucunda hadi cocuk bir anne baba gormesin yasitlariyla vakit gecirsin dedim amam hata ettim galiba.
Tamam kabul kizim icin.
Harika oluyor cok egelniyor ama ben bitiyorum.
Oglen 1 ile 3 uyku saati ben orda bile kizim uyanmasin diye karanlik odada 3 saat ayagimda saaliyorum
Cunku uykusu o kadar hafif ki.
Cit sesini uyaniyor.
Zaten bosanma nin esiginden dondum esimlede sorunlarim var offff bi ic dokis oldu galiba.
Ben kizima niye vurdum.
Cok mu kotuyum.
Ve suan 1 saatir ayagimda saalliyorum kafam patlamak uzere yorgunluktan ve hala uyumadi
Sunuda belirteyim.
Kizima cok iyi bakarim.
Asigim o ayri.
Hatta arkadaslarim kndini bu kadar yiprat ma der.
Kresde cok sabirliyim ama bugun bilmiyorum dayanmadim.
Nefret ediyorum kndimden
Muhtemelen MEBe bağlı değil Astoria. Gündüz bakımevleri var belediye ve sosyal hizmetlere bağlı olan. Onlardan biri olabilir. Hoş bizim ülkemizde merdiven altı okullar da var MEBe bağlı olan. Gizliden gizliye 36 aylık olmayan bebekler için sınıf açıp, müfettiş gelince çocukları gizleyen, geziye götüren. Rezil eğitim ortamları...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?