Galiba tukendim...Kizima vurdum .

Haklisin ilk zamanlar vicdan azabı oluyor sonradan alışıyorsun.

Arkadaşım doğru demiyorum ben zaten kadına yardımcı olmaya çalışıyorum fikir veriyorum yanlış yapmış tamam

İslam dininde yüze vurmak haram . Baş vücudun kutsal bir bölgesi çünkü. Hele de çocuksa en az 10 yaşına kadar herhangi bir yerine vurmak zaten yasak. Her ne yaparsa yapsın. Çünku yaptıklarını bilinçli yapacak yaşta ve şuurda değil. Dini inancınizi bilmiyorum ama yine de Yeri gelmişken belirtmek istedim. Tabiki o sizin yavrunuz en çok siz üzülürsünüz saçının teline zarar gelse. Ama unutmayın 1,5 yaşında bir bebek henüz. Yaptıği herşeyi bilmediği için yapıyor. Öğrenmeye keşfetmeye çalışıyor. İnşallah bir daha hiç tekrar etmeyerek kendinizi affettirirsiniz yavrunuza.

Çok haklısınız gerçekten. Kardeşlerimle annemi çok delirtirdik ve dayak da yerdik. Bu yüzden şiddet bizim için normalleşti. Hem birbirimize hiç acımadan vuruyorduk hem okuldaki çocukları acımadan dövüyorduk. Evde yaptığı yaramazlığa karşılık oklavayla, kabloyla dayak yiyen çocuk kendine yanlış yapıldığını düşündüğünde arkadaşını, kardeşini şiddetle cezalandırıyor ve bu çok normal geliyor. Bizim bu şiddet olayını atlatmamız çok uzun sürdü. Bunun normal olmadığını fark etmek gerçekten çok zor oluyor.

Hala bazen “ama hak ediyorduk” gibisinden düşünceler düşüyor aklıma. İleride eşimden şiddet görürsem eğer belki o zaman da hak ettiğimi düşüneceğim bu çocukluk yüzünden.

Şimdi konu sahibi bir tokat attı diye teselli edeceğiz ama bununla sınırlı kalmayacak bu. Tokat, terlik, oklava, kablo, elle boğma... Bunun sınırı yok. Şiddet başladı mı anne pişmanlık duyduğunda “arada olur canım” diye kendini teselli etmemeli çünkü sınırı olmuyor. Bu vicdan azabını atlatıp ileride daha kötüsünü yapıyor.

Cocugun yasi kac olursa olsun yuzune vurulmaz. Ara sira vurmayi evet bence abartalim. Dogru bir sey degil. Sirf onlardan daha buyuguz,daha gucluyuz ,nasil olsa karsilik veremez bize diye onlara vurma hakkina sahip degiliz

Dogru bir şey tabiki değil. Zaten atıyorum vurduğun anda bana nasilsa karsilik veremez diye düşünüp vurmazsın ki anlık sinirle vurup pisman olursun zaten. Sadece vurmak yaralayıp çocuklarda iz bırakmaz ki bağırmak ceza vermekte farklı şekillerde yaralar cocuklari. Hepsi yanlış ama ben sadece anneye bukadar ağır laflar etmeye gerek yok olay cok abartiliyor sanki bebegini ciddi ciddi dövmüş gibi.

Neyse bu benim düşüncem. Nice cocuklarini döven annelerle bir degil bu durum.

Hoş bu da ayrı bir soru. Nasıl bir anaokulu orası anlamadım, gerçekten MEB'e mi bağlı?

Muhtemelen MEBe bağlı değil Astoria. Gündüz bakımevleri var belediye ve sosyal hizmetlere bağlı olan. Onlardan biri olabilir. Hoş bizim ülkemizde merdiven altı okullar da var MEBe bağlı olan. Gizliden gizliye 36 aylık olmayan bebekler için sınıf açıp, müfettiş gelince çocukları gizleyen, geziye götüren. Rezil eğitim ortamları...

Elbette bagirmak da dogru degil,en az vurmak kadar da etki birakir cocuklarda.
Kadin zaten pisman olmus,buraya konu acmis ki iyice yuzune vurulsun hatasi diye.

Arkadaşım doğru demiyorum ben zaten kadına yardımcı olmaya çalışıyorum fikir veriyorum yanlış yapmış tamam
Yanlış demekten başka ne diyebiliriz? Ben de yapsam o da yapsa siz de yapsanız yanlış. Allah şaşırtmasın,öyle bir an yaşatmasın..
Burda biri çıkıp ben de zamanında yapmıştım oluyor böyle demesi vicdanını temize cekmesini sağlayacak belki tekrar yapacak ve diyecek ki “bir tek ben değilim” ama bu istismar..

Yaptığınızın doğru olmadığını söylemeye bile gerek Yok, bunu zaten biliyorsunuz.
Bunu yapıp , devamlı yapıp bunu normal görseydiniz söylenecek çok şey vardı.
Çok herşeyi üstünüze almışsınız, kreşte aynı sınıfta olma nedeniniz ne?
Anne de olsanız insansınız ve insan biryerde tükenebilir bazen, tükendiğiniz konularda yardım alın öncelikle, kendinizi toparlayın , mümkün olan en üst düzeyde dinlenin, yapabiliyorsanız farklı sınıflarda olun , gerekiyorsa profesyonel yardım alın.

Cok haklisiniz özür dilerim

insanlar cocugum odun diye ne adaklarda bulunuyorlar biliyormusun. 18 aylik dedigin daha bir bebek. O ne bilsin. Madem oyle cik isten dogru duzgun bak cocuguna yada hic dogurmasaydin.

Keske vurmasaydin dicem ama sabrin taşmış bu gibi durumlarda derin nefes al cama çık burnundan derin nefes al Allah yardimcin olsun calisan annelerin zoru coktur eminim

Doğrudur, ben de anaokulunda çalışıyorum tek gördüğüm anaokulu ortamı da şu an çalıştığım. Benim çalıştığım yerde böyle bir şey yapamazsın yahu bırak ayakta sallamayı falan hiçbir öğretmen kendi çocuğunu kendi sınıfına almaz (denk gelmedi gerçi ama sanmıyorum), çünkü ister istemez ayrımcılık yaparsın bu pozitif ayrımcılık da olabilir negatif de ama objektif, nötr kalamazsın yani imkansız insanın doğası gereği.

savunmasiz korkan korkunca arkaniza saklanan sizden dayak yedigi halde anne die aglayan ahhh cocuklar onlar melektir vurulmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…