gamyoncu'nun zayıflama günlüğü

"1 gofret 210 kalori = 3 tahıl yani 3 dilim ekmek "

küçücük bi gofretin ettiğine bak arzucum görüyor musun?

"1 gofret 210 kalori = 3 tahıl yani 3 dilim ekmek "

küçücük bi gofretin ettiğine bak arzucum görüyor musun?
Evet canım ben genelde bakarım paketlerin üzerinde kalorilere. Dün işte o gofreti yeseydin günüme yazık edecektim Normal ekmek 1 dilim 90 kalori yani düşün. Güzel olan herşey çok kalorili ama çok zararlı

ben bir yerde duymuştum güzel olan herşeyi hayatından çıkarmazsan kilo veremezsin
çünkü sana kilo aldıran senin en sevdiğin şeylerdir

karbonhidratlara karşı uyanık olmak gerekir. Bazılarımız hiç ekmek yemeyerek zayıflamaya çalışır. Bu yanlıştır. Ekmek en temel besin maddelerinden biridir ve günlük beslenmede muhakkak olmalıdır. Pilav, makarna, kuskus, kurubaklagiller, börekler, pastalar, tatlılar, unlu çorbalar da ekmek kalitesinde besinlerdir. Bu besinleri ekmekle birlikte tüketmemek gerekir. İçecek olarak ayran, taze sıkılmış meyve suları ve light ürünleri tercih etmek daha iyi olur. Alkol içeren içeceklerin, gazlı içeceklerin enerji değerinin yüksek olduğu bilinmelidir.

Acıktığımızda vücudumuza cevap vermemiz gerekir. Acıkmak tıpkı uykumuzun gelmesi, tuvalet ihtiyacımızın gelmesi gibi fizyolojik bir ihtiyaçtır. Açlığımızı ertelersek bir sonraki öğünde iki kat daha fazla tüketiriz. O nedenle acıkınca muhakkak birşeyler yemelidir. Bunun illaki donanıımlı bir öğün olmasına gerek yoktur. Örneğin 1 bardak ayran, 1 tane meyva da vücuda cevap vermek anlamına gelir.:13::13::13:

Günlük hayatımızda mutlaka hareketimizi artırmamız gerekir. Hareket etmeden az yiyerek zayıfladığımızda yağ dokusu kaybımız daha az olur daha çok kas ve su kaybederiz. Bu da dolaylı olarak metabolizma hızımızı yavaşlatır ve tekrar kilo alımı daha çabuk olur. Hareket hayatımzın bir parçası olsun. Her yere yürüyerek gitmeye çalışalım, asansörleri hayatımızdan çıkaralım. Mümkünse haftada en az 3 gün en az 40 dakika tempolu yürüyelim.

En önemli kural sabırlı olmaktır. Kiloları bir günde almadığımıza göre bir günde veremeyiz.

evet günlüğüm arada bunları yazıyorum ki motive hiç bitmesin
aslında doğru sandığımız o kadar çok yanlış var ki hayatımızda
mesela ekmek bilmiyordum ben onu ve öğrenmiş oldum

İştahınız açılıyor ve yemek hayali kuruyorsanız işe su içerek başlayın. Su içmek midede dolgunluk yapacağı için yiyeceğe karşı ilgiyi azaltır.

Ünlü Fransız atasözünün söylediği gibi ‘" bir kruvasan ağızda 30 saniye, midede 30 dakika, kalçada ise 30 yıl kalır."

Çok güzel şeyler paylamışsın canım inşallah uygularız :))

Ah versek şu kiloları daha ne isteriz

Diyette Doğru bilinen yanlışlar:

• Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır : Yanlış. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda Vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.

• Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar : Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve korener kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.

• Meyva yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür : Yanlış. Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyva yemek daha iyi bir yaklaşımdır.

• Maydanoz suyu zayıflatır : Yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder, yoksa kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.

• Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır : Yanlış. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.

• Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır : Yanlış. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.

• Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim : Yanlış. Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır.

DR. AYÇA KAYA'DAN alıntıdır

Zayıflamanın tüm ayrıcalıklarından yararlanmak istiyorsanız, planlamadan her istediğinizi yiyemezsiniz!
"Zayıf olma ve kendimi iyi hissetmeyi hak ediyorum", düşüncesi "Her istediğimi yeme hakkım var" düşüncesinden daha öncelikli yer almalı.

Sabah kahvaltı yapmadan güne başlamak obezite oluşumuna zemin hazırlar.
Ne kadar az zamanınız olursa olsun uyandıktan 1 saat sonraya kadar kahvaltı yapmak metabolizmanızın iyi çalışması için gereklidir.

sanırım buda benim içindi
dün kahvaltı yapmadığım için

bugün yapmışsındır umarım

bugün yapmışsındır umarım

yaptım canım
hatta yediklerimide yazıyım bu saate kadar
sabah kalkar kalkmaz:2 kuru kayısı 2 bardak su
kahvaltı:2 tam buğday ekmeği
1 haşlanmış yumurta
peynir yeşillik
ayrıca 1litreye yakın suyumuda bitirdim

Meyveleri tek başına yemektense bademle birlikte yediğinizde glisemik indeksi düşürmüş olursunuz bu da sizin daha tok kalmanızı sağlar. Bademi çiğ, kavrulmamış ve tuzsuz olarak tüketin.

Bir adet salatalık 11 kalori…
İlle de abur cubur yemek istiyorsanız,
2-3 salatalığı doğrayın ve kıtır kıtır yiyin…
Eliniz ve ağzınız oyalanacaktır.

selam gamyoncu hayırlı olsun günlüğün...
inşallah veririz kiloları benimde 20 kilo fazlam var 80 im 60 olmam lazımm..
allah yardımcımız olsun...:):)

Güzel bi menü canım ara öğün yap ki çok acıkma ana öğünlere :13:

Günde 2,5-3 lt sadece su içelim!
Gün içinde tükettiğiniz çay, kahve vb. içecekleri su yerine saymayın.
Bu tip içecekler kafein içerdiğinden diüretiktir ve daha fazla su içmenizi gerektirir.
Hadi sürahilerimizi, şişelerimizi dolduralım ve ne kadar su içtiğimizi takip edelim!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…