Gardr.ps dürüst olmayan satici

Hanimlar grdr.ps uygulamasından bi kazak aldim. Almadan evvel saticiya sordum ip çekilmesi veya herhangi bir sorunu var mi diye. Satici bir kez daha kontrol edip bilgi vereyim dedi güya bakmış ve hicbir sıkıntısı yok dedi bende aldım.kargo elime gec ulaştı maalesef gelince ne göreyim yırtılmış dikmiş ve başka bir yerinde de delik var ayrıca inanılmaz renk solmasi var. Satıcıya ulaşıp hiç sorunu yok dediğiniz ürünün şu şu sıkıntıları var iptal talep ediyorum dedim ve hemen uygulamanın destek ekibine fotograflar ile şikayetimi bildirdim ama süre dolduğu için o esnafa otomatik olarak sipariş onaylandı ve satıcıya aktarıldı ki zaten destek ekibi 2.el alımlarda böyle sıkıntılar olabilir diyerek talebimi reddetti.simdi hanimlar satici bana yırtılmış olan bir yerini ben diktim,bir yerinde delik var ve rengi soluk dese ve ben buna rağmen alsam haklı ama hiç sorunu yok diye satıyor bi geliyor ürün yer bezi yapmazsın.bende satıcıya ağzıma gelen bedduayi ettim beni engelledi.instagramini buldum ordan hesap numaramı yolladim paramı buraya gonder diye güya kocası ben esiyim tatsiz bir durum yaşanmış ben polisim hakkınızda islem başlayacağım hakaretlerin için falan demiş bende adamsan edersin dedim.yani çıldıracağım uyanıklık edip kusurlu ürün gönderiyor bide üste çıkmaya çalışıyor.tuketici hakem heyetine gitsem sonuc alır mıyım?başına gelen var mı?
Ne yapılır bilmiyorum fakat çok pis bir hareket

Bende bu insanları anlamıyorum cidden. 2 çocuğum var küçülenleri ayırırken üzerinde lekesi,söküğü vb kusuru olanı(kendim evde giydiririm bir süre sorun etmem lekeliyse vs)ayırıyorum,ihtiyaç sahibine bile vermiyorum ki insanlar kırılmasın. Temiz düzgün olanları veriyorum sadece. Diğerleri h&m'e veriyorum çek alıyorum bazen,uğraşmak istemezsem giysi kumbarasına atıyorum.
Nasıl satabiliyorlar ben inanın hiç anlamıyorum.
Kendin giymeyeceğin şeyi başkasına hiç sorunu yok diyerek nasıl satıyorsun yani.
Uygulamadan alışveriş yapmadım hiç ama yorumlardan anladığım,sizi koruyan(alıcıyı da satıcıyı da)bir sistem yok,suistimale epey açık.

grdps kullanmadım ama diğer uygulamaları kullanıyorum.. Bu ve bu tarz uygulamalarda her zaman alıcıyı korur sistem.. Çünkü ikinci el olunca satıcının sözünden başka garantiniz olmaz.. Bi ton fotoğrafta koysa önemli olan size ne göstermek istediğidir.. Yeşil göstermek isterse yeşil görürsünüz , mor isterse mor :) Yani biraz şans işi bu işler..

Şu saatten sonra şikayette etseniz sorun da çıkartsanız bi yere varabileceğinizi sanmıyorum ki instagamdan bulmak ! Biri beni de bulup sattığım ürünlerin sıfır mı olduğunu sormuştu !?! Direk engelledim.

Bayağı ürün sattım açıkçası ev eşyası ve bebeğimin elektronik tarzı eşyaları hepsi.. Kıyafet satmadım da almadım da bu uygulamalardan.. Ama şimdiye kadar aldıklarımdan çok hayal kırıklığı yaşadım desem yalan olur. Genelde sıfır paketli ürünler seçmelisiniz.. O zaman çok sorun olmuyor

Hanimlar grdr.ps uygulamasından bi kazak aldim. Almadan evvel saticiya sordum ip çekilmesi veya herhangi bir sorunu var mi diye. Satici bir kez daha kontrol edip bilgi vereyim dedi güya bakmış ve hicbir sıkıntısı yok dedi bende aldım.kargo elime gec ulaştı maalesef gelince ne göreyim yırtılmış dikmiş ve başka bir yerinde de delik var ayrıca inanılmaz renk solmasi var. Satıcıya ulaşıp hiç sorunu yok dediğiniz ürünün şu şu sıkıntıları var iptal talep ediyorum dedim ve hemen uygulamanın destek ekibine fotograflar ile şikayetimi bildirdim ama süre dolduğu için o esnafa otomatik olarak sipariş onaylandı ve satıcıya aktarıldı ki zaten destek ekibi 2.el alımlarda böyle sıkıntılar olabilir diyerek talebimi reddetti.simdi hanimlar satici bana yırtılmış olan bir yerini ben diktim,bir yerinde delik var ve rengi soluk dese ve ben buna rağmen alsam haklı ama hiç sorunu yok diye satıyor bi geliyor ürün yer bezi yapmazsın.bende satıcıya ağzıma gelen bedduayi ettim beni engelledi.instagramini buldum ordan hesap numaramı yolladim paramı buraya gonder diye güya kocası ben esiyim tatsiz bir durum yaşanmış ben polisim hakkınızda islem başlayacağım hakaretlerin için falan demiş bende adamsan edersin dedim.yani çıldıracağım uyanıklık edip kusurlu ürün gönderiyor bide üste çıkmaya çalışıyor.tuketici hakem heyetine gitsem sonuc alır mıyım?başına gelen var mı?
Başıma geldi ve beni değil o tarafı haklı buldu ve hem üründen hem paramdan oldun. Gardrops genel de böyle durumlar da karşı tarafı kolluyor ve sistem olarak rezil bir uygulama... Bende hakkimi ve malımı asla helal etmiyorum ama gardırops bu konuda cidden kötü bir uygulama

Şu saatten sonra şikayette etseniz sorun da çıkartsanız bi yere varabileceğinizi sanmıyorum ki instagamdan bulmak ! Biri beni de bulup sattığım ürünlerin sıfır mı olduğunu sormuştu !?! Direk engelledim.

Daha geçen hafta dayım ameliyata girdi annem aramış bana hastaneden bilgi veriyor cumartesi sabahı saat 9, telefonumu konuşma esnasında 3 kere bilmediğim bir numara aradı. Önemlidir herhalde bu kim diye geri döndüm dolap uygulamasında ürünümü alan kişi. Kargonun üzerinden telefon numaramı almış arıyor, ürün küçük gelmiş iade etmek istiyormuş 🤦🏼‍♀️ Bu daha önce 3 kere daha başıma geldi. Uygulamadan satış yapılırsa uygulamadan, sonuç alınamıyorsa uygulama yetkilileri ile görüşülür. Hala daha olmuyorsa yapacak bir şey yok ama instagramdan yazmak, kişisel telefona mesaj atmak gerçekten fazla

Bende kullanıyorum uygulamalarıı
Bazen sok edıcı marka dıye çöp görüntüsüne yuksek fıytalr yazıyolar ben o urunlerı degıl satmak vermeye utanırım bırıne gıy dıye

valla internetten 2. el almak sıkıntılı. ben dolap'ten 2-3 kere alışveriş yaptım, sıkıntı yaşamadım sadece biraz buruşuk geldiler ama çok da önemli değildi yani.
trendyol'dan bile öyle her beğendiğimi almıyorum. zaten arkadaşım olan 2 influencer var. nasıl ürün önerdiklerini çok iyi bildiğimden bir tek onların linklerinden alışveriş yapıyorum.
bence internet alışverişi konusunda kendinize güveneceğiniz 1-2 influencer seçin ve onların önerdiklerini alın.
aksi halde kandırmaya çok açık bir yer.
keza trendyol kendisi de sahtecilikleri çok iyi takip edemiyor.

Netten birsey almayi pek dogru bulmuyorum ben alisamadim belki..

Bugune kadar ne aldiysam genelde gozuktugu gibi gelmedi bence..dokunarak herseyini inceleyerek almak daha guzel.. zaten alisveris dedigin oyle olur, zevki
Orda..

Instada vs satiyolar mesela ayakkabi.. yaziyir birde orjinal nike adidas😐😂😂 fiyatida 100-200 tl filan..ulan orjinal urun o fiyata olur mu dusunmen lazim. Ucuz etin yahnisi diyorum
Ben do..p ve gardro..tan alisveris yapiyorum.
Orada kadinlarin el emegi yeni urunler de var cokca.
Ben elemegi ortuler,fabrika cikisli sifir az defolu caydanlik,saksi bitkisi,kestane vs aldim.
Sadece bir seccade vardi,gayet nostaljik desenli,beni cezbetti:)
Satici her turlu resmini atti,ama profesyonel fotografci imis adeta,takdir ettim :KK9::KK9:
Kargo geldiginde evde degildim,oglum acti anne bisey yok galiba dedi onayladim.
Geldim ki Allahim,eski,kokuyor,berbat bir sey.
Yaktim vallahi.
Ama genelde memnunum,tecrube de kazandım,simdi daha iyi inceliyorum:)

Son düzenleme:
Aslında uygulamanın mesajlaşmanızı referans alarak iade talebinizi onaylaması gerekiyor.
İkinci el üründe satıcının ürünü için söylediğinden farklı bir durum söz konusu ise iade yapmaya mecburlar.

Uygulamaya yüklenin ve şikayette bulunacağınızı bildirin.
Demek ki dolandırıcılar karı koca, başlatsın bakalım ne başlatacaksa.
Geçmiş olsun.

Bazı insanlar bu tarz uygulamaları atılacak eskileri satma aracı olarak kullanıyor çok ayıp.

Benim de başıma geldi. Kullanılmadı, sorunsuz denen ürün 3 tane sökükle geldi. Ucuz olduğu için ve halledebileceğim bir şeey olduğu in uğraşmadım.ama genelde alırken çok para vermeyeceğim şeyler almaya çalışıyorum ki sorun olursa içim yanmasın. Ve satıcının sattığı ürün miktarı, yorumlarına vs mutlaka bakarım.

Ben do..p ve gardro..tan alisveris yapiyorum.
Orada kadinlarin el emegi yeni urunler de var cokca.
Ben elemegi ortuler,fabrika cikisli sifir az defolu caydanlik,saksi bitkisi,kestane vs aldim.
Sadece bir seccade vardi,gayet nostaljik desenli,beni cezbetti:)
Satici her turlu resmini atti,ama profesyonel fotografci imis adeta,takdir ettim :KK9::KK9:
Kargo geldiginde evde degildim,oglum acti anne bisey yok galiba dedi onayladim.
Geldim ki Allahim,eski,kokuyor,berbat bir sey.
Yaktim vallahi.
Ama genelde memnunum,tecrube de kazandım,simdi daha iyi inceliyorum:)
Ben dedigim
Gibi sevemedim netten alisveris..cunku 1. El bile olsa gozuktugu gibi cikmiyir cogu zaman

Bende hakimim, gerekli işlemleri başlatın lütfen denilesi bir konu olmuş.

Büyük risk. Ben olsam hiç ikinci el işine girmem. Normalde olsa tüketici hakem heyeti haklı bulur da burada satıcı değiniz kişiler aslen satıcı mı bilmiyorum. Yani ticaret amaçlı vergi levhası olarak mı bu işi yapıyorlar?

Back
X