Bebek Beslenmesi Gaz Problemi İçin Emziren Anne Ne Yememeli?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aksamustugelen

Çünkü sen geldin, aşk sana benzedi..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
1.244
1.093
133
Selamlar,
Tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var.. Özellikle şunu yediğimde bebeğimde gaz oluyordu dediğiniz yiyecekler neler? BioGaia kullanıyoruz bir haftadır gaz için, ilk günler baya fayda etmişti ama bu gece hiç uyumadık 26 günlüğüz..

Allah kolaylik versin canim kolik bebek sahibi biri olarak soyluyorum cok zor kuru baklagiller sogan bulgur cikolata sut aci eksi baharatli paket gidalar pirasa lahana bunlar simdilik aklima gelenler benim oglan 6.5 aylik hala sıkıntisi devam ediyor bunlari yememe ragmen insallah sizinki uzun surmez

günde bir bardak sıcak suya çay kaşığı ucuyla kimyon atıp demleyip içebilirsin. bebeğe de faydası olacaktır. istersen şekerli de içebilirsin tabii.

Gaz sancılarını tamamen geçiremezsin Ne yazıkki. Şöyle bir baktığında her şey gaz yapıyor aslında. Ben kızımı en çok rahatsız edenleri buldum ve onları tüketmemeye çalıştım. Mesela kahve içtiğimde, tahin ve kurubaklagil yediğimde kızım ekstra sıkıntılı oluyordu. Bunları tüketmedim. Bir de bol bol kimyon ve rezene tavsiye edebilirim. Ayrıca ayaklarınızı sıcak tutun Kızım 4 aylık ve biz o evreyi atlattık Allaha şükür ama yine de arada sıkıntı yaşamıyor değiliz.
Sancı gelince de bebeğinizin karnına sıcak havlu sarıp gaz masajı yapmanızı tavsiye ederim.

Teşekkürler canım hepsini not aldım, inşallah uzun sürmez 15 günlükken başladı sıkıntısı ilaç baya fayda etti ama dün baya sorunluyduk..

günde bir bardak sıcak suya çay kaşığı ucuyla kimyon atıp demleyip içebilirsin. bebeğe de faydası olacaktır. istersen şekerli de içebilirsin tabii.
kimyon yediklerime atmaya başladım ama demlememiştim, deneyeyim canım çok sağol..

çok teşekkürler, sıcak havluyu çok okuyorum ama o an sanki panikten aklım uçup gidiyor..

Biz seninle ayniyiz canım biliyosun :) 26 günlük benim bebiste. O gaz sancısı çekerken ben deli oluyorum. minicik ayaklarını karnına çekiyor acidan uykusu var ama yatamıyor. Ben hergun o söylediğin damladan veriyorum. Bide kimyon demliyorum gündüz. Akşam ise rezene yada anason veriyorum. İçine birazda kimyon koyuyorum. Benim bebegimde dün gece hiç uyuyamadi. Uykusunda kivrandi hep. Bugünde huzursuz. Bakalım artık hayırlısıyla geçsin bu günler. Bitsin bu sancilar. Acayip panik oluyorum bende. Bide uykusuzluk stres.. offf.. Çarşamba günü doktora gidecez zaten. Hala göbek de düşmedi çünkü bide aşısı var carsamba günü

canım benim yaaa kıyamam kuzuşa, inşallah doktor bir şey söylesin şu göbüşle ilgili ya.. bizimki gaz sancısı mı tam anlayamıyorum.. ben daha anlayamıyorum tam tepkilerini ya çözemedim sanırım yani sürekli emmek istiyor sancı mı artık ne geliyosa o zamanlar

Sancı olduğu zamanlarda da emmek istermiş. Anne kokusu memesi onu güvende hissettiği için. Benim bebiste öyle. Ben geceleri mama veriyorum azcik. Gunduzde veriyorum bazen. Bide dün misafir vardı. Kapıyı aç kapa derken sanırım ben midemi üşüttüm. Sütümden ona geçti. Şimdi oda emdigini kusuyor. Off Allahm off. Gelmez olalardi. Bide misafirin çocuğu hastaymış. Heryere kustu. Nekadar düşüncesiz insanlar var yaaa hastaysa çocuğun niye geliyon. Bebek var burda.Neyse Limon kimyon falan demledim icirdim. Bende içtim. İnşallah iyi olur

anladım canım o zaman bizimki de gazdan yapıyor.. zaten başka sebep de yok yani.. ben de mama veriyorum aç kalıyor doymuyor diye mecbur.. artık daha neresine sığdırıyor bilmiyorum ama yiyor.. geçmiş olsun ya ay valla misafir falan kabul etmiyorum geleceklere uygun değilim de boşver gitsin.. kırılan kırılsın umrumda değil... zaten yeterince zor doktora danıştın mı canım ya? ben bebeğe vermeyi pek doğru bulmuyorum da acaba ben mi yanılıyorum?

Doktora danismadim canim. 7 çocuk ve 4 torun sahibi anneme güvenerek verdim limon kimyon :) bide sıcak banyo yaptı rahatladı biraz. Şimdi uyuyor. Bakalım gece nasıl olacak.

kızlar elinizde kolonyayı ısıtıp karnına sürseniz de rahatlıyor bu minnoşlar.. oğlumda gazlı bir bebekti kolonta ısıtılmış havlu falan iyi geliyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…