• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gdo da gdo

Hem sağlıklı yaşam konusunda okuyan ve aynı zamanda zayıflamaya çalışan biri olarak hem de bir gıdacı olarak şunu diyebilirim ki, bu bir obsesyon! Mesela bana da insanlar gelip şu yiyecekte GDO var mı nasıl anlarız gibi sorular yöneltiyorlar. Onlara yiyeceklerdeki GDOları gözle seçemeyeceğimizi, ancak laboratuvar analizleriyle anlaşılabileceğini söylediğimde de aldığım cevap "sen ne biçim gıdacısın boşa okumuşsun" :53:
Ona mutfk konusunda yeterince hassasiyet gösterdiğini, elinden geldiği kadarıyla sağlıklı şeyler yedirmeye çalıştığını söyle bence.
Bu arada "Can boğazdan çıkar" kitabını bana biri hediye etti henüz okumadım (işime yarayacak diyet kitaplarını daha ön plana aldım da:34:) ama onu okuyan adam da kafayı GDO ile kan grubuyla bozmuştu:27: "benim kan grubuma bu yiyecek uymuyor" "yersem dokunur" vs gibi... ondan çok benim kafam bozulmuştu sanki birşey bilmiyormuşum gibi:47:

okuma o kitabı canım kafayı gdoyla bozarsın sende mazallah. bende 0 (+) im banada diyo o konu ayrı....

okuma o kitabı canım kafayı gdoyla bozarsın sende mazallah. bende 0 (+) im banada diyo o konu ayrı....
Merak etme kafayı yemem okursam:1: ben o adamın davranışlarına sinir olmuştum onu belirttim yoksa GDO her yerde, önemli olan bilinçli tüketici olmak. Tabii ki insan sevdikleri sağlıklı beslensin ister ama bunu takıntı haline getirip insanlara hayatı zehir etmenin de anlamı yok.

Bizim işyerinde bi usta var. Adam bu kitapları okuya okuya sıyırmış resmen. Eve ayçiçek yağı sokmuyor. Evdekilerin canı çekse kola falan yasak. Kan grubuna göre beslendikleri için bütün aileye tavuğu yasaklamış, 0 grubunun yememesi gerekiyormuş. Ne yesem içsem gelir saymaya başlar "şu zararlı, bu zararlı, bunu yeme, bundan ye"... En sonunda bir gün bastım kavgayı daha da yaklaşamıyor. Geçen gün baktım başkalarına da yapıyor onu. Çok sinir yaa... :47:

Bizim işyerinde bi usta var. Adam bu kitapları okuya okuya sıyırmış resmen. Eve ayçiçek yağı sokmuyor. Evdekilerin canı çekse kola falan yasak. Kan grubuna göre beslendikleri için bütün aileye tavuğu yasaklamış, 0 grubunun yememesi gerekiyormuş. Ne yesem içsem gelir saymaya başlar "şu zararlı, bu zararlı, bunu yeme, bundan ye"... En sonunda bir gün bastım kavgayı daha da yaklaşamıyor. Geçen gün baktım başkalarına da yapıyor onu. Çok sinir yaa... :47:[/Q
evet bizdede herşey yasak.. düşünsene o insanla aynı evde yaşadığını... ne yapcam bilmiyorum valla

Bizim işyerinde bi usta var. Adam bu kitapları okuya okuya sıyırmış resmen. Eve ayçiçek yağı sokmuyor. Evdekilerin canı çekse kola falan yasak. Kan grubuna göre beslendikleri için bütün aileye tavuğu yasaklamış, 0 grubunun yememesi gerekiyormuş. Ne yesem içsem gelir saymaya başlar "şu zararlı, bu zararlı, bunu yeme, bundan ye"... En sonunda bir gün bastım kavgayı daha da yaklaşamıyor. Geçen gün baktım başkalarına da yapıyor onu. Çok sinir yaa... :47:[/Q

evet bizdede herşey yasak.. düşünsene o insanla aynı evde yaşadığını... ne yapcam bilmiyorum valla

slm kızlar!! sitenin takipcisiydim ama daha yeni üye oldum.6 yıllık evliyim acısıyla talısıyla 7.senemize gireceğiz..eşim yediğine içtiğine çok dikkat eder sağlıklı beslenir diyim. son zamanlarda 2 kitap okudu ''can boğazdan çıkar diğeride deccalin tabağı'' diye bu gdo larla ilgili... yaklaşık 2 aydır oturuyo gdo kalkıyo gdo onu yemeyin gdo bunu içmeyin gdo o yicek şöyle bu yiyecek böyle...bunaldım yeminlen bu ve buna benzer şeylerle beni hayttan soğuttu :50:

bende sevmem sürekli başımda sağlıktan dem vuran adam...zor valla

Bu takıntılar bir dönem bende de çok oldu
Özellikle annemin hastalığı döneminde, doktor her şeyi yasaklamıştı
Şimdilerde sadece bilinçli tüketmeye gayret ediyorum çünkü ayıklamanın imkanı yok
Şarküteri,konserveler,ketçap,mayonez,hazır çorba ve hazır içecekleri eve almıyorum
Yoğurdumu günlük sütle kendim mayalıyorum
Sebzeleri mevsiminde tüketmeye çabalıyorum
Ama bunun dışında her şeyi ayrıştırmak insanın dengesini bozuyor
Mesela geçen gün televizyonda bir doktoru dinledim, gündüz programlarından birinde konuşuyordu yok beyaz yumurta olmaz, yok düdüklü tencerede yemek pişirmeyin =)) kanalı değiştirdim direk, aklıma takılıyor sinir oluyorum sonra

slm kızlar!! sitenin takipcisiydim ama daha yeni üye oldum.6 yıllık evliyim acısıyla talısıyla 7.senemize gireceğiz..eşim yediğine içtiğine çok dikkat eder sağlıklı beslenir diyim. son zamanlarda 2 kitap okudu ''can boğazdan çıkar diğeride deccalin tabağı'' diye bu gdo larla ilgili... yaklaşık 2 aydır oturuyo gdo kalkıyo gdo onu yemeyin gdo bunu içmeyin gdo o yicek şöyle bu yiyecek böyle...bunaldım yeminlen bu ve buna benzer şeylerle beni hayttan soğuttu :50:

Bir süreden sonra sıkmıştır anlıyorum sizi :1: siz konuşmayı denediniz mi yeter bu kadar beni ve çevredeki insanları çok boğuyorsun bu durumu kendi içinde yaşasan felan diye uyarın :1: :1:

Bende eşin gibiyim adam haklı çocuğum olmasa kendim için bu kadar takmazdım biraz emek gerektiriyor birazda harcama ama insan zamanla o gıdaları hayatından çıkarmaya alışıyor

tatlım ben biraz bu konularla uğrastuığımdan yemin ederim biri bana sorunca gdo mdo ne diceğimi bilemiyorum aç mı kalcaz diyor insanlar ya en güzeli sağlıklısı ama gdo suz besin çok az :(

annem dünyanın en sağlıklı beslenen insanıydı sanırım.
hazır meyvesuyu süt yoğurt konserve vs tüketmez, her şeyin doğalını yemeye çalışırdı.
Dengeli ve düzenli beslenirdi.
Sonuç daha 52 yaşında ölümcül bir hastalığa yakalandı.
O yüzden ben o kadar dikkat etmiyorum, çok zararlı şeylerden uzak durmaya çalışıyorum ama her şeyi de bu gdo lu bu hormonlu diye ayırt edemem ki.

Kendisine diyorum zaten Allah eşine sabır versin. Geçenlerde karısının canı kola istemiş almamışmış. Övünerek anlatıyor birde. Ben de kızdım biz burada kola alınca sen de içiyorsun arada dedim. Bir daha böyle birşey yap karına içtiğin bütün kolaları anlatıcam dedim. :27:

En güzeli aslında.
Ben de son zamanlarda domateslere taktım, yemiyorum. Eskisi gibi değil hiç bişey. Zaten meyve sevmeyen bi insanım. Gdo yiyeceğime hiç yemem daha iyi.
İsrail başka ülkelere sattığı sebze meyve tohumlarını kendi ülkesinde satmıyormuş, çok hassasmış bu konuda. Kendi milletine yedirmiyomuş. Zaten kafamıza taş düşse Amerikanın İsrailin oyunu :27:
Şaka bi yana gdolu besinler yüzünden meme kanseri oranının arttığını düşünüyorum ben.

malesef benim babam böyle derya..
72 yaşına geldi hala aynı.
sürekli internetten de araştırır. bi de şifalı bitkilere sardı.
otları yiyip içmekten mide kanaması geçirdi 2 defa.
ama hala değişmedi..

Aynı benim kayınpeder, otların suyunu çıkarır, garip garip şeyler kaynatır :26: Fazlası zarar halbuki.
Kendine çok iyi bakar ama tüm hastalıklar da onda.
Geçmiş olsun bu arada.

Back
X