evet daha öncede yazdığım gibi esas mesela 2,5 yaşında olurmu olmazmı orda net bir şekilde 2 yaş deniliyor
canım ben de fatih camisi baş imamıydı bi ara hatta tv de din dersleri verdi cevat akşitti sanırım...ondan sütün emi,lmesi gerektiğin,i duydum..evli kadından gebe olmadan doğum yapmadan süt gelmez gelseydi evlendiğimde benden de gelirdi..o gelen başka bi sıvı ya da hormanal bişi olabilir.......
Gerçekten çok sabırlıymış konu sahibi, tebrik ediyorum doğrusu.
Gelelim meseleye, dinimize göre bir bayan erkek kardeşine ya da abisine sarılabilir, yanında örtüsüz, hani edep dışına çıkmadan tabiki rahatça giyinip dolaşabilir, çünkü erkek kardeşi kendisine haram değildir . Tabi bu demek değildir ki şort giyip orası burası açık da gezebilir, edep sınırları içerisinde yani..
Konu sahibi arkadaşımız da elbette kuzenleri kardeş algısı içinde yetiştirecektir, ki zaten onlar o algıyı vermese bile kardeşmiş gibi büyüyeceklerdir ama asıl mesele şu ki onlar birbirlerini ne kadar kardeş olarak görseler de , kardeş bilinciyle yetiştirilseler de dinimizce birbirlerine sarılmaları, tokalaşmaları, bayanın erkek kuzeni yanında başörtüsüz, pijamayla, kısa kollu vs dolaşması haramdır, ancak kuzen olduklarından ve yakın büyüyeceklerinden bu durumlardan kaçınmak zordur ve çok büyük titizlik ister. Dolayısıyla konu sahibinin de çocuklarının dinen sıkıntı içinde olmamaları için böyle bi yöntem düşünmesi normal. Nihayetinde kendi çocuklarının rahatlıklarını düşüyor.
Ha olayı çok mu zorlamaya çalışmış evet, süt geldiği takdirde dinen olayın tüm boyutları caiz ve geçerli midir bilemem, diyanetin sitesine girip arzunuzu danışırsanız (ya da telefonla arayarak da danışabilirsiniz) o zaman çok daha doğru bir yol izlemiş olursunuz. siz bence öncelikle konunun boyutlarını araştırıp öğrenin, tabi sağlam kaynaklardan, eğer durumunuz uygunsa süt getirme yöntemlerini deneyin.
İkinci çocuğu yapmayı zaten planlıyordum erkene almayı düşündüm sadece.
Verdiğimiz kararları planlarımızı değiştirmez miyiz hiç?
Ayrıca kuzenlerin evlenmesine ben müsade etmem.
Benim izmin olmadan yaparsa kendisinin bileceği bir iş.Benden destek göremez ama bunun için evlatlıktan red edeceğim anlamı da çıkmasın.
Ayrıca siz (genel anlam da diyorum siz dediniz diye değil) diyorsunuz. Kuzenler zaten kardeş gibidirler diye.Süt kardeş olmasalar bile evlenme işi bize uygun olmadığını her zaman bilecekler.
Süt kardeş olup evlenmek isterlese diyorsunuz.Bu mümkün değil malesef.
Burda kendimi aşan büyük cümleler kurmaya başladım .
İlerde başıma gelmeyecekse de bu yüzden gelir diye korkmaya başladım.
Destek göstermemek demek engel olmak demek değildir hanımefendi.Onaylamadığım bir durumu içime sinmeyen bir duruma destek olamam ki.ben şimdiye kadar size hak veriyordum ama bu yoruma asla.tamam akraba evliliği istemiyor olabilirsiniz ama nerden biliyorsunuz sizin ve oğlunuz için en hayırlısı bu.bence büyük konuşmayın.ayrıca islam dininde akraba evliliği var vede haram değil elhamdürillah müslümansak ne demek bizde yok siiz kimlerdensiniz derler o zaman en azından akraba evliliği bizde yok diyip Allah'ın helal kıldığına yorum yapmayın
benımde basıma geldı bu olay
amcamın kızı dogum yaptı bı 20 gun sonrada ben dogum yaptım...(ayrıca amcamın kızı görumcem olur )
aynı amca cocuklarıyız
neyse benım ufaklık durmuyordu evdede kımse yoktuu .sütümde cok azdıı
acaba bu doymuyormu x(görumcem..) dedim
oda bılememkı dedı
bende senın sutun cok azcıkta sunu emzırde uyusun dedım
ama allah sahıdım o an süt kardes olduklalrını bıle bılmyordum o kadar bılgııszdım bu konudaa
neyse sırf cocuk doysun uyusun dıyee gorumcem aldı gkucagına benım oğlan bır kere çekmıs dılıyle ıtmıs..öle söyluyorr o cektıgı sutude yuttumu bılmıyoruzz...
...........
Yanı suan sut kardesler sanırım
bıde bunu kayınvalıde duyduu
allahhhhhhh sankı dunya yıkıldı basınaaa
bır azar bıze gorsenızz..dövmeıdıg kaldı nerdeyse....
Destek göstermemek demek engel olmak demek değildir hanımefendi.Onaylamadığım bir durumu içime sinmeyen bir duruma destek olamam ki.
Her şeye rağmen isterlerse bana sadece seyretmek düşer.Ayrıca akraba evliliği haramdır vs kelime kullanmadım.Bizde akraba evliliği yapılmıyor.Kötüdür ahlaksızlıktır demedim lütfen yanlış anlaşılmasın.
Tövbe tövbe bilen bilmeyen yazmış neden hep sebepler sorgulanır
Yok ayet soran olmuş yok hangi din denmiş
Elimize baltaları alıp savas meydanına çıkacağız resmen her birey hangi dine mensup olursa olsun saygı duyulmayı hak etmiyor mu?
Ayet icin nisa suresi 23.. Konuyu açan kardesim oğlunuz 30 aydan gün almadı ise imam i azam a göre kız kardeşiniz emzirir ise sut annesi olabilir
onaylamıyo olabilirsiniz ama akraba evliliği bizde yok ne demek ona takıldım.
elbette ayet sorulacak hanım efendi söylediğiniz ayette nikahtan söz ediliyor rahatlıktan değil insanları yanlış bilgilendirmemek gerek vebali büyüktür elbette nikah düşmez ama rahat tesettürsüz gezemez kaldi ki belli yaşa geldikten sonra odalarının ayrılması gereken öz kardeşlerden bahseden İslam dininden konuşuyoruz lütfen isterseniz bide NUR SURESİ 31. ayete bakın
Hanımefendi çok teşekkür ederim.Benim hissettiklerimi siz çok güzel anlatmışsınız. Sapkınlık diyor bazıları meselenin inceliğini bilmemelerine yoruyorum.
Bana sade bir cümleyle bununla uğraşmanın gereksiz olduğunu anlatabilirlerdi.Bende içinden almam gereken bir kısım varsa alırdım.
Arkadaşlar hala anlamadınız mı bu tamamen inançla alakalı.Ben bunun bilimsel boyutunu biliyorum .Asla öz kardeş gibi olamayacaklarını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?