Gebe değilim .Göğsümden süt gelmesini nasıl sağlayabilirim.

canım bebek süt gelmezse emmez niye emsin kiemdikten sonrada süt geldimi gelmedimi bunu bilemezsın ılla karnını doyurman gerekmıyor.tabi kardeş olucak cocougun 2 yaşını gecmemesi lazım demekki 2 yıl süt gelıyor.

Hanımefendi çok teşekkür ederim.Benim hissettiklerimi siz çok güzel anlatmışsınız. Sapkınlık diyor bazıları meselenin inceliğini bilmemelerine yoruyorum.
Bana sade bir cümleyle bununla uğraşmanın gereksiz olduğunu anlatabilirlerdi.Bende içinden almam gereken bir kısım varsa alırdım.
Arkadaşlar hala anlamadınız mı bu tamamen inançla alakalı.Ben bunun bilimsel boyutunu biliyorum .Asla öz kardeş gibi olamayacaklarını.

Tövbe tövbe bilen bilmeyen yazmış neden hep sebepler sorgulanır

Yok ayet soran olmuş yok hangi din denmiş

Elimize baltaları alıp savas meydanına çıkacağız resmen her birey hangi dine mensup olursa olsun saygı duyulmayı hak etmiyor mu?

Ayet icin nisa suresi 23.. Konuyu açan kardesim oğlunuz 30 aydan gün almadı ise imam i azam a göre kız kardeşiniz emzirir ise sut annesi olabilir

Son cümlemde bahsettiğim buydu.
Bazı şeyleri daha hayata yeni gözlerini açmış minikler için kullanmayın.
Bırakın...
Zaten sizinde benimde dediğim gibi, bu çocuklar beraber büyürken, oynarken kardeş gibi hissedecekler zaten.
Süt kardeşliği giyim kuşam, davranış için yapmayın
Zaten siz o terbiyeyi, eğitimi verince onlarda yapması gerekeni bilecekler.
Kuzenler evlenebilir, işte bu ihtimal de varken büyük konuşmayalım
Bırakın Rabbim doğru olanı hakkınızda nasip eylesin...
Konu Dini bir konu olduğu için daha yorum yapmak istemiyorum.
Çocuklarınızla ve sevdiklerinizle mutluluklar...

Destek göstermemek demek engel olmak demek değildir hanımefendi.Onaylamadığım bir durumu içime sinmeyen bir duruma destek olamam ki.
Her şeye rağmen isterlerse bana sadece seyretmek düşer.Ayrıca akraba evliliği haramdır vs kelime kullanmadım.Bizde akraba evliliği yapılmıyor.Kötüdür ahlaksızlıktır demedim lütfen yanlış anlaşılmasın.

Son düzenleme:

kadın haklı size kızmakta bir damat gitti şimdi

bence aartık yorum yapmalayım biz bunun yanlış bi düşünce olduğunu savunuyoruz konu sahibi hanfendi için doğru.. çağdaşlıktan demokrasiden din den bahsediyosak hepsinde hoş görü saygı vardır bu yüzden herkes birbirine saygı gösttersin kimse kimseye zorla bi düşünce aşılayamaz.. herkesin kendi hayatı kendi görüşü burda kim neyi savunursa yırtınsada diğerine o göörüşü aşılıyamaz hakkıda yok saygı gösterelim ve kapatalım herkes kendi içine sinen şekilde yaşasın hanfendide iyice araştırıp devam etsin.

onaylamıyo olabilirsiniz ama akraba evliliği bizde yok ne demek ona takıldım.

şu an ciddi ciddi anlayamadığım için soruyorum:
oğlunuz süt çocuğu değil. burası tamam.
yeğeniniz için sütünüz geldi farz edelim. bu da tamam.
ama oğlunuzu emzirdiğiniz dönemde olmadığı için yine de süt kardeş sayılacaklar mı? mantığım sayılmamalılar diyor.

Konuya dini yorumlar yazmayınız, ayet, xxx mezhep, falanca ülke vs. yorumlar yapılması halinde konu dini olarak ele alındığı için yorumlara kapatmak zorunda bırakmayınız lütfen

elbette ayet sorulacak hanım efendi söylediğiniz ayette nikahtan söz ediliyor rahatlıktan değil insanları yanlış bilgilendirmemek gerek vebali büyüktür elbette nikah düşmez ama rahat tesettürsüz gezemez kaldi ki belli yaşa geldikten sonra odalarının ayrılması gereken öz kardeşlerden bahseden İslam dininden konuşuyoruz lütfen isterseniz bide NUR SURESİ 31. ayete bakın

Bazı arkadaşlar özel mesaj atmış.Mesaj sayım 100 ulaşmadığı için dönemiyorum lütfen yanlış anlamasınlar.

onaylamıyo olabilirsiniz ama akraba evliliği bizde yok ne demek ona takıldım.

e gayet açık. bizde de yok. yani yetiştiğim ortam bunu benimsemiyor, aileyi geçtim sülalemde yok. konu sahibine bir de buradan saldırmanın alemi yok, yazdığı en mantıklı gelen şey şu topikte akraba evliliğini onaylamaması. ha bir de baskı yapmayacağını belirtmesi.

Kardeşim burda dini yorumlar yapmak yasak.Bunun için uyarı almak istemedim.Konunun aydınlanması için üstü körün geçtim

Bizde akraba evliliği şimdiye kadar yapılmadı tercih edilmedi.Size nasıl anlatabilirim ki kendimi.
Bunu isteyen olsaydı engel olunmazdı ama isteyen istediği ile evlenebilir.Desteklemiyoruz sadece.

Bütün mesajları okumadım.
Süt kardeşlerin kardeşlik derecesi ile ilgili bilgim de yok.
Beni tanıyanlar bilir, ateistim.
Sadece konu sahibine cevap vermek istiyorum.
Çok önce düzenli uyarıcı olduğu halde memeden süt gelebileceğini okumuştum.
Bilimsel dayanaklarından emin değilim.
Ancak gebelik dışındaki bu durumun (ister ilaçla, ister uyarılmayla) kişiye sağlık açısından zarar verebileceği de yazıyordu.
Vücudun dengesine dışarıdan müdahale var sonuçta.
İyi düşünün derim, belki de ikinci çocuk planınızı öne almanız daha iyi olabilir.
En azından sağlıklı bir süreç işler.
Not: Yorumları hayretle okudum. Kendi yaşamıma ve düşünceme saygı isterken başkasını ötekileştirmek ne yaman bir çelişkidir.

Malesef bazı insanlar özgürlüklerden bahseder ama onların basettiği özgürlük sadece kendi düşünce sistemleri için kullanılabilir bir özgürlük, kendi düşünce sistemlerine uymayan insanlar için 'herkes istediği gibi yaşamakta ve düşünmekte özgürdür' diyemezler, hemen yargılarlar, suçlarlar, taşlarlar, kovarlar..

Hele ki bazı arkadaşlar da konunun inceliklerini bilmeden ahkam kesmişler, iyice araştırın, Allah diyor ki öz kardeş gibidirler, öz kardeş gibilerse öz kardeşin yanında nasıl davranabiliyorlarsa, nasıl giyinebiliyorlarsa süt kardeşlerinin yanında da o rahatlıkla hareket edebilirler, çünkü haram sınırı içinde değillerdir.

Kimisi de kardeş bilinciyle yetiştir diyor ki bu mesele nin çok ayrı bir boyutu, birbirlerini kardeş olarak görmeleri, birbirlerine haram olmadıkalrı anlamına gelmez, benim de bazı erkek arkadaşlarım var, birlikte büyüdüğümüz komşu çocukları var, şimdi onları kardeş gibi görüyorum onlar beni kardeşleri gibi görüyor diye yanlarında edep sınırları içerisinde dahi olsa istediğim gibi giyinemem, oturup uzun uzun sohbet edemem, tokalaşamam, sarılamam vs vs vs.. Haa ben dikkat etmiyorum belki bu durumlara belki ama dinimizce uygun olmadığını haram olduğunu da biliyorum.

Konu sahibi de istiyor ki iki kız kardeş çocukları olarak sıkça görüşecekler, birbirlerine gidip gelecekler, bazen bir arada kalacaklar vs, çocuklar rahat etsin, birbirleriyle ilişkileri haramla olmasın. Bu kadar basit. Ayrıca sebebi hikmeti nedir bilemiyorum ama aynı anneden uygun şartlarda süt alan çocuklar sihniyet düşünce ve duygu açısından da zaten kendilerini kardeş gibi hissediyorlarmış, yani kalkıp da ilerde süt kardeş olunca birbrilerine aşık olma gibi bi durum da olmuyor, öyle olsa zaten Allah tarafından her ihtimal ışığında böyle bir uygulamaya müsade edilmezdi.

Ülkeden gitsinmiş !!!
Başka bır arzunuz?

Dayatmalar, zorlamalar kalkmalı artık bu ulkede...
Cıkarsınlar ya kımlıklerden musluman ıbaresını...
Nasılsa anlamını bıle bılmeyen bır dolu ınsan var bu ulkede...
Nıye bosu bosuna onlarda musluman yazıyor kı...
Konu hakkında bılgı sahıbı degılsem hıc konusmam ama masallah bılmeyenler bılenlerden daha cok konusuyor...
Sız onaylamıyorsunuz ben onaylamıyorum dıye AKRABA EVLILIGI SAPIKLIK DEGILDIR. Bunu boyle soyleyen dınını bılmeyen kısıdır. Otesı yok ayet var ya, nasıl ona karsı gelebılırız, gelıyorsak da bı zahmet muslumanım ben demeyelım kı kendımızle celısmeyelım !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…