Gebe kalamamak

O kısmını bilmiyorum belki sperm kalitesiyle alakalıdır. Videoyu buldum linkten bakabilirsiniz.

Benzer şeyleri yaşayan birisi olarak yazıyorum. Bende 4 yıl önce kızıma bir kardeş yapma düşüncesiyle bu hayal dünyasına giriş yaptım. Nedeni bilinmeyen infertilite ile boğuştum durdum. 2023 yılının sonlarında başlayan 2 aşılama ve sonrasında 3 başarısız tüp bebek geçmişi var. Yıllardır düzenli adet görürüm hiç şaşmaz günü bir kez şaştı onda da hamileydim zaten. Kızım ilkokula başlasın da öyle kardeş düşüneyim dedim nerden bilecektim olmayacağını değil mi? Sayısız doktora gittim, dedikleri her şeyi yaptım. Zaten 35 yaşımda bile 16 yumurta toplandı,11 tanesi döllendi 6 tanesi de 5.güne ulaştı.3 transferim de hiç tutunmadı bile. Çok yıprandım çok ağladım daha da ağlıyorum. Yaşamayan bilemez, kafaya takma demekle olmuyor, unut demekle olmuyor. Bana da teselli veriyorlar bir kızın var zaten diye. Ama o da kardeşi olsun istiyor, dualar ediyor. Ben bu durumda bencil mi oluyorum? Kilo problemim vardı 12-13 kilo verdim. Dedikleri takviyeleri aldım, hacamat yaptırdım falan filan. Bu hafta tatilden döndüm orda kafam rahattı belki hamileyimdir diyordum bugün adet gördüm. Rüyamda ise çocuğum oluyordu..

Ne diyeyim çok zor işte yaşadıklarım bunlar tam anlamıyla özetlemişsin ama sana öyle diyorlar eminim hani hani eminim o da ayrıdır ikinci evladının da yeri ayrıdır ama işte hani asla büyük konuşmak da istemiyorum da hiç olmaması daha zor inanki

Tabi ki hiç olmaması daha zor seni çok iyi anlıyorum. Muhtemelen sende de aklında da hep aynı soru var: Madem her şey yolunda neden olmuyor? Sebebini bilse insan kabul etmesi daha kolay olacak ama ortada ne sebep var ne de sonuç.

Aynen canım ama işte bilemiyoruz ki bilmeden bir sürü çocuğu var yani ben burada neler okudum kadının rahminde tamamen sorun var mesela kadın rahmi yarım ama bunu da üçüncü çocukta fark etmiş mesela çünkü Allah onun üçüncü çocukluğunu fark etmesini sağlayacak bazı dünyada hiç fark etmeden öyle yaşayıp gidiyordur kadın doğuma hiç gitmiyordur gitsen bile bu zaten fark edilmiyor hemen rahim filmi gerekiyor biliyorsun yani Allah bize bir şeyleri bir fark ettirecek aynı şekilde göstermediği zaman da olacak o yüzden tevekkül ediyorum sadece

Simdi soyle ben yeni evliyken bana doktor yumurtaların cok az hatta erken menopoz olabilirsin dedi
Hatta sol taraf yavaş çalışıyor zor gebe kalırsın dedi
Bendede tuylenme var fazlaca halada oyle
Ama bana cocuk sahibi olmayacan diye doktorun yanina 2 gebeligimde gittim
Evet gebeliklerim hep sorunlu oldu.
Boş gebelik ve suyu az olduğu icin kalbi duran sağlıksız gebelikler geçirdim
Ama şimdi cok sukur 3 yavrum var
doktor bana siz stres yapınca yumurta salinmiyor derdi
Ve benim adetlerimde en fazla 3 gün sürerdi
Tamamen kafayı boşaltmak lazim bir müddet
Inanki Rabbım en güzelini sakliyordur senin icin

Doğru diyorsun, deniyorum bunu ben
Konu sahibi de denemeli ilişkiyi görev gibi görmeyin her anından zevk alın inanın her an her yerde kafaya takip düşünerek sadece kendinizi yıprattıginizla kalırsınız. Bakın ben 12 haftamda bebegimi kaybettim. Doktor 2 adet dönemi bekle sonra tekrar dene demişti. Tekrar deneme kısmına kadar rahattım ekim ayında korunmayı bıraktık kasım ayında kimyasal düşük yaptım. Kendimi sonra nasıl bir strese soktuysam aralık ayında reglm bildiğiniz turuncu geldi sonra bir iki gün normal geldi sonra bitti. Ocak ayında belirtilerim başladı meğer değerlerim dibi görmüş kendimi mahvetmişim benim belirti sandığım şeyler vücudumun yardım çığlığıymis. O zaman kendime geldim ben ne yapıyorum dedim ilaçlarımı düzenli kullandım kontrol için gittik ve eşim ile beraber takviye kullandık ve Şubat ayında negatifi göreyim kafam rahatlasın boşuna strese girmeyim diye reglimden 4 gün önce yaptığım kaset test silik pozitif çıkınca şok oldum. Şimdi bebeğim 9 aylık kucağımda emeklemeyi öğrendiği günden beri peşinden koşuyorum sıpanın herkes aynı şeyi söyleyecek kafayı boşaltıp saldığınız an oluyor. @zmeryy

Allah sağlık sıhhat versin İnşllah

Menopoza girdiniz mi peki AMH kaçtı

Hahahha demekki yanlış hatırlıyorum
Ama 7 yil falan geçti hatırlamıyorum demişti.
Yada baska değer aklımda kalmis
Hahah başkadır ama merak ettim e nabızdan bakta söyle kız beni şok geçirttinn

bence sorunun kaynagi burasi
İlk günden beri “Neden olmuyor?” diye düşündüğüm için daha evliliğimin ilk aylarından itibaren doktora gitmeye başladım.
üreme sagligi kesinlikle psikolojiyle alakali. o kadar cok ornegi var ki. ne kadar akliniz orada olursa o kadar zor hamile kalirsiniz. benim etrafimda ve kkda sebepli / sebepsiz infertilite yasayan insanlar genelde bir ani hastalik, vefat durumunda cocuk dusunecek hali kalmamisken ya da tupbebek tedavisine baslamaya karar vermisken, tupbebek sonucu olumsuz cikip artik o defteri kapatmisken, koruyucu aile olup cocuga kavusmusken falan hamile kaldilar.
yani beyin artik baska seye odaklandigi zamanda.
hatta kuzenim de olmuyor diye doktor doktor gezdi, aşilama oldu vs. ilk cocugundan sonra kafasi o kadar rahatladi ki o daha bebekken ikinciye hamile kaldi, sonra spiral icin adet olmayi beklerken hic istemeden üçüncüye:) "asla anne olamayacagim" diye aglarken kollari cocukla doldu:) o da zor hamile kaliyorum zannederdi, aslinda cok kolay hamile kaliyormus, sadece stresten baskidan kalamamis.
siz de bence bir sekilde odak noktanizi degistirmeye calisin.
calismiyorsaniz yogun bir ise girmek olabilir, ya da bilmiyorum ki ne yapabilirsiniz, ama sunu biliyorum, akliniz hep rahminizde oldugu surece gebe kalmaniz zorlasir.
Bu arada AMH sonuçlarım farklı hastanelerde yapılmadı. Hepsi aynı hastanede çalışıldı ama birbirinden farklı sonuçlar çıktı. Bu da kafamı iyice karıştırdı.
ili amhnin yanlis oldugu folikul sayisiyla netlesmis aslinda. folikulleriniz cok guzel sayida, eger ilk yaptiginiz gibi 0.8 amh olsaydi bu kadar sayida folikul cikmazdi. hic takilmayin o kisma. bazen laboratuar hatasi olabiliyor, beklemis olmasi vs etkileyebiliyor.
kaldi ki amh sadece bir sayi. benimki 0.2ydi kolay hamile kaldim mesela. amaaaa stresin ennn buyuk engel oldugunu bildigim icin beynimi kandirdim, hic stres olmamaya calistim.
mesela yumurtalik dostu beslenmeye gectim, aile hekimine cocuk dusunuyorum diyip düşüm degerlerim icin takviye istedim ama beynim stres olmasin diye 9 ay sonrasina temmuz ayina harika ve uzun bir tatil plani yaptim. esim o ay icin ucretsiz izin aldi falan. beynime hep "zaten temmuzdan sonra dusunuyorum" , acelem yok mesaji verdim. cocuk diye darlayana "hic zamani degil hele xy'den gelelim" dedim - korundugumu ima ettim.
derken zaten hamile kaldim:)
ama panik olsaydim yas 34, amh 0.2 - gec kalicam - anne olamayacagim - ya olmazsa vs vs doktor doktor gezseydim eminim ki kolay hamile kalamazdim.
ben sacma sapan konusup beni strese sokuyorlar diye kadin doguma bile gitmedim - o kadar kactim negatif her dusunceden.

yani senin de yasin gencecik, degerlerin harika, esin de gayet saglikli genc bir adam. hamile kalmaman icin hic bir neden yok. elbette ki kalirsin sadece beynini bu kadar mesgul etme uterusunle

E kadar güzel yazmışşınız Allah sizden razı olsun evladınızla uzun ösağlıklı ömrünüz olsun

`