Gebeliğini yeni öğrenen acemi/tecrübeli anneler.. sohbet edelim mi?

Birileri bana da yardimci olsun lutfen ben de 7 haftalik hamileyim mide bulantisindan yemek yiyemiyorum. Ve korkuyorum Allah korusun birsey olur, ne yapmam gerek ve ilk hamileligim
bulantın çoksa doktorun ilaç verir. merak etme üç ay bebek senin depolarından beslenecek, senin yediklerinin senin için faydalı yemesen de bebeğin besinsiz kalmayacak. tuzlu şeyler yemeye çalış. ben de birkaç ay sadece beyaz peynir, zeytin yemiştim. geçmiş olsun

evet canım biz de korkarak aldık eve tabi, ama mecburiyetten.. burada türkiye gibi normal günlük bakıcı yok. herkesin hizmetçisi var ydışından.. ya evine yatılı alıyorsun ya da kendin bakıyorsun..
sen de ikinci kere mi anne oluyorsun? ben ilk sandım yaa... e birinci nasıl doğdu senin?
amanin pek kıskanç analar bunlar ben oğlum kimi isterse onu alırım hep destek tam destek : )))

Birileri bana da yardimci olsun lutfen ben de 7 haftalik hamileyim mide bulantisindan yemek yiyemiyorum. Ve korkuyorum Allah korusun birsey olur, ne yapmam gerek ve ilk hamileligim

hoşgeldin başlığımıza, hayırlı olsun bebişin : ) bulantılar olacak ama seni mutlaka rahatlatan bir yiyecek vardır doktor ilaç da veriyor aşırı ise.. genelde kraker gibi tuzlu kuru şeyler iyi geliyor..

çok çok geçmiş olsun.. neler yaşamışsın ya.. oğlun neden ameliyat oldu kıyamam ya el kadarken : (( benim oğlan da geçen sene fıtık ameliyatı oldu ama basitti çokşükür

ben de meryem, yusuf,enbiya, ibrahim ve insan surelerini dinliyordum. bebeğe etki ettiğine ben de inanıyorum.

benimki de ablamla konuşurken duymuş :) 7 yaşına girecek 3,5-4 yıldır benimle.

ben fenayım tabi kızın kriterlerini sayıyorum ben

Allah bağışlasın bizlere.

bende salavat getiriyorum bol bol.
o ayet denir bende okumak isterim, onlar melek tabi nasıl etkilenmesin.
bir mucizeye en yakın olan annelerdir bana göre.

çok çok geçmiş olsun.. neler yaşamışsın ya.. oğlun neden ameliyat oldu kıyamam ya el kadarken : (( benim oğlan da geçen sene fıtık ameliyatı oldu ama basitti çokşükür
benimki de kasık fıtığı ve yumurtalıklarında su vardı onun için oldu. ameliyat basit ama narkoz aldığı için çok korkmuştum

Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın Amin.

Cok tsk ederim korkuyordum icimi ferahlatiniz

ben de meryem, yusuf,enbiya, ibrahim ve insan surelerini dinliyordum. bebeğe etki ettiğine ben de inanıyorum.
Kur'anı suya okuyunca suyun kristal yapısı bile değişiyor, muhteşem bir etkisi var.. mutlaka faydalanmak lazım..
bide hamilelikte endişeli gergin bir hal oluyor hep, en salakça şeyleri bile takıyor insan.. dua buna engel oluyor.. tevekkülü artırıyor..

canım doktorun sana ne dedi sormadın mı?

Allah korusun kötü şeyler düşünme

benimki de kasık fıtığı ve yumurtalıklarında su vardı onun için oldu. ameliyat basit ama narkoz aldığı için çok korkmuştum

tekrar geçmiş olsun..çokşükür önemli değilmiş.. ameliyat olmadan önceki gece nasıl korkmuştum sonra da dedimki ne hastalıklarla boğuşan anneler var, Allahım hepsine şifa versin..

tekrar geçmiş olsun..çokşükür önemli değilmiş.. ameliyat olmadan önceki gece nasıl korkmuştum sonra da dedimki ne hastalıklarla boğuşan anneler var, Allahım hepsine şifa versin..
ben de çaresi olan bir rahatsızlık olduğu için şükretmiştim. oğlun kaç yaşında

3,5 yaşında tam bir afacan : ) çok hareketli ya..
erkek çocukları öyle büyük oğlum düz duvara tırmanıyor. parka gittiğinde oyuncakların tepesinde, ağaçların en ince dalında hep. maymun gibi dolanıp, sarkar. ufalık da şimdiden çok yaramaz maşallah güçlü de. taşdevri çizgi filmindeki bambama benzetiyorum :) :)

ahha aynen yaa biz de bambam diyoruz bizimki de babasıyla beni kıskanıyor.konuşmamızı bile istemiyor, koltukta gelip aramıza giriyor, yatarken de öyle, uyanır uyanmaz hoop bizim aramızda : ) bi de üstümüze zıplaması var ki bundan artık çok korkuyorum: )

.
Normal dedi ama insan korkuyor tabi
korkma, bebeğinin kalp atışı başladığı için bulantın var. zamanla azalacaktır. yiyebildiğin yiyecekleri yemeye çalış, kendini de zorlama. ben faydalı diye yumurtayı yemiştim biraz zorla, hamileliğin ilerleyen zamanlarında hiç yumurta yiyemedim.

benim ki herkesten kıskanıyor. sadece beni değil babaannesini ve abisini de kıskanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…