gebeliğinize kaynananızın tavrı nasıl?

papatya2147

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
374
6
46
Antalya
kızlar benim normalde sevdiğim saydığım onunda beni sevdiğine inandığım bir kaynanam vardı ama gel görki bu hamilelik süresince her hareketi batıyor ondan çok şey bekliyorum o yüzden galiba çook gıcık oluyorum sanki hali tavrı değişti bana karşı.. kıskanıyormu nedir anlamadım sizin kaynanın tavrı nasıl ben istiyorumki evlerine gittiğimde aman bunu yapma aman otur sen dinlen desin ama nerdeee gıcık nekadar çok iş yaparsan doğum okadar kolay olur diyo beni çıldırtıyor biraz ilgi istiyorum sadece çook mu yanii?

AYYYYy ALLAH kolaylık versın cnm sana zor valla ben kocamın haraketlerını cekemıyorum
kaldıramıyorum kaynananınkını nasıl cekeyım.Benım kayınvalıdemden ALLAH razı olsun valla
ben ona gıttıgımde hıc bısey yaptırmaz bana otur otur der sureklı ben ısrar ederım ılla yapayım dıe
sen otur kızım aman haa hamilesın sen der ve benı oturtur hatta gıttım mı 2 gun kalırım ben onlarda
kayınvalıdem agzını acıpta tek kelıme etmedı daha cok sukur cok sevıyorum kendısını iyiki yanımda
ıyıkı kayınvalıdem yanı

sız sımdı boyle yazınca dusundum de ..
gecen sene kaynanamın yanına gttıgımde ılk gun esımle benı rahat dınlenelım dıye evde yalnız bıraktı...oglen saatlerınde uyandıgımızda 8 saat yolculuk yapmıstık oraya gıderken ve gece yolculuguydu..oglen uyandıgımızda yemegımızı pişirmiş soframızı hazırlamıs masa bızı beklıyordu..degılkı mutfaktan bır su getıreyım sen otur ben yaparım ben öldüm mü...:) kayınpederım yanıma kımseyı oturtmazdı gülüm rahat otursun sıkıstırmayın kızı dıye :)sırtıma yastık ayaklarımın altına tabureler ceker bıde onların ustune ayaklarımı acıtmasın dıye mınderler koyarlardı...daha saymama gerek yok sanırım..onlar benım yolumada torunlarının yolunada ölürler..karsılıklı elbettee...

benim kayınvalidemde çok fazla ilgili, hergün arar uzak oturmamıza rağmen yemek pişirir getirir, yemekleri yerleştirir, onlara gittiğimde ne masa kurmama ne de kaldırmama müsaade eder, otur sen der, ben sadece hergün telefon etmesinden şikayetçiyim, onun dışında gayet ilgili, isterse olmasın heheheheh :)

Hayret birşey ya ilk hamileliğiniz sanırım,bu ilgiyi yada hizmeti
en fazla 2 gün gösterir 9 ay boyunca oraya gidip
yan gelip yatıp ayağınıza hizmet beklemiceksiniz heralde.
Düşük gibi bir tehlikeniz allah korusun yoksa boşuna sıkıntı yapıp
kayınvalidenizle arayı bozmayın

kimseden fazla beklentiniz olmasın bence ozaman hayal kırıklığınızda olmaz
hamileylken insan özel bir ilgi bekliyor evet ama hamilelikte hastalık değil sonuçta
herşeyin ortası karar sana iş yap diyorsada sürekli ozaman kibar dille uyarını yaparsın onun dışında özel bir ilgi beklentin olmasın bence

hamilelikle ilgili özel bir durum bence. yani özel bir ilgi bekliyorsundur.ama takılma o kadar. boşuna mideni bulandırıp soğuma kayınvalidenden.
çevrendekileri de görüp öyle düşünüyor olabilirsin ama kıyaslama yapma. herkesin huyu farklı işte

10 senelik evliyim.şu ana kadar hiç problem yaşamadım.hatta k.validesiyle anlaşamayanlara şaşırırdım.aman yaşlı kadın suyuna gitsinler azcık canım derdim.şimdi hamileyim.ve en son 5 haftalık ham.görüşmüştüm.aynı şehirde ve arabayla 15 dak.mesafe var aramızda.hamile kaldım.hayırlı olsun demedi.sonrasında hiç aramadı.düşük tehlikem old.bilmesine rağmen bi sefer bile aramadı.benim bi oğlum daha var.ve ben yemek yapamıyorum.o çocuğum sefil oldu.merak bile etmediler.hadi ben el kızıyım.o senin tek torunun.hala göüşmüyorum.eşimde şimdilik zorlamıyor.ama ilerde ne yaşanır bilmiyorum.bu kadar iyiyken aramız hamile kalmamla sanki herşey yalan oldu.hala sebebini bilmiyorum.bi ara çok takıyodum kafaya.artık önemsemiyorum.tek tahminim çocuğa bakmak istememesi.çünkü çalışıyorum.ve doğumdan sonra onun bakması uygundu.ama aslaaaaaaaaaaa bu saatten sonra ona baktıracak değilim.bir dahada asla yüzünü biel görmek istemiyorum.tek bi hareketiyle bitti artık .bundan sonra ne kaygana ne diğerleri.eşiminde hatrı bi yere kadardı

aboooooooooooooooo ne dertliymişim bea.bi dokun bin ah işit buna diyolar galiba.ama hakketen çok doldum ya.bide hamilelikten herhalde fazla duygusalım

evet haklısın ama ben artık 9. ayıma girdim bırakın o ilgiyide bekliyeyim yani bugüne kadar kaynanama nezaman gitsen sofra kur kaldır bılaşıklara yardım sonrasında akşam çay meyve servisini ben yapıyordum ama artık eğilip bükülemiyorum onda biraz vicdan olsa bana iş yaparsan doğum daha kolay olur demezdi beni düşünmüyor bari karnımdaki torununu düşünsün üstelik bizim bebeğimiz 4 yıldan sonra çok zor oldu biraz değerli olduğumu hissetmek benim hakkım değilmi eşim varikosel ameliyatları geçirdi yani çok zor oldu bu bebek bende dediğin gibi hamileliğimde fazla beklenti içine girmiş olabilirim hatta duygusal düşünüyor olabilirim ama haklı olduğumu düşünüyorum

aynı duyguları bende yaşıyorum senle yani bana bir dokunan bin ah işitir,
canım benim ben 4 yıllık evliyim ve asla bi bebeğimiz olsa da sevsek bi torunumuz olsa demedi üstelik eşim tek erkek evlatları hala bana çok erken diyor ve biliyorum bebeğimin her sorununda o ve görümcelerim biz sana bebek için acele etme demiştik dicekler bende çalışan bi bayanım daha bu ilk hamileliğimde çocuk hep dert bir tane yaptınız yeter diyo ona baktıracam diye korkuyor heralde

ama canım yukarda yazılanları okuyupta kıyaslama yapmam elde değilki herkes maşalllah el üstünde geçiriyor hamileliğini,
bırak kayınvalideme soğumayı eşimden soğuttu beni bu davranışları

hemen önyargılı bişekilde yorum yapmışsın evet ilk hamileliğim ve dokuzuncu ayımda karnım burnumda bi haldeyim ama hala bana iş yaptıran bi kayınvalidem var aram bozulmasında ne yapayım hala ona hizmetmi edeyim.allah yukarda hala da gittiğimde elimden ne geliyorsa yapıyorum beş dakka oturmuyorum ama biraz vijdan

Benim kaygana hayırlı olsun gözünüz aydın olsun demedi. 3.5 yıllık evliyiz olmuyordu bebeğimiz. Başımızın etini yedi. Amaan demesin
çokta umurumda :)) kızlar moralinizi yüksek tutun strese girmeyin bebeklerimiz etkileniyor ama :)) Bizim bide bağ bahçe var ekilecek bekliyor amaa eşim hiç bana hadi sende şunu yap demedi sağolsun, beraber çıkarız köye sen yanımda dur yada evde uzan beni bekle der. Kaygana yap ek dik falan diyecek oldu, hiç kimse kusura bakmasın yapamam dedim. O kadar mutluyuz ki gerisi mühim değil. Allah tüm bebek isteyenlere nasip etsin hayırlısıyla. Kızlar siz mutlu hamileler olursanız bebeklerinizde mutlu bebekler olur :)))

onları neden ilgilendiriyor kaç çocuk yapacağınız ve ne zaman yapmak istediğiniz. Bu tarz insanlara çok sinirleniyorum. Seni çok iyi anlıyorum insan hamileliğinde biraz anlayış bekliyor ama malesef herkes bir olmuyor.Benim kayınvalidem de öyle çok destek olabilecek bir insan değildir ama o şekilde kabullendim. İnsanları mecburen olduğu gibi kabul etmek zorundasın üzülmek istemiyorsan.Eşine rahatsız olduğunu söyleyip fazla gitme kayınvalidenlere eşin gitmek istiyorsa kendi gitsin.

ay benım kayuınvalıdem de bı hayırlı olsun demedı ınsanın kendı anası gıbı olmuyo valla ..onun kızı var Allah çok büyük :)

Ohhh ne gzl bizim ki ne arar ne sorar :) bu gune kadar 1 kilo meyve bile alip getirmis degildir ki birde bana ozel yemek yapsin:) ama sikayetci deilim kimseye ihtiyacim yok sukur.

Kaynanami gulyabaniler gotursun isallaaaaahhhhhhhhhh :))

valla bi kere tlf etmedi sadece erkek oldugunu ogrenince oglunu arayip cocugun oluyumus hayirli olsun dedi :)

ilk cocugum dustugunde iyi olmus diyen kadindan fazlasini beklemek olmazdi zaten

ılk hamılelıgım ama 5. de olsa aynını yapacagına emınım..cunku fıtratı boyle kaynanamın..o zaman 7 aylık hamıleydım bır gun evde durmadık esımle hergun gezdık tozduk,gorumcemın nısanı oldu saatlerce oyun havaları halaylar teptık..agırlasmıs degıldım yanı bana boyel davranırken ,ben ıstememe ragmen ılgılılerdı bana karsı..yanı dıyebılırlerdı bırgun evde durmuyon yorulmak bılmıyon kalk ısımı yap dıye ama demedı..

kızım dogdu 3,5 aylıkken zıyarete geldıler bazı sebeplerden dolayı hemen gelememıslerdı..yanımda kaldıları 15 gun boyunca gece yanımdan aldı oglene kadar dınleneyım dıye o baktı kızıma...dınlende sutun olsun yavrum derdı..kaltıgımda herkes koskoca kayınpederım bıle ac bılac o saate kadar benı beklemıs oluyolardı kahvaltı ıcın ve hergun kesıntısız sofra hazır oluyordu..kayınpederım kaynanam mutfakta sofra hazırlerken ses cıkarınca sessız ol gülüm uyanacak uyusun butun gece uyumuyo dıye kızmıs kaynanama kendısı anlattı ..yanı sadece ınsanın yaradılısıyla alakalı mesele...ve bırazda karsılıklı...

ah ah bizde nerde ne birinci nede şuanki hamileliğimde yanımda hayırlı olsunu bile zor söyledi ama birinci doğumumdaki gibi beni mahvetmesinde ne hali varsa görsün...............................................umrum gene değil............................

canım biraz uyanık olacaksın.hamilelik gibi bir koz var elinde.aaahhh ahhh bizim fettan gelin ne kullanmıştı kozu.
mesela "doktor bana hiç iş yapma,bol bol dinlen"dedi de nereden bilecekler?ne olursa doktor dedi geç bak nasıl herkes dediğini yapıyor.
bizim gelin hamilelik de sigara içmek için "doktor izin verdi" diyordu yalanı batsın,millet böyle anasının gözü işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…