gebeliğinize kaynananızın tavrı nasıl?

allah razı olsun ayetel kürsi okuyanlarda rabbim ne muradınız varsa vesin inşallah......tıransferim oldu bugün 5. günümdeyim bir hafta sonra belli olacak... bende siz hamilelerin arsına katılırım inşallah ekim 13te

Benim kayınvalidenin tıpkısının aynısı..Ve bence en zor kayınvalide tipi çünkü sen ne yaparsan yap oğlunun yanında hep can ciğer kuzu sarması ama niyetini bir hareketinden dahi anlarsın.
Misal benimki o kadar düşünceli ki eşi şehirdışında diye 3 gün bizde kaldı 3. günün sonunda bana değil! oğluna tam biz evden işe çıkarken bir temizlikçi tutmasını söyledi...Neymiş beni düşünüyormuş, sanki ben isteyince tutmıcam temizlikçiden de eşim sorumluymuş gibi...

Şimdi ne diceksin? Adı "fena mı işte senin iyiliğini düşünüyor" oluyor...Bu kaçıncı...Kaçıncı!

iyi insan hoş insan sevgili annecim ama hep kendi isteği olsun isteyenlerden.evlilik öncesinden sakın çocuk yapmayın hemen diye nasihatlar verdi durdu biz 7 senelik aşk sonunda zar zor evlenmişiz zaten onlara kalsa 40 yıl daha beklerdik herşeyin dört dörtlük olması için:) duyduğunda aradı soğukça bir tebrik etti (bu arada aynı sitede oturuyoruz) sonra karşılaşmalarımızda yine hayatınızı karartıyorsunuz diye bir sürü laf!!!!
normalde susan tiplerdenim eşimin annesi saygısızlığa gerek yok diye ama biz istedik ve allahta verdi dedim o günden beri çıt yok.açıkçası çokta ilgili değil ki yemek namına hiçbirşey yiyemiyorum yediğim simit peynir ve çikolata insan kızım canın birşey istiyormu diye sormasını bekliyor ama yinede canı sağolsun eşimin mutluluğu ilgisi yetiyorda artıyor bile

Kayınvalidelerimiz birbirine benziyor demekki.Ben de resmiyeti severim kayınvalidem gibi.Pek karışmazlar bize,gel demesen hayatta gelmezler evimize.Şimdi onların siteye taşınacağız bakalım neler olacak.Bazı gıcık yönleri var kayınbabam ve kayınvalidemin ama bu kadarı herkeste olur.Kimse dört dörtlük uymaz.
Asıl benim annem çok fena.Hergün arar,her haftasonu gelmeye çalışır.Eşim bozuluyor neden bu kadar çok bizdeler diye,sonunda kavga edeceğiz ondan korkuyorum.Birkaç kere uyardım nazik bir şekilde ama aynen devam.Eşime de dedim artık böyle kabul et diye.Bakalım.Bence hamileyim diye laf söylemek istemiyor.
Ne olursa olsun.İki tarafın da uzak olması lazım.Eşleri yalnız bırakmaları gerekir.Yoksa o evlilik yürümez.Yürüse de kadının içine kapanmasıyla yürür ki kadın içinde kapandımı o evlilikten bir tat bekleme.

ayy ben de sadece benim kaynanam ilgisiz sanardım. benzer modellerden çok varmış. bizimki evliliğimiz boyunca torunda torun diye tutturmadı. ha bu bi yandan iyi. torun geleceğini duyunca sevindi. sevinmesi iyi hoşta bazen sadece sevinmesi yetmiyo. ya da benim beklentilerim fazla.. 1-2 kere temizliğe geldi ilk haftalarda. o da annem buralarda yoktu. annem olduğu zaman, hadi annen ilgilensin diyo direkt çekip gidiyo. hergün arayıp soruyo. napıyosun diyo. işte temizlik yapıyorum şunu yapıyorum falan filan diyorum. insan bi yardıma ihtiyacın var mı der. aramasa sormasa bu kadar sinir olmam. boş boş araması beni sinir ediyo. şu haftaya geldik. ee yavaş yavaş bebiş için hazırlıklara başladık. hiç oralı değil. hani insan merak eder sorar ya da kendi ufak bişeyler alır. yok anacım. annem bir çok şey aldı. milletin görüyorum kaynanaları alıyo, birlikte geziyolar falan bizimkiyle kıyaslayınca yine sinirim bozuluyo. offf bu kaynanalar niye hep böyle ilgisiz. sinir etmekten başka bişeye yaramıyolar. allah kısmet ederde bebişimiz doğduğunda yine aynısı olacak eminim. gelir agucuk gugucuk yapar. iki karışır, gider. iyi ki annem var!

valla ben hamileyken ilk ögrendiginde bana hic de sevinmedim dedi sevincim kursagimda kaldi..benimkinin tavri ne olabir ki zaten simdide torunum diyor kizinin olursa bi cocugu benimkinide takmaz kizim bir yasina girdi 11 inde

Benimkide tavırsız sağolsun, su ana kadar 2 kere telefon etti, 1 kere de evime geldi misafir gibi. Bişey alır diye beklentim bile yok çünkü onlar bizden para bekliyorlar. Benimde eşiminde çok gücüme gidiyor ama yapacak bişey yok. Annem sağolsun gardrobuyla beşiğini aldı, görümcem bi kaç eksiğimi aldı. Hamdolsun ihtiyacımız yok tabi ama insan bişey bekliyor ister istemez. Artık doğumda bi takım alır gelir diye düşünüyorum ama onu da yaparmı bilmiyorum açıkçası.

Kadının ahı tuttu ne yazsam siliniyo yaaaa.sistemde sorun var galiba.benimki görünürde çok ilgili.her hafta arıyo bişey isteyip istemediğimi soruyo.ben kendi ağzımla istedikten sonra kırk kat el bile yapar zaten.13haftalığım bi kez gelmedi kendiliğinden.annem kalktı duyar duymaz başka bi şehirden geldi.bugün gel desem yine sabahına yanımda olur.kayınvalidem samimi değil.kendisi kendi oğlunu gördüğü,her türlü ihtiyacını karşılattığı sürece her şey yolunda.hediye ilgi fln istemiyorum.kendi başlarının çaresine baksınlar,beni saçma sapan dertleriyle germesinler yeter bana.maddi manevi çok yıprandım evliliğimin başından beri.tek istediğim hamileliğinin ve bebeğimin keyfini çıkarmak.bunu bile çok görüyorlar.ama artık hiç sakınmıyorm tepki vermekten ben üzüleceğime onlar üzülsün diyorum.bunlar aslında eşimde kaynaklanıyor ama neyse.yazdkça sinirleniyorum vallahi.

çok beklentilisiniz yaa.. kaynanam şunu bunu yapmadı diye düşünüpte kendinizi üzmeyin. bunları düşünerek vaktinizi boşa harcamayın arkadaşlar. çocuğunuzun sağlıklı olması için dua edin, kuran okuyun.

siz kendi başınıza bir bireysiniz. Allahtan başka kimseden bir beklentiniz olmasın. üzülüyorsunuz sonra, canınızdan daha mı kıymetli getireceği eşyalar?

şuanda hamile değilim daha önce bir düşük yapım..kaynanamlarla ilk 3yıl hiç sevmedik birbirimizi.halada onların beni sevmediğini bilirim.ama yüzüme severmiş gibi davranıyor
tabi ben soğuk tavırlarından anlıyorum.5 yıldır beraberim eşimle son 1 buçuk yıldırda evliyiz.
evlendiğimizde beni hep kıskandı halende kıskanıyor.
hele kocama çocuk muamelesi yapması yok mu ah o beni deli ediyor.
herşeyin en mükkemelini en harikasını benim kaynanam yapar
en iyi insanı o .
bi görseniz aslında hiç bi cacık değil.
eşim o çok cahil sen onu görme duyma.kendi ailenle bir tutma.
biimkiler kendilerini yetiştirememiş der.
hiç istemediler evlenmemizi.tabi eşim inat etti olayı sonuçlandırdı.dünya iyisi bi adamdır.
ancak kaynanamlar çok torun hasreti ckiyorlar 40 yaşında bekar bi kızı var.
sen bize bir torun ver bari der.düşüğümdede çok üzüldüler.
biz haftada bir onlarda yemek yeriz.en başından böle yaptık şimdi alıştılar.
her hafta arıyolar yarın geklecekmisiniz diye.bende bu ne ya kural mı bu diyorum.
eşimin hatrına gidiyorum.bana çok ağzını açıp bişiy diyemezler.bilir altta kalmayacağımı.
zamanında susutum.ama bu baktım olmuyo.ne derse cevabını alıyo benden artık
görümcem itiraf etti zaten annem kaynanasından çok çekmiş senin böle raht evlilik sürmeni hazmedemiyo kıskanıyor seni diye.
ben gitiğimde onlara bir sofrayı kurmalarına yardım ederim birde kaldırmalarına.gerisine elimi bile sürmem.,işim olmaz.oda beklemez zaten
kendi yapar herşeyi.sinir olduğum şey oğlunun evlendiğini yuvasının ayrı oldugunu kabul edememesi.arkadaş koynuna alıp yatacak neredeyse o derece.
asıl korkum bebiş oldugunda ne yapıcaz ayvayı yedik ondan bize sıra gelmez herhalde.
başımla beraber gelsin kalsın hiç sorun değil.ama çenesini tutsun.yani nefretimi ancak buraya yazarak döküyorum.onları sevmiyorum onlarında beni sevmediğini biliyorum
çokta umrumda değil.böle oğul bağımlısı olan ları hiç anlamıyorum zaten..bakıyorum işime..

kızlar dün kürtajla bebeğimi aldırmak zorunda kaldım
ve anneyle kayınvalide farkını iyice anladım
biri evladının derdine düşüp ben içemediğim için su bile içmezken diğeri yemek derdindeydi eve geldik ki açlıktan ölüyormuş hanımefendi ki eşim hastanede bir sürü şey yedirmiş
yolda gelirkende lokantaya girmek istedi eşimde anne kızın hiç hali yok görmüyor musun dedi yol boyu araçta saçmaladı durdu ben canıma mı yanayım ona mı kızayım bilemedim
geçen hafta belli oldu kürtaj olmam gerektiği annem hemen atladı geldi
hanımefendi hergün ararken hamile olduğumda 1kere bile aramadı annen yanında ya ondan aramadım dedi hastaneye de gelmeyecekti de eşimin zoruyla geldi
doktor 1 adet geçimi bekleyelim kendine gel dedi
eve geldik diyor ki bana 15 gün sonra doktor tedaviye başlayacak hemen diyor sanki ben konuşurken orda yokmuşum gibi
velhasıl Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin (AMİNNN)

Valla kızlar Allah bebişlerimizin bahtını güzel etsin.. İyilerle karşılaştırsın.. 5 sene bebeğimiz olmadı bizim, ne testler ne tedaviler.. Sonra artık umudu kesip bebeğimizin olmayacağına kendimizi alıştırmaya çalışırken tedavisiz birden hamile kalıverdim ki tıbben imkansızdı... Kaynanam yok benim, tanımadım kendisini ama çok iyi biriymiş.. Öz annemden soğudum.. İlk 4 ay bulantıdan su bile içemedim..Çalışıyorum o kadar zorlandım ki... Bir çorba yapıp getirmedi, onu bırak sormadı bile ne haldeyim.. Evime gelmedi..Aramız da iyiydi yani, torun torun diye başımızın etini yiyordu ayrıca.. İlk torunu bir de benim kızım..2,5 ay önce doğum yaptım, sezaryenle, ilk bebeğim acemiyim, bir de lohusalık insanı fena depresyona sokuyor, hamilelikteki hassaslık ama lohusalıktaki resmen depresyon... Annem de babam da emekli, 20-25 yaşlarında iki tane kocaman kardeşim var, onları evde yalnız bırakamazmış...1 hafta daha durdu sonra kaçtı gitti.. Eşimin geç saatlere kadar çalışması gerekiyordu o kadar yalnız ve kötü hissettim ki...Bebeğim de o kadar huysuz bir bebek ki...Bırakıp tuvalete bile gidemiyordum...Çalışan bayanım, bebek olunca ben bakarım,kimselere bırakmam diyordu, bakmadı.. İşe başlamak zorunda kaldım,şimdi bebeği işe götürüp getiriyorum bu soğukta düşünün...Umurunda değil, arada bir hiç bir şey olmamış gibi sevmeye geliyorlar bir de.. Ama hiç bir şey diyemem, kimse öz evladı da olsa kimsenin bebeğine bakmak zorunda değil... Ama ben kızıma böyle davranmayacağım...Öz annem beni ortada bıraktı, rahmetli kaynanamın da eltilerime yaptığı iyilikleri hala herkes anlatır durur. Diyorum ya Allah güzel baht versin, iyilerle karşılaştırsın hepimizi ve bebeklerimizi..

cehaletin mektebi yoktur.ne cahil bi kadınsın sen yaa.pis boğazmısın nesin.rabbim islah etsin böylelerini.canım çok geçmiş olsun.bir ay korun hemen hamile kalırsın allahın izni ile.cehaletleriyle konusan insanlada hiç muhattap olma mesafe koy.seni sitrese okmalarına izin verme.baana öle diyecekti varya yolardım öle kaaynanayı. töbe töbe

ben 27 yaşındayım 6 aylık evliyim. kayınvalidem baştan beri çok istiyor bebek hep söylüyodu nişanlıyken falan. şimdi de elbette biz de istiyoruz ama herşeyin de bir sırası var düğün için bi iğne almadılar herşeyi biz yaptık dünya kadar borç var üstelik kiracıyız daha ödemeler bitmedi. önce onları bitirip biraz da evliliğin tadını çıkarıp çocuk yapmak istiyoruz. benim kendi annem zaten ecele etme diyor ama kaynanamın ısrarından bıktım. en son geçen gün ağzındaki baklayı çıkardı. ben yine zamanı var deyince sen kendini 15 yaşında mı sanıyosun yaşın geçiyo olmucak çocuğun ben ondan korkuyorum dedi. inanır mısın başımdan aşağı kaynar sular döküldü o an onu boğmak istedim. meğer hanım benim çocuğum olmaz diye acele ediyomuş. millet 40 yaşından sonra evlat sahibi oluyor tıp ilerledi. kendimi çok kötü hissettim eşime de anlattım. tabi annesine toz kondurur mu cahilliğine ver seni kırmak istememiştir diyo.

canim benimde ilk iki sene olmadi bebegim benim hormonal problemler var biliyodum ama tedavi icin doktora gitmiyodum.olursa olur olmazsa senin dedigin gibi evliligin tadini cikariyoduk :)) benim kaynanada bizde hic cocugu olmayan yok aca sorun sizde mi dedi haha cok biliyo sanki doktor. yok seni doktora götürcem tedavi ettircem falan filan derken hamile kaldim ilk gebeligim 8. haftada sonlandi bebek gelismedi bi arkadas yazmis kürtajdan sonra kaynanasinin yaptigini benimki beterini yapti. kürtajdan bi gün önce misafir getirdi bana ben bebegimemi yanayim misafirlemi ilgileneyim. kürtajda da gelmedi ne hastaneye nede evime gecmis olsuna telefonla aradi bi tek ki aramizdaki mesafe arabayla 10 dk.
ikinci hamileligimde yani simdiki ilk aylarda kanli akintim geldi. ilk hamileligimdede bu sekilde belirti vardi bende evham yaptim dogal olarak.o cok bebek isteyen kaynanam bana evham yapiyosun abartiyosun bisey olmaz demeye basladi nerdeyse doktora gitmemi istemedi.
anlamadim ben bunlari ne istiyolar sen takma kafana calismalara basladik de gitsin keyfine bak sonra :) daha 6 ay cok erken bencede. en az bi sene gecsin derim.

Ufacık bir olay ama gerçekten geri dönüp baktığında tırnak kadar kıymeti olmayan şeyler...

Ben yaklaşık 1 yıldır evliyim.doğulular eşim tarafı. e doğal olarak aile nüfusu fazla. benim bebeğim 7. torun olarak dünyaya gelecek.hamileliğimin 2. ayında kayınvalidem geldi( ben o gelmeden bir ay önce resmen hazırlıklara başladım) ve tam 1,5 ay kaldı.ben kusmaktan bitap düşerken o hala benden hizmet bekliyordu. ben bayıldığımda ''birşey olmaz biz 9 tane doğurduk , sırtımızda kömür bile taşıdık.doğum yaptığımız gün kalkıp hizmet ederdik. yatmakkta neymiş ayıptıııııır" deyip durdu. hatta gitmeye yakın gece kavga çıkardı " ben burada birbuçuk ay kaldım, evini bile temizledim (bir buçuk ayda 1 defa süpürüp sildiler) yemeğini yaptım( ben etten tiksindiğimi midemin kaldırmadığını söylediğim halde her allahın günü et pişirildi), yaptığım yemekleri yemedi, daha ne istiyor bu? kalkıp 11 de yatıyor( ki ben çalışıyorum memurum sabahları 6 da kalkıyorum)" vs vs vs .
o kadar ağrıma gitti ki yaptıkları, söyledikleri. benim annem geldiğinde onca şey yaptı birini bile başıma kakmadı.o bizde iken görümcelerim her gün aradı ay canım nasılsın nasıl gidiyor hamillelik ? onlar bi gitti ilgi pır uçuverdi. yine bozmadım moralimi. Saygımı bir saniye olsun yitirmedim.en ufak tartışmaya girmedim, çünkü eşimin ailesine ne derece düşkün olduğunu bildiğimden ve her ne olursa olusn onları tutacağından(bunu her insan evladı yapar) sesimi çıkarmadım. ama ne oldu .geldi geçti..

Ben erkek çocuktan resmen soğumuştum. neymiş " oğlun olsun ki kocanı eve bağlayasın" ne yani ben kız doğurursam kocam kuma mı getirecek? ve geçen hafta oğlum olacağını öğrendim. inanın hevesim kursağımda kaldı. o kadar sevindiler ki. 'kız olsa sevinmezdiniz di mi ' dedim. ve cevapları' herhalde ki sevinmezdik. oğlumun oğlu olacak tabiki de'..sonra tövbe ettim ...estağfur tövbe çektim.. rabbim vardır bununda bir hikmeti dedim..

Boşuna kafama takmışım diyorum. ben sevmiyorum onları , ki sevmekte zorunda değilim. Ama saygı her daim olmalı!.bu yüzüden eşimle aramda annesi yüzünden ufak tefek sorunlar olsa da bu 5 dk yı geçmez.anlıktır.

doğumuma gelecekler 4 kişi.( gelmelerinin sebebi ben değilim torunları da değil kendi ağızları ile söylediler "istanbulu birde yazın gezelim gezmeye geliyoruz")..ben ilk başta bunları duyunca nevrim döndü.ki yine aynı sorunları yaşayacağım.ve benim evimin kapasitesi belli kendi annem ve 2 kardeşim gelmek istiyor ilk torun sonuçta. kardeşlerim gelemeyecek gibi görünüyordu. ben bunları annem ile paylaştığımla annem öyle güzel konuştu ki benimle.Yine dedim sen bu insanları annesini ailesini bunca yıldan sonra değiştiremezsin..BOşuna üzüyorsun kendini..Herkesin yaptığı ayıp kendine..Hele birde CAHİLSE...O zaman hiç düşme derdine...

şurda kalsa kalsa 1 ay kalacaklar yine doğumda. sonra bebişimle babişkosuyla biz başbaşa kalacağız eşimle sorun yaşamaktansa salağa yatarım daha iyi

O yüzden canlar napıyoruz o tatlı canımızı sıkmıyoruz ....Üzmüyoruz...Hiçbir beklenti içine girmiyoruz..Onlar yokken ne ise varken de öyle..
Ayda bir kere konuşurum telefonda. oda eşim benim ailemden soğumasın diye (hani vardır ya ... sen benim ailemi ne kadar baş üstünde tutarsan bende senin aileni baş üstünde tutarım).. eşimde birçok şeyin farkında..
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.. bazı arkadaşar çok fazla takmışlardı..benim bir zamanki hallerim gibi..Ama inanın değmediğini biliyorsunız farkına vardıysanız sadece kendinizi üzer yer bitirirsiniz..

Allah annemden (kayınvalide) razı olsun. Her aradığında ağzındaki lafı tektir, "oğlumla sen mutlu olun ben bu dünyada başka birşey istemem". Hamileliğim boyunca iyi dileklerini, hayır dualarını eksik etmedi, ne gereğinden fazla ne de az aradı, şu anda doğuma gelmek için planlar yapılmaya başlandı (inşallah uzun uzun kalırlar gelmişken).

Kızlar sizlerin hikayelerini okudukça dudaklarım uçukladı, Allah hepinize sabır, kolaylık ve kayınvalidelerinize de akıl fikir versin.

Herkese güzel hamilelikler diliyorum

benim kayınvalidemin 3. torunu olacağı için inşallah pek ilgilenmiyor. 1kez aradı beni ben surat astığm için. çkok fazla ilgilenmior. bende aramıyorum eşim aradığı zaman konuşuyorum kayınvalideyle yoksa özellikle aramıyorum içimden gelmiyor. ben mi çok ilgi bekliyorum kızlar??? hamilelik hormonlarımı kafama vuruyor. ???bi anne gibi değil..annem gelince bana hep yedirsin bana kilo aldırsın diye bakıyor..ah annem ahh :))

Benim kaynanam çocuklarını kıskandığı için eşim,ben kaynanam ne zaman bir araya gelsek eşimle kavga ediyoruz. Hamile olduğumu öğrendiğinde salakmısınız siz demişti eşimde seni ilgilendirmez deyip kestirip atmıştı. Hala benden ev işi falan bekliyor evini temizleyecekmişim vs. anneme şikayet ediyor eşimle aramı bozmaya çalışıyor böyle devam ederse ben onun ayarlarını bozacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…