gebeliğinize kaynananızın tavrı nasıl?

cnm benm kaynanam meyvemi bile kendisi soyar önüme koyar ama tam tersi olduğunu farzedelm yani sizin kayınvalidenz gbi hamile hamile bna iş yaptrmaya kalksa eşim müdahale eder otur sen hamilesn der burda senin eşinin tepkisi de önemli.sen öyle karnın burnunda çalışırken hç mi birşey demior? ben kayınvalidemde çok ısrar ederm yemek sonrası sofra toplama ya da bulaşk filan için ben de yapm hareket edim braz dye hem... o yok der hem de eşim otur oturdğn yerde hele b doğur sonra çok istiorsan gelip herşyi yaparsın der hep...bde benm 2 tane 20 li yaşlarda görümcelerm kayınvalidemin hzmet etmesi bazen beni rahatsz eder ayıp oluyor kadına dye ozmn kızlar devreye grer sağolsunlar....hamildene su bile içmek günahtır derler bna hep

valla ben 36.haftamdayım 9 aydır 1 kere arayıpta kızım nasılsın bı ıhtıyacın var mı hamılelığın nasıl gecıyor demedı.kaldı kı kendısı karşı apt.da oturuyor.yanımda kadınım var dıye de gıcık oluyo bılıyorum bı iş yapmıyo nasılsa dıyomuş gelıyo kulağıma.1o yıl kendım yaptım herşeyımı onu görmedı de.ama allah buyuk yarın öbur gun yaşlanınca tuttarız bı kadın yanına aramam sormam kadını var nasılsa derim

Ben anlamıyorum arkadaş bu kayınvalidelerin gelinlerinin hamileyken iş yapması ile övünmelerini.Neymiş kendileri yapmış diye,ben 2 hamileliğimde yerimden kalkamıyordum,düşük tehlikesi yüzünden bana gelip ''yine mi yatıyorsun? eltimin gelini senin gibiyken banyosunun duvarlarını siliyordu doğuma temizlik yaparak gitti neredeyse'' dedi işte çıldırdığım anlardan biri....

ne kaaa güsel ne kaaa güsel

yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldi..

benım kaynanada bana o cocugu aldırcaksın sizin daha evliliğiniz oturmadı diye basbas bagırmıstı bana ,benım oğlum ıkınıze bırden bakamaz sen masraftın zaten şimdi masraf 2ye katlandı dedi ,önce şoka girdim ne dioo buuu diyee sonra ağlamaya basşadım çok gucume gıttı çunku sonra dusuk yaptım maalesef sonra bu analı gız(kaynanam ve gorumcem) bana dediki sanki bende problem varmıs gibi''ii baree hamıle kalabılıyomussun'' bende gıcıklıgıma dedımki evet oğlunuzda da bişey yokmuşşş

şuan hamıle değilim ama hamile kaldıgımda kesınlıkle soylemeyecegım.. torun değilde ''masraf''gözuyle bakacakları bir evladım olacak daima gözlerınde

şu hamıle halınızle takmayın unursamayın kızlar... benım hamılelıgımde yuzum hiç gulmediki ,ağlamaktan kendimi sıkmaktan strsten belkide ondan dustu bebegım..
Rabbim yavrularınızı sag saglım kucagınıza almanızı nasip etsın ınsallah.. hayırlı evlatlarınız olsun herbırınızın

Hakkını yemeyeyim kayınvalidem çok ilgilidir ama benimle değil oğluyla. Her gün sorar ne pişirmiş, ne yedin, ne yaptın, bu saatte çay mı içilir saat 10 oldu neden yatmadın oğlum vs vs. Zaten kızım olacağını duyunca da önce bunalıma girdi sonra beni,m adımı koyun dedi ben yok diyince de iyice tavır yaptılar bana...
Zaten beni hiç istememişlerdi (açığım diye) çok üzüldüm ama artık önemsemiyorum. İki görümcem var ikisiyle de konuşmuyorum ama benlik bi durum değil onlar tavır yaptılar evet üzüldüm ama bir yere kadar...
Ne yapayım sevdiğim adam için katlanıyorum ama bir gün tak ederse çekip giderim arkama bile bakmam ki eşimde bu huyumu gayet iyi bildiği için dengelemeye çalışıyor garibim...
Bir çok söylediklerini yaptıklarını bana yansıtmamaya çalışır...
Hayat bu kızlar gelin kaynana çekişmesi hep oldu olacak da sonuçta erkek anneleri daha kıskanç olurmuş gelip de oğlumu elimden alacak, oğlumun bana ihtiyacı kalmayacak diye... Ne diyelim herkese boool boool SABIR diliyorum... :)

aboo sok oldum sok resmen

resmen tam bi gerizekaliymis senin kaynana ve cadoloz gorumce, Allah onlari bildigi gibi yapsin. keske belli olana kadar soylemeseydiniz gebeligini. ama nasibte kismette boylesi varmis. belkide bebegin dusecegi vadi. Rabbim bir dahakini kucagina aldirsin canim uzulme.

kızlar sizinki yüzünüze karşı bebek sana benzerse sevmem dememiştir herhalde benimki onuda söyledi.

yarisi yavrumun yavrusu, yarisi yilan yavrusu hesabi yaneh gercekten cok gereksiz insanlar var, Allah bunlarin eline firsat vermesin. hic bunlari dert edip strese girmeyin derim.

insaAllah sizde buna inanmiyordunuz dimi???

vallahi canım böyle olcagını bılsem hayatta soylemezdim.. gorumcem olcak o cadı ben gebeyken 3gunde 1 aradı kanaman var mı? dusuk yaptınmı demek için zaten ben gebelıgımı gec oğrenmıstım ilk gittiğimde kalp atıslarını filan duymustuk (benım sinirden stresden adetlerım duzensizleşir bazen yine oyle bişey sanmıstım) tamını dogum tarıhini filan soyluyorum bu ana gız ehh ozamana kadar yasarsa tabii diyip beni sinir edıyorlardı..daha neler neler soyleyıp canımı yaktılar benım..gıcıklar... Allah onları bildiği gibi yapsın canım ben topunu allaha havale ettım..
aynen canım bunları benım yasamam gerekıyormus demekki hayırlısı buymus demek.. tek dileiğim Rabbim tekrarını yasatmasın bana insallah...

Henüz hamileliği yeni olan biri olarak kayınvalidemlere söylemedim daha. Açıkçası söyleyince herşeyime karışacaklarından korkuyorum. Ama burayı okuyunca en azından istememe yada bana iş yaptırma gibi durumları olmaz diye düşünüyorum. Bir torunları olmasını çok istiyorlar öyleki her hafta söylerek beni çıldırtacak kadar.

Ama alıştım artık, bazen sinirden patlayacak duruma gelsemde kendimi tutabiliyorum. Ama eşime baştan söyledim, bana senin dışında kimse karışmayacak. Sürekli bana onu ye bunu ye, şunu yap bunu yap demeyecekler dedim. Bakalım nasıl olacak. Biliyorum yine duramayıp karışacaklar ama bu sefer taviz vermemeyi düşünüyorum. Dediğiniz gibi sonuçta hamilelik kozu var. En fazla hamilelik huyunu değiştirdi diye düşünsünler avutsunlar kendini. Kaç aydır herhafta çocuk yapın laflarına katlandım, gerisine karışmasınlar.

Allahım duy sesim :)

kıyamam çok seviyorum kaynvalidemi,gebeliğimi duyar duymaz hemen geldi sarıldı öptü göbüşümü okşadı.dün de kayınvalidemin kayınvalidesiyle görüştüm o da tebrik etti dua etti bisürü =))

Bu zamana kadar k.validenizle sorun yaşamamışsanız, şuan her söylediği gözünüze batıyorsa hamilelik psikolojisinden kaynaklanıyordur.

Çok beklenti içerisinde olan hayal kırıklığını daha fazla yaşar.

Beklenti içerisinde olmayın..

O işi yapmak ağır geliyorsa, zorlanıyorum anne deyip geçiştirin.

Bu zaman kadar iyi giden ilişkinizi bozmayın.

Bebeğinizi hayırlısıyla elinize aldığınızda bunlar umrunuzda olmayacak.

Bu arada neden ksıkansın ki sizi ?

tam 12 haftalık hamileyim bulantılarım ve yorgunluğum son 2 gündr hafifledi kaynanamla altı üstlü oturuyoruz çalışıyorum işten eve kendimi zor atıyordum. değil yemek yapmak tuvalete gitmeye dermanım kalmıyodu. yatıyodum eşim işten gelene kadar bekliyodum o gelince ki genelde şehir dışında olduğu için geç gelir saat 10,30 da bile geldiği olur o saate kadar aç eşimi bekliyordum ve kayınvalidem daha bir sefer inip ne nasılsın dedi ne de bir tabak çorba getirdi.ama başkalarının yanında da ben kıyamıyorum gelinime diyor bu sefer de ister istemez sinir oluyorum. çünkü ben şimdiye kadar kimse iyi gelin desin diye bi çabam olmadı neysem oydum ama o hep ne iyi kaynana desinler diye beni ne kadar sevdiğini anlatır dururdu. evime misafir gelecek olsun yanıma yardıma biri gelirse kaynanamda hemen iner yardım edeyim kızım diye ama yanımda biri olmasın esmez bile napıyosun diye benimkide öyle işte zaten hamile kaldığımı söylediğimde de tek tepkisi ben biliyodum zaten oldu. baştan çok takıyodum artık umursamıyorum tek zarar bana ve bebeğime onun umuru değil

Benim kaynanam evlendigimden beri bana itici geliyordu hakliymisimda. İlk hamileligimde beni köyüne götürdüler o taşlı yollara dayanamadi bebegim ve öldü. Benim bebegimin alınmasından bir gün sonra gorumcemle pikniğe gittiler ve beni piknikten arayıp neden gelmedigimizi sordular. Ben bebegimi kaybetmisim kanamam var bunlar evime gelip bir tas çorba pisirmedi eşimle ayrılma kararı almaya kadar gitti ama eşime aşık olduğumu ve ailesinin böyle olmasının onun suçu olmadığını düşünerek vazgeçtim. Şimdi 2. Bebegime hamileyim ve sukurler olsun bi sorun yok bu Bebegime hamile olduğumu kaynanama hemen söylemedim nazara çok inanıyorum. Düşük tehlikem olmasına rağmen bir gün evime gelip birşeye ihtiyacın varmı diye sormadı allaha şükür annem hep ilgilendi. Kaynanami görmek istemiyorum ama mecburen gorusuyoruz. Allaha herkese iyi bir eş ve aile ile karsilastirsin

şu kaynanalardan ne dertli oluyoruz değil mi?
benim kaynanam çok şükür iyidir
ne gereksiz yere fazla karışır ne de ilgisizdir
gittiğimde ya da bana gelip kaldığında iş falan yaptırmadı hiç sağolsun
ama ben en önemli etkenin eşlerimizin tutumu olduğunu düşünüyorum
eşim de bana iş yaptırmıyor, annesi yaptırmak isterse de kesinlikle razı olmaz
ki ben de söylerim canıma tak ettirene kadar beklemem
ama bazı okuduklarım dudaklarımı uçuklatacak cinstendi, onlara hiçbişey demiyorum
allah kötü insanlardan uzak etsin

benim kayınvalidem saolsun hiç aramıyor bile. umrunda değil. doğal olarak ben de arayıp sormuyorum.. sanki torunu değil doğacak olan, bakalım doğduktan sonra hangi yüzle sevecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…