gebeliğinize kaynananızın tavrı nasıl?

zor canım, hani koşup boynuna sarılmasa da insan bi sıcakkanlılık bekliyo, en yakınlarınız sonuçta, onların mutluluğu seni daha da mutlu ediyo. Allah yardımcın olsun, inş istediğin gibi olur herşey

İnşallah canım ya cok tesekkur ederım ıyı dıleklerın ıcın gerçekten çok zor bide ben onu evde tebrik ederim diyo sanki orda tebrik ederim dese nolurduki bende bişeyler bekliyorum neden evde tebrik etcek acaba diye eşimde sarılcaktır demişti ama uzaktan uzaktan tebrik ederm dedi bnce hiç kimsenin umrunda değil hamileymişim yada değilmşim.

amaaannn ne alaka ya niye öyle dediler ki... kıskanmışlardır bence...benmde çevremde ne bir akraba ne bir komşu var:) allah izin verirse doğuma kayınvalidem gelecek

Biz eşimle bazen çocuk gibi davranırız ortamı ısıtmak sempatiklik yapmak için gözlerine battı herlde mutlulugumuz kıskandılar bencede eşim 22yasında ben 20ye gircem yaşımızdan dolayı soyledıklerını sanmıyorum cunku onlar daha kucuk yaşta evlenen insanlar bilemiyorum ama cok uzuluyorum eşimin yanında bi iş yaparken aman agır kaldırmasn aman kendını yormasın git bak diyo yardm et dıo eşim sağolsn cok yardım ediyo bana ama kayınvalidem eşim yokken hiç oyle demiyo bana ben yaparım sen yapma kendını yorma yat dınlen fln hıc bısey demıyo ortalıgı topluyorum halıyı cekıyorum kanepeyı ıtıyorum ama hıc agzını acıpta aman kızım dur demedı oturdu yanında oylee

Son düzenleme:

canım sen bos ver onu takılma ya, o bişey demese bile sen kendine dikkat et kanepe falan da itme bırak kendi yapsın ilk aylar dinlen bosver ben dinlenmeedeim gezdim bi guzel sonra bebegimde hişç sorun yokken dusuk rıski olustu cok sukur ki bebeğim beni bırakmadı.

Şükür ki canımm.. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın

BNde tatlılık bekledım suprz fln bekledım ama nerdee İnşallah sende yavrunu saglıkla kucagına alırsın. Tüm annelere yavrularını bagıslasın Rabbim

amin canım ya sen simdi baya bi duygusal olursun kimseyi takma millet ne yaoarsa yapsın:)

:) boşver ses çıkarmasında iyliğide dokunmasın benim kayınvalidemde öyle bir buçuk senelik evliyim hamile kalana kadar öldü gelinin çocuğu olmuyo gelinin çocuğu olmuyo 3 kez doktora gittim sorun yok diyo o hala doktorlar bilmiyo olmuo gelinin çocuğu diye yırtındı bursalara namım gitti çocum olmuyo diye... oldu çok şukur o kuduran kadın şimdide herkez hamile napalım canım dedi başka bişi demedi doktor gitme dediği halde kocam yanlız kalmasın dıye tatıle gıttım hep beraber görumcemle sevgili damatcıklarıda var hastalandım leke geldi niye yatıyorum diye yapmadıklarını bırakmadılar tatılde bıle hızmet bekledıler neymış damata ayıpmış burnumdan getırdiler şuandada hastayım kayınvalıdem kaldı yazlıkta dönduk biz annem bakıyo baya şıddetlı bır grıp geçırdım sadece grıpte değil miğde bulantısı ve ağrısındanda öluyorum kadın bır hafta sonra aradı geçmış olsun bıle demedı hastaymışsın baksın annen sana nıye annene gıttın oğlum orda yanlız kalıo evde annen gelsın evınde baksın sana dıye azar yedım kocamıda doldurdular ama umrumda bile değil eşimede dedim eyer bu bebeye sizin yuzunuzden bişi olursa ozaman kork benden bebek dunyaya gelıncede ne sen nede ailen bızım çocumuz dıyemez ne benı nede bebeyı hakedıosun diye özür üzerine özür diledi dünyaya geldiğindede faydasını görmicem zararı olmasında hiç bşi beklemiyorum ben kadından kocamın annesi kocam hatrına saygım var zoraki okadar allah görüyo herşeyi... kızıyla anası bikere bizim mutlulumuzu bozdular onlar yuzunden 2 sene sonra evlendık eşımle tek suçum köle olmamak kendi istediğim hayatı yaşamak niye evlenir insan ben kaynanam olamam ki hayat göruşumuz farklı 50 yaşındaki kadınlar gibi boncuklu işlemeli bluzlar dizlerde dar etekler giyip kafamada bi taç takamam yok kitap okuomuşum yok uymuyomuşum onlara dantel sermıyomuşum yok koltuklarıma örtu ortmuyomuşum oğlunun parasını harcıyomuşum herşey suç allah çok büyük ama kimsenin yaptığını kimseye bırakmıyo dediğim gibi bi kez bozdular yalanlar yeminler görümcem kendı bebeyinin üzerine yeminler etti yalan yere çocuğunun ayağı içe basıo hala istediği ayakabıyı alamıyo çocuğuna oyuzden takma kafana allah okadar buyukkki bugün olmasa yarın eden buluyo öbür dunyaya bırakmıyo sabırla bekle dua et kocan negüzel senin yanında seni koruo yardımcı oluyo gerisi hikaye

tahmin etmiştim bebek doğsun bakalım ne hale gelecek çocuk gtmez o da konu komşusuna rezil olur madem sadece görüntüde iş yaptırmıyor ama bence temizlik falan o kdar uğraşmayın aman diyeyim çok gerek yok halıya kanepeye ilk trimesterde

Kayınvalidemle farklı illerde yaşıyoruz.Yazın memleketinde kalıyor,kışın geliyor.
Henüz gelmedi.Ama ben bazen keşke burda olsa diyorum.Çalışıyorum ben,normalde bile kayınvalideme gitsem bana işden yorgun geliyorum diye hiç bir şey yaptırmaz.Canım bir şey istedide konuşma anında söyledim mi?Ertesi gün bakarım ki onu yapmış bizi yemeğe çağırıyor.Bizim ev kokmasın eşyalar yeni diye söylemesi ayıp balık kızartır kendi evinde bize getirir.He ama resmiyeti sever benim gibi.Öyle telefonda filan çok sık konuşmayız,eşimlede aralarındaki iletişim aynı şekilde o yüzden darılmıyorum.İnşallah yakın bir zamanda gelecek.Eşim yardımcı saolsun ama ona ragmen bazen hazır yemeğe gitsem ne iyi olur diyorum :):)

Bize pek gelen giden olmaz akraba fln biz gideriz hep her hafta onlardayız çocuk doğuncada gideceğime eminim çocukla beraber 40gunum cıkmadan bile gideriz belki :44: belki 40gunden sonra gideriz acırda bilmiyorum.. Gitmek istemiyorum artık biyere çocugumla ilgilenmek istiyorum tutturmuş şimdide şunun ikizi varmış şurda üçüz gördüm tvde üçüzlr çıktı bizim tarafta ikiz var sizin taraftada var neyse hayırlısı diyip duruyo Ben ev işi yapmasam yapmıyo etraf pislik içinde duruyo tuvalet bnyo yıkanmıyo eşim hamile halinle camasr suyu fln kullanma dedi ama ben yınede duramıyorum esim yapıyo sağolsun canım benimm Hayırlısıyla 8ay bi dolsaydı doktora gitcem dış gebelik mi değil mi o beli olucak düşük riskim belli olucak işte hayırlısı olsn inşallah sağlıklı olr

Son düzenleme:
Bizimki ailede cok istenilen,dualarla beklenen bir bebekti.hamile kaldigimi ogrendiklerinde herkes havalara uctu.ozellikle esimin ailesi,benim ailem daha sogukkanli hatta ilgisiz. Kayinvalidem benden daha heyecanli bazen cok abartili geliyor bana bu hareketleri.bir topluluk icinde bebekten "-benimki" diye bahsediyor, hatta gecen gun esime sakayla karsilik o cocuk benim himayemde siz hemen kendinize baska bi tane yapin demis, duyunca sinirim bozuldu tabii.Yanimdayken surekli gozleri karnimda, ve evet dedigim gibi cok ilgili konu bebek olunca ve bir erkek aşkı varki fena.kayinvalidemin bu tutumuna istinaden kendi annemse bir o kadar ilgisiz. 30. Haftamdayim daha hic sormadi bi seye ihtiyacin varmi, yardim lazimmi,eksigin varmi, al kizim buda benden olsun yookk!! Bugun oglumun odasi gelicekti annemide cagirdim,gelmedi, her Allahin gunu denize-plaja gidiyor, anneanne olmak onun icin hem iyiymis hem kotu kendini yasli hissettirirmis insana.Acikcasi hayatim bu kadar birbirine tezat insanlarla dolu. Ortada bi annem varmi yokmu belli degil, kendimi arasira cok yanliz hissediyorum.İstiyorumki annemde heyecanlansin benimle birlikte en azindan paylassin heyecanimi.Maddi destek zaten yok beklemiyorumda en azindan manevi olarak bi seyler verse...kayinvalidemde meydani bos buldugu icin atini kendi istedigi yone kosturuyor kiz annesinin yapmasi gerekenleri o yapiyor ama bunlari yaparkende bazen benim sinirime dokunuyor.. Babam zaten varmi yokmu belli degil kizinin hamileligini dillendirmek ayip ona gore. Özel durum diye bahsediyor. Evlendim 4 sene oldu 1 kere arayip demedi kizim nasilsin?mutlumusun?ihtiyacin varmi bana? Hadi onu gectim hamile oldugumu ogrendi hayirli olsun bile demedi ve bu bebek icin ne kadar mucadele verdigimizi bilmesine ragmen. Herkes kaynanasindan dert yanar bense ailemin ilgisizliginden...

allah yardım etsin ikimize de o zaman... benim ailem evlenmeme karşı çıktı yok efendim borçları varmış ben onları ödeyecekmişim...neyse istemeye geldiler beni.. rezil ettiler.. eşim tarafını mahfettiler.. isteme günü kavga çıkardılar nişan falan zaten olmadı o kavgalardan sonra.. evde suratlarını astılar öyle yüzük falan takıldı işte.nişanı attırabilirler sandılar o yüzden evde yapıldı zaten..bu arada maddi durumları da gayet iyidir yani..ben üniversiteyi dışarda okudum para göndermezlerdi bana öğrenimle okudum ben..eve gidiş paramı dahi ben verirdim..şehir dışında okudum bu arada... bana en güzel günlerimi mahfettiler ama biz evlendik hemen hamile kaldım ayrıca bana ne bir parça çeyiz verdiler ne bir düğün hediyesi ne mezuniyet hediyesisanki ne olurdu yani ben zaten çok birşey istemezdim ki...neyse beni zaten düğünden önce reddettikleri için hiçbir masraf etmediler ve beni reddettiler... daha sonra kayınpederimden hamile olduğumu öğrendiler ve aramalar tamamen kesildi babam arada arıyormuş beni ama işte borçları ödenmedi ya birde hamileyim o da aramaz oldu..hoş..arasa ben konuşmam zaten..karısının gazına gelip... bende o günden beri üzülmüyorum.. bana herşeyi zehir ettiler...benim canımı çok yaktılar.. allah sorsun... anlatmadığım anlatamadığım çok şey var..bunları da sinirle nefretle yazıyorum inanın karışık oldu herşey...benim bu hayattta sadece doğmamış bir bebeğim eşim ve eşimin ailesi var.. burada yazarken kayınvalideme yani anneme kayınvalide yazınca bile utanıyorum.. 24 yıllık o kadından daha çok ilgi gösterdi bana...allah o kardeşlerime de sorsun..piyasa diye ölen o kardeşlerime de sorsun..allah hepsine sorsun...hakkım varsa helal etmiyorum.. allah bir daha karşılaştırmasın beni onlarla.. eşime mektup yazdım bebeğim için yazdığım günlüğün arasına koydum.. eğer bana birşey olursa doğumumda sadece o zaman okur böylece..hayırlısıyla birşey olmazsa da yırtar atarım...cenazeme gelmesinler..beni o şehre göndermesinler..şu an yaşadığım şehre dahi gömebilirler ama oraya yollamasınlar beni..bebeğimi de asla görmesinler... para nasıl giriyormuş aile ile çocuk arasına görmüş oldum.. onların istediği gibi bir yer açmadım on lara para vermedim ya..ahh ahhh sevdiğime böyle yapmasalardı önceden yaptıklarını dahi unuturdum ama 24 seneyi artık unutmam..yok artık onlar bittiler... şimdi diğer çocuklarını kendilerine yakışan birileriyle evlendirsinler bakalım...

hepsi öyle hepsi valla allah yardımcımız olsun

Kiminin kaynanası yemek neyim yapı gönderiyomuş arayıp soruyomuş filan. benimki yakın olduğu halde çok şükür görmedim öle bişi:)
çok istersen evine gidecen o zaman yapar yoksa düşünmez. bi ara canım sarma neyim istediğinde eşim aramıştı yapıp göndermişti ozaman. daha doğrusu yapmıştı eşim alıp getirmişti. yaptım gelin alın demişti

öyle aman kalkma yapma etme demez ama yap ette demez eşim hamile olduğumu ilk öğrendiği anda iş yaptırmayın karıma diye uyarmıştı ama geçen gün sofra kurarken sofrayı biraz öne çekmek erekiyordu üzerine kurulmuş herşey bana dedi karşıya geç çekelim masayı bende dedim ben kaldırmayayım ne olur ne olmaz bekle eşimi çağırayım demiştim, ama şaşırmıştım özellikle masayı kaldırmak için çağırmasına...

iş yaparken yardım etsem yapma demez bende o yüzden hiç istifimi bozmuyorum, bir gün gelip nunna temizlik yapacağın zaman ara beni yardıma geleyim filan demedi benim tek beklediğim şey o olmuştu. Hatta direk sordum bile tanıdığın temizlikçi var mı evim çok pislendi temizleyemiyorum çabuk yoruluyorum ve hemen kasığıma ağrı giriyo filan dedim hiç yardım edeyim ben filan demedi hatun. doğumumdan sonrada benden temizlik beklerse de ben hiç istifimi bozmayacam valla

herkesin kaynanasi farkli iste, kimi ilgili kimi soguk, bizimkiside baska bi alem, kadinin dunya yansa umrumda degil, uzaktan akraba gibi, eltim gecen sene dogum yapti ilk gun gittik, tabi kizin annesi pervane olmus etrafinda, eltimin annesi nasilsa biz ordayiz diye evine aksam icin yemek yapmaya gitti kadin, kaynanamda kalkalim dedi arabaya bindik, kayinbabam dediki kaynanama, annesi eve gittiyse sen kalsaydin dedi, kaynanamda ' aman bosver birazdan annesi gelir yine bakar kizina dedi, orda anladim ki bu kadindan hayir gelmez bi beklentim de yok zaten, eltim ama surekli demis kaynima, annenler hic aramiyo sormuyo, bebege bi kiyafet bile almadilar, kaynanamda diyoki kendince ben hastaydim, onu düşünecek halim mi vardi, ben kaynanayim o beni arasin demis, eltimde az fena degil, anasinin gözüdür, ama insan hamileyken ilgi bekliyo, benim ilk bebegim öldü, pek ilgi görmedim, simdi yine hamileyim kanamam oldu, kaynanam gecmis olsuna gelmedi bana, telefonda soyledi esim, hayirli olsun dedi mi hatirlamiyorum ilaclardan sersem gibiyim zaten,kendi hastaligini, kayinbabamin islerini anlatti, dua et bize dedi, sorsan hasta ama yine tatile gitmis, eltimin yaptiklarini anlatirken diyo ki ben kotu kaynana olsam, sen de benle gorusmezsin, ama diyemiyosun ki o benim iyiligimden, senin yaptigin bisey yok diye, kotu, art niyetli bi kadin diyemiyorum yine, kalbim soguk degil kaynanama karsi ama ilgisiz kadin, dunya yansa umrunda degil, banada eltime yaptigindan fazla bisey yapacagini sanmiyorum, bkalim gorucez

bu konuda herkesin dertlı olması ne kadar da kotu bizler anne olurken onlarda bir taraftan anne(anne) veya (baba)anne olacaklar neden bu ilgisizlik biz mi çok kötüyüz yoksa bebeklerimizi mi kabullenemediler anlamadım ki biz tüp bebek sonucu bebek sahibi olacağız zaten en başından suçlu kim diye sormuşlardı ve olsada olur olmasa da olur demişlerdi 7,5 aylık hamıleyım 2veya 3kere geldı ondada yedi içti gitti hiç hevesi yok daha utanmadan kendi annemın aldıklarını akrabalarına gösteriyor

allah hepinize saglıklı sıhatli hayırlı evlatlar nasip etsin....ben bu ay tüp bebek yaptıracagım 17 senedir olmadı bebegim sizlerden bir ricam var birşey duydumm 41 hamile kadın 1 tame ayetel kürsi okuyacakmış ve ben hamile olan sizlerden yardım istiyorum 1rer tane ayetel kürsi okurmusunuzallah rızası için........( OKURSANIZ BU YAZIMI BEYENİN HER BEYENİYİ 1 AYETEL KÜRSİ SAYAYIM )

ben pc deki bir sıkıntıdan dolayı beğenemiyorum ama okudum. Allah ım kabul etsin hayılrısı ile sana ve isteyen herkese evlat nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…