• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik, kaygılar ve iş yeri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gayet normal tutunma ağrıları onlar 1-2 haftaya geçer çoğu ya da hafifler.
Vallahi çok teşekkür ederim bugun sanki bir kaç gün onceye göre daha iyi öyle ağrım vardı ki regli olacağım sanıyordum şimdi bugün daha iyi azaldı çok şükür

Bi de benim velet ağır gülle gibi :KK70: Geç yürüdü bi de 16 aylık olacak daha yeni yürüdü neyseki şimdi gelip yanımda banyo dolaplarını falan kurcalıyo :KK70: 11 aylıkken 13 kg dı sonra biraz yavaşladı kilo alışı neyseki şimdi 15 kg falan :KK70: Hala da kucak istiyo zalımın oğlu :KK70:
ahahah çok güzel tatlılar ama ya hem korkuyorum siz anlattıkça hemde ne bileyim olsun da katlanırız elbet:KK70:

Kır papatyasıııııııı
Ay çok mutlu oldummm
Allah tamamına sağlıkla erdirsin inşallah
Ben yasal haklarından faydalanmak için anında söyledim keseyi gördükten sonra.
Çalışma saatim 8den 6 30a düşmüştü mesela

Kır papatyasıııııııı
Ay çok mutlu oldummm
Allah tamamına sağlıkla erdirsin inşallah
Ben yasal haklarından faydalanmak için anında söyledim keseyi gördükten sonra.
Çalışma saatim 8den 6 30a düşmüştü mesela
sen bana haber ver demiştin Muhteliff
çok teşekkür ederim umutsuzdum ama oldu :KK200:
özel sektörde mi çalışıyordun

Eger agir kaldirip ayakta cok kaldiginiz bir is degilse haber vermek icin cok erken daha. Herseyi gectim nazar var:( ben aileme(anne baba kardes vs) 3. Ayda detayli usg de hereey yolunda cikinca soyledim. Is yerimde koordinatorum haricinde kimse bilmiyor.(doktor randevusu/toplantilar ufak odadaysa katilmama izni gibi seyler icin lazimdi) ki ona da annemlere soyledikten sonra soyledim.

Merhaba hanımlar;

Aslında çok mutlu bir haber aldım bu cuma üç haftalık hamileymişimm..:KK36: Bu haber bana o kadar iyi geldi ki pko dan dolayı bir yıldır ilaç kullanıyordum son iki aydır iğneler ilaçlar takipler kilo , haşimato, kansızlık ,vitaminsizlik derken doktorum bile tedaviyle pek ihtimal vermiyordu gebeliğe . Bende tüp bebeğe kendimi zihnen hazırlamıştım
Öğrendiğimde çok mutlu oldum ama kaygılar başladı kiloyu yeteri kadar verememiştim şu an hala şeker direncim için ilaç kullanıyorum .Keseyi görecek miyim sağlıklı bir gebelik mi gibi korkular yaşıyorum. Gerçekten tedavi döneminde bu kadar hiç panik değildim ani öğrenmek çok tetikledi gece insan kendini esnetir ya bacaklarını kastığım için korkup birden sıçrayıp uyanıyorum bir şey olursa diye.

İş yerine ne zaman haber vermeliyim yedi ay çalışmak mümkün mü yoksa belli bir aydan sonra ayrılmalı mıyım ?Bu da en merak ettiğim konu şu an daha çok erken üç haftalık kese görmeden ve kalp atışı duymadan bilgi vermek de istemiyorum.
Papatya hayırlı olsun:anne:
Ben 5.haftadan sonra kısa bi süre düsük tehlikesi yasamıs biri olarak,saglıklıysa tutunur merak etme demeye geldim
2 ay kadar 3 günde bir ignelerle devam ettim.
Saglıkla görün ins keseyi
Tekmeler baslayınca o stres kayboluyor ortalama 16-17 .haftada ya denk gelir o da.
Calısma icin devlette 26 haftaya kadar düsürülmüs izinler.
36.haftada tmm 1 hafta daha dayanacak gücüm kalmadı deyip izne cıkmıs anne konusuyor:D

Eger agir kaldirip ayakta cok kaldiginiz bir is degilse haber vermek icin cok erken daha. Herseyi gectim nazar var:KK43: ben aileme(anne baba kardes vs) 3. Ayda detayli usg de hereey yolunda cikinca soyledim. Is yerimde koordinatorum haricinde kimse bilmiyor.(doktor randevusu/toplantilar ufak odadaysa katilmama izni gibi seyler icin lazimdi) ki ona da annemlere soyledikten sonra soyledim.
işim masa bası tek sorunum çok stresli olması malesef
bizde aileler duydu biraz acele oldu
annelere söyleyince tabi çevreye de yayılmış oldu

Papatya hayırlı olsun:anne:
Ben 5.haftadan sonra kısa bi süre düsük tehlikesi yasamıs biri olarak,saglıklıysa tutunur merak etme demeye geldim
2 ay kadar 3 günde bir ignelerle devam ettim.
Saglıkla görün ins keseyi
Tekmeler baslayınca o stres kayboluyor ortalama 16-17 .haftada ya denk gelir o da.
Calısma icin devlette 26 haftaya kadar düsürülmüs izinler.
36.haftada tmm 1 hafta daha dayanacak gücüm kalmadı deyip izne cıkmıs anne konusuyor:KK70:
Aminnn inşallah sağıkla gelsin
yani maşallah güzel çalışmışsınız
ben burda o kadar okudum hamilelik hastalık değil diyenleri ama
benim her tarafım ağrıyor niye böyle oldu akşam sekiz uykum geliyor :KK48:
başım belim genital bölge ağrılarım çok fazla
yarın doktora gideceğim umarım keseyi görürüm çok rahatlarım beşinci haftadayım bende çok teşekkür ederim:KK200:

Gözünüz aydın🙏🏻
Benim bildiğim kadarıyla doktora gidip öğrendiğinizde raporla birlikte yazılı bir şekilde bildirme yükümlülüğünüz var. Eğer onlar siz bildirmeden önce öğrenirse ihbar ve tazminatsız sizi işten çıkarma imkanına sahip oluyor. Yani bildirmeniz sizin yararınıza olur.
Email ve ya yazılı bir şekilde yapmaz, sözlü yaparsanız sizi yine de çıkarabilirler bunu dikkate alın. Yazılı bildirimden sonra sizi hamile olduğunuz için işten çıkartamazlar.

Gözünüz aydın🙏🏻
Benim bildiğim kadarıyla doktora gidip öğrendiğinizde raporla birlikte yazılı bir şekilde bildirme yükümlülüğünüz var. Eğer onlar siz bildirmeden önce öğrenirse ihbar ve tazminatsız sizi işten çıkarma imkanına sahip oluyor. Yani bildirmeniz sizin yararınıza olur.
Email ve ya yazılı bir şekilde yapmaz, sözlü yaparsanız sizi yine de çıkarabilirler bunu dikkate alın. Yazılı bildirimden sonra sizi hamile olduğunuz için işten çıkartamazlar.
evet bende bunu internette okudum bu şekilde aslında bir ay erteleyim diye düşünüyorum iki ay olunca söyleceğim

Aminnn inşallah sağıkla gelsin
yani maşallah güzel çalışmışsınız
ben burda o kadar okudum hamilelik hastalık değil diyenleri ama
benim her tarafım ağrıyor niye böyle oldu akşam sekiz uykum geliyor :KK48:
başım belim genital bölge ağrılarım çok fazla
yarın doktora gideceğim umarım keseyi görürüm çok rahatlarım beşinci haftadayım bende çok teşekkür ederim:KK200:
Gebelik hastalik degil diyenler, cillop gibi gebelik gecirenlerdir. Gayet hastalik haline gelebilir. Adi uzerinde 2 canli denir.

Ben kucuk ogluma hamileyken ramazanin basiydi bi kac haftalikti sanirim. Dedim
Aman kucucuk bebe bi sekilde beslenir benden nolcak tutarim
Orucumu.. 😐 ama orucu 4. Gunu bir bas donmesi bende dedim kucuk bir damla deyip kucumsememek lazim. Cok enerji yiyor cidden ve acaip bir hormon yukselisi var.

O zaman kesinlikle hemen doktora gider gitmez raporla bildirim yapın. Duyarlarsa ve dediğiniz gibi sıkıntılı bir yerse sorun olacaktır.
şöyle sıkıntılı bir yer işler sürekli acele yoğun stres olan bir yer burda duymaları mümkün değil sadece bir kişi biliyor şirketten birine söylemez güveniyorum keseyi görüp kalp atışını duyunca söylemeyi düşünüyorunm bende ama burdaki hanımlar da üç ayı bekle diyorlar

Gebelik hastalik degil diyenler, cillop gibi gebelik gecirenlerdir. Gayet hastalik haline gelebilir. Adi uzerinde 2 canli denir.

Ben kucuk ogluma hamileyken ramazanin basiydi bi kac haftalikti sanirim. Dedim
Aman kucucuk bebe bi sekilde beslenir benden nolcak tutarim
Orucumu.. 😐 ama orucu 4. Gunu bir bas donmesi bende dedim kucuk bir damla deyip kucumsememek lazim. Cok enerji yiyor cidden ve acaip bir hormon yukselisi var.
bilmiyorum ki bende endişelendim vallahi aslında herkes normal diyor ama
bel ağrım aşırı fazla akşama doğru baş ağrısı yaşıyorum
bugün kasıklarımdan yukarı doğru aşırı bi ağrım var
en son coronayken her tarafım böyle ağrımıştı:110:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X