Gebelik, kaygılar ve iş yeri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bilmiyorum ki bende endişelendim vallahi aslında herkes normal diyor ama
bel ağrım aşırı fazla akşama doğru baş ağrısı yaşıyorum
bugün kasıklarımdan yukarı doğru aşırı bi ağrım var
en son coronayken her tarafım böyle ağrımıştı:110:
Pcr Test yaptir istersen, icin rahat etsin.

Bel kasik agrisi normal.
Benim 3. Gebelikte 8. Hafta olmadan bacaklarimda ve afedersin vajinada filan agri oldu. Dedim bebek bu kadar buyumedi kiloda almadim neden agriyor. Ayak bilegimden vajinaya kadar varis cikmis. O da hormonlardan mesela. Bir cok kadin gebeyken varis sahibi olur… ama ilk gebelikte hic olmamisti bende mesela.. gebelikler artinca olmustu. Iste her gebelik farkli canim.

Isin masa basi olmasi iyi ama stresli olmasi super degil.. yinede tevekkul et.. yani bi bebek tutuncaksa tutunuyor her sekilde.. birde progestan kullaniyormussun. Elinden geleni yapiyorsun ve aslinda stresten bizim sandigimizdan az etkilenirlermis, bana bunu ebe soylemisti.

Pcr Test yaptir istersen, icin rahat etsin.

Bel kasik agrisi normal.
Benim 3. Gebelikte 8. Hafta olmadan bacaklarimda ve afedersin vajinada filan agri oldu. Dedim bebek bu kadar buyumedi kiloda almadim neden agriyor. Ayak bilegimden vajinaya kadar varis cikmis. O da hormonlardan mesela. Bir cok kadin gebeyken varis sahibi olur… ama ilk gebelikte hic olmamisti bende mesela.. gebelikler artinca olmustu. Iste her gebelik farkli canim.

Isin masa basi olmasi iyi ama stresli olmasi super degil.. yinede tevekkul et.. yani bi bebek tutuncaksa tutunuyor her sekilde.. birde progestan kullaniyormussun. Elinden geleni yapiyorsun ve aslinda stresten bizim sandigimizdan az etkilenirlermis, bana bunu ebe soylemisti.
Aynen öyle canım en önemlisi tevekkül etmek. Evet kullanıyorum progesteron ilacını
aslında bakınca çok haklısın olacak olan hep oluyor

Merhaba hanımlar;

Aslında çok mutlu bir haber aldım bu cuma üç haftalık hamileymişimm..:KK36: Bu haber bana o kadar iyi geldi ki pko dan dolayı bir yıldır ilaç kullanıyordum son iki aydır iğneler ilaçlar takipler kilo , haşimato, kansızlık ,vitaminsizlik derken doktorum bile tedaviyle pek ihtimal vermiyordu gebeliğe . Bende tüp bebeğe kendimi zihnen hazırlamıştım
Öğrendiğimde çok mutlu oldum ama kaygılar başladı kiloyu yeteri kadar verememiştim şu an hala şeker direncim için ilaç kullanıyorum .Keseyi görecek miyim sağlıklı bir gebelik mi gibi korkular yaşıyorum. Gerçekten tedavi döneminde bu kadar hiç panik değildim ani öğrenmek çok tetikledi gece insan kendini esnetir ya bacaklarını kastığım için korkup birden sıçrayıp uyanıyorum bir şey olursa diye.

İş yerine ne zaman haber vermeliyim yedi ay çalışmak mümkün mü yoksa belli bir aydan sonra ayrılmalı mıyım ?Bu da en merak ettiğim konu şu an daha çok erken üç haftalık kese görmeden ve kalp atışı duymadan bilgi vermek de istemiyorum.
şu aşamada iş yerine bilgi vermenize gerek yok, yani kese gözükse bile vermenize gerek yok ki.. özel de çalışıyorsanız bilemem tabi yerinize birini bulacaklarsa vs ama yine de 3-4 aydan evvel söylemenizi gerektirecek bi durum yok. çalışma temponuz yoğun değilse 36. haftaya kadar çalışabilirsiniz.

şu aşamada iş yerine bilgi vermenize gerek yok, yani kese gözükse bile vermenize gerek yok ki.. özel de çalışıyorsanız bilemem tabi yerinize birini bulacaklarsa vs ama yine de 3-4 aydan evvel söylemenizi gerektirecek bi durum yok. çalışma temponuz yoğun değilse 36. haftaya kadar çalışabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim aslında şöyle benim biraz durumlar karışık guatr değerli falan tekrar kontrol edilecek çok fazla hastaneye gidip geliyorum sorun yaparlar mı diye düşündüm ondan ama herkes aynı fikirde bende üç ay oluncaya kadar söylemeyeceğim bakalım

Merhaba hanımlar;

Aslında çok mutlu bir haber aldım bu cuma üç haftalık hamileymişimm..:KK36: Bu haber bana o kadar iyi geldi ki pko dan dolayı bir yıldır ilaç kullanıyordum son iki aydır iğneler ilaçlar takipler kilo , haşimato, kansızlık ,vitaminsizlik derken doktorum bile tedaviyle pek ihtimal vermiyordu gebeliğe . Bende tüp bebeğe kendimi zihnen hazırlamıştım
Öğrendiğimde çok mutlu oldum ama kaygılar başladı kiloyu yeteri kadar verememiştim şu an hala şeker direncim için ilaç kullanıyorum .Keseyi görecek miyim sağlıklı bir gebelik mi gibi korkular yaşıyorum. Gerçekten tedavi döneminde bu kadar hiç panik değildim ani öğrenmek çok tetikledi gece insan kendini esnetir ya bacaklarını kastığım için korkup birden sıçrayıp uyanıyorum bir şey olursa diye.

İş yerine ne zaman haber vermeliyim yedi ay çalışmak mümkün mü yoksa belli bir aydan sonra ayrılmalı mıyım ?Bu da en merak ettiğim konu şu an daha çok erken üç haftalık kese görmeden ve kalp atışı duymadan bilgi vermek de istemiyorum.
Hayırlı ugurlu olsun allah tamamina sağlıkla erdirsin🥰. Canım, su an haber vermek icin erken isyerine. Durumun gidisatina gore iznini dusunursun.insallah hersey yolunda giderse zaten yasal sureye kadar calisirsin. Yok ağır gelirse veya dinlenmek gereken durum olusursa zaten erken ayrılirsin. Simdiden bunu dusunme hiç. Çunku cevabı bilemezsin.. belki dusundugunden cok daha kolay bir süreç bekliyor seni.. allah verdi ve o korur. Rahat ol

Merhaba hanımlar;

Canim merhaba bende pko hastasıyım 1.5 yıldır bebeğimiz olmuyor bende combinol diye folik asit kullanıyorum glifor kullanıyorum siz ne kullandınız 🙏🏻

çok teşekkür ederim inşallah sağlıkla gelir.
Doğru söylüyorsunuz şu süreçte sakinliğimi hep korudum ama kan sonucu çıkınca çok kaygılar başladı.
Söylediniz mi işyerine ?

Bu Arada hamile olduğunuz için günlük 7,5 saatten fazla çalıştırmazlar sizi biliyorsunuz değil mi ?

Canim merhaba bende pko hastasıyım 1.5 yıldır bebeğimiz olmuyor bende combinol diye folik asit kullanıyorum glifor kullanıyorum siz ne kullandınız 🙏🏻
Bende aynılarını kullandım sonra klomen yumurta büyütme iğneleri en son çatlatma iğnesi
İkinci ay femera besgun yumurta büyütme iğnesi üç tun daha kullandım canım en son çatlatma iğnesi
Glikofor da kullandım ben

Çok teşekkür ederimmm:KK36:
evet tedavi gördüğüm doktor tedavi sürecinde iyiydi ama pek iletişim kuran biri değil mecbur özelde devam ediyorum çünkü iş yerinden saatlik izin alabiliyorum ben işten komple istifa edeceğim iki yıl ya da bir buçuk yıl nasip olursa kendim bakmak istiyorum
Benim genel olarak bünyem çok kuvvetlidir ama hamileliklerim hep zor geçti, 9 ay midem bulandı, kız kardeşim pko hastası ama çok rahattı. Şimdiden işten ayrılayım mı diye düşünmeyin o zaman doktorla beraber karar verirsiniz, belki çok rahat geçer

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X