Hepsini severek cevaplayacagim

bende gebeyken burdan o kadar çok kişiye soruyordum ki senin sorduklarını arkadaş olduk hala görüşüyoruz bazılarıyla

öncelikle sakin ol doğum yapar yapmaz geçecek hatta canının o an çektiği şeyleri buzluğa at doğum yapınca ye inanılmaz keyifli oluyor. Börek poğaça tarzı şeyleri.
Brokoli karnabaharı suda haşlayıp yogurtlayip yiyordum, en çok yiyebildigim besin yoğurttu ve doyurucu olduğu için çokça tükettim.
Et ogununde genelde kofte yapıp yedim valla bolca yedim sayısına pek bakmadan.
Balık fırında klasik yapıyordum ama patates vs. Yasak
Baklagilleri de normal pisiriyordum yağ salça vs. Onlarda bir sıkıntı olmadı. Ama pirinç bulgur vs. Asla yemedim makarna da tabii ama benim şekerim çok yüksekti dediğim gibi o kadar o yüzden dikkat ettim sizinki benim kadar yüksek değilse bu kadar kasmaniza gerek yok arada bir kaçamak yapabilirsiniz doktor kontrolünde tabii.
Mesela bir tanıdığımda doktoru haftanın bir günü tatlı yemesine izin veriyordu, bende meyve bile yasaktı

Dahiliye doktoruna gitmen gerek benim şeker takibimi o yaptı ve doğumdan hemen sonra normale dönebilirsin, doğumdan 3 ay sonra tekrar gel demişti.
39. Haftada doğum yaptım maalesef bana suyun fazla bebek fazla iri vs. Dendi hep gitmedigim doktor kalmadı çoğu aynı şeyi söyledi çok korkuyordum bebeğe bir şey olacak diye bebek sürekli kilo alıyor Dendi, hatta sırf bu yüzden sezeryan oldum bebek aşırı kilolu felan, beni çok korkuttular hiçbir dedikleri çıkmadı bebek de gayet sağlıklı dogdu kilosu da normaldi 3.400 gr
Doğumdan sonra bebegimde bende gayet saglikliydik tabii şeker olduğu için doğumdan sonra çok daha sık kontrol edildi bebeğim sürekli kan alındı ne olur ne olmaz diye ama çok şükür hiçbir şeyimiz yok hatta şuan bebeğim normalden bir tık zayıf bile sağlıklı olsun yeter diyorum.
.yaaaaniiii hiç korkma evet zor bir süreç olacak senin için ama bebeğine odaklan stres yapma kötü şeylere kulağını kapat ben o kadar çok korkmuştum ki bebegimi de etkilemiş bu doğum kanalından geri çıkmış doktorum söylemişti senin stresin bebeği etkilemiş ve bebek doğmak istemiyor demişti.