Gebelik şekeri olup diyet yapanlar bakarmısınız?

beteray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2010
1.333
535
123
43
çarşamba diyet ve insülin iğnesine başladım.bugün sabah bi baktım 1.5 kilo vermişim.bu normal mi?kilo almamak tamamda neden veriyorum?

çarşamba diyet ve insülin iğnesine başladım.bugün sabah bi baktım 1.5 kilo vermişim.bu normal mi?kilo almamak tamamda neden veriyorum?
diyetinle alakalıdır canm herhalde, ödemin varsa o gitmiştir bir de. insülinden kilo verilmez çünkü. normal şeker hastaları kilo verir,vücutlarına giren şeker kullanılamadığından,hücreye giremediğinden ama insüline başlamışsın artık, öyle bir şey olmaması lazım. doktorun diyetine sıkı sıkı bağlıysan ödem filan kalmıyor,çok kilo da almıyorsun. benim de şeker sıkıntım var, hamilelik öncesinde de vardı, başından beri diyet yapıyorum, ilk zamanlar kilo verdim, şimdi de diyetimi bozmazsam haftalarca almıyorum, bozduğum an, öğün atladığım an,2-3 günde 1 kilo geliyor. devam edersen kilo vermeye diyet listeni değiştirirler. şekerin normal sınırlardaysa, düşmüyorsa, yükselmiyorsa sıkıntı yapma çok.

benimde gebeliğimde diyabet tanısı kondu:(
şimdilik 1 haftalık diyet verdi
ama sabah kan açlık kan şekeri değerimi ölçünce 90-100 arası çıkıor gün içinde diğerleri normal insülin verir mi acaba
28. haftadayım ve bebeğim 1250 gr mış çok mu bu kilo doktorum fazla dedi:S

diyet işe yaradı ve insüline gerek kalmadı bebeğimin gelişimi de normale döndü şişmiyor şekerden artık:)))
ama doğuma kadar diyete devam zaten yüksek tansiyonumda var artık hayırlısıyla bebişime kavuşacağım anı bekliyorum bir sıkıntı yaşamadan

benimde ilk yüklemede şekerim yüksek çıktı, ama kilo almamda normal bebeğin kilosu da, bide tatlı hiç yemem ailede de yok, gerçi şeker testi yaptırmadan 3 gün önce hamile olduğum ve artık sonlara geldiğim uzun dönemde izin kullanacağım için iş yerinden çıkarıldım, doktor strese bağladı, İstanbul daki yoğun kar yüzünden 2. 100gr yüklemeye henüz gidemedim kısmetse perşembe yada cuma günü gidicem, bakalım inşallah normal çıkar, bende az şekerli bir anne olurum :-),

bende de şeker yüksek çıktı doktorum dahiliyeye yönlendirdi dahiliye dokturu ile görüşmemiz güzel geçti ve şekerimin çok yüksek olmadığını söyledi
yürüyüş ve yediklerime dikkat etmemi söyledi ama diyet listesi vermedi. her hafta şeker ölçümü yapıyorum evde.ilk hafta insüline başlamadılar
ikinci hafta akşam aç karnına iki ünite insüline başladım.daha sonraki haftada gece de insüline başladım.her hafta ölçümler olacak doğuma kadar.
bu hafta kendi doktoruma gittim bebişim 1.250 gram olmuş normal dedi ama dikkat et dedi. doğumu sorduk eşimle sezeryan dedi şeker olduğu için
38. haftada.
şekerim aslında çok yüksek değil ama hem insüline başladılar hem de sezeryan :(

sizde durumlar nasıl ???

ben daha hiç ölçüm yapamadım strip alamadık daha.ben sabah 24 akşam 12 doz kullanıyorum ama artık iğne yerleri kızarıp şişiyor sizn nasıl?

benim akşam 2 gece 2 ama bu sefer ölçümüm yüksek çıktı dozu artırıcaz dedi yarın arıcaklar çok üzüldüm
bir de idrar tahlili istedi idrar yollarında enfeksiyon olabilir o yüzden de yüksek çıkmış olabilir dedi.enfeksiyonun çocuğuda zararı oluyormuş.
yarın hemen tahlil yaptırıcam bakalım..
diyet yapanlar liste verildmi size ???

bende de şeker yüksek çıktı doktorum dahiliyeye yönlendirdi dahiliye dokturu ile görüşmemiz güzel geçti ve şekerimin çok yüksek olmadığını söyledi
yürüyüş ve yediklerime dikkat etmemi söyledi ama diyet listesi vermedi. her hafta şeker ölçümü yapıyorum evde.ilk hafta insüline başlamadılar
ikinci hafta akşam aç karnına iki ünite insüline başladım.daha sonraki haftada gece de insüline başladım.her hafta ölçümler olacak doğuma kadar.
bu hafta kendi doktoruma gittim bebişim 1.250 gram olmuş normal dedi ama dikkat et dedi. doğumu sorduk eşimle sezeryan dedi şeker olduğu için
38. haftada.
şekerim aslında çok yüksek değil ama hem insüline başladılar hem de sezeryan :(

sizde durumlar nasıl ???

yüksek değilse neden insülin verdiler ? benimde 100 gr yüklemelerim sınırda cıktı diyetisyene yönlendirdi beni yarın gidicem, ama ne olursa olsun merak etme doğumla beraber şeker yok olucak, ancak şeker çıktığı için sezaryan demesini anlamdım, başka dr lara sordun mu ?

benim akşam 2 gece 2 ama bu sefer ölçümüm yüksek çıktı dozu artırıcaz dedi yarın arıcaklar çok üzüldüm
bir de idrar tahlili istedi idrar yollarında enfeksiyon olabilir o yüzden de yüksek çıkmış olabilir dedi.enfeksiyonun çocuğuda zararı oluyormuş.
yarın hemen tahlil yaptırıcam bakalım..
diyet yapanlar liste verildmi size ???

evet 2400 kalorilik bir diyet yapmaya çalışıyorum

başka doktora sormadım ama ilk gittiğimde dahiliyeci değerler çok yüksek değil dedi hemen insülin vermedi.birde yazılanları okuyorum ikiyüzün üstünde olanlar
onlara kıyasla yüksek değil dedim ...
umarım gebelikten sonra geçer

diyet denemeden hemen insülin vermeleri ilginç
benim 100 g lık şeker yükleem 240 civarıydı oldukça yüksekti ama diyetle düşürdük şu an sıkı bir diyetim var açlık çekiyorum canımın istediğini yiyemiyorum ama en azından kilo verdim bebeğim ve ben sağlıklıyız

Benimde şekerimi endokrin uzmanı ölçtürdü ama 1.saat ve tokluk 172 çıktı buna dayanarak insülin verdi sabah akşam 4 doz ama içime sinmedi Tıp fakültesine gittim kadın doğum uzmanı 2 saat sonraki ölçümler geçerli dedi ve 2 gün boyuınca insülinsiz ölçtürüyor.Açlık sabahları sınırda çıkıyor ama tokluk şimdilik çok güzel düşük.Ben anlamıyorum bu dr ların ilaç merakını.Benden tavsiye bikaç dr a daha gidin iyice emin olun sonuçta sağlık

yemekten sonra oturmayın en az 20 30 dk hareket edin mutfağı toplayın mesela çok fark ediyo yükselmiyo şeker ben böyle idare ettim insüline başlayalım dediler hep.son ayımda aç gezdim çok zordu ALLAH kolaylık versin..

evet az hareketli olmak lazım ama akşamları biraz zor oluor zaten diyet yapıyorum ve aç yaşıyorum:( o halde hareketli olmak çok zor oluyor...
hayırlısıyla sağ sağlim bitirseydim hamileliğimi...

kocaman forumda bir ben diyabetim galiba:(
doktor demişti zaten gebelerin %1 inde görülür diye
neden başka zaman bu kadar şanslı olmam ki

bende varım malesef keşke olmasaydı ama napalım katlanıcaz bebişlerimiz için :)
diyetine tam uyuyormusun şimdiye kadar kaç kilo aldın ??

ben de diyetteyim malesef:43: her gun 4 defa olcum yapiyorum evde. bi kac kez yuksek cikti sadece ona da dr olur arada onemli degil dedi. hamilelik gecsin herseyi doya doya yemek istiyorum yaaaa:56:

bende warım diyete tam uymak zor oluyor walla ne diyeyim ben arada kaçırıyorum.Özellikle sabahları yumurta acayip yükseltiyo denedim bir kaç kere ama bebek için arada yemek gerekiyo.Kepek ekmeği falan hikaye bence çünki yediğim anda o da yükseltiyo.en güzeli sıfır ekmek :) Allah hepimizin yardımcısı olsun 2 gün önce 2500 gr olduğunu öğrendik 1 hafta önden gidiyo özellikle şekerden mi diye sordum dr hayır dedi.Ben Allah nasip ederse normal doğum istiyorum ancak dr bebeğin kilosuna bakcaz dedi tahminimce böle giderse 4 kiloyu geçer :) sezeryan olur artık sağlıklı olsun yeter ki

Back
X