Gebelik şekeri yaşayan anneler ya da diyabetli hamileler

hemsreanne7778

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2025
45
65
3
34
Kızlar çok fazla konu var hepsini okudum önermek istedikleriniz varsa dinlemek isterim. 22 haftadayım pregestasyonel diyabetim var 15. Haftadan beri diyet ve insülin ile devam ediyorum hem novorapid hem levemir kullanıyorum. kontrol altına almakta zorlanıyorum arada kaçamaklar oluyor sizler neler yaptınız neler kullandınız merak ediyorum varsa doğum hikayeleriniz onları da öğrenmek istiyorum teşekkürler şimdiden

Cok gecmis olsun, suan icin tani almasam da risk grubundayim.
En basindan beri gebelikte bende dikkat ediyorum.
Kacamaklarda sut iciyorum denedim olcum çubuğu ile ise yariyor. Bir de yedikten sonra 15 dk yurumek evde oldugun yerde de olur

Cok gecmis olsun, suan icin tani almasam da risk grubundayim.
En basindan beri gebelikte bende dikkat ediyorum.
Kacamaklarda sut iciyorum denedim olcum çubuğu ile ise yariyor. Bir de yedikten sonra 15 dk yurumek evde oldugun yerde de olur
Süt ü birkaç kişiden duydum denerim inşallah sağlıkla gelsin bebeginiz

Allah kolaylık versin beni gebelikte en zor gelen süreç 24.haftadan sonra aldığım bu tanıydı. Kaçamak yaptığınızda bol yürüyüş yapın. İnsülini kaçar doz yapıyorsunuz?

Allah kolaylık versin beni gebelikte en zor gelen süreç 24.haftadan sonra aldığım bu tanıydı. Kaçamak yaptığınızda bol yürüyüş yapın. İnsülini kaçar doz yapıyorsunuz?
Yemek önceleri 4 ünite novorapid 12 de levemir yapıyorum sizin doğumunuz oldu mu acaba ?
Yürüyüş şuan için yasak plesenta aşağıda keşke yürüyebilsem gerçekten çok iyi geliyordu

Yemek önceleri 4 ünite novorapid 12 de levemir yapıyorum sizin doğumunuz oldu mu acaba ?
Yürüyüş şuan için yasak plesenta aşağıda keşke yürüyebilsem gerçekten çok iyi geliyordu
Dozlarınız çok yüksek değil. Levemiri de mi 4 yapıyorsunuz? Doğumum olmadı 17kasım gibi planladı doktor. Ben 6-8-6 novorapid öğünlerden önce saat 22de 6 levemir yapıyorum.

Dozlarınız çok yüksek değil. Levemiri de mi 4 yapıyorsunuz? Doğumum olmadı 17kasım gibi planladı doktor. Ben 6-8-6 novorapid öğünlerden önce saat 22de 6 levemir yapıyorum.
Hayır levemir 12 novorapid her öğün 4 açlık şekeri için 100 ün altını hiç göremedik maalesef çok dirençli şekerim aile öyküsü de var o yüzden bu dozlara kadar yükselttik

Hayır levemir 12 novorapid her öğün 4 açlık şekeri için 100 ün altını hiç göremedik maalesef çok dirençli şekerim aile öyküsü de var o yüzden bu dozlara kadar yükselttik
Anladım umarım sorunsuzca ilerler sağlıcakla alırsınız kucağınıza bebeğinizi. İnşallah ben de. Ben şeker asla yemedim bu süreçte. Karbonhidrat kaçamaklarım oldu. Gözlemlediğim ben de en fazla yükselten beyaz ekmek oldu. Bulgur pirinç ölçülü yedim. Bulguru siyez bulguru alıyordum. Pirinci sarıkılçık pirinci alıyordum glisemik indeksi oldukça düşükmüş. Arada bir meyve yedim yaban mersini hiç yükseltmiyor ama kesinlikle kefirle tüket. O şekilde birçok ara öğünümü kurtardı. Yemeklerin yanında muhakkak yoğurt ye 1 kase. Yoğurdun şekeri dengelemeye yardımcı olduğunu söylemişti bana diyabet diyetisyeni.

Tamam çok teşekkür ederim benim tahıllı ekmekler bile yükseltiyor maalesef umarım toparlarız hepimiz sağlıkla gelsinler inşallah hepimizin ki yoğurt yemeye başladım

Maalesef bende kilolu başladım kilo bile verdim korkudan kaçıncı haftadasınız acaba
26. Haftadayim 88 kilo ile basladim 88-89 arasi degisiyor suan tartida, ilk gebeligim. Insulin direncim ve pcos var, seker yuklemesi yaptirabilirsem dusunuyorum ama ac dayanmam cok zor sabahlari bakalım.
Sizin ilk gebelik mi?

26. Haftadayim 88 kilo ile basladim 88-89 arasi degisiyor suan tartida, ilk gebeligim. Insulin direncim ve pcos var, seker yuklemesi yaptirabilirsem dusunuyorum ama ac dayanmam cok zor sabahlari bakalım.
Sizin ilk gebelik mi?
Evet ilk gebelik benim
açlık tokluk bakmanız yeterli aslında bir hafta bakıp doktorunuza gösterin belki yükleme yaptırmaz

Evet ilk gebelik benim
açlık tokluk bakmanız yeterli aslında bir hafta bakıp doktorunuza gösterin belki yükleme yaptırmaz
Aslinda en basindan beri dahiliyeci takip ettiriyor aclik tokluk hep normal sinirlarda, bazen 145 gordugum oluyor toklukta icime o dert oldu. Doktorumda yapamazsan takip edersin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…