• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekerinde yenilebilecek çikolata var mı?

leylacv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
453
131
103
33
Kızlar merhaba 3 haftayı aşkın bi zamandır gebelik şekeri ile uğraşıyorum diyetime uyuyorum bazen düşük bazen yüksek çıkıyor şekerim. Hamilelikte diyet gerçekten çok zor tam da canın bişeyler çekerken kendini tutmak cidden zor. Bunaralar canım çok tatlı çekiyor deli gibi çikolata istiyorum şekersiz çikolata arıyorum yada şekeri yükseltmeyen çikolata bi öneriniz var mı?

Kakaolu süt için...bol kakaooo ile :)

Stevia'lı çikolatalar var ama hamilelere uygunmudur bilemiyorum.

Nestle'nin %60 kakao oranlı çikolatası var, glukoz fruktoz falan da yok içinde şeker oranı oldukça düşük (5 parça çikolatada 10 gr falan sanırım) ben de hamileyim kriz gelince 1 parça atıyorum ağzıma kesiyor, rahatsız etmiyor. Yalnız bende hamilelik şekeri yok; ilk başta şüphelenmişlerdi ama çıkmadı şükür ben yine de dikkat etmeye çalışıyorum. Sen yine de doktora danışmadan yeme tabii

Lindt marka %99 kakao oranı olan çikolata var. Migros ve rossmanlarda oluyor.

Eğer bulamazsanız %80 kakaolu Nestle var.

Diyet açısından bunlar oluyor ama gebelik şekerini bilemiyorum. Doktorunuza sorabilirsiniz bunlar olur mu diye

Böyle bişey yok kuzum ben de gebelik şekeri ile uğraştım kuru meyve hurma incir vs o bile yasaktı şeker ölçüm cihazı bile kullandım yediğim tek şey haftada 1 ya da 2 algıda maraş usulü dövme dondurma idi endokrin uzmanı ona bile kızdı onun yerine diyetine 3 köfte ekle bebeğe faydası olur demisti sabredeceksin başka yolu yok biliyorum çok ama çok zor ama sen anne olacaksın fedakarliklar şimdiden başlıyor Allah korusun şekerin yükselirse bebek idrarında artış oluyor ve bu anne karnında bebek suyunun fazla.olmasina neden oluyor bu çok önemli bi konu

Bir tane muzu dilimleyip 1 yemek kaşığı kakao ile buzdolabı poşetinin içine at karıştır
Keser en azından
Bir de minnacık çubuk çikolatalar var 38 kalorilik
Dayanamayınca ondan yiyorum ben
İnsüline başladın mı

Keçiboynuzu unu, Hindistan cevizi yağı , kakao ve kuru meyve kullanarak evde çok güzel bir çikolata yapabilirsiniz. İnternete keçiboynuzu unu ile sağlıklı çikolata yazın tarif çıkıyor.

Diyetisyen hurma topları gibi bişey önermişti ama ben hurma sevmediğim için yapmamıştım
İlave şeker içermeyen bir tarifti o da

Şekeriniz cok mu yüksek? Benim diyetle duzene giriyordu ve tok karna haftada 1-2 cikolata yeme hakkim vardi :)
Tadellenin sekersiz cikolatasi var 28 kalori falan sanirim. Onu deneyebilirsiniz

blenderin varsa muzu doğra buzluğa at donsun ..sonra iki muz çay bardağının yarısından az süt bir iki tatlı kaşığı kakao yu blenderden geçirin dondurma gibi yiyebilirsiniz....

ya da sadece muza kakao katıp tuketebilirsiniz buna muz çikolatası deriz...

ya da bildiğiniz medine hurmasını tava da bir tatlı kaşığı su az kakao serpip azıcık kızartabilirsiniz kayısı da olur bu da çikolata gibidir..

ya da ya da diye gider bende tarif bol ...istediğiniz tatlı türevini söyleyin yazarım, şekersiz muadillerini.

24 kilo verdim ben bu tariflerle..ve insülin direncim vardı onu kırdım ..şekeri rafine şeker gibi etkilemez.

blenderin varsa muzu doğra buzluğa at donsun ..sonra iki muz çay bardağının yarısından az süt bir iki tatlı kaşığı kakao yu blenderden geçirin dondurma gibi yiyebilirsiniz....

ya da sadece muza kakao katıp tuketebilirsiniz buna muz çikolatası deriz...

ya da bildiğiniz medine hurmasını tava da bir tatlı kaşığı su az kakao serpip azıcık kızartabilirsiniz kayısı da olur bu da çikolata gibidir..

ya da ya da diye gider bende tarif bol ...istediğiniz tatlı türevini söyleyin yazarım, şekersiz muadillerini.

24 kilo verdim ben bu tariflerle..ve insülin direncim vardı onu kırdım ..şekeri rafine şeker gibi etkilemez.
Ben sütlaç istiyorum :110:

Diablo var kakao oranı baya yüksek şekeri de minimumda,diyabetik ürünlerin bulunduğu reyonlara bakabilirsiniz ben migrostan alıyorum. Şekersiz kurabiyeleri falanda var. Cikolatasından minicik yemeniz yetiyor aroması baya güçlü. Öyle 1 paket yiyemezsiniz.
Benim de yarın açlık tokluk şekerime bakılacak. Bakalım bende durumlar ne olacak.

Diyetisyen bana sadece 1 parça bitter demişti onu da büyük pazarlık sonucu koparabilmiştim

Lindt marka %99 kakao oranı olan çikolata var. Migros ve rossmanlarda oluyor.

Eğer bulamazsanız %80 kakaolu Nestle var.

Diyet açısından bunlar oluyor ama gebelik şekerini bilemiyorum. Doktorunuza sorabilirsiniz bunlar olur mu diye

Size bir sey soracagimo_O
Ben de o lindt markasinin %99 luk cikolatasini gordum, cok mu aci bitter acaba ? Ben bitterciyim ama %99 olunca bir durdum .Bi de pahali meret:işsiz:

Tadelle diyabet hastaların özel çikolata var gri renkte dışı büyük avm'lerin light ve diyabet bölümünde vardır.
Ben diyetteyken krizim tutunca ondan yerdim tadı da cok hoş :-))) geçmişler olsunn.

Ben sütlaç istiyorum :110:

o kolay ;)

3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1-2 adet hurma
1/2 elma
1,5 su bardağı süt
bir çay kaşığı tarçın

süt ile hurmayı blenderde çek
yulaf,hurmalı sütü yarım elmayı (ister rendele ister minnak minnak doğra) pişir...sütü çeksin
sonra üstüne tarçını ek ister sıcak ister soğuk ye ..
(Sütlaç hissini veriyor fazlasıyla)

Diablo var kakao oranı baya yüksek şekeri de minimumda,diyabetik ürünlerin bulunduğu reyonlara bakabilirsiniz ben migrostan alıyorum. Şekersiz kurabiyeleri falanda var. Cikolatasından minicik yemeniz yetiyor aroması baya güçlü. Öyle 1 paket yiyemezsiniz.
Benim de yarın açlık tokluk şekerime bakılacak. Bakalım bende durumlar ne olacak.
paketli gıdalarda yazılandan fazlası var bana güven gıda tarım ve hayvancılık personeli ;)

paketli gıdalarda yazılandan fazlası var bana güven gıda tarım ve hayvancılık personeli :KK66:
Biliyorum kuzum. Ben kafa olarak Karataycıyım. Minimumda tüketeceksem de içerik bakarım,en temizini almaya çalışırım. Kendim yaparım yada içine bildiğim yağı şekeri ekleyerek.
Hamilelikte maalesef insanın canı istiyor,haliyle alınıyor.
Kötünün iyisi gözüyle bakıyorum.

Back
X