Gebelik

tugbaumt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2025
66
15
3
29
Kızlar göğüslerim çok dolgunlaştı acımaya başladı birde uçlarının etrafında sivilce gibi bişeyler oluştu belirtimi sizce

Progestron yükselmesinden kaynaklanıyor şuan benimkiler sızlıyor hatta ama adet belirtisi ile aynı o yüzden adet gününüzün geçmesini bekleyin

Progestron yükselmesinden kaynaklanıyor şuan benimkiler sızlıyor hatta ama adet belirtisi ile aynı o yüzden adet gününüzün geçmesini bekleyin
Geçen hafta pazar ve pazartesi iki ayrı rest yaptım ikiside silik çıkmıştı adetime 9 gün vardı şuan adetime 2 gün kaldı

Eklentiler

• IMG_9619.webp
    IMG_9619.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_9611.webp
    IMG_9611.webp
    29 KB · Görüntüleme: 20
9 gün kala yaptığımda silik çıkması normal mi gebelik var mı yani
Normalde gebe bir kadının gebelik haftası son adet tarihi ile hesaplanma sebebi gebelikte ki yumurtanın o adet döneminde olgunlaşma ya başlaması ile ilgilidir. Yaklaşık 28 günlük bir döngünün ilk 14 günü yumurtanın büyümesi ikinci 14 günü de rahım içine ilerleyip sperm ile uygun karşılaşır sa döllenme olup tutunması için yeterli bir süre . 9 gün kala normal bir döngüye göre daha erken bir evre oluyor. Çünkü 14. Gün çatlayan yumurta kanaldan geçip bölünmeye başlayıp duvara tutulması ve beta hcg salgilanmasinin başlaması hemen hemen birkaç gün sürüyor. Bu yüzden genelde 4 veya en erken 5 gün kala silik çizgiler görünüyor. Fakat neden olmasın inşallah belki erken yumurtlama olmuş olabilir. Bazı metabolik veya mevsimsel nedenler ile bir kadın arada da olsa erken veya geç yumurtlayabilir. Üç testi 9 gün kala yapmışsınız iki gün kalmış iyi sabrediyorsunuz. Ben olsam dayanamaz iki güne bir silik çizgi koyulasti mı diye bakardım.

Back
X