Gebelik

Çok geçmiş olsun. Doğum yapacak ve çok iyi bir anne olacaksınız.

doktor bey merhabalar,
4 buçuk ay önce servikal yetmezlik sebebiyle bebeğimi kaybettim. bir daha bebek istediğimde serklaj uygulanacağını ve çeşitli ilaçlarla destekleneceğini öğrendim. benim merak ettiğim şudur: tip 1 diyabetim var aynı zamanda hipotroit hastasıyım,insülin pompası ve troit için de hap kullanıyorum. bu kasılma önleyici prepar,nidilat,magnezyum gibi ilaçların yada bebeğin erken doğması ihtimaline karşılık ciğer gelişimi için vurulan iğnenin bu kronik rahatsızlıklarıma olumsuz bir etkisi dokunur mu? internette ciğer geliştirici iğnenin şeker hastalarına uygulanmadığını okudum. aslı var mıdır?cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çok geçmi olsun. Servikal yetmezliğin tedavisi dikiş, desteği ise sıklıkla progesterondur. Benim sütur koyduğum hastalarda erken doğum başlamışsa akciğer geliştirici ilacı da yapıyorum (etkisi geçicidir o nedenle şeker kontrolünü kısa süreli olarak bozabilir). Şeker hastalığı olan gebelerde erken doğum eyleminde prepar tercih edilmemektedir. gebe kalmanız ve bebeğinize kavuşmanız dileğiyle

MERHABA DOKTOR BEN ÖNCELİKLE ALLAH RAZI OLSUN SORULARIMA CEVAP VERDİGİNİZ İÇİN ÇOK SAGOLUN BEN 2 OGLUMA HAMİLE KALMADANDA VARDI BU KANSİZLIK TEK MERAK ETTİGİM SERVİKAL YETMEZLİK VAR BENDE BİLİYOSUNUZ KADIN DOGUMCUM HİÇ İLAÇ YAZMADIBU KONUDA BEBEKLERİMİ BUNDAN DOLAYI KAYBETMİŞ OLABİLİRMİYİM MERAK EDİYORUM BENİ AYDINLATIRSANIN İNANIN ÇOK SEVİNİCEM SONUÇLARIM BUNLAR
Rbc4.09 hgb12.7 hct38.3 kanıM ÇOKMU DÜŞÜK KORKULUCAK BİŞEY YOK DEDİ KALP DOKTORU AMA SİZDENDE BİLGİ ALMAK İSTİYORUM BİRDE KADIN DOGUMCUYAMI YOKSA DAHİLİYEYMİ GİDİYİM ŞİMDİDEN TESŞEKKİR EDERİM NE KULLANSAMDA KAN VE DEMİR EKSİKLİGİNİ KURTARIR:44::44::44:

Kan sayımınız normal. Şu an kansızlık mevcut değil. Rahim ağzı yetmezliği ile ilgili sizi dinleyip muayene etmeden bir bilgi verebilmem mümkün değil. Bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

Cevabınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Hocam hayırlı günler,

düşüğümden 1 hafta sonra riskli gebelik doktoruma kontrole gittim. Ayrıntılı konuşduk birkaç konuda düşüncelerim var hocam ;

1- hastanede yatarken bebğimi ve eşden alınan parçayı genetiğe yollamışdık daha sonuç gelmedi bekliyoruz ama doktorum bir şey çıkmıcaz temiz çıkar dedi

2- yapılan tahliller normal dedi sürekli enfeksiyon var ama her hamilelikde olur dedi

3- lohusalığım bitince eşimin ve benim genetik kromozom hangi tahliller gerekiyorsa yaptırmak istiyorum dedim temiz çıkar sorun çıkmaz dedi hamile kalıyorsun çünkü dedi

benim anlamadığım durum herşey normalse neden ben yavrularımı kaybettim hocam doktoruma sunduğum bütün fikirlerimde hiçbirşey çıkmaz diyor o zaman problem nedir hamileyken defalarca rahmimin durumunu sormuşdum sadece 1 kere ölçmüşdü rahim boyu iyi demişdi ancak bu tabloda tek sorun rahim ağzı yetmezliğimidir.

Dün dahiliyeye göründüm aşırı derece halsizlik,yorgunluk ve kalp çarpıntılarım oluyor. Kendimi halen toparlayamadım. Çok fazla kan kaybettim için dahiliye doktorum kansızsın dedi b12 vitamini verdi ve demir ilacına devam etmemi söyledi . İdrar yolu enfeksiyonundan kurtulmak istediğimi söyledim. Yaptığın düşüğün nedeni idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabilir dedi ve beni enfeksiyon hastalıkları bölümüne görünmemi söyledi. Ayrıca hocam ben kronik hepatit b hastasıyım. Hepatit b hastası olduğum için vucutdaki virüs hamile kaldığım zaman bebeğimi kabul etmiyormuki, hepatit b hastası olupda hamile kalıp bebeklerini kucaklarına alan hastalarınız varmıdır.

Çok geçmiş olsun, soduğunuz sorulara verilecek cevaplar için forum uygun değil. Dilerseniz ikinci bir görüş almak için muayene olabilirsiniz...

ben 1.5 sene önce 7 haftalık bebeğimi kalp atışı hiç olmadığı için kürtaj oldum 3 ay korunduk 1 sene sonra Rabbim tekrar hamilelik nasip etti doktora gittim durumu anlattım bana hemen clexane diye iğne başladı hiç test falan yapılmadı bana önlem amaçlı kan pıhtılaşmasına karşı dedi ve 4 tane progesteron iğnesi vuruldum ama bu göbekten vurulduğum iğnede içim rahat değil kesin bi test yapılmadan verilmesi doğrumu doktorumu değiştirmelimiyim lütfen bana yardımcı olun haftaya kalp atışına bakmak için çağırdı doktorbi terslik olucak diye çok korkuyorum bu iğneler bebeğe bi zarar verirmi ileride

Çok geçmiş olsun, prensip olarak takipte olan bir hastanın tedavi süreci ve sonuçları hakkında yorum yapmıyorum. Bir hastanın verilen tedavileri kabul etmeme, doktorunu değiştirme hakkı vardır. Endişlerinizi sizi takip eden Doktorunuzla paylaşmalısınız. Sağlıklı bir gebelik dilerim. Beğinize kavuşmanız dileğiyle...

Son düzenleyen: Moderatör:

çok teşekkür ederim kendisine sordum bi zararı yok demişti vakit ayırdığınız için saolun

Doktor bey merhaba
Daha önce sorumu cevaplamıştınız kısaca hatırlatayım kendimi servikal yetmezlikten 19+5 haftalık erken doğumla bebeğimi kaybetmiştim.Tip 1 diyabet ve hashimato hastasıyım aynı zamanda.Üniversite hastanesinde aşağıdaki testleri yaptırdım sonuçları şöyle:
faktör v leiden...............heterozigot mutasyon saptanmıştır

PAI-1 4G-5G.................4G/4G
GPIIIa L33P(HPA-1)........heterozigot mutasyon saptanmıştır(a/b)
ACE............................I/D

bunlar anormal çıkmış gerisinde mutasyon yok diyor. Bir de protein s alt sınır 60 benim 59 çıkmış ama protein c normal sınırlar içerisinde.

İnternetten biraz araştırdım ama tabi ki bir doktor gibi yorumlayamıyorum.Doktorum şehir dışında olduğu için kendisine de şimdilik soramıyorum.Ama durumumun nasıl olduğunu çok merak ediyorum.Önceki gebeliğimde bebeğimin gelişimi normaldi ve erken doğum esnasında bebek karnımda canlıydı.Bu test sonuçlarına göre ciddi bir pıhtılaşma sorunum var mıdır?Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Bebeğiniz üzerine olumsuz etkiden daha çok, sizin bacak damarlarınızda pıhtılaşma ve akciğere pıhtı atma (emboli) riskiniz nedeni ile gebelik süresince heparin tedavisi önerilebilir. Rahim yetmezliği nedeni ile 12. gebelik haftasında rahim ağzına dikiş atılacaktır. Bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

merhaba hocam

14 şubat günü lohusalığım bitti ve kanamam 16-17 gün sürdü hocam. PCo hastası olduğum için kendiliğinden adet olamıyorum. Aşırı derecede yüzümde ve sırtımda sivilcelenme oldu şubatın sonuna kadar beklesemmi adet görmek için yoksa doktora görünüp ilaçmı yazdırsam ayrıca daha bebeğimin ve bebeğimden alınan eşin parçasının sonuçları çıkmadı beklemedeyiz yüzümdeki tüyler için epilasyon yaptırmayı düşünüyorum ancak hormon bozukluğu olduğu için yine faydasını göremezmişim hocam, yeniden bebek için tedaviyeye başladığımda aldığım hormon ilaçlarından dolayı tüylerin yeniden çıkma ihtimali varmış aldığım kilolarım için elimde kalan glukopaş ilacını başlamak istiyorum hem kilo verdiyor hemde pcoda kullanıldığı için bir mahsuru olurmu hocam

cevabınız için teşekkür ederim

Çok geçmiş olsun. Adetleriniz düzenlemek için kullandığınız doğum kontrol hapına yeniden başlayabilirsiniz. 6 aylık tedavi sonrasında lazer epilasyondan daha uzun süreli fayda sağlayabilirsiniz. Glukofaj diyet başarısını arttırıyor. Gebe kalmanız ve doğum yapmanız dileğiyle...

teşekkür ederim hocam cevabınız için yasmin yada yazz 24+4 diye yeni ilaç çıkmış bu ilacın yan etkisi çok az diye okudum netten vucütda ödem tutmasını engelliyormuş ikisinden birini kullanmayı düşünüyorum.

sN İCROC, Sizin için yan etkisi olmayan ilaç daha önce uzun süreli kullanmış olduğunuz ilaçtır...

sN İCROC, Sizin için yan etkisi olmayan ilaç daha önce uzun süreli kullanmış olduğunuz ilaçtır...

adet görmek için 2.5-3 yıldır kullandığım ilaç yasmin adlı ilaçdır hocam.Daha önce çocuk düşünmediğimiz yıllarda ve genç kızlık zamanlarımda diane-35 kullanıyordum.

hocam merhabalar ben 13 hafta 5 günlük hamileyim, geçen hafta akıntı (sarı-kokulu) şikayetim olduğu için akıntı kültürü ve idrar kültürü yaptırdım sonuç gardnerella vaginiti çıktı antibiyotiğe duyarlılık testlerimde piyasadaki tüm ilaçlara dirençli çıktı, sadece etken maddesi josamycin olan antibiyotiğe hassas çıktı. bu etken maddeli ilaç türkiye de yokmuş yurtdışından getirtebileceğim söyledi doktorum. bir başka doktor ise bir fitil önerdi. sizden de fikir almak istiyorum kafam karıştı fitili mi kullanmalıyım yoksa hiç birşey kulanmasam bebeğe zararı var mı. şimdiden teşekkür ederim.
Antibiyotik/AntiFungal Duyarlılık Testi
1.Suş (MIC) 2.Suş (MIC)
ROXITHROMYCIN irençli Dirençli

JOSAMYCIN :Hassas Hassas

OFLOXACIN irençli Dirençli

AZITROMYCIN irençli Dirençli

DOXYCLINE :Hassas Hassas

CIPROFLOXACIN irençli Dirençli

Vajinal Kültür Vaginal akıntı
Yapılan incelemeler
GRAM BOYAMA: Epitel hücreleri,0-1 lökosit, gram-pozitif basiller, gram-pozitif kokobasiller, gram-negatif
basiller, gram-negatif kokobasiller, clue cells görüldü.
SONUÇ : Gardnerella vaginalis

bora bey merhabalar
1 kasımda parsiyel mol gebelik teshısıyle kurtaj oldum.degerlerim 2 haftada sıfırlandı su andada negatif seyrediyor.nisanda 6 ayım doluyor kendi doktorum 6 ay yeterlidir korunma suren olarak dedi.fakat kurtajımın gerceklestıgı zeynep kamıl hastanesındekı doktorlar 1 yıl korunmalısın dıyorlar.ne yapmalıyım kararsız kaldım su anda.ona göre folik asit baslayacagım.şimdiden cevabınız için çook tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…