saolun hocam bu zamana kadar sorduğum sorulara cevap verdiğiniz için
canım çok yanıyor ağlayamıyorum ben çok kötü bir annemiyim gözümden yaş gelmiyor ciğerimin parçası benimle değil
16 hafta 1 günlükdü 4. ayımızı yeni doldurmuşduk salı günü 6 gibi doktor kontolümüz vardı riskli gebelik doktoruma gitmişdim. 2 gündür koyu sarı renkde akıntım vardı doktoruma hocam akıntım var ilk gebeliğimde de böyle olmuşdu sonra bebeğimi kaybetmişdim şimdide aynı oluyor ben çok korkuyorum dedim. Endişelenme bebeğin gayet sağlıklı dedi eve geldik akşam 8de lavaboya girdim resmen alt tarafım düşecek gibi ağrıdı lavabodan çıkınca ayakdayken bir anda su kesesi patladı sular boşaldı evde yalnızdım eşimi aradım. Eşim ambulansı aradı sonra kendi doktorumu aradık haber verdik doktorum hastaneyi aramış bütün hastane beni bekliyordu. Aynı gün hastaneye yatışım oldu cumartesi sabahı çıkdım. Doktorum yanıma geldi bakdı bebeğin tamamen suyu bitmiş yeniden dolması bir mucize olur ama malesef imkansız gibi görünüyor dedi. Lavaboya bile kalkmadım. Kendi doktorumun hocası geldi Prof. doktor bu bebekden hayır gelmez kendiliğinden düşmezse suni sancı vericeğiz dedi. Çarşamba akşamı çok şiddetli bel ağrım oldu perşembe sabahı bir anda bişey geldiğini hissettim. Eşim bakdı bana bişey demedi doktoru çağırdı hemen doğumhaneye aldılar. Gelen şey ise yavrumun küçücük ayaklarıymış kahroldum hocam kalbinin durmasını bekliyorlardı doğduğunda kalp atışlarıda yokmuş eş düşmedi rahim ağzını tıkamış çok kötü ve korkunç kürtaj geçirdim kanamam çok oldu bir kova dolusu kan doldu bunun yanında uğradım azarlarda cabası ama doktorumla görüşmeye gittiğimde söyleyeceğim hepsini içimde parça kalmış kendi doktorum yeniden ultrasonla bakdı hastama eziyet etmeyin hemen ameliyathaneye alın narkoz verip öyle yeniden kürtaj yapın dedi kendisinin özel muayenesi olduğu için üniv. hastanesinde görev yapamıyor özel hasta olduğumdan hepsinin eli ayağına dolaşdı doktorumun talimatıyla herkes telaşa kapıldı kanamam çok olduğunndan kan arandı 2 yakın arkadaşdan kan alındı ameliyatdan çıkdım sonra çok zor günler geçirdim. Bebiğimi ve eşden alınan parçayı patolojiye yolladım. Bir şekilde nedenini öğrenmem lazım 2 hafta sonra sonuç çıkacakmış riskli gebelik doktorum sizi arayıp konuşucam sonucu dedi şuan beklemedeyiz.
Durumlar böyle hocam bunları yaşadım hastanede 3.gebelikden çok korkuyorum en az 1 yıl en çok 2 yıl bebek düşünmek istemiyorum. Çünkü kendi doktorum bile herşey normal giderken neden böyle oldu diyor kendi bile anlam veremedi hakkımızda hayırlısı olsun diyorum sadece
Tekrardan herşey için çok teşekkür ederim hocam hayırlı günler
doktor bey merhabalar,
4 buçuk ay önce servikal yetmezlik sebebiyle bebeğimi kaybettim. bir daha bebek istediğimde serklaj uygulanacağını ve çeşitli ilaçlarla destekleneceğini öğrendim. benim merak ettiğim şudur: tip 1 diyabetim var aynı zamanda hipotroit hastasıyım,insülin pompası ve troit için de hap kullanıyorum. bu kasılma önleyici prepar,nidilat,magnezyum gibi ilaçların yada bebeğin erken doğması ihtimaline karşılık ciğer gelişimi için vurulan iğnenin bu kronik rahatsızlıklarıma olumsuz bir etkisi dokunur mu? internette ciğer geliştirici iğnenin şeker hastalarına uygulanmadığını okudum. aslı var mıdır?cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
MERHABA DOKTOR BEN ÖNCELİKLE ALLAH RAZI OLSUN SORULARIMA CEVAP VERDİGİNİZ İÇİN ÇOK SAGOLUN BEN 2 OGLUMA HAMİLE KALMADANDA VARDI BU KANSİZLIK TEK MERAK ETTİGİM SERVİKAL YETMEZLİK VAR BENDE BİLİYOSUNUZ KADIN DOGUMCUM HİÇ İLAÇ YAZMADIBU KONUDA BEBEKLERİMİ BUNDAN DOLAYI KAYBETMİŞ OLABİLİRMİYİM MERAK EDİYORUM BENİ AYDINLATIRSANIN İNANIN ÇOK SEVİNİCEM SONUÇLARIM BUNLAR
Rbc4.09 hgb12.7 hct38.3 kanıM ÇOKMU DÜŞÜK KORKULUCAK BİŞEY YOK DEDİ KALP DOKTORU AMA SİZDENDE BİLGİ ALMAK İSTİYORUM BİRDE KADIN DOGUMCUYAMI YOKSA DAHİLİYEYMİ GİDİYİM ŞİMDİDEN TESŞEKKİR EDERİM NE KULLANSAMDA KAN VE DEMİR EKSİKLİGİNİ KURTARIR:44::44::44:
Çok geçmi olsun. Servikal yetmezliğin tedavisi dikiş, desteği ise sıklıkla progesterondur. Benim sütur koyduğum hastalarda erken doğum başlamışsa akciğer geliştirici ilacı da yapıyorum (etkisi geçicidir o nedenle şeker kontrolünü kısa süreli olarak bozabilir). Şeker hastalığı olan gebelerde erken doğum eyleminde prepar tercih edilmemektedir. gebe kalmanız ve bebeğinize kavuşmanız dileğiyle
Hocam hayırlı günler,
düşüğümden 1 hafta sonra riskli gebelik doktoruma kontrole gittim. Ayrıntılı konuşduk birkaç konuda düşüncelerim var hocam ;
1- hastanede yatarken bebğimi ve eşden alınan parçayı genetiğe yollamışdık daha sonuç gelmedi bekliyoruz ama doktorum bir şey çıkmıcaz temiz çıkar dedi
2- yapılan tahliller normal dedi sürekli enfeksiyon var ama her hamilelikde olur dedi
3- lohusalığım bitince eşimin ve benim genetik kromozom hangi tahliller gerekiyorsa yaptırmak istiyorum dedim temiz çıkar sorun çıkmaz dedi hamile kalıyorsun çünkü dedi
benim anlamadığım durum herşey normalse neden ben yavrularımı kaybettim hocam doktoruma sunduğum bütün fikirlerimde hiçbirşey çıkmaz diyor o zaman problem nedir hamileyken defalarca rahmimin durumunu sormuşdum sadece 1 kere ölçmüşdü rahim boyu iyi demişdi ancak bu tabloda tek sorun rahim ağzı yetmezliğimidir.
Dün dahiliyeye göründüm aşırı derece halsizlik,yorgunluk ve kalp çarpıntılarım oluyor. Kendimi halen toparlayamadım. Çok fazla kan kaybettim için dahiliye doktorum kansızsın dedi b12 vitamini verdi ve demir ilacına devam etmemi söyledi . İdrar yolu enfeksiyonundan kurtulmak istediğimi söyledim. Yaptığın düşüğün nedeni idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabilir dedi ve beni enfeksiyon hastalıkları bölümüne görünmemi söyledi. Ayrıca hocam ben kronik hepatit b hastasıyım. Hepatit b hastası olduğum için vucutdaki virüs hamile kaldığım zaman bebeğimi kabul etmiyormuki, hepatit b hastası olupda hamile kalıp bebeklerini kucaklarına alan hastalarınız varmıdır.
ben 1.5 sene önce 7 haftalık bebeğimi kalp atışı hiç olmadığı için kürtaj oldum 3 ay korunduk 1 sene sonra Rabbim tekrar hamilelik nasip etti doktora gittim durumu anlattım bana hemen clexane diye iğne başladı hiç test falan yapılmadı bana önlem amaçlı kan pıhtılaşmasına karşı dedi ve 4 tane progesteron iğnesi vuruldum ama bu göbekten vurulduğum iğnede içim rahat değil kesin bi test yapılmadan verilmesi doğrumu doktorumu değiştirmelimiyim lütfen bana yardımcı olun haftaya kalp atışına bakmak için çağırdı doktorbi terslik olucak diye çok korkuyorum bu iğneler bebeğe bi zarar verirmi ileride
Çok geçmiş olsun, prensip olarak takipte olan bir hastanın tedavi süreci ve sonuçları hakkında yorum yapmıyorum. Bir hastanın verilen tedavileri kabul etmeme, doktorunu değiştirme hakkı vardır. Endişlerinizi sizi takip eden Doktorunuzla paylaşmalısınız. Sağlıklı bir gebelik dilerim. Beğinize kavuşmanız dileğiyle...
Doktor bey merhaba
Daha önce sorumu cevaplamıştınız kısaca hatırlatayım kendimi servikal yetmezlikten 19+5 haftalık erken doğumla bebeğimi kaybetmiştim.Tip 1 diyabet ve hashimato hastasıyım aynı zamanda.Üniversite hastanesinde aşağıdaki testleri yaptırdım sonuçları şöyle:
faktör v leiden...............heterozigot mutasyon saptanmıştır
PAI-1 4G-5G.................4G/4G
GPIIIa L33P(HPA-1)........heterozigot mutasyon saptanmıştır(a/b)
ACE............................I/D
bunlar anormal çıkmış gerisinde mutasyon yok diyor. Bir de protein s alt sınır 60 benim 59 çıkmış ama protein c normal sınırlar içerisinde.
İnternetten biraz araştırdım ama tabi ki bir doktor gibi yorumlayamıyorum.Doktorum şehir dışında olduğu için kendisine de şimdilik soramıyorum.Ama durumumun nasıl olduğunu çok merak ediyorum.Önceki gebeliğimde bebeğimin gelişimi normaldi ve erken doğum esnasında bebek karnımda canlıydı.Bu test sonuçlarına göre ciddi bir pıhtılaşma sorunum var mıdır?Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
merhaba hocam
14 şubat günü lohusalığım bitti ve kanamam 16-17 gün sürdü hocam. PCo hastası olduğum için kendiliğinden adet olamıyorum. Aşırı derecede yüzümde ve sırtımda sivilcelenme oldu şubatın sonuna kadar beklesemmi adet görmek için yoksa doktora görünüp ilaçmı yazdırsam ayrıca daha bebeğimin ve bebeğimden alınan eşin parçasının sonuçları çıkmadı beklemedeyiz yüzümdeki tüyler için epilasyon yaptırmayı düşünüyorum ancak hormon bozukluğu olduğu için yine faydasını göremezmişim hocam, yeniden bebek için tedaviyeye başladığımda aldığım hormon ilaçlarından dolayı tüylerin yeniden çıkma ihtimali varmış aldığım kilolarım için elimde kalan glukopaş ilacını başlamak istiyorum hem kilo verdiyor hemde pcoda kullanıldığı için bir mahsuru olurmu hocam
cevabınız için teşekkür ederim
teşekkür ederim hocam cevabınız için yasmin yada yazz 24+4 diye yeni ilaç çıkmış bu ilacın yan etkisi çok az diye okudum netten vucütda ödem tutmasını engelliyormuş ikisinden birini kullanmayı düşünüyorum.
sN İCROC, Sizin için yan etkisi olmayan ilaç daha önce uzun süreli kullanmış olduğunuz ilaçtır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?