Anket Gebelikle ilgili en çok merak ettiğiniz konu hangisi?

Gebelikle ilgili en çok merak ettiğiniz konu hangisi? (3 seçenek seçebilirsiniz)

• Ankete Katılan
    541
Bonus soru ;

Gebelik haberini ilk kime söylediniz?
  • Eşime
  • Anneme / babama
  • En yakın arkadaşıma
  • Sır gibi sakladım
Sabah test yapıp eşime demiştim 3 sene sonra olduğu için çok şaşırmıştık Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

Peki eşinizin desteği ne dereceydi? Yani, anneniz onun yerini mi aldı? Yoksa eşinizin yeterli yardımına rağmen yine de anneme ihtiyaç olurdu der miydiniz?

Gebelikte ilgili sorular beni biraz aşabilir. En küçüğü 15 yaşında çocuklarımın. Ama soruların hepsi hamilelikte merak edilen sorular. Her kadın hamileliğin bu soruları merak eder.
Özellikle kilo alımı, beslenme, bebeğin gelişimi,bebeğin hareketleri, sonrasında toparlanma
İlk gebeliğimde eşimle beraber öğrenmiştik.Ama eşim ultrasonda kalp atış(lar)ını duyana kadar inanamamıştıİkinci gebeliğimde yakın arkadaşım ile beraber öğrenmiştik.Eşime ve kızlarıma sonra söylemiştim
İkinci gebeliğim kk ya üye olma sebebimGelişimde sıkıntılarım vardı.
Rabbim isteyen herkese sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek nasip etsin

Peki eşinizin desteği ne dereceydi? Yani, anneniz onun yerini mi aldı? Yoksa eşinizin yeterli yardımına rağmen yine de anneme ihtiyaç olurdu der miydiniz?
Eşim bebeği bile tutamıyordu ilk zamanlar sağolsun gece yataktan kalkarken bana yardımda ediyordu mama hazırlarken de yardımcıydı ama sadece bunlar yetersizdi benim için 20 günlükten sonra hep eşimle ikimiz baktık gece kalkti salladı gazını çıkardı vs ama ilk günler çok zordu annem olmasa olmazdı

Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Eşime haber verdim wcden çubukla çıkıp. Girerken de haberi vardı.
He yaa. Kocam da ensemden ayrılmıyor hiç oldu mu oldu mu hiç süpriz yapamadım . Ne bileyim patik Matik alabilirdjm baba oluyosun falan diye bağırmak vardı yok beeee neerdeeeee. Test yaptın mı diye iş yerinde bik bik mesajla darlar gelir evde tepemden inmez ... Nasip:))

Bonus soru ;

• Eşime
  • Anneme / babama
  • En yakın arkadaşıma
  • Sır gibi sakladım
artık gebelik düsünmediğim için bonusa cevap veriyorum

eşime söyledim. kendisi işteydi. inanmadı görüntülü arayıp teste baktı. yine inanmadı sabah işten çıktığı gibi beni uyandırıp hastaneye kan vermeye götürdü kan sonucunu görünce inandı

Bonus soru ;

• Eşime
  • Anneme / babama
  • En yakın arkadaşıma
  • Sır gibi sakladım
Tabi ki eşime. ilk ikisinde testi bile birlikte almıştık. 3. De sürpriz yapmak için kendim aldım yaptım. Akşam işten gelince supriz deyp çıkardım. Bri hafta önce gebe olduğunu açıklayan eltimin sandı inanmadı

Teknik olarak :)) artık gebelik gibi bir ihtimalim olmadığından bonus soruya cevap vereyim.

Eşime söyledim onun da maşallah aramadığı kimse kalmadı
Aynen benimde artık gebelik ihtimalim olmadığından dolayı hiç kimseye haber edemiyorum Keşke hamile kalsamda haber etmesi kalmış olsa ahhh ahhh

Bonus soru ;

• Eşime
  • Anneme / babama
  • En yakın arkadaşıma
  • Sır gibi sakladım
Aynen benimde artık gebelik ihtimalim olmadığından dolayı hiç kimseye haber edemiyorum Keşke hamile kalsamda haber etmesi kalmış olsa ahhh ahhh

Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir, evde başka küçük çocuk varsa, doğum zorlu geçmişse yardım istenebilir ama kendi adıma yazmam gerekirse, ilk doğumumdu sezaryen oldu ama çok şükür ayağa kalkmakta da zorlanmadım hiçbir komplikasyon da olmadı rahat bir gebelik ve doğum sonrası evde eşimin de desteğiyle her şeyin üstesinden geldik, doğumdan sonra annede bir sağlık sorunu vb yoksa her şey yolunda gidiyorsa bebeğin emzirilme dışındaki tüm bakımlarında eş destek oluyorsa başka birine ihtiyaç duymuyorsunuz.

Vajinal doğum deneyimim yok o yüzden bir şey diyemem ama sezaryen doğum yapacaklara fikir olması bakımından, doktorunuz onaylıyorsa kısa bir süre sonra korse takabiliyorsunuz, korse daha rahat hareket etmenizi sağlıyor, ben doktoruma danışarak korse takmıştım.

Bonus soru ;

• Eşime
  • Anneme / babama
  • En yakın arkadaşıma
  • Sır gibi sakladım
Benimkisi tüp bebekti 14 sene sonra oldu ilk eşime attim test günüme varken gizli gizli erken gebelik testi yapmistim silik cizgi çıktı. watsapdan soyledim dayanamadim adam hayatinda hic cift cizgi görmemiş ki ne bilsin bu ne diyor

Eklentiler

• Screenshot_20250803_145620_WhatsApp.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 30

Herşeyin olağan olduğu şartlarda banada normal gelen aynen bu şekilde. Çocuğa aklı başında iki ebeveynin yeterli olacağını umut ediyorum.
Ve doğum sonrası hikayelerinde hep yardımcı başka şahıslar var. O yüzden sizin gibi bu dönemi iki kişi tecrübe etmiş ve üstesinden gelmiş anneleri okumak insana cesaret veriyor.
Bu tecrübeleri paylaşmanız bu yüzden çok değerli. Teşekkür ederim.

Rica ederim her şey yolunda gidiyorsa anne baba bakımı yeterli oluyor, evet belki ilk doğumda acemi olabiliyorsunuz fakat anne de baba da içgüdüsel olarak ne yapması gerektiğini az çok biliyor, mühim olan gebelikten itibaren babanın da katılımcı olması, doğum sonrası geri planda durmaması.

Biz yaşları oturmuş anne babalar değildik eşimle, toyluk vardı şimdiki kadar elimizin altında da değildi bilgiler ama zaten her şeyi bebeğinizle öğreniyorsunuz o öğretiyor ne yapmanız gerektiğini, ayrıca babanın da babalık bağının güçlenmesi için bebeğiyle ilgilenmesi gerek, doğduğu andan itibaren kurulan bağ ömür boyu sürecek güçlü bir baba-evlat ilişkisinin de temelini oluşturuyor bence, bebeklerin anne kokusuna ihtiyacından bahsediyoruz, anne kokusuna vurgu yaptığımız oluyor ama baba kokusu diye de bir şey var, bazen şahit oluruz annesinin kucağında bile ağlayan bebek babasının kucağında kokusu ve sesiyle sakinleşir, anne şefkat baba güven demek, belki ebeveynler bu 2 duygunun kokusunu yayıyor kim bilir

Öncelik eşle bakım olmalı, yetmiyorsa bir sorun varsa anneanne veya babaanne yardımı olabilir.

Bence desteksiz cok zor ben de tek buyuturum diyordum ama başıma gelinve anladim. Yardim istemekten çekinmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…