Sabah test yapıp eşime demiştim 3 sene sonra olduğu için çok şaşırmıştık Allah isteyen herkese nasip etsin inşallahBonus soru ;
Gebelik haberini ilk kime söylediniz?
- Eşime
- Anneme / babama
- En yakın arkadaşıma
- Sır gibi sakladım
Kndi adıma konuşayım sezeryan olduğum için annem olmasaydı çok zorlanirdim gece kalkamadım bebeğim çok ağlayan bir bebekti hareketlerim kısıtlıydı tabi hep annem ilgilendi sağolsun ben toparlanana kadar ben birde banyoda zorlandım ama annem olmasaydı banyoyu yaptırirdim bir şekilde diğer bebek bakımı için mutlaka bir yardımcı bulurdum yanıma.
Eşim bebeği bile tutamıyordu ilk zamanlar sağolsun gece yataktan kalkarken bana yardımda ediyordu mama hazırlarken de yardımcıydı ama sadece bunlar yetersizdi benim için 20 günlükten sonra hep eşimle ikimiz baktık gece kalkti salladı gazını çıkardı vs ama ilk günler çok zordu annem olmasa olmazdıPeki eşinizin desteği ne dereceydi? Yani, anneniz onun yerini mi aldı? Yoksa eşinizin yeterli yardımına rağmen yine de anneme ihtiyaç olurdu der miydiniz?
Eşim bebeği bile tutamıyordu ilk zamanlar sağolsun gece yataktan kalkarken bana yardımda ediyordu mama hazırlarken de yardımcıydı ama sadece bunlar yetersizdi benim için 20 günlükten sonra hep eşimle ikimiz baktık gece kalkti salladı gazını çıkardı vs ama ilk günler çok zordu annem olmasa olmazdı
He yaa. Kocam da ensemden ayrılmıyor hiç oldu mu oldu mu hiç süpriz yapamadım . Ne bileyim patik Matik alabilirdjm baba oluyosun falan diye bağırmak vardı yok beeee neerdeeeee. Test yaptın mı diye iş yerinde bik bik mesajla darlar gelir evde tepemden inmez ... Nasip:))Eşime haber verdim wcden çubukla çıkıp. Girerken de haberi vardı.
Sabrinizdan öperimBen kendim öğreneli iki hafta oldu halen eşime söylemedim. 12 Ağustos doğum günüm o bana sürpriz hazırlarken ben ona sürpriz yapacağım
artık gebelik düsünmediğim için bonusa cevap veriyorumBonus soru ;
- Eşime
- Anneme / babama
- En yakın arkadaşıma
- Sır gibi sakladım
Tabi ki eşime.Bonus soru ;
- Eşime
- Anneme / babama
- En yakın arkadaşıma
- Sır gibi sakladım
Arkadaşımla beraberdik ilk ona demiştimBonus soru ;
- Eşime
- Anneme / babama
- En yakın arkadaşıma
- Sır gibi sakladım
Aynen benimde artık gebelik ihtimalim olmadığından dolayı hiç kimseye haber edemiyorum Keşke hamile kalsamda haber etmesi kalmış olsa ahhh ahhhTeknik olarak :)) artık gebelik gibi bir ihtimalim olmadığından bonus soruya cevap vereyim.
Eşime söyledim onun da maşallah aramadığı kimse kalmadı
Aynen benimde artık gebelik ihtimalim olmadığından dolayı hiç kimseye haber edemiyorum Keşke hamile kalsamda haber etmesi kalmış olsa ahhh ahhhBonus soru ;
- Eşime
- Anneme / babama
- En yakın arkadaşıma
- Sır gibi sakladım
Allah inşallah bebeğinizi kucağınıza almayı nasip ederAynen benimde artık gebelik ihtimalim olmadığından dolayı hiç kimseye haber edemiyorum Keşke hamile kalsamda haber etmesi kalmış olsa ahhh ahhh
Cevabını çok merak ettiğim konu bebek dünyaya geldikten sonra 3. kişilerden yardım almak kaçınılmaz birşey mi?
İlk çocukları da olsa anne baba tecrübesizliği kendi başlarına atlatamazlar mı?
Bu sorunun cevabı olabilecek bir konu açıldı sitede. İsteğimin büyük oranda gerçekleşebilir olduğuna dair beni desteklemiş oldu.
Ancak yaşanmayan bir sürecin detayları belirsizliğini koruyor.
Yardım alanlara da,
alamayanlara da Allah kolaylık versin.
Benimkisi tüp bebekti 14 sene sonra oldu ilk eşime attim test günüme varken gizli gizli erken gebelik testi yapmistim silik cizgi çıktı. watsapdan soyledim dayanamadimBonus soru ;
- Eşime
- Anneme / babama
- En yakın arkadaşıma
- Sır gibi sakladım
Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir, evde başka küçük çocuk varsa, doğum zorlu geçmişse yardım istenebilir ama kendi adıma yazmam gerekirse, ilk doğumumdu sezaryen oldu ama çok şükür ayağa kalkmakta da zorlanmadım hiçbir komplikasyon da olmadı rahat bir gebelik ve doğum sonrası evde eşimin de desteğiyle her şeyin üstesinden geldik, doğumdan sonra annede bir sağlık sorunu vb yoksa her şey yolunda gidiyorsa bebeğin emzirilme dışındaki tüm bakımlarında eş destek oluyorsa başka birine ihtiyaç duymuyorsunuz.
Vajinal doğum deneyimim yok o yüzden bir şey diyemem ama sezaryen doğum yapacaklara fikir olması bakımından, doktorunuz onaylıyorsa kısa bir süre sonra korse takabiliyorsunuz, korse daha rahat hareket etmenizi sağlıyor, ben doktoruma danışarak korse takmıştım.
Rica ederimHerşeyin olağan olduğu şartlarda banada normal gelen aynen bu şekilde. Çocuğa aklı başında iki ebeveynin yeterli olacağını umut ediyorum.
Ve doğum sonrası hikayelerinde hep yardımcı başka şahıslar var. O yüzden sizin gibi bu dönemi iki kişi tecrübe etmiş ve üstesinden gelmiş anneleri okumak insana cesaret veriyor.
Bu tecrübeleri paylaşmanız bu yüzden çok değerli. Teşekkür ederim.
Bence desteksiz cok zor ben de tek buyuturum diyordum ama başıma gelinve anladim. Yardim istemekten çekinmeyinCevabını çok merak ettiğim konu bebek dünyaya geldikten sonra 3. kişilerden yardım almak kaçınılmaz birşey mi?
İlk çocukları da olsa anne baba tecrübesizliği kendi başlarına atlatamazlar mı?
Bu sorunun cevabı olabilecek bir konu açıldı sitede. İsteğimin büyük oranda gerçekleşebilir olduğuna dair beni desteklemiş oldu.
Ancak yaşanmayan bir sürecin detayları belirsizliğini koruyor.
Yardım alanlara da,
alamayanlara da Allah kolaylık versin.
Bence desteksiz cok zor ben de tek buyuturum diyordum ama başıma gelinve anladim. Yardim istemekten çekinmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?