Gebelikte Aralıklı Oruç

Filma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2015
61
54
88
40
İstanbul
Herkese merhaba,

Yaklaşık 2 aydır çalıştığım bir diyetisyen var. Güzel yol aldık şimdiye kadar ama kafamı karıştıran bir durum var;

Diyetisyenim hamileliğin ilk 2-3 ayında aralıklı oruç yapabileceğimi söyledi. Tamam ilk aylar annenin aldığı günlük kalori miktarını artırmasına gerek yok ama aralıklı oruçta uzun süre aç kalmak anneye ya da bebeğe zarar vermez mi? Diyabete yatkın bir bünyem var, bu uzun süreli açlıklar bu durumu olumsuz etkilemez mi? Ya da düşük tansiyon, baş ağrısı vs. olur mu?
3 gün sonra doktor randevum var, kendisine danışacağım ama bu süre içerisinde yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Deneyimli arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim 🌼

Zararı bilinemez. Ola da bilir olmaya da bilir. Riske atmaya gerek var mı? Vucut suanda baska bir konuya adapte oluyor. Bebek büyütüyor içinde. Hormonlar değişiyor. Sen ona açlık vs verip başka şeyle meşgul ediyorsun. Çok mu kilolusunuz? Emzirmeden sonra yapın derim. Oruç tutulabiliyor ama o da zorunlu değil. açlık başka.

Zararı bilinemez. Ola da bilir olmaya da bilir. Riske atmaya gerek var mı? Vucut suanda baska bir konuya adapte oluyor. Bebek büyütüyor içinde. Hormonlar değişiyor. Sen ona açlık vs verip başka şeyle meşgul ediyorsun. Çok mu kilolusunuz? Emzirmeden sonra yapın derim. Oruç tutulabiliyor ama o da zorunlu değil. açlık başka.

Benim de içime pek sinmedi açıkçası. Çok kilolu değilim ama çabuk kilo alanlardanım. Hamilelik sürecini dengeli ve sağlıklı beslenerek asgari kilo alımıyla tamamlarım diye düşünmeye başladım.

Karbonhidrat ve şekeri azaltmak lazim bence et sebze meyve sut ürünlerine kisitlama yapmamak lazim ve o kadar saat aclik bence hamielikte uygun olmaz

Back
X