- Konu Sahibi laurelindorenan
-
ben de benzer bir konu açmıştım,aynı sorunu yaşıyorum malesef.diyetisyen çok katı bir diyet listesi verdi bana,resmen açlıktan elim ayağım titriyordu.sonra kendi doktorum çok kızdı böyle bir diyet uygulanmaz dedi,başka bir diyetisyene daha danıştım o da aynı şeyi söyledi.
diyet listesinde yemekler hep 3 -5 kaşıktı,yani doymak mümkün değildi.daha sonra doktorumun önerisiyle ben bu kaşık hesabını kaldırdım,doyduğum kadar yedim ama yasak listes,ne tamamen uydum,tatlı,pasta....vs.
1 ay bunu yaptıktan sonra şekerim dengelendi,tok karna olmak şartıyla istediğim her şeyi yedim,şekerim yükselmedi.şu an 39. haftama girmek üzereyim,geçen hafta şekerimin yükseldiğini fark ettim,herhalde bebek büyüdüğü için insülin ihtiyacı iyice arttı vücudumun.şimdi yine tatlıyı bıraktım,diyete devam.
diyet listemiz hemen hemen aynı benim 90 gr et hakkım va sebze 8 yemek kaşığı.ekmek ise 3 dilim.günde toplam 6 porsiyon meyve. inşallah faydasını görürüz..tabi önce uygulamak için azim ve fedakarlık lazım:26:arkadaslar netten bır kac arastırma yapmıstım bu 100 gr lıkta sınırlar
ilk saat 180
ikinci saat 155
ücüncü saat 140 mıs aclık kan sekerının sınırıda 95 ımıs.
benım 98-197-128-142 cıktı doktorum endokrıne ve dıyetısyene yonlendırdı. teyzemde doktor onunla konustugumda onların genel olarak 50 gr ıle 100 gr arasında 1 hafta bıraktıklarını ogrendım ama benım 50 grda hastane karısıklık cıkınca tuplerı karıstırmıslar 2 gun sonra tekrar 50 gr yaptırdım 2. 50 grdan 3 gun sonrada 100luk yuklemesı yapıldı ve etkılemıs olabılecegını dusunuyorum cunku aclıgın 4 gun once 90 ken sonra 98 cıktı artık bılemıyorum ama basladım ben de dıyete
dıyetım cok agır degıl sankı ya da yenı basladıgım ıcın oyle geldıen sevdıgımız seyler yasak tabı
ama ornek olarak soyle;
sabah 1 yumurta 2 kıbrıt kutusu peynır 6 zeytın ve 3 cevız cıg sebze 4 ınce dılım eklmek
ara 1 meyve 1 cay bardagı sut/yogurt
oglen 1 kofte buyuklugu( 30 gr) et/tavuk/balık 1 tabak sebze yemegı,bol salata yagsız,1 cay bardagı yogurt ve 4 ekmek
ıkındı 1 cay bardagı sut/yogurt 1 meyve/1 dilim ekmek yerıne gecenlerden
aksam 2 kofte buyuklugu et tavık balık,1 tabak sebze, bol salata yagsız 1 cay bard yogurt ve 4 ekmek
gece 1 sb sut/yogurt ile 2 meyve
ekmek yerıne gecenler meyve porsıyonları falan eklı bı lıstesı var.
tatlı canım cekerse dedım meyve ye dedı kacamaga ızın vermedı.
15 gun sonra kontrole gıdıcem ınsallah faydası olur
esra merhaba sana birşey soracaktım 1 aylık kontrolü kendin evde mi yaptın yoksa hastane ölçümleriyle mi? birde şekerimin yükseldiğinii farkettim demişsin nasıl farkettin? Allahım hayırlısıyla kurtarsın az kalmış doğumuna
Ay canım valla ne doğru şeyler söylemişsin.insan ancak başına gelince öğreniyor bazı şeyleri.doktorların her hastaya bireysel tedavi uygulaması zor maalesef. kendi kendimizin doktoru olmalıyız birazda. bende liste dışına çıktığım arada tatlı kaçamağı yaptığım durumlarda vicdan yapmaktan yoruldum. karar verdim ölçüm aleti alcam böylece daha bilinçli bir şekilde ilerleyebilirim.bu arada görüştüğüm başka bir diyetisyen ve kendi doktorumun hemfikir olduğu bir konu var.
birçok diyetisyen bu diyetleri verirken basit bir anlayışla 'kilo alımını engellemeye yönelik' bir diyet listesi veriyor.tamam kilo kontrolü şeker hastalığında önemli ama gebelerinki çok farklı bir durum.bir de hastaların gebe olduklarını unutuyorlar dediler.
yani listenizdeki pek çok şey şekeri yükselttiğinden değil kalorisi fazla olduğundan yasak.
örneğin tanıdığım hiçbir şeker hastasına et konusunda kısıtlama getirilmemiş,yiyebildiğim kadar yiyorum diyorlar.200 gr etten sonrasında şeker yükselme ihtimali varmış,onun etkisi de ancak 1 dilim beyaz ekmekteki kadarmış.
kısacası arkadaşlar biraz daha bilinçli yaparsak diyetlerimizi,hamileliği de kendimize zehir etmemiş oluruz.hepinize hayırlı doğumlar
Ay canım valla ne doğru şeyler söylemişsin.insan ancak başına gelince öğreniyor bazı şeyleri.doktorların her hastaya bireysel tedavi uygulaması zor maalesef. kendi kendimizin doktoru olmalıyız birazda. bende liste dışına çıktığım arada tatlı kaçamağı yaptığım durumlarda vicdan yapmaktan yoruldum. karar verdim ölçüm aleti alcam böylece daha bilinçli bir şekilde ilerleyebilirim.
topiği açan arkadaştan Allah razı olsun. boşuna dememişler birlikten kuvvet doğar diye...birbirimize destek oarak sorunsuz atlatcaz bu günleri inşallah
Ay canım valla ne doğru şeyler söylemişsin.insan ancak başına gelince öğreniyor bazı şeyleri.doktorların her hastaya bireysel tedavi uygulaması zor maalesef. kendi kendimizin doktoru olmalıyız birazda. bende liste dışına çıktığım arada tatlı kaçamağı yaptığım durumlarda vicdan yapmaktan yoruldum. karar verdim ölçüm aleti alcam böylece daha bilinçli bir şekilde ilerleyebilirim.
topiği açan arkadaştan Allah razı olsun. boşuna dememişler birlikten kuvvet doğar diye...birbirimize destek oarak sorunsuz atlatcaz bu günleri inşallah
sağol canım valla moral oldun bana.ölçüm cihazını aldım kızartmalı bir yemek vardı akşam yanında 3 kaşık pilav ayran ve y.mercimek çorbası. 1 saat sonraki ölçümde 139 çıktı. 140-145 üst sınır sanırım. geçmemişiz kızartmaya rağmen. patateste vardı içlerinde üstelik. bakalım bundan sonra test etcem neye göre yükseliyor diye en azından onlardan sakınırım kendimi.tabiki doktorlar herkesi bir tutuyorlar,dediğin gibi kendi kendimizin doktoru olmalıyız.ölçüm aletini kesinlikle al bence de.ister istemez diyetin dışına çıkıyorsun,bakarsın en azından ne kadar yükselttiğine.en katı diyetlerin bile haftada bir sütlü tatlı hakkı var zaten,vicdan yapmadan yiyebilirsin onu:))onun dışında sana tavsiyem tatlıları tok karna ye,inanılmaz fark ediyor.miden boşken yersen anında kana karışıyor ve şeker yükseliyor,ama tokken o kadar etki etmiyor.
benim tatlı isteğim genelde yemeklerden sonra ortaya çıkıyor canım. onda da nefsimi köreltcek kadar yemeye çalışıyorum 2 ısırık bilemedin 3ben diyetısyene ozellıkle sordum ya canım cok tatlı ısterse ne yapacagım dıye meyve ye dedı. zaten canım cok ıstıyorsa bu sekerının dusmus olmasındandır dedı ıyı de ben sadece sekerım dustugunde degılkı cıkolata paketını gordugumde canım ıstıyor mesela sımdı bu ıstegımı nasıl meyve ıle korelteyım kı. doktor bır arkadasım sutlu tatlıların yenebılecegını soylemıstı ustelık benım seker degerlerım sınırın cok uzerınde degıl.elımden geldıgınce dıkkat etmeye calısıyorum lısteye uymaya ama o da cok zor ekmek yerıne gecenlerın hesabını yapmak bıle yordu Allah hepımıze yardımcı olsun. ama kucuk kacamaklar sık olmamak kaydı ıle vıcdan yapmayı gerektırmez bır de sunu unutmayalım sekerın artmasındakı en onemlı etken STRES mıs yanı onu yedık bunu yedık dıye stres yaparsak daha kotu aklınızda olsun
kızlar bu arada dikkat ediyorum hep 1. saat şekerinizden bahsetmişsiniz.bana 2 .saat ölçülen şekerin geçerli olduğu söylenmişti:26:kafam karıştı şimdi...1. saat elbette daha yüksek çıkacaktır.nette de aratırsanız 2. saatte ölçülür diye yazıyor ama yine doktorlarınıza bir daha danışın isterseniz.
kızlar bu arada dikkat ediyorum hep 1. saat şekerinizden bahsetmişsiniz.bana 2 .saat ölçülen şekerin geçerli olduğu söylenmişti:26:kafam karıştı şimdi...1. saat elbette daha yüksek çıkacaktır.nette de aratırsanız 2. saatte ölçülür diye yazıyor ama yine doktorlarınıza bir daha danışın isterseniz.
benim doktor 1.saat tokluka bakıyor:44: aynı şekilde aysu nun kontrolleri önceden açlık-1.saat tokluk-2.saat tokluk olaraktı sonra açlık ve 1.saat tokluk olarak devam ediyor. bizde 1.saate odaklandık böyle olunca sanırım :26:
yarın 100 gr lık için gideceğim bende:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?