gebelikte diyabet

bende 30.haftamdayım 50 ve 100 gr tokluk şekerim yüksek çıktı doktorum dahiliye doktoruna yönlendirdi 1 haftadır diyet yapıyorum ama öyle pek aç kalmıyorum ilk günler biraz zorlanmıştım şimdi alıştım. Bi diyet listesi verilmedi bana sadece unlu, şekerli, makarna , pilav , reçel, bal, patates yasaklandı onun dışında herşeyi yiyorum birde beyaz ekmek yerine her öğün 1 dilim çavdar ekmeği yiyorum birde meyveyi 1 tane yiyorum 1 er saat arayla istediğim kadar yiyorum süt ve haftada 3 defa balık yemeği ihmal etmiyorum. normalde olsa hayatta uyamam ama herşey bebişlerim için bu arada ikiz annesi olacağım inş.

Canim ya bi de ikiz annesisin.mutlaka bir diyetisyenden yardim al.az yiyorsun gibi geldi bana.bende 26.haftamda basladim diyete ve tek gebelik.2200calorilik bir diyetim var.gunde 3ana 3ara ogunum var ve ana ogunlermde 3dlim cavdar ekmegi.meyve ogunlerimde 2 meyve 1 bardak sutum var.eger gidemiyorsan benim listeyi yazayim bi ara sana ama ikiz annesisin daha cok kalorili bi diyet verirler bence sana.ben bu yediklimle kac aydir kilo almiyorum ama kizim guzel alior masallah.

merhaba
ben beslenme uzmanıyım
çalıştığım hastaneye günde en az 1-2 gestasyonel diyabet sorunu yaşayan anne geliyor
diyetleri hiç bir zaman( mesajların birinde okudum) aç bırakacak bir diyet olmuyor
kalori kişinin yaşı, boyu , gebelik ayı, şeker seviyelerine göre değişiyor
ve diyetine uyan bireylerde 1 hafta içersinde şeker seviyelerinin normale düştüğünü gözlüyoruz

100 gr lık sonucum

1. saat 137
2. saat 131
3. saat 90

dr normal dedi bunda çıkmadı diyete gerek yok herşey güzel dedi havalara uçtum valla:81:

canım bende eceye katılıyorum normalden az yiyormussun gıbı gelı bana da o da tehlıkelı bencede bır uzmanla gorus neticede gebesin benim her ogunde 4 dilim ekmegım var mesela.
aslında her ıste bır hayır vardır bak ne guzel 26dan berı kılo almamıssın bende bu hafta almamısım ınsallah boyle devam eder ama dun annemlerdeydık bıraz fazla kacırdım huzursuz ve hatta pisman oldum
100 gr lık sonucum

1. saat 137
2. saat 131
3. saat 90

dr normal dedi bunda çıkmadı diyete gerek yok herşey güzel dedi havalara uçtum valla:81:

cok sevındım canım ınsallah tum sekerlılerınde sekerlerı normal sevıyeye dusmustur:)

kızlar ben 3 gündür bişi keşfettim.geçenlerde sebzemi yerken ekmek yemedim.öğle yemeğimdi salata sebze yoğurt ve 3 dilim buğday ekmeğim var.yürüyüşede çıkmadım ve şekerim çok ii çıktı.akşam misafirim vardı.kurubaklagil yedim 1 tabak yanında 2 kaşık pilav ve tavukta yedim ve salata yoğurt ekmeğimi gene yemedim yürüyüşede çıkmadım gene şekerim çok iyi.dünde cnm makarna çekmişti bi kerecik yiyim dedim 1 tabak yoğurtla yedim ve salata yedim ekmek yok tabiki ve gene şekerim çokk ii.buğday ekmeği şekerimi çıkarıyo sanırım.çünkü sabahları pek bişi yemediğim halde 135 çıkıyo şekerim.sanırım ekmekten.

ben zaten ekmek yerine gecen seylerle dolduruyorum ozellıkle oglen ve aksam yemegımı. 4 dilim ekmek var her ogunde bır liste var 1 dilim ekmek yerine gecenler diye onları tuketıyorum. Orengin 200ml corbA veya 2 kasık pilav 1 dilim ekmek yerine gecıor ama 2 kasık kurufasulye nohut flnda 1 dilim ekmek yerine gecıor, meyve sebze harıc her sey ekmek yerıne gecıor kısacası

çok saolun kzılar..ilk hamileliğimde yüksekti
10 gr sonucu
189-156-45 ti yanlış ahtırlamıyorsam yani ilk ikisi referans aralığından bile yüksekti

bundada kesin çıkacak dedim çıkmadı nasıl mutlu oldum hemen beyaz çikolatalı gofret aldım eydim..uzun zamandır kesin şekerim var korkusuna tatlı yemiyordum

kızlar ben çok kötü bir anneyim şu boğazımı tutamıyorum kızımada kendimede zarar veriyorum şekerim zirve yapmış yine çok üzülüyorum sonrasında ama ne fayda... Rabbim korusun bebeğimi.
sizlerin diyetle aranız nasıl?

boyle yargılama kendını emınım elınden gelenı yapıyorsundur. hıc bırımız harfı harfıne uyamıyoruz dıyetlere ama eve alısverıs yaparken abur cubur alma, evde kendınde yapmamaya calıs bır de ekmegını tam kepek cavdar ya da bugday ye dıger seylere cok takılmasanda sekerının dustugunu gorursun gıbıme gelıyor yuruysu cok onerıyorlar ben de tam zar zor baslamıstım havalar o kdar sogudukı klımayı calıstırdıgım odadan cıkamaz oldum.

canını sıkma Allah hepımızın yardımcısı olsun sağlıkla bebeklerımızı kucaklarımıza aldıgımız zamanları paylasalım ınsallahhh

sağol canım desteğin için.evet işin sırrı ekmekteymiş 2-3 gün yüksek çıktıydı annemler köy ekmeği getirmişti suçlu o ekmekmiş yürüyüşü ben evin içinde yapıyorum valla yemekten sonra 15 dk filan gerçekten farkettiriyor.
Az kaldı...Allahım sağlıcakla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin hepimize

mrb aradakşlar forumu 1 hadatfır doktor ararken takip ettim,paylaşım çok samimi ve sıcak burada,ben 20 yıllık diyabet hastasıyım hamile kalmak istiyorum,400-500 lira muayene pasarı vercek maddi durumum yok,devlete bağlı hastanede çalışan diyabetli gebe konusunda iyi bi doktor tanıyormusunuz,çok pahalı değilse özeline gidebilirim ama doğumu sağlık güvencesi geçen bi hastanede yapmak istiyorum,istaulbn avrupa yakasında yaşıyorum,ilgilenirseniz çok mutlu olurum

merhaba sana cerrahpaşayı önerebilirim.sen diyabet hastası olduğun için hastanenin perinatoloji bölümünde takipte olmalısın.orasıda zaten seni direk olarak hastanenin diabet bölümüne yönlendirir.takiplerin buradan yapılır.

canım benimm asla kötüü bir anne değilsibdirr eminimm ama kendine dikkatt et yemenii kısıtla benim annemde senn gibiykenn şeker oluşmuş hamilelik kan şekeri ve kalıcıoldu ayrıcaa ben 5 kilo olarakk doğdumm ve tabii en kötüsü aynı hastalığa bende yakalandımmbebeğine zarar vermemmek içinn kendinee hakimm ol canımbenimm evladında çıkmasıı sana daha çok acıı verir yoksaa inşallhhh öle bişede olmazz sendede kalıcı olmazzz

kızlar merhaba bende 14 ay önce doğum yaptım.ilk bebeğimi kaybetmiştim.ve 2.gebeliğimde çok stresli olduğum için benimde şekerim yüklemelerde yüksek çıktı.250leri gördüm.ve gene bebeğimi kaybedicem korkusuyla dietime öyle dikkat ettimki hamileliğimi sadece 2 kilo alarak tamamladım.hergün 6 kere şekerimi ölçtüm açlık ve tokluk olarak.ve hep aç gezdim.insan hamileyken naz yapar ya canım şunu istiyor bunu istiyor diye ben yapamadım malesef ama olsun bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım ve hamileyken almadığım kiloları malesef doğumdan sonra aldım.3aylık açlığın acısını çıkardım yani.sizlere tavsiyem dietinize uyun ölçümlerinizi düzenli yapın yürüyüş yapın.ve istanbul halk ekmekta satılan şeker dengeleyen esmer ekmek var ondan tüketin ben 3 ay boyunca bundan kullandım.herkese hayırlı doğumlar

kızlar size birşey söyleyeceğim : Benim Diabetim geçti birkaç seferdir ölçümler çok iyi çıkıyordu şükür, düzenli yapmıyorum testleri malum. hadi dedim bugün bir test edeyim kendimi, yemekte abarttım makarna falan sonrasında koca bir çikolatalı gofret ve ölçüm sonucu 127 maaşallah sanırım bebeğim artık pankreasımla uğraşmayı bıraktı daha eğlenceli birşeyler buldu kendine sağlıcakla gelsin inşallah zaten günümüzde azaldı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…