gebelikte ilk 3ay neleryapılmalı neler yenmeli nelere dikkat edilmeli

bi zararıolmaz canm senin birikiminden depodan besleni o ilk 3 ay. 3aydan sonra önmli beslenmem canm . ozamn miden bulanmaz . çnkü bebek kendi isticeği için :)

Türk kahvesi ve nescafe hiç içmiyorum.
Normal beslenmeme devam ediyorum. Kan değerlerim sınırda olduğu için çekirdekli kuru üzüm yememi tavsiye etti doktor ama hiç sevmem çok zor 3-4 tane yiyorum, gelecek aylarda umarım kansızlık yaşamam.
Onun dışında haftada en az 3 kez yumurta ye ve süt hiç içmiyorsan bile en azından gece yatmadan 1 bardak iç dediler.
Bir de ceviz ye günde birkaç tane.
Çok fazla programlı beslenmene gerek yok ilk aylarda dedikleri için bende bunlarla yetiniyorum.

yaaa hamilelikten önce her gün yumurta yerdim atlamadan. şimdi almıyo içim. zaten süt, peynir de yiyemiyorum. bi yoğurt. nasıl olacak bilmiyorum artık :18:

kızlar bence en önemli süt:)daha sonra yumurta et,balık,meyve,sebze ben cevizi yemeyi ihmal etmişim ama karnımda çok şişlik oluyor günler kısa hangi birini yiyelim akşama kadar davul gibi oluyorum sonraçok kilo alacağız bu gidişle:))

walla kızlar bende 6 haftalık hamileyim ancak eski beslenme alışkanlıklarından vazgeçmek zor geliyor (çay kahve gibi )ama yapıyorum mecburen..normalde hiç süt sevmem.Günde 1 bardak süt,bir yumurta,ceviz ve sebze yemeğİ akşamları da meyve yemeye dikkat ediyorum..ancak yarım lt suyu bile zor içiyorum günde doktor yarım saat yürüyüş dedi ama yapmıyorum

Selam kizlar..Sanirim aranizdaki en taze hamişss benim :)
Doktorumdan öğrendiklerime gore
*Cay kahve tüketimi minimumda olmaliymis
*Salam sucuk sosis gibi islenmis ve cig et urunleri kesinlikle yenmemeliymiş
*Adacayi ihlamur yesilcay maydonoz hamileliğin ilk baslarinda tüketilmemeliymiş
*Fast food kesinlikle yenmemeliymiş
*Haftada 2 gun et, 2 gun balik,2 gun tavuk yenmeliymiş.
*Hamileligin ilk 3 ayinda karides,midye,yengec,istakoz yenmemeliymiş ve balik tüketirken ozellikle az yagli ve kucuk baliklar tercih edilmeliymiş.
*Gunde 2 bardak sut ve 1 yumurta mutlaka tüketilmeliymiş.
*Verilen folik asit ilaci mutlaka tok karnina içilmeliymiş
Tum bunlara uymak istiyorum ama su mide yanmasi ve bulantisi beni bezdirdi Bunu ilacsiz nasil önleyebilirim sizce?

Tatlım hayırlı olsun öncelikle bebişlerimiz. Mide ekşimesi ve bulantısına bir kaç çözümüm var yani bende işe yaradı yani:) midem yanıp ekşiyince havuç yiyorum iyi geliyor. Bulantı içinde 1- 2 dilim ayva yiyorum bastırıyor mideyi. inş sende de işe yarar. Bir de limonlu su falan mideyi bastırıyor. Ki ben ekşiyi hiç sevmem ama hep ekşi yemek istiyorummmm İnş çabuk geçer bulantıların:)

Verdigin bilgiler için cok cok teşekkür ederim.Havucu kendiliğimden keşfettim ama ayvayi ve limonlu suyu senden duydum.
Bunlari da deniycem mutlaka Umarim kolayca atlatiriz ilk 3 ayi

yaaa hamilelikten önce her gün yumurta yerdim atlamadan. şimdi almıyo içim. zaten süt, peynir de yiyemiyorum. bi yoğurt. nasıl olacak bilmiyorum artık :18:

iyi ya işte hayatım yumurtayı depolamışsın. süt, peynir, yoğurt aynı şeyler işte, hatta süt, yoğurt peynir haline gelince hazım sıkıntısıda ortadan kalkıyor. bence süt fazla abartılıyor doğurup çocuk doktorunun kapısını çalınca süt konusunda ilk söyleyecekleri şey inek sütü insan yavrusunun değil inek yavrusunun içeceğidir, olacak. bir çok kişinin vücudu onu sindiremiyor zaten ondan bukadar fazla gaz yapıyor. çoğu çocukda da bağırsakda gözle görülmeyen kanamalar yapabildiği için kansızlığa falan sebep oluyor. bizim doktorumuzda 2 yaşına kadar inek sütü verdirmedi, şimdide haftada 3-4den fazla verme, yoğurtla peynirden alsın alacağını diyor ama bizim kızı bıraksam 1 litre içecek.

GEBELİKTE EN YARARLI BESİNLER

*Süt,yoğurt,peynir:
Kalsiyum,protein
*Yeşil yapraklı sebzeler:
C vitamini,lif,folik asit
*Yağsız kırmızı et:
Protein,demir
*Portakal:
C vitamini,lif
*Balık:
Protein,demir
*Kepekli ekmek:
Protein,lif,folik asit

GEBELİKTE EN ZARARLI BESİNLER

*Genel olarak tatlı ve şekerlemeler
*Şekerli marmelatlar
*Alkol
*Gazlı ve şekerli içecekler(kola,gazoz vb.)
*Kızartmalar
*Çok fazla kahve veya çay
*Aşırı yemek yemek

HASTALIKLARDAN KORUNUN

Gebelik süresince beslenmeye bağlı olan bazı rahatsızlıklar görülebilir.Bunlar genellikle rahatsız edici bulgu ve belirtiler olmqklq birlikte hamileliğin iyi neticelenmesini engelleyecek derecede değildir.Yinede bunları kendi doktorunuzla görüşmeniz gerekir.

BULANTI

Gebeliğin ilk aylarında sıklıkla rastlanan bu rahatsızlık midenin çalışmasını etkileyen hormonal değişimlere bağlıdır.Bu değişiklikler kimi zaman kusmaya ve bazı gıdalardan tiksinmeye yol açabilir.Böyle bir tiksinti oluşursa bu gıdalar için zorlanmayıp başka gıdalara geçilmesi gerekir.Küçük ve sık öğünlerden oluşan hafif diyet,midenin çalışmasını azaltarak hazım süresini kısaltır.Bu nedenle gün içinde dağıtılmış 5 hatta 6 küçük öğünle beslenilmesi tavsiye edilir.Sadece ender durumlarda ve kendi doktorunuzun isteği doğrultusunda ilaca başvurmanız gerekebilir.

MİDE YANMASI

Bu rahatsızlık da hamilelikte görülür ve özelliklede büyüyen rahmin midede sıkışmaya yol açması nedeniyle tüm hamilelik müddetince devam edebilir.Bu durum için de küçük ve sık öğünler halinde beslenilmesi tavsiye edilir.

KABIZLIK

Gebelikte hormonal faktörlere bağlı olarak barsak motilitesi (hareketliliği) azalmaktadır.Bu nedenle gebe kadınlara kepekli ekmek,hububat,meyve,çiğ ve pişmiş sebzeler gibi lif açısından zengin gıdaları bol miktarda almaları tavsiye edilir.Kabızlığa yönelik ilaçların kullanımı ise tavsiye edilmez.

KİLONUZU KONTROL EDİNİZ

1) En az haftada bir defa olmak üzere düzenli tartılın.Tartılma işini sabahları aç karnına ve giyinmeden yapın.
2) Ayda ortalama 1 kiloluk bir artışla gebeliğin sonunda vücut ağırlığınızın 9 ile 14 kilodan fazla artmamış olması gerektiğini hatırda tutun.Ancak,ilk üç aylık dönemde gebeliğin normal gelişimi için herhangi bir kilo artışı gerekmediğinide unutmayın.
3) Özellikle de el ve ayaklarda şişme görülüyorsa,aşırı kilo artışlarını (10 günde 1 kilo) derhal doktorunuza bildirin.Aynı şekilde,kilonuzda belirgin bir düşüş olursa doktorunuzu durumdan hemen haberdar edin.

GEBELİKTE ÖNERİLEN GÜNLÜK BESİN MİKTARLARI

SABAH KAHVALTISI:

1 su bardağı süt (200 ml)
30-60 gr beyaz peynir (1-2 kibrit kutusu kadar )
1 yumurta
1 dilim ekmek
Şeker 15-30 gr.

ÖĞLE YEMEĞİ:

1 porsiyon et ( ızgara-haşlama) 200 gr
1 porsiyon sebze 200 gr
1/2 su bardağı yoğurt 100 gr
1 porsiyon meyve 200-250 gr (yemekten 1 saat kadar sonra )

AKŞAM ÜZERİ KAHVALTISI:

1 su bardağı süt (200 ml )

AKŞAM YEMEĞİ:

1 porsiyon et yada balık 200 gr
1 porsiyon sebze 200 gr
1 dilim ekmek 50 gr
1 su bardağı meyve suyu (yemekten 1 saat kadar sonra )

umarım yazdıklarım işinize yarar arkadaşlar. bende yeni hamileyim. ama çayın yerine bir kaç gündür sürekli ıhlamur içiyordum. burda zararlı olduğunu öğrendim. korkmaya başladım. Allahın izniyle kazasız belasız kucağımıza alırız bebeklerimizi inşallah...

Canim gunaydin
Ihlamuru doktorum bana içmemeni öneririm demişti ama bende kese gelişimi yeni baslamisti gecen hafta.
Belki de bu yüzden oyle demiştir.Sen korkma ya da huzursuz olma,sana zarari olabilme ihtimali olsaydı ,doktorun seni uyarirdi diye düşünüyorum.Cunku birçok sey bünyeden bünyeye fark ediyor.Sen doktoruna gittiğinde sor bence
Insallah hepimiz bebislerimizi saglikla,sihhatle kucagimiza aliriz

Selam arkadaşlar bende 5 haftalık hamileyim çok ağır grip geçiriyorum burun spreyi bile yasakmış bitkisel aklınıza gelen bişey var mı zararı olmayan
bir sorum daha var koşu bandında çok yavaş yürüyüş yapabiliriz dimi yarm saat 1 saat yoksa ilk 3 ay yürümesek mi acaba

kişiden kişiye değişir ama ben her gün oldukça yürüyorum hatta yürümek sürekli oturmaktan aha faydalı diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…