Gebelikte kan pıhtılaşma sorunu

busra_shn

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
37
2
286
İstanbul
Merhabalar, genetik olarak kan pıhtılaşma sorunum var. Daha önceden iki kaybım oldu. Bir sonraki gebelik için kan sulandırıcı iğne başlayacağını söyledi doktor ama gebelik oluşunca dedi. Genetik olarak pıhtılaşma sorunu olanlar acaba doktorlarınız gebelik öncesi düşün doz aspirin veya heparin önermiymişti merak ediyorum yazarsanız çok sevinirim

Vermedi. Benim kaybım yok. Ama iki gen homozigot. Kan sonucuyla iğneye başladık kalp atışıyla corasprin eklendi.

Ben gebeliğin 3 ay öncesinde coraspin kullanmaya başladım. Testte sonuç çıkınca da iğneye başladık.

Kullanmadım. Gerek görmeyen de profdu perinatolog
Bende anlayamıyorum açıkcası çünkü bazı doktorlar öncesinde öneriyor birde iki düşükten sonra (ikisindede hemen hamile kalabilmeme rağmen) şuanda hamile kalamıyorum. Acaba pıhtılaşma sorunu hamile kalmaya engelmi diye düşünmeye başladım bende

Sanmıyorum. Ben doktoruma çok güvendim. Siz de güvenin. Pıhtılaşma sonradan gelişebilen bir şey değil. Bizde hep vardı. Şimdi streslisinizdir. Yani pıhtılaşma varken de hamile kaldıniz hemenm

Evet canım benimde 2 kaybım var genetikte kan pıhtılaşması çıktı doktor şuanda ecopirin kullandırtıyor hamile kaldığın andan itibaren de iğneye devam etcez dedi hamile kalmaya çalışıyorum şuanda da

7.haftada kalp atisi durmustu bebegimin malesef kurtaj olmustum. Arkasindan test yaptirdim.3 genim heterazigot cikti. Hamile kalmadan her gun aspirin ictim doktor onerisiyle. Daha sonra keseyi gorur gormez aspirin+ 0,4 luk oksapar başladık. Bakalim suan her sey yolunda. Rabbim isteyen herkese saglikli bir evlat nasip eylesin

Merhaba benimde 1 ader gebelik kaybım oldu pıhtılaşmaya eğilim vardı Hamile oldugumu öğrendiğim an aspirin ve iğneye başladım

Benimde kafam karışık arkadaşlar. 41 yaşındayım doğal gebelik geçen sene gelişim durdu kürtaj oldum doktor saglıksız gebelik dedi ama acaba sebep kan pıhtılaşması olabilir mi? bende baktırdım bu şekilde değerler

• MTHFR (C677T) → Heterozigot
  • MTHFR (A1298C) → Heterozigot
  • PAI-1 (4G/5G) → Heterozigot

Tüp bebek tedavisi gördüm iki kez transfer oldum tutmadı ama doktor hiç kan sulandırıcı vermedi. Kasım ilk haftası yine transfer olcm bu sefer genetik yapıldı sağlıklı embriyo her önlemi olmam lazım yarın randevum var tedavi öncesi kullanmam gerekiyor mu bi şey acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…