Gebelikte kan pıhtılaşması!!!

bsrakyaaa

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2020
125
48
18
29
Merhaba hanımlar ☺
Benim 1 kimyasal gebeliğim oluşmuştu daha sonra doktorum kan pıhtılaşması olabilir diye test yaptırmamı söyledi ve yaptırdım. Doktoruma göre yoğun kan pıhtılaşma sorunum olduğunu ve gebelik boyunca iğne kullanmam gerektiğini söyledi tabi kimyasaldan 7 ay sonra gebe kaldım ve enox 6000 kullanıyorum bu arada doktorumu değiştirdim ve sonuçlarımı yeni doktoruma gösterdim oda tam tersi sende hafif derecede ve bunun için ilaç filan kullanmama gerek olmadığını iğneyi bırakmam gerektiğini söyledi ve ben şuan 8 haftalık gebeyim kafam çok karıştı benim gibi olanlar var mı acaba çok kararsızım iğneyi kullanıp kullanmamakta..

8EC89D8E-6045-40D8-A666-96567E5490FD.webp

Bende de homozigot var 2 değerde. Ama detaydan anlamıyorum. Ben ilk kan sonucunu alınca başladım. Ben kullanılıyorum. Oksapar 0.4lük.

şuan için kalp atışları ve kese gayet normal hiç bir sıkıntı yok doktoruma göre sadece faktör v sonucu önemli oda tek başına iğne kullanmana yeterli değil demişti.

Merhaba hanımlar ☺
Benim 1 kimyasal gebeliğim oluşmuştu daha sonra doktorum kan pıhtılaşması olabilir diye test yaptırmamı söyledi ve yaptırdım. Doktoruma göre yoğun kan pıhtılaşma sorunum olduğunu ve gebelik boyunca iğne kullanmam gerektiğini söyledi tabi kimyasaldan 7 ay sonra gebe kaldım ve enox 6000 kullanıyorum bu arada doktorumu değiştirdim ve sonuçlarımı yeni doktoruma gösterdim oda tam tersi sende hafif derecede ve bunun için ilaç filan kullanmama gerek olmadığını iğneyi bırakmam gerektiğini söyledi ve ben şuan 8 haftalık gebeyim kafam çok karıştı benim gibi olanlar var mı acaba çok kararsızım iğneyi kullanıp kullanmamakta..
6000 heterozigot için bana çok yüksek geldi dozu başka bir doktora da mi görünsen?

iki hamileliğimde 04 kullandım,hafif pıhtılaşma vardı doktorum risk almadı kullandim sorunsuz geçti...soru işareti kalmasın başka doktorlarda danışın...ben zor gebe kaldığım için doktoruma iyidi güvendim:)

Madem yeri geldi sorayım bu dozun yeterli olduğuna hangi testle bakılıyor acaba ben de hamile kalirsam lazım olacak bu bilgi ??? merve merve sen de doz ölçümü yaptırdın mı??
Doz ölçümü yapılmadı. O faktörlerle ilgili pıhtılasmanın yoğunluğuna göre verildi. Ve annenin kilosu da etkiliyor diye biliyorum.

Back
X