Çocuğum için yapıcam yeter ki sağlıklı dünyaya gelsinYani biraz hayatından fedakarlık yapmak zorundasın maalesef canım. Nikotin ve kafeinin beraber kullanımı zararını daha da arttırıyor ve bağımlılığı da tetikliyor. Günde 1 fincan kahve içebilirsin normalde ama sen sigara da tüketiyorsun
Coook iyi bir anne olacaksinnnÇocuğum için yapıcam yeter ki sağlıklı dünyaya gelsin
Valla normal siyah cay hic tuketmem. Kahvaltida yesil cay icerim muhakkak. Dedigim gibi haftada uc dort de kahve icerim o kadar. Sigara alkol daha hic agzima surmedim zaten. Benim tek zararli aliskanligim var ondan da ne yaptimsa vazgecemiyorum o da tatliEksik yazmışımkahve bitki çayı falan abartmadigin sürece tutunmayı etkilemiyor hastalanirsin doktora gidersin vs o zaman doktora söyle ona göre ilaç versin emara vs sokmasın arada sırada içtiğin sigara bir kadeh şarap ne bileyim tek tük içilen bitki çayları tutunmaya engel değil
Kullandigimiz ilaclar da engelleyebiliyor tutunmayi o zaman oyle miEksik yazmışımkahve bitki çayı falan abartmadigin sürece tutunmayı etkilemiyor hastalanirsin doktora gidersin vs o zaman doktora söyle ona göre ilaç versin emara vs sokmasın arada sırada içtiğin sigara bir kadeh şarap ne bileyim tek tük içilen bitki çayları tutunmaya engel değil
İnsallah Allah kolayliklar versin bir an once birakabilirsiniz. O kucucuk masuma ne buyuk zarar verdigini bilseydiniz zaten annelik icgudusuyle sigara icenin yanina dahi yaklasmazdiniz benceMecbur bırakıcam çocuğum için o sağlıklı olsun yeter ki
Tutunmayı da etkileyebiliyor bebeğin sağlığını da etkileyebiliyor. A risk grubu ilaçlar haricinde diğerlerinin bebeğin sağlığı üzerinde etkisi olabileceği biliniyor a grubu da parol falan. Ya da emar vs çektirmek bebekte gelişimsel bozukluklara sebep olabilir ve bunlar bir kahve bir sigaranın vereceği zararın katbekat fazlasını verirKullandigimiz ilaclar da engelleyebiliyor tutunmayi o zaman oyle mi
Ayy Allah butun bebekleri korusun ya. Ben zaten bir bes aydir falan parol bile icmiyorum kendi sagligim acisindan tamamen ilac kullanmamaya calisicam. İste benim tek problemim tatli yemek. Onu da kesebilirsem hem kendim icin hem de ileride bebek icin cok cok iyi olacak. Ben daha tatliyi bile birakamazken sigara gibi bir bagimliliktan kurtulmak zor. O yuzden konu sahibine de kolay bir seymis gibi soylemek istemedim. Ama iste hamile olduktan sonra zorundayız yapacak hicbir sey yokTutunmayı da etkileyebiliyor bebeğin sağlığını da etkileyebiliyor. A risk grubu ilaçlar haricinde diğerlerinin bebeğin sağlığı üzerinde etkisi olabileceği biliniyor a grubu da parol falan. Ya da emar vs çektirmek bebekte gelişimsel bozukluklara sebep olabilir ve bunlar bir kahve bir sigaranın vereceği zararın katbekat fazlasını verir
Ay sigarayı bıraktım şimdi abur cuburlardan vazgeçmek de çok zor geliyor. Ne yiyip içicez kş sonraAyy Allah butun bebekleri korusun ya. Ben zaten bir bes aydir falan parol bile icmiyorum kendi sagligim acisindan tamamen ilac kullanmamaya calisicam. İste benim tek problemim tatli yemek. Onu da kesebilirsem hem kendim icin hem de ileride bebek icin cok cok iyi olacak. Ben daha tatliyi bile birakamazken sigara gibi bir bagimliliktan kurtulmak zor. O yuzden konu sahibine de kolay bir seymis gibi soylemek istemedim. Ama iste hamile olduktan sonra zorundayız yapacak hicbir sey yok
Valla canım ben günde 5 6 tane içmeden duramıyorumBu arada bunu ben de merak ediyorum. Bebek olduktan sonra asgariye indirmek gerekiyor tuketimi ama ben mesela gunde en fazla bir tane icerim. Ama acaba o bile bebegin tutunmasina engel olur mu diye dusunuyorum
Açıkcası içtim ben ama nasıl günde 3taneyi geçmeyecek şekilde iyi birşeymi yaptım hayır çok şükür bir sorunumuz yok sağlıkla aldım bebeğimi kucağıma doktorda demişti içmeyip strese gireceğine 3/5 tane içebilirsin diye. Doğuma giderken içtim doğurdum eve geldim içtim. Keşke bırakabilsen. Şimdi burada ahkam kesenler olur ne biçim annesin sigara içiyorsun diye ama içinden nasıl geliyorsa öyle yap zaten birşey olacağı varsa içsende olur içmesende. Tabi abartıp günde bir pakette içme.Daha çok yeni hamileyim ama maalesef bu illeti içiyorum tiksinmek için kendimi odaklıyorum ilerde içmemek için şuan ne yapmam lazım bir zararı var mı azalttım ama korkuyorum
Valla ben de kimseye yapma etme diyemiyorim cunku benimki de bagimlilik olmus ben bunu dahi bitakamiyorum. Zor ya bir seye alisinca birakmak. Ama hamile olsam o zaman annelik icgudusuyle degisir heralde bu aliskanligimAy sigarayı bıraktım şimdi abur cuburlardan vazgeçmek de çok zor geliyor. Ne yiyip içicez kş sonra
Sen de birakacaksin insallah kuzumValla canım ben günde 5 6 tane içmeden duramıyorum
ZorSen de birakacaksin insallah kuzum
İnsallahhhZor
Ancak tiksinme olursa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?