Gebelikte s*g*r* mevzusu :(

Çocuğum için yapıcam yeter ki sağlıklı dünyaya gelsin

Valla normal siyah cay hic tuketmem. Kahvaltida yesil cay icerim muhakkak. Dedigim gibi haftada uc dort de kahve icerim o kadar. Sigara alkol daha hic agzima surmedim zaten. Benim tek zararli aliskanligim var ondan da ne yaptimsa vazgecemiyorum o da tatli cikolata falan da degil. Ama sekerin icinde bulundugu seyleri tuketiyorum maalesef

Kullandigimiz ilaclar da engelleyebiliyor tutunmayi o zaman oyle mi

Mecbur bırakıcam çocuğum için o sağlıklı olsun yeter ki
İnsallah Allah kolayliklar versin bir an once birakabilirsiniz. O kucucuk masuma ne buyuk zarar verdigini bilseydiniz zaten annelik icgudusuyle sigara icenin yanina dahi yaklasmazdiniz bence bunlari dusunun

Tiksinmeyi bekleme bende iciyordum. Kan testi sonucu çıktığı günden beri içmiyorum. Anlıyorum sigara boyle bisey ama hani insan içinde iradesi disinda oraya gelmiş bir bebeğin hakkına girmemeli. Tamam biz zararını bilip kendimiz içiyoruz ama o bebiş kendi kosa kosa oraya gelip yerlesmedi. Bir-çok seyden fedakarlik ediyoruz mecburuz. Bence azalttım filan demeyin 1 de içseniz ayni 5 te aynı, bırakmaya yönelin tiksinmeseniz 9 ay onu mu bekleyeceksiniz. Bi kere bulantim.olmadi sizinde olmazsa.ne olack

Hiç sigara içmedim ama pat diye bırakmak herkesin harcı değil. Bu bir bağımlılık türü, nörolojik yollarınızı bile değiştiriyor. Bırakamıyor olmak sizin iradesizliğiniz değil yani kendinizi kötü hissetmeyin. Yerine bi şey koymadan (ki bağımlılık tedavilerinde de yerine bi şey konmaya çalışılır) zor bırakmak. Kendinize bir saat ve yol belirleyin (ilinizi bilmiyorum zor olabilir belki büyük şehirlerde) temiz havaya ciğerlerinizi alıştırın önce. Sonra sakız, kraker gibi şeylerle yerini doldurmaya çalışın. Genelde kahve ile içiyorsanız kahveyi bırakın, tetikler.

Kullandigimiz ilaclar da engelleyebiliyor tutunmayi o zaman oyle mi
Tutunmayı da etkileyebiliyor bebeğin sağlığını da etkileyebiliyor. A risk grubu ilaçlar haricinde diğerlerinin bebeğin sağlığı üzerinde etkisi olabileceği biliniyor a grubu da parol falan. Ya da emar vs çektirmek bebekte gelişimsel bozukluklara sebep olabilir ve bunlar bir kahve bir sigaranın vereceği zararın katbekat fazlasını verir

Kimisi hamileyken tiksiniyor ama ben de öyle birşey olmadı maalesef. 10 yıldır günde bir paket içen bir insandım. Hamile kaldım biraz ani oldu azalttım tabi. İlk üç ay günde 3 tane içtim 4. ayımda yetmemeye başladı 5 dal sigarayla zor sınırlıyodum bazen kaçırdığım oluyordu öyle olunca tamamen bıraktım. Hatta eşimle birlikte bıraktık. Gerçekten çok zorlandım ağlayıp zırladım ama 1 haftadan sonra istek bayağı bi azaldı. 3 hafta oldu içmiyorum.

Ve doktorum da azaltarak bırak birden stres yapma demişti ama her türlü stres yapıyor insan bırakınca. Onu da düşündüm ama 3-5 günlük stres sigaradan daha iyidir kesinlikle.

Ayy Allah butun bebekleri korusun ya. Ben zaten bir bes aydir falan parol bile icmiyorum kendi sagligim acisindan tamamen ilac kullanmamaya calisicam. İste benim tek problemim tatli yemek. Onu da kesebilirsem hem kendim icin hem de ileride bebek icin cok cok iyi olacak. Ben daha tatliyi bile birakamazken sigara gibi bir bagimliliktan kurtulmak zor. O yuzden konu sahibine de kolay bir seymis gibi soylemek istemedim. Ama iste hamile olduktan sonra zorundayız yapacak hicbir sey yok

Ay sigarayı bıraktım şimdi abur cuburlardan vazgeçmek de çok zor geliyor. Ne yiyip içicez kş sonra

Bu arada bunu ben de merak ediyorum. Bebek olduktan sonra asgariye indirmek gerekiyor tuketimi ama ben mesela gunde en fazla bir tane icerim. Ama acaba o bile bebegin tutunmasina engel olur mu diye dusunuyorum
Valla canım ben günde 5 6 tane içmeden duramıyorum

Daha çok yeni hamileyim ama maalesef bu illeti içiyorum tiksinmek için kendimi odaklıyorum ilerde içmemek için şuan ne yapmam lazım bir zararı var mı azalttım ama korkuyorum
Açıkcası içtim ben ama nasıl günde 3taneyi geçmeyecek şekilde iyi birşeymi yaptım hayır çok şükür bir sorunumuz yok sağlıkla aldım bebeğimi kucağıma doktorda demişti içmeyip strese gireceğine 3/5 tane içebilirsin diye. Doğuma giderken içtim doğurdum eve geldim içtim. Keşke bırakabilsen. Şimdi burada ahkam kesenler olur ne biçim annesin sigara içiyorsun diye ama içinden nasıl geliyorsa öyle yap zaten birşey olacağı varsa içsende olur içmesende. Tabi abartıp günde bir pakette içme.

Ay sigarayı bıraktım şimdi abur cuburlardan vazgeçmek de çok zor geliyor. Ne yiyip içicez kş sonra
Valla ben de kimseye yapma etme diyemiyorim cunku benimki de bagimlilik olmus ben bunu dahi bitakamiyorum. Zor ya bir seye alisinca birakmak. Ama hamile olsam o zaman annelik icgudusuyle degisir heralde bu aliskanligim

L A L inşallah bırakırsın.
Ben de içiyordum hamile kalınca bıraktım. 6. haftadan sonra inanılmaz tiksindim. Kokusuna bile dayanamaz hale geldim. Kahveden de tiksindim. 5.ay bittiğinde tekrar canım istemeye başladı. Ama uzun süredir içmemiş olduğum için dayanabildim. O yüzden tiksinmiş olmama şükrediyorum. Şimdi canım çok istiyor bazen ama bebeğim hareket ettikçe onu içimde hissettikçe içmemek için yeterli gücü kendimde bulabiliyorum. Kahveyi de günde bir fincan içiyorum en fazla. Ona müsaade etti doktorum.
Ayrıca bir süre içmeyince o sekresyonu da atıyorsun solunum sisteminden. İçim baya temizledi. Sezaryen olursam ve genel anestezi alırsam sıkıntı olur diye korkuyordum bu sekresyon durumu. Şimdi içim daha rahat. Hem kendin hem de bebeğin için bırakman daha iyi olur. Sonrasında yine içersin en kötü. Ona da kimse karışamaz. İnşallah en kısa sürede tiksinirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…