Gebelikte s*g*r* mevzusu :(

İnşallahhh birden bırakmam zor olucak ama dediğiniz gibi evladım için bunu yapmak zorundayım hem kendime bir iyilik yapmış olurum hem çocuğuma

İnşallahhh birden bırakmam zor olucak ama dediğiniz gibi evladım için bunu yapmak zorundayım hem kendime bir iyilik yapmış olurum hem çocuğuma
Halledersin eminim. Annelik çok değişik bir şey. İnsan yapamam dediği şeyleri yapıyor süper kadına dönüşüyorsun resmen. Aranızda plasental bağ iyice güçlenene kadar azaltmış olursun en azından. Stres yapma sen

Valla ben de kimseye yapma etme diyemiyorim cunku benimki de bagimlilik olmus ben bunu dahi bitakamiyorum. Zor ya bir seye alisinca birakmak. Ama hamile olsam o zaman annelik icgudusuyle degisir heralde bu aliskanligim
Çikolatayı zararlı olacak kadar yiyor muyum bilmiyorum ama hamilelikte benim canım tatlı çekiyor. Normalde yemezdim bu kadar. Bi araştırayım ne kadar yemeli kahve günde bir fincan içiyorum. 200 mg kafein serbest, fazlası zararlı

Hamilelikte istiyorsa hani saglikli alternatifler dusunulebilir. Cunku seker de cok zararli aslinda. Ama maalesef biz farkında degiliz. Normalde cok tumetmiyorsaniz zaten sorun yok.

Bende çok korkuyordum bırakamamaktan öğrendikten sonra azalttım baya ama 7. Haftadan sonra bulantılar başlayınca içemedim bir daha, hatta bulandıkça sigara içip o ikisini bir araya getirmiştim şuan bir hafta oldu bakalım çok zor sizi çok iyi anlıyorum ama bunu başarmalıyız

Kafein bebegi zayiflatirmis bilgin olsun çayı bile 3 bardaktan fazla içmek demir emilimini azaltiyor kisacasi dikkat etmen lazim
Çayla hiç aram yoktur hiç tüketmem kahvede bence bir fincan zararlı olacağını sanmıyorum yine doktoruma sorup hareket ederim ama hafta da en azından 2 kere içerim her gün olmamak kaydıyla

Çayla hiç aram yoktur hiç tüketmem kahvede bence bir fincan zararlı olacağını sanmıyorum yine doktoruma sorup hareket ederim ama hafta da en azından 2 kere içerim her gün olmamak kaydıyla
Aynen çünkü kafeinin bebegi zayiflattigini duymustum bi dr dan

Azaltım baya inşallah tiksinirim çok dua ediyorum
Ben bu konuda çok sertim yazmamaya niyetlendim ama pek mümkün değil
Neden tiksinmeyi bekliyorsunuz? Sihirli bir değnek değmeyecek biliyorsunuz değil mi?
Hamileyim, sigara içmemem lazım ama tiksinmedim diye içmeye devam ediyorum nedir ya
Yarın bir gün bebeğin başına bu yüzden birşey geldiğinde senin sağlığın için içmemem gerektiğini biliyordum sma tiksinmedim bir türlü benim ne suçum var mı diyeceksiniz çocuğunuza?
İnsan evladı için bir sigarayı da bırakmıyorsa pes valla
Evladınızı korumakla yükümlüsünüz ve bu daha anne karnındayken başlayan bir sorumluluk
Sen bugün fosur fosur sigara iç yarın düşmesin diye koru karşıdan karşıya geçerken koru terli terli soğuk su içmesin diye koru….bu nasıl bir tezat? İlaç filan da için madem alkol de alın niye küçük fincan kahve içiyorsunuz ki 3-4 kupa için sonuçta bunlardan da iğrenmediniz değil mi?
Sigara içen her hamileye söylediğim gibi şuan her çektiğiniz nefes sigara dumanı direk bebeğinize gidiyor, doğar doğmaz doğumhanede iki sigara yakıp birini kendiniz içip diğerini bebeğe içirebilecekseniz buyrun devam edin içmeye ama yeni doğmuş bebeğe sigara içirdiğinizi hayal ederek için
Vicdanınız el veriyorsa doğum hediyesi nargile alayım size
Anne sütü yerine kahve oksijen yerine de sigara…..bir canın değeri bu kadar olmamalı ya

Tiksinmeyi sigara içerek beklemek nedir ya kim inanıyor bu palavralara
Günde iki paket içerken bir anda bıraktım gebe olduğumu öğrenince
Canım öyle isterdi ki sigarayı alıp çiğnemek isterdim dişlerim kamaşırdı
Küllükteki izmaritleri elimle tek tek çöpe atar elimde kalan kokuyu koklaya koklaya uyurdum
Tiksinmeyi beklemek mantıklı mı

Ayy 2 taneye kadar düşürsem amenna
Düşürmeye çalış canım kaç tane içiyorsun günde. Zor ya evde olsa ben içerim ama eşime dedim hepsini al sakla diye yoksa görünce tutamam kendimi. Bir tane bırakıyor gün içinde içiyorum bir tane de bu saatlerde sonra içmiyorum daha

5 falan benim eşim kullanmıyor gün içinde de uyumaya çalışıyorum içmemek için yarın doktoruma söylicem durumumu

Haklısınız

Daha çok yeni hamileyim ama maalesef bu illeti içiyorum tiksinmek için kendimi odaklıyorum ilerde içmemek için şuan ne yapmam lazım bir zararı var mı azalttım ama korkuyorum
Ben günde 1 paket sigara içen biriydim.İlk hamileliğimde çocuklarda tavşan dudak dahil olmak üzere bir çok hastalığa neden olduğunu okuduğumda bıraktım ,sonra emzirme vs derken uzun yıllar içmedim.Çünkü bunun vicdani yükünü kaldıramazdım.Şimdi yılda 5 tane falan içtiğim zamanlar olur.Çok çaresiz hissettiğim, hiç bir yere sığamadığım kayıplarda içtim.
Eşiniz içiyorsa size destek olsun.Biz birlikte bırakmıştık.Evden sigaraları kaldırın.Gerçekten başarabilir siniz.
Çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim

Bırakıcam hatta bıraktım gitti aklıma gelirse çerez vs yerim artık yeter ki sağlıklı olsun

Helal olsun tam yazmak istediklerimi yazmışsın. Burda konu açıp insanların sizi ikna etmeye çalışmasını veya rahatlatmaya çalışmasını umuyorsunuz. Kimse size yardım edemez. Karnınızda masum bir bebek taşıyorsunuz ne kadar çok insan isteyip elde edemiyor bir düşünün. Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz an bırakmalıydınız anne olmak bunu gerektirir. Hamile kalmadan önce bunların bilincinde olsanız iyi olurmuş. Ben de sert konuşuyorum kusura bakmayın içinizi rahatlatamadığım için, Allah korusun hamileliğinizin ilerleyen dönemlerinde bir anomali veya sıkıntı görse doktorunuz kendinizi nasıl affedeceksiniz? Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız

Bırakıcam hatta bıraktım gitti aklıma gelirse çerez vs yerim artık yeter ki sağlıklı olsun
Bu cümleyi kurabilmenize çok sevindim. Lütfen arkasında durun bebeginiz için onun size çok ihtiyacı var ve sizden başka kimsesi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…