gebelikte sigaraaa

ay bu başlığı götünce bile sinirlerim tepeme zıplıo bu kadar zayıf mısınız ya bebeğiniz için fedakarlık yapamıo musunuz yani yazık ya acıdım bebeişlerinize

kızlar minicik bi bedene bu yapılan hakmıdır onun cigerleri avuç içiniz kadar bile degilken nasılda bile bile kıyılırki bebege günah yapmayın i,radenize sahip olun lütfen ben sigaralı olrtamda asla durmuyom minigim için ki buay cigerleri gelişiyo kuzuumun tamda

başka söze gerek duymuyom arkadaş süper bi resimkoymuşşş:çok üzgünüm:

canim ya ben boyle sigarayi içinleri gorunce uzuluyorum inanin. hele bir de hamile iken iciyorum diyen annelerimizi...

tamam saglik olur ins diyorsunuzda, içinde her organi yeni gelisen kucucuk varlik o sigarinin için de olan nikotin vs vs zehirleri dusunun. o dahada saglikli olacak olan bebeginiz muhakkak zarar verecektir hemen vermese bile ilerki yasamlarinda yeterince almamis olan sagliksiz hava onu nasil etkileyecegini dusunemiyorum bile... gecen bir video izledim sigara içen birini ameliyat ediyorlardi cigerlerinden. bunu canli canli gosteriyorlardi hastanin cigerleri kapkara kopur gibi bir halde ne kadar uzuldum bilemessiniz...Allah yardimciniz olsun ins tamamen birakirsiniz... onlari (yavrulariniza) termemiz bir hava sunmak istemezmisiniz?...

Bende allah izin verirse tüm korkularıma rağmen onumuzdekı sene bebek istiyorum artık bu isteğimi bastıramayacagım sanırım ama bende sigara ıcıyorum ve bırakacagımı umuyorum.Birkaç gun oncesıne kadar gunde bırkac tane belki ıcerım dıyordum ama gecen arkadasımın doktorundan duydugum sey benı cok etkıledı.Hamileyken sigara içildiğinde çekilen her nefeste bebeğin solunumu 3-4 saniye kadar duruyormuş bir sigarayı ortalama 8-10 dakikada ictigimizi dusunursek bir dakikada bile ne kadar çok nefessiz kalacak

Çok zor oldugunu ben bılıyorum sıgarayı bırakmanın allah yardımcımız olsun arkadaslar..

ay bu başlığı götünce bile sinirlerim tepeme zıplıo bu kadar zayıf mısınız ya bebeğiniz için fedakarlık yapamıo musunuz yani yazık ya acıdım bebeişlerinize

Bu kadar sert tepki vermeniz çok yanlış karşındaki doğuma yaklaşmış bi anne adayı daha kibar olabilirsin suçlar gibi degil
Şunuda unutma yani yazık ya acıdım bebeişlerinizeACIMA ACINACAK HALA DÜŞERSİN :umursamaz:

Hamilelik düşündüğüm zaman sigara içmeyi bıraktım ve ondan sonrada bir daha içmedim.. Hamile olduktan sonra eşimde yanımda içmemeye başladı, hatta (o zamanlar yasak yoktu) işyerime gelenler de kendiliklerinden bu saygıyı gösterip içmediler yanımda...
Bu benim tercihimdi, diger taraftan
Hamile olan başka bir arkadaşım vardı ,o bırakamadı günde 2- 3 tane içiyordu, 2 cocuk yaptı onlarda sağlıklılar, buda onun tercihi
Ama tavsiyem içilmesin,sonuçta zararlı olduğunu hepimiz biliyoruzz

ben onu köyü niyetle yazmadım canım allah kimseyi acınacak hale düşürmesin bi kere asıl sen ağır söylemişsin beddua eder gibi ben muhakeme yapıp belki etkilenirler die öyle yazdım iyilikleri için yani bu arada zaten acınacak durumdayım ben

allah herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin benim yaşadıklarımı da yaşatmasın inş.kusura bakmayın arkadaşlar ben bu kadar kötü niyetli bişey yazmamıştım nasıl böööle anlaşıldı hayret.........inş.bebeişlerinize bişey olmaz.........

kimseyi de kırmak istememiştim tekrar kusura bakmayın bana da aldırmayın benim sigara konusunda çok canım yandı o yüzden kendime hakim olamadım hamileliğin de verdiği bi sinir var kendinizi de benim yüzümden kötü hissetmezsiniz inş.dedim ya aldırmayın bana allah herkese sağ salim bebişler versin inş.inş.telafi etmişimdir artık başkası da bana kırıcı yorum yazmaz inş.çünkü ben zor günler geçirdim gelemiorum bööle şeylere............

o kadar özür dilemisin kardesim ya haksiz degilsinki özür dileyecekte bi söz etmemisin...herkes fikir yazsin diye acilmis sende hakli olarak yazmisin..acima sözüne takilmis biri bende acirim neden haberi yok dünyadan anne karninda zehirleniyor tabikide yazik....sonucta bu sizin ellerinizde icmeyin kimsede yazik bebege demez...yorum yapilsin diye acik burasi

Yerden göğe kadar haklısın...
Ne olursa olsun sen burada kendi düşündüklerini ve fikirlerini yazıyorsun..
Boşver................................
Buraya bir konu açılıyorsa herkes her yoruma zaten açık olarak açıyor..
Ama her ne hikmetse sana yazılan gibi mesajlar geliyor her seferinde. klava:

Konuya gelince ne olursa olsun sigara içilmemeli...
Yok bırakamayacaksan ne demeye hamile kalıyorsun...O bebeği zehirlemeye kimsenin hakkı yok....
5 tane içebilirsin diyen doktorun da doktorluğunu sorgularım .....

Doğmaya yakın çocukları kürtaj yapanda doktor böyle yorum yapan da doktor....

Her söze kulak vermek yerine kendi doğrularımızı belirlemeliyiz....

İnşallah hepinizin bebekleri sağlıkla dünyaya gelir... Saygılar.....

slvmsstr canım yazdığın şeyler tabiikide yazman gereken kendi görüşlerin kimse kimsenin görüşlerini yargılayamaz.
diğer arkadaşım sadece acıma duygusu yüzünden yorum yapmış .
sende acıncak haldeyim demişsin ama gerçekten acıma duygusu biz insanlara mahsus bişi olmadığını düşünüyorum.
her neyse buda benim fikrimdi.
eğer acıncak durumdayım derken sölemek istediğini paylaşmak istersen inan sana acımam ben sadece üzülebilirim belkide kahrolurum ağlarım ama acımam
paylaşmayıda çok isterim

heee bu arada geç oldu ama bıraktım sigarayı
tabiiki yine sölüyorum
eğer varsa içenler lütfen bıraksın sonra benim gibi vicdan azabı çekmesinler

Bir şey soracağım , bilen varsa yasın lütfen ...

Kadın kesinlikle bırakmalı diyoruz sigarayı hamilelikten önce veya öğrendikten sonra ...

Peki ya erkekler..??? Onlarda bırakmalı mı ???

Ya da bırakıp bırakmamış olması bebeğe bir zarar verir mi?????

tabii ki haklıyım canım acıdım tabii o masumları duman altı düşününce ama demek ki hemen herşeyde kötü niyet arıyan insanlar var burda o laf çok içime oturdu beddua gibi ya...........sonra dedim hamilelik psikoojisi belki üzülürler dedim ondan yani.hee o yorumu yazandan dilemedim özür ilk topiği açandan diledim kimse üstüne alınmasın.ayrıca yanımda çoook içildi hamile olduğumu bilmiodum onlara da hakkımı helal etmiorum ve sigaraya da sinir oluyoruuum!

canım 3 aylıkken den beri kanamam var sürekli yattım üstelik de doğunun en berbat yerinde bomba sesleri arasında görev yapıoruz buraya ne hayallerle geldim ama ertesi gün hastaneye yattım 2 buçuk ay oldu yeni kesildi kanamam.eşim de askere gitti.sürekli evdeyim ve psikolojim alt üst oldu o yüzden öyle dedim çok şükür bugünüme isyan gibi olmasın atlattım sayılır gene de.paylaşmak istediğin için çok teşekkür ederim canım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…