gebelikte sigaraaa

evet canım maalesef herkes hemen birbirini kırmaya çok meraklı galiba.bence yazan da aynı şeyi yapıo galiba bu kadar çok avukatlık yaptığına göre...........sağol yorumun için.

beni anladığınız için teşekkürler yorum yapan herkese.......ama bi daha da böyle yorum yazmam aman aman allah herkese akıl vermiş ben nie uğraşayım dimi?

hee şunu unuttun sigaradan da canım yandı demiştim,ilk evlendiğim sene eşimle yattığımız odayı sigara dumanına boğan bazı şahıslar yüzünden eşim astım hastası oldu en güzel yılım zehir oldu her gece kocam tıkanarak kalktığında onun nefesinin açılmasını beklerken bacaklarımın nasıltitrediğini bir ben bilirim bu yüzden sigaradan nefret ediyoruummmmmmmmmm!

bazı konularda bazı görüşler yargılanır, bebeğime hergün zehir veriyorum kızlar dese biri yargılamayacak mıyız?

Kimsenin annesi de olsa kimseye zehir yüklemeye hakkı yok, allen carr ın kitabnı ben de tavsiye ederim. Mutlaka okuyun. Anneyseniz okuyun.

canım benim üzülme ben senin kötü niyetli bir yorum yaptını sanmıyorum zaten sonradan yazdığın yorumlardan da ne kadar iyi kalpli olduğun ortada

ayrıca bile bile bir bebeği zehirlemenin kimseye yakışmadığını düşünyorum içenler inşallah sağlıklı doğar diyor diyorlar peki ya sağlıksız doğarsa!!!

hadi sağlıklı doğdu diyelim anne karnında sigara dumanı soluduğu için sonradan bir sağlık problemi olursa!!!...

bir anne herşeyden önce evladını düşünür kendi zevkini veya bağımlılığını düşünmez annelik herşeyden önce fedakarlık ister

dün iftardayken konusmustuk bu konuyu bi komsum anlatti..o hamileyken icmis bi kac kere diyoki cok kötü resmen bebek icimde tostoparlak oluyodu kiprasip duruyodu diye..

hamile olmadan önce bende bir paket içerdim.şimdi 3 içiyorum.biliyorum yaptığım çok kötü.bebeğime bunu yapmayada hakkım yok.vicdan azabı derseniz çok fazla.allah tiksinlik versin diye dua ediyorum.

sağol canım zaten saece bir kişi aslında beni kötü anladı nedense boşuna üzülmüşüm:kedi:

kızlar ben de hamilelik öncesi içenlerdendim ama o iki çizgiyi gördüğüm anda hayatımda sigaranın S'si bile kalmadı Allah'a şükür... umarım hala içen hamileler ya da emziren anneler de en yakın zamanda bırakırlar

şu konu da yapılan yorumları hiçç anlamıyorumm bir bebeği annesinden daha mı çok düşüneceksinizz yaaa kadın bu benimm zaafımm zayıf noktam demişş yerden yere vurulmuş

arkadaşlar bende hamile kalmadan önce günde 1, 1-5 paket sigara içerdim ama ben daha bebeğe niyetlendiğimiz anda bıraktım işte o dönemde anlattığınız bi fırt bi fırt olayını yaşadım ve çok şükür ki hamile olduğumu öğrenmeden tamamen bıraktım vede emin olun benim gibi bi insan yani 15 yıldır sigara kullanan biri bunu yapabiliyorsa ne olur sizde yapın biliyorum çok zor ama en azından doğumu yapın sonra için nacizane fikrim budur BEBEKLERİNİZİ DÜŞÜNÜN...

sigara konusunda hiç içeninde, içmeyenin de anlayamadığı birşey var. içenler bayıla bayıla değil vicdan azabıyla içiyorlar. benim gibi içmeyenler içinse en büyük motivasyon: başkalarının sigarayı bırakmamı hayret ve memnuniyetle karşılaması. ben sigaradan tiksinmedim bulantımda yok o yüzden bırakmak, dayanmak benim için çok zor oluyor. ben içmiyorum ama bırakamayanları da anlıyorum. bakın içmek doğru demiyorum! anlıyorum ne kadar zorlandıklarını diyorum.
siz ağır ithamlarda bulunarak, hakaret ederek, suçlayarak hiç kimsenin bırakmasına kaykıda bulunamazsınız!!! aksine bir tane daha yakmalarına ön ayak olursunuz. ihtiyacımız olan şey bize bas bas bağıran felaket tellalları değil; destek, moral ve paylaşmaktır!!

Kızlar o ufacık masumu yüce Rabbim size annesi olun diye verdi, onu size emanet etti. Arkadaşlar ben en çok neye kızıyorum biliyor musunuz; burda okuduklarımın çoğu diyor ki yapamıyorum, bırakamıyorum işte, vicdan azabı çekiyorum ama içiyorum naapim.

Bir kere sigara içerek zaten vicdan azabı çekip stres oluyorsunuz zaten, içmesem de stres oluyorum ama doktorum 5 tane iç dedi stres olmamak için içiyorum demek kadar saçma bir bahane var mı ya? Bir de yenilgiyi siz en başta kabul etmişsiniz; bırakamıyorum naapim?? Kaçınız bir çözüm yolu aradı o minicik bebeğe zarar vermeden önce???
Yine bu sitede bir topikte görmüştüm, anne dumanı çekio ve içindeki bebek ağlamaya başlıyo, anne sigaradan çektikçe bebek geri çekilio ağlıyo ve gerçek ultrason görüntüleriyle çekilmiş gerçek bir videoydu, sigara içen annelerin bebeklerine naaptıklarını göstermek için.

Ben aktif bir içiciydim, sizler gibi eğer hamile kalırsam sigarayı bırakamazsam naparım diye korkuyordum hep. Hele ki bundan 3 ay öncesine kadar sigarayı bırakamıcam sanırım deyip Allah'a hamile kalırsam bebeğime zarar gelmesin diye dua etmeye başladım.
Ama bu vazgeçmekti, bu yenilgiyi kabul etmekti, sonra yılmadım ne yapabilirim diye araştırmaya başladım. Allen Carr diye bir isim çok meşhur her sigara taratışımda karşıma çıktı, kitabını aldım okudum ve o günden beri tek bir tane bile ağzıma sürmedim. Üstelik sinir stres olmadan, üzülmeden yıpranmadan, kilo da almadan. Fiyatı 10 TL 2 paket sigara parasına bu illetten isteyerek ve zevkle kurtulmanız mümkün. Kitap dünyada 26 milyon kişiye sigarayı bıraktırmış.

Orda oturup ah ile vah edeceğinize kalkın bişeyler yapın, dediğim kitabı alın. Hiç birşey denemeden yapamıyorum bırakamıyorum demek acziyettir başka bişey değil!!

Kitabın adı: Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu (Allen Carr)

Bu da sigarayla ilgili bebekler üzerinde yapılan ve dehşet verici sonuçları olan bir araştırma:

Bebeklerinin yanında sigara içen anne ve babalar, bencilce kendi zevklerini tatmin etmek uğruna, onlara ne tür bir zarar verdiklerinin farkında bile değiller. Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention dergisinin mayıs sayısında yayınlanan bir araştırma sonucuna göre yanında ailelerinin sigara içtiği bebeklerin idrar örneklerinde karsinojen maddelere rastlandığı belirtiliyor. Araştırmada 144 bebek kontrol edilmiş ve %47'sinin idrarında NNAL (metilnitrosamino) isimli akciğer kanserine sebep olan karsinojene rastlanmış. Uzmanlar anne ve babalara kendileri ve bebekleri için yapabilecekleri en güzel şeyin sigarayı bırakmak olduğunu belirtiyorlar.

Afiyet olsun kötükedihüso

"sigarayı bırakamıyorum,bu benim zayıf noktam,bu yüzden çare olarak azcıkta olsa vicdan azabı çeke çeke bebeğimi zehirlemeyi uygun gördüm"bu mu yani?
sigara içtim ve hamileliğimi öğrendiğim anda bıraktım,içen ve bırakan biri olarak konuşuyorum,yani hiç içmeyen biri değilim,istenirse bırakılıyor,ilk zamanlar sigara aklıma geldiğinde"bebeğime bunu nasıl yaparım nasıl o zehri ona da soluturum "diye düşündüm ve asla bi daha aklıma bile getirmedim,çok şükür Allah irade ve vicdan vermiş hepimize,bende bunları kullandım,kimseyle polemiğe girmek istemiyorum,diğer sigara topiği kilitlendi,şimdi polemik yaratmak isteyenler burdan devam etmeye kalkmasın,kimse de bizden;"sigarayı bırakamıyorum,biliyorum zarar veriyorum bebeğime,vicdan azabı da çekiyorum ama yinede bırakamıyorum"diyenleri desteklememizi,teselli etmemizi,moral vermemizi beklemesin,bi kere benim vicdanım el vermez buna,dilerim içerek bebeğini de bu zehri solumak zorunda bırakanlar biran önce kurtulurlar sigaradan.

geçen gün tv'de bi doktor sordu,çocuğunuzun ağzını egzos borusuna dayar mısınız diye..aynı onun gibi hamileyken sigara içmek dedi.umarım tiksinti gelir annelere de bebekler anne karnında daha fazla karbonmonoksite maruz kalmazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…