- Konu Sahibi pandoranur
-
Kızlar merhaba,
Ben 16 haftalık hamileyim. geçen hafta kan tahlili yaptırdım ve TSH 5.22 çıktı... troidim yüksekmiş (yani az çalışıyor) bu da bebekte zeka geriliğine neden olabilirmiş... bi tahlil daha yaptır sağlama yapalım dedi, 3 gün sonra bi tahlil daha yaptırdım 5.72 çıktı. ötroks 50 mg lık bir ilaca başlayacağım bu gün... internetten araştırma yaptığımda ilk 3 ay içerisinde tedavi edilmesi gerekiyormuş çünkü bebeğin kendi troidi 3 aydan sonra oluşur öncesinde anneden beslenirmiş... böyle bir durumla karşılaşan var mı? 5.72 çok ciddi bir rakam mıdır?
cnm ben 7 haftalikken ogrendim bebegimi. ve troidimide o zaman ogrendim. benim de 9-10 civari bir degerdi. hemen 100mg eutroux basladik gunluk. ben de cok korkmustum o zamanlar. drm eger bebekte bir sekte olsaydi zaten dusuk yapardin bu zamana kadar demisti.Benim TSH degerim 9.33 çıktı ertesi gün endokrin bölümünde bir daha kan verdim 7.50 çıktı ilaca başladık 5 haftalık hamileyim ve çok korkuyorum bebeğim için
Merhaba sanirim yavrunu kucagina aldin bende 5 buck haftalik gebeyim fakat tsh 9.47 cikti ve bogazinda nodul var 4.5 santim cok korkuyrm bebegime nisy olurmu bir dr bana lavotron 100 mg verdi 10 gun sabah yarisini ic dedi icim raht etmedi baska hekime gosterdim agir gelir o hap ,o hapin 4 de 1ini ic hergun .10 gun sonra gel test yapalim dedi sizce bebegime birsey olurmu cok korkuyrumBenim TSH degerim 9.33 çıktı ertesi gün endokrin bölümünde bir daha kan verdim 7.50 çıktı ilaca başladık 5 haftalık hamileyim ve çok korkuyorum bebeğim için
Canım bende 8. Haftamda öğrendim tsh değerim 4.5 çıktı kadın doğum doktorum çok korkuttu acilen ilaç kullanman gerekir dedi cuma günü dahiliye doktoruna gittim euthyrox 50 mg ilaç verdi testi tekrarlayalım dedi o gün verdiğim kanda değerim 2.8 çıktı ama yinede yüksek olduğunu ilacı yarım olarak kullanmam gerektiğini söyledi. İhmal etme sende gebelikte 2.5 üstü kabul edilmiyormuş.Merhaba kızlar.. 6.haftalık hamileyim iki hafta önce tahlil yaptırdım TSH 5.6 çıktı
Dahiliye dr. gittim bugün tekrar kan tahlili yaptırdım ve sonuç TSH 3.5
Doktorum şimdilik bir ilaç vermedi. Benim gibi TSHı 3.5 olupta ilaç almayan var mı?
Bazıları 2.5 altında olması gerekiyor diyolar...Bu konuda endişeliyim..Başka doktora gitmelimiyim sizce?
Canım bende 8. Haftamda öğrendim tsh değerim 4.5 çıktı kadın doğum doktorum çok korkuttu acilen ilaç kullanman gerekir dedi cuma günü dahiliye doktoruna gittim euthyrox 50 mg ilaç verdi testi tekrarlayalım dedi o gün verdiğim kanda değerim 2.8 çıktı ama yinede yüksek olduğunu ilacı yarım olarak kullanmam gerektiğini söyledi. İhmal etme sende gebelikte 2.5 üstü kabul edilmiyormuş.
Bende tüp bebekle hamile kaldım canım . Öncesinde tiroid ilacı kullanıyordum fakat bırakmıştım yaklaşık 1 yıl önce... hamile olduğumu öğrendiğim an içime bi kuşku düştü acaba yükselmişmidir yine diye ve hislerimde yanılmadım 6.28 olmuş yani bu değerle hamile kalmışım ben. Doktorum hemn ilaca başlattı şuan 5+2 hamileyim. Oyüzden şakın tiroidi dert atme ama ilaçların varsa onu da ihmal etme.merhaba tüp bebek tedavşisine baslıyacagım ve tsh 4,5 çıktı, doktor endokrın doktoruna yonlendıdı. bu duurmda tup bebek surecımı askıyamı alacagım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?