Arkadaşlar merhaba,
Hamileliğimin 15+3 Şükrü dönemindeyim 6. Haftadan beri korkunç bit bulantı yaşamaktayım ve azalmıyor. Doktorum zofran verdi eşimin içme demesine ragmen dayanamayıp artık ilk kutuyu bitirdim. 5 gündür kullanmıyorum ve yine eskiye döndüm. Tekrardan doktora yazdırmayı düşünüyorum çünkü İçmesem ölüyorum bulantıdan içsem vicdan azabından ölüyorum eğer kullanan anneler varsa lütfen deneyimlerini paylaşabilir mi?
O ne bilmiyorum ama dr yazdıysa bebeğe riski yoktur diye düşünüyorum. Ben de prilam kullandım bebek için tamamen zararsız bir bulantı ilacı isterseniz onu yazdırın. Bu ilaçlar malesef bağımlılık yapıyor bizzat doktorum soyledi bu yüzden örneğin gunde 2 atıyorsunuz önce günde 1 bucuk atın 4 5 yun sonra günde 1 ardından o biri bölüp yarım atın ardından bir gün yarım atı bir gün hiç atmayın sonra tamamen kesin bizzat deneyimledim en ise yarar yolu bu yoksa 9 aylık da olsanız ilaci kesince vas ağrısı mide bulantısı yapar bağımlılık yaptığı için. Bu yöntemi deneyip bırakın zaten haftanız gereği artık bulantıniz da bitmiştir o bulantı ilac kaynaklıdır
İlk gebeliğimde bulantı ve kusmadan 5 kilo verince doktorum en sonunda zofran verdi gerektikçe kullandım 16. Hafta civarı şikayetlerim geçmişti zaten. O zamana kadar ara ara kullandım. Güvenli grupta bir ilaç . Bir eczacı olarak hekimlerin de şiddetli kusması olan gebelere reçete ettiğini görüyorum.
Zofer kullanıyorum prilam bana mısın demedi 3 kez kullanmama rağmen, doktoruna güven zararı olsa niye versin ki, azaltmak istiyorsan kademeli azalt bianda bırakırsan kötü olursun