Gece dertlisi

Ya yan daireyi de kabul etmeyip simdi bile birlikte yasamak isteyen kvlere ne demeli

Büyük konuşmak, hor görmek veya sizi kırmak değil amacım yanlış anlamayın lütfen ama eğer 2 ay gibi bi sürede tanışıp hemen evlenmediyseniz eşinizle (2 ay farazi bir rakam, çok kısa bir sürede desem daha doğru) sevgiliyken, nişanlıyken bu konular illa ki konuşuluyor. O noktada size ters gelen durumu kesin bir dille belirttikten sonra karşı taraf hala bunda ısrar ediyorsa bu evliliği yapmak bile bile lades değil mi? Kayınvalidenizden bahsetmiyorum çünkü o istediği kadar konuşsun iş eşinizde bitiyor.

Evlenirken en son bu düşünülüyor aslinda bakarsaniz hatta insanin aklına bile gelmiyor.benim.yine gelmezdi aslinda kendi ailem boyle konulardan muzdarip olsa da ... Esimin ailesinde boyle bir anlayisin yerlesik olduğunu evlendikten sonra anladim...Bi de bazi seyler evlenince degisiyor beklentiler konusmalar hayatlar şartlar...Hic bi kv bana bakar diye gelin almiyor mesela belki ama sonra yasi ilerledikce farkli dusunmeye baslayabiliyor...Ya da kmse esinin vefat edebilecegini ve oglunun yanina yerlesme dusuncesini o an barindirmiyor aklinda.bazi seyleri onceden hesaplamak.imkansiz...Ama bu tarz konular surekli bana ima.edildigine göre bu dusunulen ve mecbur kalinirsa hemen eyleme donusturulecek bir plan...

En son düşünülüyor dediğiniz ve benim aslında kast ettiğim şey eşinizin aileye bakış açısı ve ailesinin hayatındaki yerini öğrenmek. Bence bu en son düşünülmesi gereken değil gayet başta konuşulması gereken şeylerden biri. Nişanlılık süreci sadece tabak çanak alarak, düğün salonu gezerek, çeyiz dizerek geçirilecek bir süreç değil. Nişanlınızı tanımanız, hayata olan bakış açısını, karakterini anlamanız, ailesini gözlemlemeniz gereken bir süreç. O nedenle nişanlıyken ilerde mecbur kalınırsa aile ile yaşama konusu da konuşulmalı, buna benzer başka konular da konuşulmalı. Ayrıca zaten nişanlıyken kayın aile -istisnalar hariç- hep daha iyi, ılımlı davranır. Bu süreçte mesafe güzel ayarlanırsa evlilikten sonraki süreçte kv bana şöyle dedi, böyle yaptı vs diye daha az sorun yaşanır "bence". Sizin durumunuz için diyeceğim şey önemli olan kayınvalidenizin beklentisi değil, eşinizin sizi anlamaya çalışıp iki tarafı da üzmeden, kırmadan bir çözüm bulup bulamayacağı.

Hayatın ne getireceğini elbette bilemeyiz ama bir ömür birlikte geçirmeyi planladığınız kişiyi her açıdan tanımaya çalışmak çok önemli ve gerekli bir şey.

Kimin kimden önce öleceği hiç belli olmuyor bu hayatta. Dur bakalım, bu yüzden kavgaya hiç gerek yok

Ben de fikirlerini öğrenmiştim. Annene babana bakmak zorunda değilim, sen bakmak zorundasın. Üstüme yıkamazsın, benden bunu bekleyemezsin demiştim.

1 1bucuk sene gibi bir sure. Kardesi zihinsel engelli oldugu icin ilk gunden konuştuk sadece annem babam olurse diye kardesinewn bahsetti ben de sen bakarsin dedim. Ki bizim esimle anlastigimiz her konuda annesi farkli sey tutturdu. Ve evlendikten sonra konustu kadin bu konulari. Evlenmeden önce konusacaktim ama gelmedin etmedin dedi oysa yalan. Sonra da zaten konusulcak bisey yoktu bu boyle olmaliydi normali bu dedi. Ve esim annemin boyle yapacağını bilseydim evlenip kimsenin basini yakmazdim diyor ben bile kandirildim diyor. Bana zaten birlikte yasamayiz diyor ama kaynanam tutturuyor ona da ben bakcam etcem dese de kadin illa ki ayni evde yasicaz diyor. Esim de sanirsam onu gecistiriyor yoksa herhlde hepimizi toptan siler ya da elindn geleni ardina koymaz. Bana esim de oyle olcak mecbursun dese aninda bosanirim dusunmem bile cunku yapabilcegim bisey degil. Ama zamani gelince de annesine karsi gelemezse diye korkuyroum cunku kadin hasta ruhlu abarti yaşıyor.. Kim dusunur ki eli ayagi tutarken dahi birlikte yasamak isteyeceklerini.. Normal bisey degil ki. Bizim ki abarti bi kaynana çıktı.. Evlenmeden önce bi kocasina bakamicak mi denildi sonra bunlar oldu. Baska bi konu konusurken dan ben olsem sen sakat kayninla yasli kayin pederine bakcaksin sana kalcaklar dedi. Sonraki zamanda o olse biz sizle yasicaz yalniz yatamam dedi. Ust alt katimiz bile olmuyormus. Tabi bunlari zamanla söyledi. Evlenmeden once derse kim kabul eder zaten o da farkinda ama beni sindirmeye calisiyor. Kendi cocugunun hasta olmasini dahi kaynanasina bağlıyor ki kuzen evliligi onunki. Ama ben sorunca ben yasamak isterdim tek sen istemiyorsun diyor. Benim kocam adam olamadi beni ayri eve cikaramadi diyormus ama bana gelince normali bu oluyor. ALLAH KOTULERLE KARSILASTIRMASIN.

Bunun için eşinizle tartışmayın ve kendinizi de üzmeyin. Kimin ne olacağı belli değil. Böyle bir muhtaçlık durumu olursa da sizin birkaç seçeneğiniz olsun kv için. Eşinizin annesine bakmamasını da istememelisiniz. Orta yol bulunur bence.

Amin insallah siz de kendinizi doldurmayın sizinki de zor bir durummuş ,maddi guvenceniz var mi yani gunun birinde yollarinizi ayirmak zorunda kalirsaniz diyorum.Cekilir yani kalmamis sizinkinin gerçekten.Haklisinix uzulmekte..Esiniz de çok nötr kalıyor galiba durumlara oyle mi?

Zamaninda bu evliligin gereksiz olaylari yuzunden takilari bozmasam iyiydi. Yine de herseyin. Suclusu olduk ne de olsa... Kv esimden baskin kocasindan baskin herkesten baskin.. Sacma sapan dusunceleri... Gunu gelmeden ne olcagini tam olarak bilmiyorum cunku onu da gecistiriyor beni de. Hataya yptim annem daha bisey yapamaz diyo ama sanmiyorum. Evlat falan dinlemez o.. Kavga gurultu oldu olcak bunu biliyorum ama. Asla alttan alma niyetine girmez. Ben de iste yarinimiz belirsiz diye yasiyorum bazen siz gibi takiyorum ama kaynanam falan herkes bakmicam yasamicam dedigimi biliyor yapmicagimi da biliyor ama kabullenmiyor iste.. Asla acik kapi birakmadim ama karsidaki arsiz olunca ne olur neler olur kestiremiyorum. Esim desen pek umudum yok yasamayacagiz birlikte diyor ama o gun gelice de ne yapayim diyebilir. Yakinimizda otrur diyor ayni bina gibi. Ama kv ona da karsi... Iste bizimki de he deyip geciyor.. Ne olcagini Allah biliyor hayirlisi diyelim..

Son düzenleme:

Ne desem bilemiyorum. İnşallah iyi olur sizin için.

Demek istediğinizi anlıyorum tam bahsettiğiniz gibi bir arkadaşım var eşi daha doğrusu, kadın benim gibi düşünüyor eşi de ailesinin kodlamasiyla doğrusu o sanıyordu. Eşi zamanla kadının kafasına geldi ailelere rest çektiler memleketlerine gittikleri zaman otelde kaliyor ailelerine bir iki saatligine ziyarete gidiyorlardi, tabi ki kv falan ayılıp bayiliyormus bizde kalmiyorsunuz falan diye, siz bizim hayatimiza müdahale etmekten vazgecmedikce böyle ugrayacagiz ,haftada bir arariz demisler bir kaç yıl dik durdular direndiler sonunda kv kp yola gelmiş yani suç erkekte dediğim karısını kendi ailesini olarak görmesi gerektiğini anlayamiyorsa öncelikli suç yetişkin olmuş reşit olmuş adamda.

Ya şöyle olursa diye kendinizi üzmüş canınızı sıkmıssiniz. Ne gereği var böyle şeylere. Sizin eşinizin ne kadar yaşayacağınin garantisi mi var?

İyi bir ekip olmuslar... Anlamislardir herhalde...Ya benim esim isine gelmeyen konularda.hele.bir de mantikli gerekcelerle yaklaşıyorsam.sinirlenir ve konuyu kapatmaya o an yanimdan uzaklasmaya calisir ama. Bilirim ki aslında bu soylediklerimi düşünecek,uzerinden zaman geçince bana da hak verecek,anlayacak..Ben şimdilik bu konuyu yeniden dile getirmeyeceğim.Varsayimlarla imalarla da savaşirim yeter ki gercek olmasin....

Bi de şu yolu da kullanin bence hani dik gitmek yerine, ben seninle yalnız kalamayacaksam seninle istediğiniz gibi hareket edemeyeceksem (işte buralari kendiniz doldurun artık cilveleşmek vs) sana istediğim gibi giyinemeyeceksem,biseyler için hep gece olmasını yatak odasini bekleyeceksem çok zor değil mi?, Ben kendi ailemi de aynı evde istemem ki onların yanında rahat davranamam sana vs.. Diyerek...Dedim ya benim evimde 3 günden uzun kimse kalamaz diye Bende hep işe yarar:)

Bu tarz konular benim hassas noktam. Anne baba ayrı tek çocugum. İlişkilerimde bile annemin benim için ne kadar değerli olduğu ömrüm boyunca maddi manevi bi elimin sürekli annemde olacağını hep karşı tarafa empoze etmeye çalışırım yarın bi gün ciddi durum olduğunda “bilmiyordum” demesin diye.
Annem ne kadar şuan genç olsada fazla hastalıgı var ve erken cökeceğini düşünüyorum. Şuan ki erkek arkadaşıma da derim, bize muhtaç kaldıkları an hiç fark etmez senin benim annem direkt alırız yanımıza diye.
Ki eş adayım bu konu hakkında hayır derse büyük konuşmak istemiyorum ama aşkımdan ölsemde bitiririm.

Anneniz icin gecmis olsun.

Esimin akrabası var kadın 70 yasında uc oglu bır kızı var. Bi gelini konusmuyor evine sokmuyor. Diger gelini oglum okuyo dıye kacıyo oglunun yanına gıdıyor kadının kocası goturuyo yazlık gıbı bı ev yaptırdılar. Orda suresi dolunca gelını oglunun yanından gerı gelıyor. Bı dıger oglu bakıyor sagolsun kızıda oyle yazları kadın koye gıdıyo ne evini temızleyebılır ne yemek yapabilir. Bu bayram koye gittik hasta olmus yatıyo kadın. Annesine Bakan oglu, gelini ve kızıda gıtmıstı yanına evı temızlemısler. Senı İstanbula gotureyım dediler kabul etmedi. Yuzu olmus sapsarı. Cay bardağını bıle tutamıyor elleri tıtrıyo. Allahtan korkmazsan yalnız Bırak bakalım. Bizimde anne babamız var bızde yaslanıcaz. Muhakkak zor olur ama mecbur oluncada yapıcak Baska bısey yok. Ben oyle durumda kabul ederdim. Biraz vicdan lütfen. Kımse kalıcı değil.

Oncelikle konumu okudu iseniz,kv hasta ve yasli bir bayan degil esi de oyle. Eli ayagi da tutuyor. En ufak bir firsatta da çocuklarına yerlesme niyetlerini olduğunu ima eder gibi konusup kendilerine simdiden yol yapıyorlar ve bu bana itici ve simdiden konusunun edilmesi yersiz geliyor ..bu bakim, beraber yaşama veya eslerden birinin vefat etmesiyle yalniz kalacagiz dusuncesi simdiden kafalarina nasil dolmussa bizlere de empoze edilmeye çalışılıyor.Oncelikle bu cok sacma ve yanlis bisey, kendilerine karsi dolduruyorlar,itici hale geliyorlar.Eli ayagi tutan biri hic bir mecburiyeti olmayan birine iki de bir bana ileride siz bakacaksiniz demesi, nasil.bir algı oluşturuyor karsi tarafta bir dusunun? Ben de esimin hasta ve yasli olmayan annesi icin gunun birinde yalniz kalsa (es olumu.bosanma vs.)beraber yasamak zorunda olmadigimi düşünüyorum ve esime de bunu yansittim.Hataliysam gerceklesmemis ama hassas bir konuyu simdiden acmam belki hataydi..Ama bunun en ufak fırsatta ima edilmesi beni yormaya basladi ve paylasmak zorunda hissettim...Hastalik gibi durumlarda insanlara evlatlari kosmali ilk oncelikle evlatlarinin eslerine birakilmamali konu.Sizin gibi alir bakarim diyenler varsa ne ala ben bakamam ve o sorumlulugu alamam zorlanirim bu beni mutsuzlastirir manevi olarak yasli bakiyorum diye kimi manevi doygunluğa erer kimi de ermez huzursuzlasir cunku insan eti agirdir.Yasadim.gordun benim için boyle .. Hastalık durumuna tekrar gelecek olursak sorumluluk çocuklarına aittir , bizim de üstümüze dusen ihtiyaclar da destek oluruz gelinler yada damatlar olarak .Yine herkes ana babasi icin elini tasin altina koyar destek olur ama yakin cevrede farkli evlerde olabilir ben buna zaten itiraz etmiyorum..Ayni evde kalamam sadece ve sorumlulugu tek.basimiza yani esimle ben ustlenmek.istemem baska çocukları da varsa..Vicdan konusuna girmiyorum,ben aileleri sokaga atalim.naparlarsa yapsinlar demedim okumadinizsa simdi buyrun okuyun..Kimse kimsenin vicdanini sorgulayamaz ve yorumlayamaz!! Kendi ailem icin de sonuna kadar yanlarinda olacagim.Ama esimden bir beklentiye girmemeliyim kendi rizasi ile gonulden birsey yapacaksa yapar destek olmak.isterse ne ala mutlu olurum.Ama onu zorlayamam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…