• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece dertlisi

Ama herkes sagken saglikli iken ortada birsey yokken, boyle varsayımlar yapiliyor ve benim icin rahatsiz edici oluyor. ve o tabloda nedense bizimle yaşıyorlar hep.Haliyle ben de bu konular ile ilgili esimle paylasimda bulunmak.zorunda hissediyorum durduk yere gibi görünse de aslinda degil,sonucta ben evde sıkıldım da kafamda bunu kurdum hadi tartisalim demedim ki.Tek hatam.hemen oltaya geliyorum her söylemde ..ama bu noktaya gelmem hem.gecmis hem de esimin ailesinin bu konudaki dusuncelerini biliyor olmam bana bi sekilde hatırlattiklari için.....

Kv nizin saglık problemi yoksa yanınızda kalmasındaki amaç nedir? İnsan kendi ailesiyle bile anlaşamıyor. Yani anlasa bile bir prüz çıkıyor. Adamlar kv veya kp çok yüzgöz olmuyor ki gelinin kv ile yüz göz oldugu kadar haliyle bir husumet çıkıyor ve kırıcı olup olaylar küslüğe gidiyor, bu yüzden bir arada oturmak sıkıntılı.

Onlar konuşma arasında belirtiyorlar siz de tavrınızı belli edin. He hasta olur falan o zaman elbet bakılır. Ama öbür türlü kadın kendi de gelmek istemez bence
Maddi olarak hem cok guclu bir kadın olmamasi hem de esine bisey olsa mesela.tek.basina yasamak yerine cocuklarina yerlesme düşüncesinde bir kadin olmasindan dolayi.Bazi insanlar esi olse de kendi yasamaya devam.eder,kimsenin düzenine girme ihtiyaci hissetmez yalniz kalacagini bilse de.Ama bazi insanlar hic düşünmez , çocuklarım var nasilsa onlara yerlesirim diye hesap kitap yapar ..bizim kv ve kp ikinci olandan iste.

Ama herkes sagken saglikli iken ortada birsey yokken, boyle varsayımlar yapiliyor ve benim icin rahatsiz edici oluyor. ve o tabloda nedense bizimle yaşıyorlar hep.Haliyle ben de bu konular ile ilgili esimle paylasimda bulunmak.zorunda hissediyorum durduk yere gibi görünse de aslinda degil,sonucta ben evde sıkıldım da kafamda bunu kurdum hadi tartisalim demedim ki.Tek hatam.hemen oltaya geliyorum her söylemde ..ama bu noktaya gelmem hem.gecmis hem de esimin ailesinin bu konudaki dusuncelerini biliyor olmam bana bi sekilde hatırlattiklari için.....
Benim de boş vaktim oldugundan degil ama sagken şimdiden emrivaki yapıyorlar.

Bizde de aynı şekilde. Kv ile kp ayrı benim. Eşimin babaannesi de şimdiden yol yapıyor biz ölünce babana sen bakacaksın o kendine bakamaz, bakmak erkek evlada düşer diye. Ki eşim de denizci aylarca ugramıyor eve bazen. Kayınpederim de daha genç yani. Gel de düşünme şimdiden. Haklısın vallahi

Benim de boş vaktim oldugundan degil ama sagken şimdiden emrivaki yapıyorlar.

Bizde de aynı şekilde. Kv ile kp ayrı benim. Eşimin babaannesi de şimdiden yol yapıyor biz ölünce babana sen bakacaksın o kendine bakamaz, bakmak erkek evlada düşer diye. Ki eşim de denizci aylarca ugramıyor eve bazen. Kayınpederim de daha genç yani. Gel de düşünme şimdiden. Haklısın vallahi
Yani bunlari şimdiden konusup hesap kitap yapanlar, bunlari kafamiza doldurarak insanlari tedirgin ederek konusan birseylerin sözünü almaya calisanlar kabahatli degil mi yani? Durduk yere kv kp istemiyor,sizin anneniz babaniz ayni durumda olsa vs vs muhabbetlerine maruz kaliyoruz.

Yani bunlari şimdiden konusup hesap kitap yapanlar, bunlari kafamiza doldurarak insanlari tedirgin ederek konusan birseylerin sözünü almaya calisanlar kabahatli degil mi yani? Durduk yere kv kp istemiyor,sizin anneniz babaniz ayni durumda olsa vs vs muhabbetlerine maruz kaliyoruz.
Ve evet esimin ailesinden bir bireyle yasamak zorunda degilim karisi yada kocasi bu hayattan göçtü diye.Cunku en basit ornek, eşimle minik bir tartisma yasasak.acaba benim yüzümden mi atistilar,huzursuz mu.ettim denilecek..Agiz tadiyla kocamizla tartisamayacagiz da yani..Benim.en ozgur alanim evim, bu alanimin ihlal edilmesi beni rahatsiz ediyor ne sebeple olursa olsun.Evimizde o ne der bu neder alinir mi gucenir mi ayip mi oldu diye omur boyu yasamak yasamak mi? Kalan ömrümü ne bileyim.boyle geçirebilecegimi dusunemiyorum.. Mesela herkes kendi duzeninde yasasa ,evlatlari ile yine hastalik alisveris gezme tozma konularinda irtibatta kalinsa yani ne konuda ihtiyac hasil oluyorsa,ne bileyim gidilir gelinir.ama beraber yasama olayi artik bizim jenerasyondan kalkmali diye düşünüyorum.Anne baba da olsa evli evlatlarindan boyle bir beklentiye girmemeliler.Maddi durumu olmayanlar genelde yaşıyor bunu sanirim.

Son düzenleme:
İyi geceler bu saatte beni rahatsiz eden ve uzen bir konudan bahsetmek ve ic dokmek istiyorum.Ben babannesi ve annesi ile ayni evde buyumus bir insanim ve kaynana gelin problemlerinin icerisinde birebir bulundum,ne yipratici birşey olduğunu bilirim.Gecen gun kv ile telefonda konuşurken bir konu gecti ve k.pedere birsey olsa kendisinin çocuklarına yerleseceginin sinyalini aldim.ikisi de.emekli evleri yok.Ve bu konu beni o an rahatsiz etti, eşim eve gelene kadar cok bunaldim kafama taktim elimde olmadan.Ara ara da kendime kizdim, gerçek olmayan bir varsayım uzerine oylesine konusulmus bir konu icin kendimi bu kadar uzmeye kafaya takmaya deger mi diye? Esim gelince ona bahsetmeyecektim endisemden ama dayanamadim ve bahsettim,boyle bir durum olsa annen bizimle mi kalacak dedim? O da elbette boyle bir durumda yanima alırım dedi,peki ya ben istemezsem beraber yasamayi dedim.Sonra ne yapmaliyiz peki farkli ne onerirsin dedi,ben de bilmiyorum ama beraber yasayabilecegimi sanmiyorum dedim.sonra konu senin ailenden biri bu durumda olsa ben yanimiza alalim derim gibi biseyler dedi (bu arada ailem asla.boyle sinyaller vermez beraber yasama heveslisi degiller kendi basimizin caresine bakariz tarzinda konusurlar hep,cocugumun evine yerlesirim gibi mesajlari, alt metinleri hep kv-kp den duyuyorum)Her neyse,sonra sinirlendi ben yatiyorum dedi kalkti gitti.Benim rizamin hic onemi yokmu boyle bir durumda evliliğimiz etkilenebilir,hayatimizi annene gore yasamak.zorunda kaliriz,benim de.rizam.olmasi gerekir dedikce,uyumak.istedgini rizaya falan gerek olmadigini,evimizin bir odasini acariz vs gibi seyler soyledi umursamaz tavirla ve uyku moduna gecmeye çalıştı.(esim.isine gelmeyen konularda yanimdan uzaklasir ve baska seylerle ilgilenir , konu cozumlenmedikce ben de sinir olurum)Ben de yine neden boyle yapıyorsun dedikce ne ruh hastasi olmam kaldi,ne de anlayissizligim...Suan da cok.mutsuzum..Esimle.ayni dili konusamiyor olmamiza, eşimin ailesinin bu dusunce yapisina ve esimin evliligimizin zedelenebilecegini ve benim böyle bir durumda rizamin olmayacagini soylememe ragmen beni yok saymasina çok üzülüyorum.Kv kotu biri degildir ama.konu ayni evde yasamaya gelince,iyi yada kotu insan olmanin bir onemi kalmiyor sonucta rizam alinmadan gerceklesen bir olay olacaksa onun iyi biri olmasinin ne önemi var ki,bir cok yeri de araştırdim.dinen ve hukuken de aykiri esin rızası olmadan zorla ayni evde yasamaya dayatilmak.Bilmiyorum esimi.seviyorum,bir evladimiz da var ama,gecmisinde bu olayin zorluklari içinde buyumus biri olarak gunun birinde bu noktaya geleceğimi hissediyorum nedense(cunku daha önce de bu tarz seylerin sinyalini aldım ama takmadim kafaya ustunde durmadim) O nedenle.esimle.konusmak istedim,ama boyle.olacaksa da ayrilmak zorunda kalmak dusuncesi falan off cok zor cok uzgunum suan kizlar bir yardim edin bana...Uzun oldu okuyan ve cevaplayan arkadaşlara teşekkürleri
Bildiğim kadarıyla sen eşinin ailesini istersen içeri bile almazsın ama ettiğin hizmet sevap.Sana böyle bir dayatma yapması etik değil baştan söyleseydi bu durumu kabul etmezdin herhalde ama olmamış bir şey için keşke sorun cikarmasaydin bir olay konu olurdu sohbet esnasında araya sıkıştırırdin anlayacağı dilden.Sen şimdi her şeyi oluruna bırak kafanda kurmayı bırak dediğin olay gerçekleştiği zaman çaresine bakılır

Kaçtane kız ailesi diyor ki bu şekilde. Bak damat böyle böyle olursa sizin evinize yerleşiriz, bize bakarsınız diye. Maddi şekilde destek olunur, arayıp sorulur tamam. Ama yol yapıyorlar şimdiden. Ben de eşime diyorum ev ev üstüne olmaz diye hastalık olmadıkça.

Durum emrivaki den ibaret, senin annen olsa ama böyle yapmazsından ibaret degil

Kaçtane kız ailesi diyor ki bu şekilde. Bak damat böyle böyle olursa sizin evinize yerleşiriz, bize bakarsınız diye. Maddi şekilde destek olunur, arayıp sorulur tamam. Ama yol yapıyorlar şimdiden. Ben de eşime diyorum ev ev üstüne olmaz diye hastalık olmadıkça.

Durum emrivaki den ibaret, senin annen olsa ama böyle yapmazsından ibaret degil
Evet emri vakilere maruz birakiliyoruz genelde erkek ailesi yapıyor bunu oglumun evi giderim.yerlesirim.kimseye hesap vermem.diye düşünüyor bir cogu yada seni duygu sömürüsü ile mecbur birakiyor..Halbuki oglunun evi dedigin yer oglunun esinin de evi. Bunu yok saymalari çok üzücü.Esimin ben senin ailenle.ilgilenirdim.gibi sozlerini ciddiye alamıyorum cunku o kadar farkinda ki ne kadar israr etsek de.gelmeyeceklerini benim annem.yada babamin..O yuzden konusmasi kolay geliyor,ustelik ben okadar eminim ki annem.yada babamla sonsuza kadar yasayacagiz desem.gunun birinde evimizde huzur kalmayacağını...Cunku bu işler boyle..Cok nadir gercekten esinin ailesiyle Yasayip mutlu olan..

Geçmişte gördükleriniz size tecrübe olmuş olmalı ve babaannenizin ve annenizin yaşadığı sorunları aşabilecek kapasitede olmalısınız... Kime ne olacağı belli değil, sadece lafi geçince böyle bir tepki verip bunu eşinize yansıtmaniz hoş olmamış malesef...
Allahtan başka kimse bilemez ne olacağını empati yapmak lazım... ayni durumda siz olsaniz ve evladiniz sizin için böyle düşünse ne hissedersiniz...? :KK69:

Boş yere tartışmışsınız zaman gelsin hele cözüm bulunur elbet eşinizin gözünde de farklı konuma düşmeyin boş yere

Geçmişte gördükleriniz size tecrübe olmuş olmalı ve babaannenizin ve annenizin yaşadığı sorunları aşabilecek kapasitede olmalısınız... Kime ne olacağı belli değil, sadece lafi geçince böyle bir tepki verip bunu eşinize yansıtmaniz hoş olmamış malesef...
Allahtan başka kimse bilemez ne olacağını empati yapmak lazım... ayni durumda siz olsaniz ve evladiniz sizin için böyle düşünse ne hissedersiniz...? :KK69:
Ben evladimin evine yerlesme.meraklisi.olmam.bunu da her firsatta alt metin olarak.kendilerine hatirlatmazdim oglumu da gelinimi de huzursuz etmezdim.Siz huzurlu iyi olun deyip bariz huzursuz edici varsayimlarla kimseyi tedirgin etmezdim,caktirmadan sizinle yasarim ya da bana bakacaksiniz
mesajini vermezdim kasla goz arasinda..Gunumuzde kim kv yada kp ile yasamaya hevesli ..Bakin insanlar bunu onden konusup evleniyorlar ornegini az once okudum.

Boş yere tartışmışsınız zaman gelsin hele cözüm bulunur elbet eşinizin gözünde de farklı konuma düşmeyin boş yere
Oldu bikere tartıştık esimde boyle konularda konuyu derinlemesine dusunmek.yerine bana inat yapar.Keske hiç acmasaydim konuyu ama.okadar rahatsız oldum ki uyuyamayacagim sandim..Hos simdi de uyumadim degisen birşey olmadi.İc huzursuzlugu kotu birsey..

Oldu bikere tartıştık esimde boyle konularda konuyu derinlemesine dusunmek.yerine bana inat yapar.Keske hiç acmasaydim konuyu ama.okadar rahatsız oldum ki uyuyamayacagim sandim..Hos simdi de uyumadim degisen birşey olmadi.İc huzursuzlugu kotu birsey..
Ayni durumdayiz. Bizim ki acik acik sen bakcaksin diyor. Esine bisey olsa diger ogluyla bizimle yasayacagini söylüyor. Bir insan yalniz yasayamazmis mis.. Biz de cok tartstik ama dusunce yapisi iste. Kendi istemez ama bana gelince herkes istermis kaynanayla yasamayi bi ben istemezmisim bir de psikolojik baski uyguluyor. Ve bunun gibi acayip acayip soylemler ve arkadan duydugum igrenc hakaretler... Kotu niyetler.. Ayni evde yasamadan kanserlik olduk bir de ayni evi hic dusunemem.hele ki bir de evde bana yabanci sayilacak bir erkek varken.. Aynen dediginiz gibi ev benim ozgurluk alanim.. Ama kim anlar ki ... Beslemis buyutmus gelin almis.. Bunu diyen kvler varken ...

Ayni durumdayiz. Bizim ki acik acik sen bakcaksin diyor. Esine bisey olsa diger ogluyla bizimle yasayacagini söylüyor. Bir insan yalniz yasayamazmis mis.. Biz de cok tartstik ama dusunce yapisi iste. Kendi istemez ama bana gelince herkes istermis kaynanayla yasamayi bi ben istemezmisim bir de psikolojik baski uyguluyor. Ve bunun gibi acayip acayip soylemler ve arkadan duydugum igrenc hakaretler... Kotu niyetler.. Ayni evde yasamadan kanserlik olduk bir de ayni evi hic dusunemem.hele ki bir de evde bana yabanci sayilacak bir erkek varken.. Aynen dediginiz gibi ev benim ozgurluk alanim.. Ama kim anlar ki ... Beslemis buyutmus gelin almis.. Bunu diyen kvler varken ...
Sizin esinizin bakis acisi ne olaya peki sizi anliyor mu rizaniz olmadigi halde baski kurar gibi davranıyor mu

Hiçkimse kv ile yaşamak istemez elbette.

Ama hayat bizi bazen bi seylere mecbur ediyor.

Kadın elbetteki evlatlarına sığınacak.

Yarın siz de evlatlarınıza sığınacaksınız.

Ha eşinin annesine bakmak zorunda değilsin. O zorunluluk eşine ait. O konuda seninle hemfikirim.

Ama evimde istemiyorum diyerek ortada bir sorun olduğunu belirtiyorsunuz.

Su durumda bir de çözüm önerin. Eşiniz annesini ne yapsın?
Siz kendi annenizi ne yapacaksınız?
Evladınız sizi ne yapsin??

Hepimiz yaşlanacağız. Eşiniz hayırlı bir evlat. Ona destek olmanızı öneririm. Cennet ana baba rızasıdır. Bunu unutmayın.
Ayni evde kalip da esinin annesine bakmak zorunda degilsin olmuyor iste..Gozunun onunde ayni evde ben ilgilenemem deme lüksü olmuyor maalesef .Bayan olarak onun sorumluluğu da size kalıyor her ne kadar zorunda olmasaniz da bunu bile bile sonra bir bakmissiniz Allah rızası icin yapiyorsunuz, çevremizdekiler aciyan gözlerle zor ama sevap kizim diyor..Bu ne demek mecbur birakilmak demek bence..Bakimli olsun olmasin ayni evde olmuyor hic kolay degil ben yasadim iki taraf acisindan da.Bazen babannem.magdur oldu bazen annem ama.huzursuzluklar hep bas gosterdi.O yuzden ayni evde olmak tek cozum degil, maddi sartlar da az cok uygunsa ayri evde ilgilenilmesi en mantiklisi.

Kesinlikle itici bir konuşma yapmışsınız. Düşünceniz itici hitap sekliniz de öyle, kusura bakmayın ama şu an tuzunuz kuru, yarın öbür gün sizde yaslanicaksiniz ve çocuklarınız varken o yaşlı ve hastalıklı halinizle kendiniz mi kalucaksiniz? Eğer maddî manevî herşeyi yerindeyse tabii ozaman sizde kalmasın, fakat hastalıkları artacak yalnız kalmaktan korkacak vs. O zaman neden yemeyip yedirdigi büyütüp beslediği oğluna gitmesin? Yâni gelin istemiyo diye mi? Gerçekten çok yazık. Üç günlük dünya için değer mi,? Aynı şey sizinde başınıza gelebilir hâttâ daha çok ihtiyacınız olabilir, fakat sizin deyiminizle bu jenerasyondan sonra bunlar kalkacaksa vaydir halinize. Bu ne bencillik ?? Eşinizin yerinde olsam sırf bu düşünceniz için yarın boşanma davası açardım ve bunda da ciddiyim,. Yazdıklarınızı sonuna kadar okumak bile istemedim Tamamem düşüncesizlik. Sizde avrupalılar gıbı düşünür olmuşsunuz, çok üzüldüm. Dikkat edinde , o avrupalılar gıbı misal almanlar gibi yalnız kalıp, arayan soran kimse yok mu duye kapılara bakarak can vermeyin.Nerde kaldı .saygı hürmet. eşinizi seviyorsanız demeniz lazımdı ki senin annen benimde annem, başımın üstünde yeri var demeliyken, daha olmayan bir şey için şimdiden iç yüzünü göstererek vurdum duymazliginizi açığa çıkarmışsınız. Çok bencil buldum sizi.
Kimsede dememiş ki sen nasıl düşünüyosun diye ,bidaha şaşırdım

Eşiniz ne desin ,yok annem yada babam sokakta kalır ,sen mutlu ol mu
Cidden bunu mu bekliyorsunuz ?
Mantıklı olun lütfen ,kendimden örnek veriyim evlensem ,babam vefat etse annemi yanıma alırım ,eşim illa olmaz derse yan daireyi falan kiralamasını beklerim ,
Aynı evde olmamanın tek çözümü aynı bina benim için ,
Çözüm çok ama maddi boyutu var bu işlerin ,benim anneminde bi emekli maaşı var ve üstelik yalnız yaşayamacağı şekilde rahatsız ....
Evladı eşiniz olursa ne yapsın

Kesinlikle itici bir konuşma yapmışsınız. Düşünceniz itici hitap sekliniz de öyle, kusura bakmayın ama şu an tuzunuz kuru, yarın öbür gün sizde yaslanicaksiniz ve çocuklarınız varken o yaşlı ve hastalıklı halinizle kendiniz mi kalucaksiniz? Eğer maddî manevî herşeyi yerindeyse tabii ozaman sizde kalmasın, fakat hastalıkları artacak yalnız kalmaktan korkacak vs. O zaman neden yemeyip yedirdigi büyütüp beslediği oğluna gitmesin? Yâni gelin istemiyo diye mi? Gerçekten çok yazık. Üç günlük dünya için değer mi,? Aynı şey sizinde başınıza gelebilir hâttâ daha çok ihtiyacınız olabilir, fakat sizin deyiminizle bu jenerasyondan sonra bunlar kalkacaksa vaydir halinize. Bu ne bencillik ?? Eşinizin yerinde olsam sırf bu düşünceniz için yarın boşanma davası açardım ve bunda da ciddiyim,. Yazdıklarınızı sonuna kadar okumak bile istemedim Tamamem düşüncesizlik. Sizde avrupalılar gıbı düşünür olmuşsunuz, çok üzüldüm. Dikkat edinde , o avrupalılar gıbı misal almanlar gibi yalnız kalıp, arayan soran kimse yok mu duye kapılara bakarak can vermeyin.Nerde kaldı .saygı hürmet. eşinizi seviyorsanız demeniz lazımdı ki senin annen benimde annem, başımın üstünde yeri var demeliyken, daha olmayan bir şey için şimdiden iç yüzünü göstererek vurdum duymazliginizi açığa çıkarmışsınız. Çok bencil buldum sizi.
Kimsede dememiş ki sen nasıl düşünüyosun diye ,bidaha şaşırdım
Esimin ailesiyle ayni evde kalmak zorunda değilim ve bunu istemiyor olmamin nesi garip?kv hasta ve yasli degil ayrica oyle bile olsa fikrim değişmeyecek.Rizam olmadan beraber yasayip karsilikli mutsuz olacagimiza ki huzur cok onemli iki taraf icin dd , rizam yok diye ayri yaşayıp saygimizi ve sevgimizi kaybetmeden yuz goz olmadan huzur içinde yasamak.istemek de bir tercih..Sizin dediginiz de bir tercih tabi ama sizin de buna rizaniz varsa olabilecek birsey olmali.Kendini firsatini buldukça cocugununun evine yerlesme düşüncesini çekinmeden gelininin beynine dolduran kayin valide ve kayin pederlere de cok içten gelmiyor boyle seyler...

Şahsen bu konuda çok realistim. Olur ya kp ve kv yarın bir gün yardıma muhtaç olsa veya ikisinden biri yalnız kalsa büyük ihtimal ile eşim bakmayı üstlenecek. Cünkü en merhametlisi o (en büyük erkek cocuk aynı anda). Eşim benim desteğim olmadan bunu yapabilir mi? Biraz zor. Nasıl ben kendi annemi zorda darda birakmiyorsam, onunda annesine Babasına sahip çıkması normaldir benim gözümde. Ha aynı daire içi bende istemem,çünkü herkesin kendine özel alanı olmalı ama aynı bina olabilir mesela. Büyüklere bakmak hep kolay mi? Değil. Rabbim sabır ve vicdan verir insallah her zaman. Ben babamı erken kaybettim. Ne kadar can yakıcı birşey olduğunu cok iyi bilirim. Iyi olsunlar, canları sagolsun da biz elimizden geleni yaparız.
Konuyu konuşmaniz iyi olmuş, ama ısrarci olmakta şu anda fayda görmüyorum. Yarına kim öle kim kala. Eşinizi de anlamaya çalışın. Şimdiden babası ölse ne olacağınin kavgası ediliyor. Sakin bir zamanda tekrar konusun. Ve en önemlisi neden aynı evde yaşama fikri sizi korkuttugunu anlatin. Sizin böyle tepki vermeye iten durumlari daha iyi anlar

Eşiniz ne desin ,yok annem yada babam sokakta kalır ,sen mutlu ol mu
Cidden bunu mu bekliyorsunuz ?
Mantıklı olun lütfen ,kendimden örnek veriyim evlensem ,babam vefat etse annemi yanıma alırım ,eşim illa olmaz derse yan daireyi falan kiralamasını beklerim ,
Aynı evde olmamanın tek çözümü aynı bina benim için ,
Çözüm çok ama maddi boyutu var bu işlerin ,benim anneminde bi emekli maaşı var ve üstelik yalnız yaşayamacağı şekilde rahatsız ....
Evladı eşiniz olursa ne yapsın
Ben oyle bir ortamda yasanan aile.ici huzursuzluklari gördüğüm.icin zaten sizin.mantiginiza ters dusmem normal..Maddi boyutu var evet haklisiniz kardesler maddi guclerini birlestirerek bir sekilde annelerini yalniz birakmamalilar evet,evlatlik görevlerini sonuna kadar yapmalilar ama.kendi evliliklerini zedelemeden...

Back
X