• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece dertlisi

Huzurluymus gibi görünen var bi taraf hep tolerans gösteriyor.Mecburuz bakicaz diye kodlanmis ailesinden çevresinden baski gormus aksini dusunmemis yada baska bir cozum..Yani gozum.kapali kabul ederim diyenlerden olamadim ben ya, ne bileyim..

Herkez evlenince ayri bir aile kuruyor cocuk sahibi oluyor anne babalar evlenen ogullarinin basina bela olmamali biraksinlarda herkes hayatini yasasin. Ayni binada oturulur oda anne baba yanliz kalirsa. Ben bundan fazlasini kabul etmem ki bu zaten yeterli daha ne istiyolar ben anlamiyorumki ya.

Herkez evlenince ayri bir aile kuruyor cocuk sahibi oluyor anne babalar evlenen ogullarinin basina bela olmamali biraksinlarda herkes hayatini yasasin. Ayni binada oturulur oda anne baba yanliz kalirsa. Ben bundan fazlasini kabul etmem ki bu zaten yeterli daha ne istiyolar ben anlamiyorumki ya.
Yalnizlik korkusu olabilir bir insanin anlayabilirim.Ama sunu düşünüyorum esini kaybeden bir kv ozel bir durumu yoksa(psikolojik.bakimdan)kendi duzenini bozmadan yasamaya çalışmalı tabi çocukları olarak.yalniz hissetirilmeden.Eger buna ragmen asamiyorsa ozaman bir caresine bakilir denildigi gibi daha yakinda ayni ortamda , binada bir dairede yasamasi saglanabilir.Ama mesela benimkiler icin söylüyorum esine bisey olsa duzenini falan hemen bozup tasi tarağı toplayip bize yerlesme niyetinde .Yani hayatimi boyle surdurebilirmiyim bir deneyeyim demek yok..Esi vefat edip yalniz yasayan bir cok insan var cocuklarina bagimli kalmadan da gayet mutlu mesut yaşıyorlar onlara yazik degil mi? Kolay degil esini kaybedip tek yasamak ama en azindan bir cabala bir görelim...Yok isin kolayina kacip duygusala baglayip babaevine siginir gibi oglumun evine giderim nasil da diyorlar rahat rahat..Dayatma,emri vaki isin rengini degistiriyor bende boyle en azindan...sessiz kaliyoruz diye bize laf dusmedigini yada kabul ettigimizi mi saniyorlar nedir...

yani bana garip geldi...
şimdi kv veya kp öldü ve biri gerçekten sıkıntıda kaldı...
yanıma almam demek bana tuhaf geldi...
sonuçta benim öz anam babam da olabilir bu...
eşim dese ben istemiyorum çok üzülürüm açıkcası...

Yalnizlik korkusu olabilir bir insanin anlayabilirim.Ama sunu düşünüyorum esini kaybeden bir kv ozel bir durumu yoksa(psikolojik.bakimdan)kendi duzenini bozmadan yasamaya çalışmalı tabi çocukları olarak.yalniz hissetirilmeden.Eger buna ragmen asamiyorsa ozaman bir caresine bakilir denildigi gibi daha yakinda ayni ortamda , binada bir dairede yasamasi saglanabilir.Ama mesela benimkiler icin söylüyorum esine bisey olsa duzenini falan hemen bozup tasi tarağı toplayip bize yerlesme niyetinde .Yani hayatimi boyle surdurebilirmiyim bir deneyeyim demek yok..Esi vefat edip yalniz yasayan bir cok insan var cocuklarina bagimli kalmadan da gayet mutlu mesut yaşıyorlar onlara yazik degil mi? Kolay degil esini kaybedip tek yasamak ama en azindan bir cabala bir görelim...Yok isin kolayina kacip duygusala baglayip babaevine siginir gibi oglumun evine giderim nasil da diyorlar rahat rahat..Dayatma,emri vaki isin rengini degistiriyor bende boyle en azindan...sessiz kaliyoruz diye bize laf dusmedigini yada kabul ettigimizi mi saniyorlar nedir...
Halen aynı şeylere devam ediyorsun. Eski konularına baktım da kaostan besleniyorsun. Olmadık şeylere kafa yoruyorsun. Ortada fol yok yumurta yok huzur kaçırıyorsun. Düşmez kalkmaz bir Allah,kimin kime muhtaç olacağı belli olmaz. Ya sen kaynanana sığınmak zorunda kalırsan ne olacak.

eger saglik sorunu falan yoksa keyifiyen yanimiza gelmek isterse kabul etmem.saglik sorunlari varsa gelebilir ama tabi her kv bir degil.bazilarinin agzi var dili yok bazilarida geline hayati zindan ediyor.o yuzden duruma bagli degisir bu işler.

Halen aynı şeylere devam ediyorsun. Eski konularına baktım da kaostan besleniyorsun. Olmadık şeylere kafa yoruyorsun. Ortada fol yok yumurta yok huzur kaçırıyorsun. Düşmez kalkmaz bir Allah,kimin kime muhtaç olacağı belli olmaz. Ya sen kaynanana sığınmak zorunda kalırsan ne olacak.
Ben de sizin insanlara yazdiginiz onceki yorumlariniza baktim ve ciddiye almamakla dogru yaptigimi gördüm.Bilgi veriyim dedim.

Oo
Evet malesef oyle yapiyorlar..Sucluluk duygusu hissetmeye basliyorsun sonra da sana uymayan bir seye evet demek zorunda hissediyorsun,ben onu kizim gibi gordum o beni istemedi demesin diye..Boyle anlamlar yuklememeleri lazim es ailesinin bizlere.ben gelinim o kv nekadar iyi anlasirsak anlasalim ne ben onun kizi gibi olurum.ne o benim annem gibi olabilir.Keske bunu anlasalar..
Oo benimkinin arkamdan k.nck dedigini bile duydum kendi kulagimla vsvs.. Ama yuzume suclu hissettirmek icin ben seni kizim gibi goruyorum sen bizi ne olarak görüyorsun bilmiyorum ama diyordu.. Biliyorum beni bi kasik suda bogmak istiyor ama hep biz suclu biz kotu gel suratima kafama gozume pisle hakkindir demeyince...

Ben de sizin insanlara yazdiginiz onceki yorumlariniza baktim ve ciddiye almamakla dogru yaptigimi gördüm.Bilgi veriyim dedim.
Sen bilirsin,konularının devamı gelecek nasılsa,ben de cevaplarıma devam ederim.

Ya siz ailenizi kaybedip elden ayakdan düşseniz hayat bu ya kayınvalide gelinşmdir dese sizi evine alsa arınızdan ölürsünüz heralde.?

Ya siz ailenizi kaybedip elden ayakdan düşseniz hayat bu ya kayınvalide gelinşmdir dese sizi evine alsa arınızdan ölürsünüz heralde.?
Sartlar cok farkli ben birileri bana baksin kendime.baktiririm vs diye dusunceler hic aklimdan gecmiyor gunun birinde.dogum yaptim k validemin bana yardima gelmesini.beklemedim beklentiye girmedim..mesela oyle de oldu iki uc gun durup gitti ama kendime dert etmedim.onemli.olan gelmesiydi.

Sartlar cok farkli ben birileri bana baksin kendime.baktiririm vs diye dusunceler hic aklimdan gecmiyor gunun birinde.dogum yaptim k validemin bana yardima gelmesini.beklemedim beklentiye girmedim..mesela oyle de oldu iki uc gun durup gitti ama kendime dert etmedim.onemli.olan gelmesiydi.
Herhangi bir emri vakide bulunup duygusal.somuru icerisine de girmedim.Mecbur tutar gibi konusmadim,lafi eveleyip geveleyip konuyu benim dogum.sonrasi yanimda kalmasina getirmedim.Kendi ozgur iradesine bıraktım,kendince nedenleri vardi ve kalamadi.Suanda da olmedim yasiyorum:KK66: Yani hep bi care bulunur yeterki insanlarin bazi seyleri gönülden yapmasina musade edin,herkes herseyi gonulden yapmayabilir ki bunlar genelde basit konular olmaz .Kendince nedenleri olabilir....anlayisla yaklasilmasi lazim...Anlayis farki iste, Allah cocuklariniza ileride sabir versin burda ornegni soyledigimiz kvalidelerden olmayın da rica ederim...

Herhangi bir emri vakide bulunup duygusal.somuru icerisine de girmedim.Mecbur tutar gibi konusmadim,lafi eveleyip geveleyip konuyu benim dogum.sonrasi yanimda kalmasina getirmedim.Kendi ozgur iradesine bıraktım,kendince nedenleri vardi ve kalamadi.Suanda da olmedim yasiyorum:KK66: Yani hep bi care bulunur yeterki insanlarin bazi seyleri gönülden yapmasina musade edin,herkes herseyi gonulden yapmayabilir ki bunlar genelde basit konular olmaz .Kendince nedenleri olabilir....anlayisla yaklasilmasi lazim...Anlayis farki iste, Allah cocuklariniza ileride sabir versin burda ornegni soyledigimiz kvalidelerden olmayın da rica ederim...

Ya dediginiz gibi ama bendeki yan dairede yasamayi bile kabul etmiyor. Hem de su dk kocasi olse diger ogluyla gelcekmis o olurse de kocasi fln gelckmis. Anlamiyorum ki kimi ilah gibi davraniyor. Boyle sacmalik olur mu insani hayattan soguttular. Hayir kendi kizi olsa boyle bir seyi kızına dahi kabul ettirmez. Bide boylesi normlmia gibi söyleyip bana b_k atmasini kaldiramiyorum .. Dogrup besleyip buyutunce asla yanindan ayrilmamaliymis gibi dusunuyor asla kasiri varmis bi hayatlari varmis buanltmayayim insanlari yok evlendikten hemen sonra evliligi cehennme cevrtti. Ama istesem bile yasayamam o sekilde. Dediklerini ypmiyorum ama gunun birinde gelip evi basima yikcak diye de korkmuyor degilim.. Kimin hakli oldugunun bir onemi olmuyor guclu olmak onemli oluyor. O da onda maalesef cok var hem suclu hem guclu. Insanlara zarar vermek istemeyen ama huzurunu da elletmek istemeyen insanlara agir geliyor.. Hani nben senin suratina tükürmek istiyorum niye izin vermiyorsun ki ne sacma insansin demek gibi... Yine de uste cikiyorlar.. Kul kole saniyorlar glini kendi gelinken ister degisiyor. Bizimki her seyde kaynanasini sucluyor bana gelince de her seyde beni sucluyor. He birde anlasamiyoruz. Dunya yansa suclusu merve olcakken boyle biriyle gel yasa. Onlar gibi olsak havlasin dursun tikarim kulaklarimi dicem.. Ama yok bi simdiden suclu psikolojisine soktu.. Ogluyla degil ikimiz de annesiyle evliyiz sanki. Bir de anayim ben ana diyor boyleleri.. Kendi yaratmış gibi davraniyor sahibiymis gibi ...
Bu durumlarda ilk suçlu erkek, anlattıklarınız bana hayal gibi hikaye gibi geliyor. Benim kv sana yerleşeceğiz gibii bisey ima bile edemez. Eşim kimseye öyle bir cesaret vermedi. Kv Şakasını bile yapamaz yapmaz. Hastaysaniz gelip bakalım ilgilenelim bi süre ya da bakıcı tutalim falan der eşim. Benim evimde kimse 3 günden fazla kalmadı çok mühim bi durum olmadıkça müsaade etmem.

Bu durumlarda ilk suçlu erkek, anlattıklarınız bana hayal gibi hikaye gibi geliyor. Benim kv sana yerleşeceğiz gibii bisey ima bile edemez. Eşim kimseye öyle bir cesaret vermedi. Kv Şakasını bile yapamaz yapmaz. Hastaysaniz gelip bakalım ilgilenelim bi süre ya da bakıcı tutalim falan der eşim. Benim evimde kimse 3 günden fazla kalmadı çok mühim bi durum olmadıkça müsaade etmem.
Bazi erkekler ailesinin sorumlulugunu almaya kodlanmis bazilari kodlanmamis,Suclu demiyelim de aileler ve gelinen kültür belki de bunu gerektiriyor siz mesela aksini dusunemem.kv bana imasini edemez esim de buna musade etmez.diyorsunuz ve ben de bunun doğru olduğunu düşünüyorum.Ama bazi aileler var ki bunun tam aksini dusunuyor yani bu tarz durumlarda direk.cocuguma.yerlesirim.ogluma.giderim. kizim bana bakar diye hesap ediyor oteki türlüsü imkansız çünkü onun için, öldürün daha iyi yanı:KK66: çocukları da buna kodlaninca eslerimiz de.aileleri.gibi dusunuyor normal.olarak..

Son düzenleme:
Evlilikten önce de evliliğimin içerisinde de eşimle konuştuk bu konuyu. Hatta bir gün sinemada izlediğimiz bir filmdeki sahne üzerinden eşim bana tekrar sormuştu. "İlerde annem bize gelse sen kabul edersin herhalde?" Diye. Sorusuna gayet net hayır dedim. Ev üstüne ev olmaz. Ama ben eşime aynı zamanda "aynı evde ne senin annenle ne kendi annemle yaşayabilirim. Ama Allah korusun mecbur kalırız, hastalık olur, başka bir şey olur büyüklerimizi sokağa atacak değiliz. Aynı apartmandan bir daire tutar, elimizi asla üstlerinden çekmeyiz. Hem evimizin düzeni bozulmamış olur hem anne babalarımız açısından içimiz rahat olur" demiştim. Siz de eşinize bu öneriyi sunun. "Ben annem ve babannemle birlikte yaşadım, sıkıntılarını biliyorum. Elbette büyüklerimizi sokağa atacak değiliz. O yüzden aynı apartmanda bir daire tutar yakınımıza alırız, elimiz sürekli üstlerinde olur" dersiniz. Neden istemediğinizi eşinize güzellikle izah ettikten sonra ben anlayışsız olmaya devam edeceğini düşünmüyorum.

Bana dediniz sanırım kayınvalidemile çok allı güllü değilim ama kp vefat etse başımın üstünde yeri var. Çocuğuma neden sabır dilediniz bilmiyorum ama annesi gibi babası gibi merhametli olsun inşallah.. Sizin gibi düşünen insanlardan da korusun çünkü siZ bir daire tutarız yan binamıza gelir gibi çözümler sunmak yerine boşanırım a getiriyorsunuz.. Ha bir de yaşınız kaç bilmem ama beylik beylik ben yapmam ben etmem demeyin hayat bu ve mevsimler geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur.. aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya işte.. olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.. düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.. en garibi de budur ya, öldüm der durur, yine de yaşarsın." demişler

Bana dediniz sanırım kayınvalidemile çok allı güllü değilim ama kp vefat etse başımın üstünde yeri var. Çocuğuma neden sabır dilediniz bilmiyorum ama annesi gibi babası gibi merhametli olsun inşallah.. Sizin gibi düşünen insanlardan da korusun çünkü siZ bir daire tutarız yan binamıza gelir gibi çözümler sunmak yerine boşanırım a getiriyorsunuz.. Ha bir de yaşınız kaç bilmem ama beylik beylik ben yapmam ben etmem demeyin hayat bu ve mevsimler geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur.. aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya işte.. olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.. düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.. en garibi de budur ya, öldüm der durur, yine de yaşarsın." demişler
Ya yan daireyi de kabul etmeyip simdi bile birlikte yasamak isteyen kvlere ne demeli :KK53: :işsiz:

Söylediğiniz çözümlere ben de varim bu arada..

Back
X