• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece dertlisi

İyi geceler bu saatte beni rahatsiz eden ve uzen bir konudan bahsetmek ve ic dokmek istiyorum.Ben babannesi ve annesi ile ayni evde buyumus bir insanim ve kaynana gelin problemlerinin icerisinde birebir bulundum,ne yipratici birşey olduğunu bilirim.Gecen gun kv ile telefonda konuşurken bir konu gecti ve k.pedere birsey olsa kendisinin çocuklarına yerleseceginin sinyalini aldim.ikisi de.emekli evleri yok.Ve bu konu beni o an rahatsiz etti, eşim eve gelene kadar cok bunaldim kafama taktim elimde olmadan.Ara ara da kendime kizdim, gerçek olmayan bir varsayım uzerine oylesine konusulmus bir konu icin kendimi bu kadar uzmeye kafaya takmaya deger mi diye? Esim gelince ona bahsetmeyecektim endisemden ama dayanamadim ve bahsettim,boyle bir durum olsa annen bizimle mi kalacak dedim? O da elbette boyle bir durumda yanima alırım dedi,peki ya ben istemezsem beraber yasamayi dedim.Sonra ne yapmaliyiz peki farkli ne onerirsin dedi,ben de bilmiyorum ama beraber yasayabilecegimi sanmiyorum dedim.sonra konu senin ailenden biri bu durumda olsa ben yanimiza alalim derim gibi biseyler dedi (bu arada ailem asla.boyle sinyaller vermez beraber yasama heveslisi degiller kendi basimizin caresine bakariz tarzinda konusurlar hep,cocugumun evine yerlesirim gibi mesajlari, alt metinleri hep kv-kp den duyuyorum)Her neyse,sonra sinirlendi ben yatiyorum dedi kalkti gitti.Benim rizamin hic onemi yokmu boyle bir durumda evliliğimiz etkilenebilir,hayatimizi annene gore yasamak.zorunda kaliriz,benim de.rizam.olmasi gerekir dedikce,uyumak.istedgini rizaya falan gerek olmadigini,evimizin bir odasini acariz vs gibi seyler soyledi umursamaz tavirla ve uyku moduna gecmeye çalıştı.(esim.isine gelmeyen konularda yanimdan uzaklasir ve baska seylerle ilgilenir , konu cozumlenmedikce ben de sinir olurum)Ben de yine neden boyle yapıyorsun dedikce ne ruh hastasi olmam kaldi,ne de anlayissizligim...Suan da cok.mutsuzum..Esimle.ayni dili konusamiyor olmamiza, eşimin ailesinin bu dusunce yapisina ve esimin evliligimizin zedelenebilecegini ve benim böyle bir durumda rizamin olmayacagini soylememe ragmen beni yok saymasina çok üzülüyorum.Kv kotu biri degildir ama.konu ayni evde yasamaya gelince,iyi yada kotu insan olmanin bir onemi kalmiyor sonucta rizam alinmadan gerceklesen bir olay olacaksa onun iyi biri olmasinin ne önemi var ki,bir cok yeri de araştırdim.dinen ve hukuken de aykiri esin rızası olmadan zorla ayni evde yasamaya dayatilmak.Bilmiyorum esimi.seviyorum,bir evladimiz da var ama,gecmisinde bu olayin zorluklari içinde buyumus biri olarak gunun birinde bu noktaya geleceğimi hissediyorum nedense(cunku daha önce de bu tarz seylerin sinyalini aldım ama takmadim kafaya ustunde durmadim) O nedenle.esimle.konusmak istedim,ama boyle.olacaksa da ayrilmak zorunda kalmak dusuncesi falan off cok zor cok uzgunum suan kizlar bir yardim edin bana...Uzun oldu okuyan ve cevaplayan arkadaşlara teşekkürler
Eşinizin yerinde olsam size ertesi gün boşanma davası açardım.
PS: Normal koşullarda koloni şeklinde yaşamayı doğru bulmam ama hayat kimi kime muhtaç eder bilinmez biraz dikkatli konuşmak lazım bu konularda. İnsan nezaketen bile olsa başımın üstünde yeri var der.

Eşinizin yerinde olsam size ertesi gün boşanma davası açardım.
PS: Normal koşullarda koloni şeklinde yaşamayı doğru bulmam ama hayat kimi kime muhtaç eder bilinmez biraz dikkatli konuşmak lazım bu konularda. İnsan nezaketen bile olsa başımın üstünde yeri var der.
Böyle bir konu yüzünden acmak isterse acabilir tabi zaten en kötü ihtimalle de bunu yasariz benim rizam olmadigini bile bile baska çözümler uretmek yerine...

Kimse eşini kaybedince evladına sığınmak zorunda değil, benim anneannem 80 kusur yaşında annem yakınına bir yere taşıdı gün içerisinde gidip ilgileniyor yemeği vs, temizlikcisi geliyor. Halamin çocuğu yok hemşiresi var yatılı kalıyor. İnsanlar kolayını bulmuş yerleşeyim geline çenem de hiç durmasın...
Ya dediginiz gibi ama bendeki yan dairede yasamayi bile kabul etmiyor. Hem de su dk kocasi olse diger ogluyla gelcekmis o olurse de kocasi fln gelckmis. Anlamiyorum ki kimi ilah gibi davraniyor. Boyle sacmalik olur mu insani hayattan soguttular. Hayir kendi kizi olsa boyle bir seyi kızına dahi kabul ettirmez. Bide boylesi normlmia gibi söyleyip bana b_k atmasini kaldiramiyorum .. Dogrup besleyip buyutunce asla yanindan ayrilmamaliymis gibi dusunuyor asla kasiri varmis bi hayatlari varmis buanltmayayim insanlari yok evlendikten hemen sonra evliligi cehennme cevrtti. Ama istesem bile yasayamam o sekilde. Dediklerini ypmiyorum ama gunun birinde gelip evi basima yikcak diye de korkmuyor degilim.. Kimin hakli oldugunun bir onemi olmuyor guclu olmak onemli oluyor. O da onda maalesef cok var hem suclu hem guclu. Insanlara zarar vermek istemeyen ama huzurunu da elletmek istemeyen insanlara agir geliyor.. Hani nben senin suratina tükürmek istiyorum niye izin vermiyorsun ki ne sacma insansin demek gibi... Yine de uste cikiyorlar.. Kul kole saniyorlar glini kendi gelinken ister degisiyor. Bizimki her seyde kaynanasini sucluyor bana gelince de her seyde beni sucluyor. He birde anlasamiyoruz. Dunya yansa suclusu merve olcakken boyle biriyle gel yasa. Onlar gibi olsak havlasin dursun tikarim kulaklarimi dicem.. Ama yok bi simdiden suclu psikolojisine soktu.. Ogluyla degil ikimiz de annesiyle evliyiz sanki. Bir de anayim ben ana diyor boyleleri.. Kendi yaratmış gibi davraniyor sahibiymis gibi ...

Boyle bisey olursa bir cocuguyla ayni binada yada cok yakininda bir daire tutulur bukadar basit illa eve almaya gerek yok. Benim basima gelse ben boyle isterim esimde boyle ister her iki aile icinde gecerli. Cokda cozumsuz bir mesele degil yani
Bir de bunu dahi kabul etmeyen dis kapisi farkli olmaz diye kaynanalar varsa basimizda hem de yasli hsta olmasa dahi.. Evin evliligin demirbaşı olmak isteyenler...

Ya dediginiz gibi ama bendeki yan dairede yasamayi bile kabul etmiyor. Hem de su dk kocasi olse diger ogluyla gelcekmis o olurse de kocasi fln gelckmis. Anlamiyorum ki kimi ilah gibi davraniyor. Boyle sacmalik olur mu insani hayattan soguttular. Hayir kendi kizi olsa boyle bir seyi kızına dahi kabul ettirmez. Bide boylesi normlmia gibi söyleyip bana b_k atmasini kaldiramiyorum .. Dogrup besleyip buyutunce asla yanindan ayrilmamaliymis gibi dusunuyor asla kasiri varmis bi hayatlari varmis buanltmayayim insanlari yok evlendikten hemen sonra evliligi cehennme cevrtti. Ama istesem bile yasayamam o sekilde. Dediklerini ypmiyorum ama gunun birinde gelip evi basima yikcak diye de korkmuyor degilim.. Kimin hakli oldugunun bir onemi olmuyor guclu olmak onemli oluyor. O da onda maalesef cok var hem suclu hem guclu. Insanlara zarar vermek istemeyen ama huzurunu da elletmek istemeyen insanlara agir geliyor.. Hani nben senin suratina tükürmek istiyorum niye izin vermiyorsun ki ne sacma insansin demek gibi... Yine de uste cikiyorlar.. Kul kole saniyorlar glini kendi gelinken ister degisiyor. Bizimki her seyde kaynanasini sucluyor bana gelince de her seyde beni sucluyor. He birde anlasamiyoruz. Dunya yansa suclusu merve olcakken boyle biriyle gel yasa. Onlar gibi olsak havlasin dursun tikarim kulaklarimi dicem.. Ama yok bi simdiden suclu psikolojisine soktu.. Ogluyla degil ikimiz de annesiyle evliyiz sanki. Bir de anayim ben ana diyor boyleleri.. Kendi yaratmış gibi davraniyor sahibiymis gibi ...
Ya sizinki apacik huzurunuzu bozacagim diyor yani eger niyeti kotu ise Allah k.validenize o firsati vermesin dilerim...

Benim ki kendi olurse de diger cocuguyla kocasinin bana yerlescegini soyluyor . ben önce olursem diyorum o zaman da esimin tekrr evlencegini soyluyor
Benim ablamın kayınvalidesi de sizinki gibi yapıyormuş. Ablam en son demiş ki " anne önce sen ölürsen ne olacak? Biz de kayınpederi evlendiririz o zaman. " :KK62:
Kadın bir daha söylemiş mi? Tabiki hayır.

ortada henüz kesinleşen bir durum yok dimi
eşiniz kaç kardeşler
neden durduk yerde kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz ki
kimin ne olacağını Allah bilir
ne oldum değil, ne olacağım demeli
sizin anneniz bakımınıza muhtaç olsa sokağa mı bırakacaksınız, ya eşiniz annenizi istemezse sonuçta o da bakmaya mecbur değil, değil mi
varsayımlar üzerinden kendinize dert çıkarmasanız mı acaba

Böyle bir konu yüzünden acmak isterse acabilir tabi zaten en kötü ihtimalle de bunu yasariz benim rizam olmadigini bile bile baska çözümler uretmek yerine...
Birincisi daha böyle bir olay olmamış, Allah gecinden versin herkes sağ sağlim sağlıklı. Ben çok özgür ruhlu bir insanım 19 yaşımdan beri ailemden aynı şehirde olduğum halde ayrı yaşadım. İkincisi Zaten kimse teoride eski usul ev ev üstünde yaşamak istemez, ama hayat insana ne yol çizer onu da önceden bilemeyiz, kimse bilemez ki bir gün o size muhtaç olmadan sizin ona muhtaç olmayacağınızı(burada muhtaçlık derken eşinizi kastediyorum ailesi açısından muhtaçlık), o yüzden ben böyle anneni istemem, babanı istemem gibi ağır konuşmalardan kaçınmayı tercih ederim. Eşimin ailesinin de her zaman başımın üstünde yeri vardır elimden ne gelirse yaparım, aynı şekilde o da benim ailemi kendi ailesinden ayırmaz. Eşimin babası annesi ayrı ve babası şu an rahatsız hastanede yatıp çıkıyor falan,tansiyonu riskli yükseliyor o yalnızken benim aklım eşimden daha fazla babasında, adama yalvarıyorum bizde kal diye kalmıyor. Ben gelecek için daha da yaşlanınca baban bizimle kalır deyince (ki 4 erkek kardeş eşim) eşim hem babam kalmaz hem de ben istemem diye kendisi söylüyor, inanır mısın biz de bu konuda tartışıyoruz. Benim düşünce yapım böyle, fiziksel huzurumdan ziyade zihinsel, ruhsal ve vicdani huzurum daha önemli. Eşimin de beni üzmeyecek bi ortam oluşturacağından zerre kadar şüphem yok belki de o yüzden böyleyimdir bilemiyorum.

ortada henüz kesinleşen bir durum yok dimi
eşiniz kaç kardeşler
neden durduk yerde kendinizi sıkıntıya sokuyorsunuz ki
kimin ne olacağını Allah bilir
ne oldum değil, ne olacağım demeli
sizin anneniz bakımınıza muhtaç olsa sokağa mı bırakacaksınız, ya eşiniz annenizi istemezse sonuçta o da bakmaya mecbur değil, değil mi
varsayımlar üzerinden kendinize dert çıkarmasanız mı acaba
Evet bakmaya mecbur degil herkes kendi anne babasinin bakimindan mesul.Ben de kendi aileme bakmak.zorundayim sonuna kadar ama.kendi evimde degil,ve esim buna razi degilse ne kendimin ne de ailemin beraber yaşadığim.insanin rizasi olmadan eve getirerek mecbursun diyerek huzurunu kacirmaya hakkim olmadigi gibi bana da boyle bir şeyin yapılmasına haklari yok degil mi? Varsayimlari ciddiye almiyordum bugune dek ama artik o varsayimlar artti rahatsiz oldum...Esimin kardesi var,nasil ilerler oyle bir durumda sartlar neler olur bilemem tek bildigim esimin ailesi ile ayni cati altinda olmak zorunda değilim.Baska bir cozum uzerinden gidilmesini herkesin huzuru acisindan daha doğru buluyorum ve firsat bulundukca bana mesaj gönderir gibi bu tarz varsayimlarla yaklasilmasindan rahatsızım.

Evet bakmaya mecbur degil herkes kendi anne babasinin bakimindan mesul.Ben de kendi aileme bakmak.zorundayim sonuna kadar ama.kendi evimde degil,ve esim buna razi degilse ne kendimin ne de ailemin beraber yaşadığim.insanin rizasi olmadan eve getirerek mecbursun diyerek huzurunu kacirmaya hakkim olmadigi gibi bana da boyle bir şeyin yapılmasına haklari yok degil mi? Varsayimlari ciddiye almiyordum bugune dek ama artik o varsayimlar artti rahatsiz oldum...Esimin kardesi var,nasil ilerler oyle bir durumda sartlar neler olur bilemem tek bildigim esimin ailesi ile ayni cati altinda olmak zorunda değilim.Baska bir cozum uzerinden gidilmesini herkesin huzuru acisindan daha doğru buluyorum ve firsat bulundukca bana mesaj gönderir gibi bu tarz varsayimlarla yaklasilmasindan rahatsızım.
siz tabiki haklısınız rızanız olması önemli
ama eşinize farklı çözüm yolları da sunabilirsiniz
maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama öyle bir ihtimail olduğunda eşinizin annesinin sizinle yaşama durumunda
1- dubleks ev alınabilir, kv bir katta siz başka bir katta
2- altlı- üstlü iki ev olabilir
3- karşıklıklı iki ayrı ev olabilir
yani alternatif çözüm önerileri sunarsanız eşinizde belki olaya daha ılımlı yaklaşabilirsiniz
ama doğmamış çocuğa don biçme deyimini hatırlatırım, olmayan bir durum için dertlenmeyin

Birincisi daha böyle bir olay olmamış, Allah gecinden versin herkes sağ sağlim sağlıklı. Ben çok özgür ruhlu bir insanım 19 yaşımdan beri ailemden aynı şehirde olduğum halde ayrı yaşadım. İkincisi Zaten kimse teoride eski usul ev ev üstünde yaşamak istemez, ama hayat insana ne yol çizer onu da önceden bilemeyiz, kimse bilemez ki bir gün o size muhtaç olmadan sizin ona muhtaç olmayacağınızı(burada muhtaçlık derken eşinizi kastediyorum ailesi açısından muhtaçlık), o yüzden ben böyle anneni istemem, babanı istemem gibi ağır konuşmalardan kaçınmayı tercih ederim. Eşimin ailesinin de her zaman başımın üstünde yeri vardır elimden ne gelirse yaparım, aynı şekilde o da benim ailemi kendi ailesinden ayırmaz. Eşimin babası annesi ayrı ve babası şu an rahatsız hastanede yatıp çıkıyor falan,tansiyonu riskli yükseliyor o yalnızken benim aklım eşimden daha fazla babasında, adama yalvarıyorum bizde kal diye kalmıyor. Ben gelecek için daha da yaşlanınca baban bizimle kalır deyince (ki 4 erkek kardeş eşim) eşim hem babam kalmaz hem de ben istemem diye kendisi söylüyor, inanır mısın biz de bu konuda tartışıyoruz. Benim düşünce yapım böyle, fiziksel huzurumdan ziyade zihinsel, ruhsal ve vicdani huzurum daha önemli. Eşimin de beni üzmeyecek bi ortam oluşturacağından zerre kadar şüphem yok belki de o yüzden böyleyimdir bilemiyorum.
Herkesin bu noktadaki görüşü ,gecmisi vicdani anlayisi farklidir.Sizi anliyorum ama esiniz de babasi da bulunduklari kotu durumun gunun birinde aile huzursuzluguna donusebilecgini dusunuyorlardir belki bu daha da katlanilmaz bir hal alir... Sonuçta insaniz bugun boyle düşünürken siz de bilemezsiniz sizin neleri bekledigini ve yasadiklariniz bakis acisinizi oyle bir degistirir ki benim gibi dusunmeye baslarsiniz..Esiniz ve babasi sizin samimiyetinizi anladi ve gördü ya bu onlata yeter de artar bile.Kimse kendini bakittirmaya calismamis,baski.kurmamis,kendini garanti altına almak icin agzinizi aramaya guya saka yollu bana bakarsiniz artik vs. gibi gerekli gereksiz yerde cikismamis.O yuzden sizin dusuncenizde belki ben de olabilirdim ama buna izin verilmeden,kafama.olumsuz senaryolari doldurmayi başardılar..

siz tabiki haklısınız rızanız olması önemli
ama eşinize farklı çözüm yolları da sunabilirsiniz
maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama öyle bir ihtimail olduğunda eşinizin annesinin sizinle yaşama durumunda
1- dubleks ev alınabilir, kv bir katta siz başka bir katta
2- altlı- üstlü iki ev olabilir
3- karşıklıklı iki ayrı ev olabilir
yani alternatif çözüm önerileri sunarsanız eşinizde belki olaya daha ılımlı yaklaşabilirsiniz
ama doğmamış çocuğa don biçme deyimini hatırlatırım, olmayan bir durum için dertlenmeyin
Evet anca bu sekilde zaten oyle oldugu surece ben de destek olmaya calisirim bir ihtiyaci olduğunda en kotu manevi destek saglariz yalniz hissetmesin kendini diye daha sık gorusuruz gibi ..Ama ayni ev olayi iyi olan iliskiyi de zedeler.Hani bazi arkadaşlar sey diyor esinizin yerinde olsam.bu konuşmanizin ertesi gunu size bosanma davası acarim falan..Zaten onun istedigi gibi davranip boyun egsem.aman huzurumuz etkilenmesin diye,zaten gönülden olmadigi icin o is uzun soluklu olmaz bu sefer hem ailesine daha buyuk ayip olur ve biz yine ayrilma noktasina her türlü gelebiliriz.İnsanlar sunu anlamali,huzuru bozulan insan baskasinin huzurunu saglayamaz...

Evet anca bu sekilde zaten oyle oldugu surece ben de destek olmaya calisirim bir ihtiyaci olduğunda en kotu manevi destek saglariz yalniz hissetmesin kendini diye daha sık gorusuruz gibi ..Ama ayni ev olayi iyi olan iliskiyi de zedeler.Hani bazi arkadaşlar sey diyor esinizin yerinde olsam.bu konuşmanizin ertesi gunu size bosanma davası acarim falan..Zaten onun istedigi gibi davranip boyun egsem.aman huzurumuz etkilenmesin diye,zaten gönülden olmadigi icin o is uzun soluklu olmaz bu sefer hem ailesine daha buyuk ayip olur ve biz yine ayrilma noktasina her türlü gelebiliriz.İnsanlar sunu anlamali,huzuru bozulan insan baskasinin huzurunu saglayamaz...
ev ev üstüne olmaz diye boşuna demiyorlar
ben sizi anlıyorum babaannemden de biliyorum gelin-kaynana mevzuları çok zor sıkıntılı şeyler
bu arada ben kendi annemle bile aynı evde kalmak istemezken, siz kv ile tabiki de kalmak zorunda değilsiniz
sonradan çıkacak sorunları öngörüp önceden önlem almak istemeniz en doğal hakkınız
ama bunu neden istemediğinizi eşiniz pek anlamayacaktır siz en iyisi alternatif çözüm yolları araştırın

Herkesin bu noktadaki görüşü ,gecmisi vicdani anlayisi farklidir.Sizi anliyorum ama esiniz de babasi da bulunduklari kotu durumun gunun birinde aile huzursuzluguna donusebilecgini dusunuyorlardir belki bu daha da katlanilmaz bir hal alir... Sonuçta insaniz bugun boyle düşünürken siz de bilemezsiniz sizin neleri bekledigini ve yasadiklariniz bakis acisinizi oyle bir degistirir ki benim gibi dusunmeye baslarsiniz..Esiniz ve babasi sizin samimiyetinizi anladi ve gördü ya bu onlata yeter de artar bile.Kimse kendini bakittirmaya calismamis,baski.kurmamis,kendini garanti altına almak icin agzinizi aramaya guya saka yollu bana bakarsiniz artik vs. gibi gerekli gereksiz yerde cikismamis.O yuzden sizin dusuncenizde belki ben de olabilirdim ama buna izin verilmeden,kafama.olumsuz senaryolari doldurmayi başardılar..
Haklısınız bizde karşılıklı bir iyilik sözkonusu tabiki fikirlerimde bunun etkisi de büyük olabilir. İşte tam da bu yüzden size eşinize öyle konuşmamanız gerektiğini söyledim aslında.. Daha yaşanmamış bir süreç için pazarlık yapmak, tartışmak ve bu şekilde yaklaşmak karşıdaki insan için itici ve irite edici olur. Ben de kendi annem yaşlanınca bizimle yaşasın diye düşünmem ama eşim şimdiden bunun pazarlığına kalkışsa inadına annemle yaşamak isteyebilirim. Bence daha ılımlı yaklaşın ki karşıdaki insan da daha ılımlı olsun, benden söylemesi ;)

Kimse esinin annesine babasina oz annesi babasine karsi oldugu gibi rahat ve apayri bir bag ile bagli olamayacagi gibi gelini yada damadina da oz kizi/ogluna besledigi duygulari besleyemez diye düşünüyorum.O.yuzden kizim.gibi oglum gibi olayina cok.katilamiyorum.Yani ben boyle yerlesme beraber yasama olaylarının tek tarafli olunca yıkıcı sonuclari oldugunu dusunuyorum.iki tarafin da gonulden istemesi.lazim ki gelen yasli insan yada yalnız kalan kv kp rahat etsin geldigine de pisman olmasin...Sizin de yasadiklariniz benimkine benzer neyseki saglikli.iken ve kocasi hayatta iken bizlerle yasama dusunceleri yok ama kafa yapisi ayni iste...
Aynen haklisiniz ama hep derler ya kizim gibi goruyorum deyip boyle bir durumda kizi gbi gordugu gelinini rahatinin bozulacagini hesaba katmazlar kendi kızlarına da gitmeyip oglum baksın gbi bir sığ dusunceleri olur bnm kayinvakidem gbi bazi insanlar onlara istinaden dedim yoksa kimse kimsenin annesinin babasinin yerini tutmaz.Oyle bir sansi olsa gelir yasar benimki :kızgın: Allah yardimcimiz olsun

Bir de bunu dahi kabul etmeyen dis kapisi farkli olmaz diye kaynanalar varsa basimizda hem de yasli hsta olmasa dahi.. Evin evliligin demirbaşı olmak isteyenler...

Buyuk konusmak istemiyorum ama benim annemde cok cekti bu durumdan hala da cekiyor ben kabul etmem geliyosada sigdirmam evime oyle zihniyette olan birini. Neticede ya o olmaz ya ben olmam dusuncem bu. Bir arada yasanipda huzurlu olunan bir ev gormedim ben.

Benim ki kendi olurse de diger cocuguyla kocasinin bana yerlescegini soyluyor . ben önce olursem diyorum o zaman da esimin tekrr evlencegini soyluyor
Ben önce ölürsem deme. Niye öyle söylüyorsun. "Sen ölürsen eşim babasını evlendirir. Etrafta ikinci baharını yaşamak isteyen bir sürü kadın var. Kayın babam da yaşatır zaten " de sinir et.

Haklısınız bizde karşılıklı bir iyilik sözkonusu tabiki fikirlerimde bunun etkisi de büyük olabilir. İşte tam da bu yüzden size eşinize öyle konuşmamanız gerektiğini söyledim aslında.. Daha yaşanmamış bir süreç için pazarlık yapmak, tartışmak ve bu şekilde yaklaşmak karşıdaki insan için itici ve irite edici olur. Ben de kendi annem yaşlanınca bizimle yaşasın diye düşünmem ama eşim şimdiden bunun pazarlığına kalkışsa inadına annemle yaşamak isteyebilirim. Bence daha ılımlı yaklaşın ki karşıdaki insan da daha ılımlı olsun, benden söylemesi :KK66:
Evet esim de tam da oyle inada bindirir..Haklisiniz en iyisi bana yapildigi gibi ben de esimle pazarlık haline getirmemeliyim niyetim bu olmasa da yansiyan bu oluyor hali ile...

Aynen haklisiniz ama hep derler ya kizim gibi goruyorum deyip boyle bir durumda kizi gbi gordugu gelinini rahatinin bozulacagini hesaba katmazlar kendi kızlarına da gitmeyip oglum baksın gbi bir sığ dusunceleri olur bnm kayinvakidem gbi bazi insanlar onlara istinaden dedim yoksa kimse kimsenin annesinin babasinin yerini tutmaz.Oyle bir sansi olsa gelir yasar benimki :kızgın: Allah yardimcimiz olsun
Evet malesef oyle yapiyorlar..Sucluluk duygusu hissetmeye basliyorsun sonra da sana uymayan bir seye evet demek zorunda hissediyorsun,ben onu kizim gibi gordum o beni istemedi demesin diye..Boyle anlamlar yuklememeleri lazim es ailesinin bizlere.ben gelinim o kv nekadar iyi anlasirsak anlasalim ne ben onun kizi gibi olurum.ne o benim annem gibi olabilir.Keske bunu anlasalar..

Son düzenleme:
Buyuk konusmak istemiyorum ama benim annemde cok cekti bu durumdan hala da cekiyor ben kabul etmem geliyosada sigdirmam evime oyle zihniyette olan birini. Neticede ya o olmaz ya ben olmam dusuncem bu. Bir arada yasanipda huzurlu olunan bir ev gormedim ben.
Huzurluymus gibi görünen var bi taraf hep tolerans gösteriyor.Mecburuz bakicaz diye kodlanmis ailesinden çevresinden baski gormus aksini dusunmemis yada baska bir cozum..Yani gozum.kapali kabul ederim diyenlerden olamadim ben ya, ne bileyim..

Back
X