Gece gece şok oldum!

16 yasımdan tanıştığım ilk başlarda pek yakın olmadığım fakat büyüdükçe birbirimizi kendimize yakın hissettikçe dosta yakın arkadaşlık kurduğum 12 senelik arkadaşımın nikah storyleri ile gece gece şok oldum. Şaşırdım,kahkaha attım sinirim bozuldu en son ağlayacak noktaya kadar geldi durum tabi ki de ağlamadım. Birbirimizin en özel konularını bilip, saat kaç olursa olsun buluşup dertleşir eğlenir ve karşılıklı olarak külfetli sorumluluklar altına girerdik bazen birbirimiz için. Tek kopukluğumuz pandemi dönemi oldu onda da bir kaç defa konuştuk görüşemedik.
Birbirimizi kıracak üzecek en ufak bir diyalog geçmedi aramızda. Kişi kısıtlaması olduğunu düşünmüyorum bir hotelde yapılmışve hayli kalabalık görünüyordu.İstenmediğim veya düşünülmediğim gayet belli bilincindeyim bunun. Empati yapacak olursanız bu arkadaşınıza nasıl bir tavır sergilerdiniz? ( Olay çok taze ve şokta olduğum için mantıklı düşünemiyor veya doğru aktaramamış olabilirim lütfen kusura bakmayın.)
Tersi durumu ben yaşadım. 6 senedir arkadaşım hatta dostum olan, 2 yıl ev arkadaşlığı yaptığım, tüm dertlerimizi birbirimizle paylaştığımız, ilişkime 6 yıl boyunca şahit olan arkadaşım düğünümü bırak nikahıma bile gelmedi. Üstelik nikah şahidimdi. Tek bahanesi “ablamlar meselelerden geldi, gelemedim” oldu. Evi nikah salonuma 2 metro durağı uzağındaydı ve nikah 20 dk sürdü. Sildim attım. Bana değer vermeyen, böyle önemli bir günde sudan bir sebep gösterip gelmeyen biri değil dostum hiçbir şeyim olamaz. Aynı şey sizin için de geçerli. Aramayın, sormayın, karşı taraf adım atsa bile cevap vermeyin.

Tersi durumu ben yaşadım. 6 senedir arkadaşım hatta dostum olan, 2 yıl ev arkadaşlığı yaptığım, tüm dertlerimizi birbirimizle paylaştığımız, ilişkime 6 yıl boyunca şahit olan arkadaşım düğünümü bırak nikahıma bile gelmedi. Üstelik nikah şahidimdi. Tek bahanesi “ablamlar meselelerden geldi, gelemedim” oldu. Evi nikah salonuma 2 metro durağı uzağındaydı ve nikah 20 dk sürdü. Sildim attım. Bana değer vermeyen, böyle önemli bir günde sudan bir sebep gösterip gelmeyen biri değil dostum hiçbir şeyim olamaz. Aynı şey sizin için de geçerli. Aramayın, sormayın, karşı taraf adım atsa bile cevap vermeyin.
🙁 Sizin ki çok çok daha kötüymüş.

Bi de bu tiplerin arkadan sinsice kuyu kazanları var. Aman sizinki bunu yapmamış en azından. Gönderin gitsin.

Bi de bu tiplerin arkadan sinsice kuyu kazanları var. Aman sizinki bunu yapmamış en azından. Gönderin gitsin.
Yok hayır hiç bir zaman bana bir zararı dokunmadı. Sadece ekonomik düzeyi arttığı için çevresi değişti önceden de durumu iyiydi ve bunları takmazdı. Sanırım artık önemsiyor. (maddi açıdan herhangi bir sömürme durumu olmadı birbirimizi.)

16 yasımdan tanıştığım ilk başlarda pek yakın olmadığım fakat büyüdükçe birbirimizi kendimize yakın hissettikçe dosta yakın arkadaşlık kurduğum 12 senelik arkadaşımın nikah storyleri ile gece gece şok oldum. Şaşırdım,kahkaha attım sinirim bozuldu en son ağlayacak noktaya kadar geldi durum tabi ki de ağlamadım. Birbirimizin en özel konularını bilip, saat kaç olursa olsun buluşup dertleşir eğlenir ve karşılıklı olarak külfetli sorumluluklar altına girerdik bazen birbirimiz için. Tek kopukluğumuz pandemi dönemi oldu onda da bir kaç defa konuştuk görüşemedik.
Birbirimizi kıracak üzecek en ufak bir diyalog geçmedi aramızda. Kişi kısıtlaması olduğunu düşünmüyorum bir hotelde yapılmışve hayli kalabalık görünüyordu.İstenmediğim veya düşünülmediğim gayet belli bilincindeyim bunun. Empati yapacak olursanız bu arkadaşınıza nasıl bir tavır sergilerdiniz? ( Olay çok taze ve şokta olduğum için mantıklı düşünemiyor veya doğru aktaramamış olabilirim lütfen kusura bakmayın.)
“Dostlarım, dünyada hiç dost yoktur!” Gerçekten de böyle, bir süre sonra takmamaya başlıyorsunuz. Tek gerçek aile, dilerim ondan yana yüzünüz gülsün...

Aklıma eski anılarımı getirdin
Eskiden çalıştığım yerde bi arkadaşım herkesi düğüne çağırıp beni çağırmamıştı
Üstelik de yemekli sayılı düğün değildi
Bildiğimiz sıkıcı salon düğünü
Sonra düğün geçince evine çağırmıştı (bu da bize ev hediyesi al demek herhalde)
Ben de oyaladım oyaladım
Baktım vazgeçmiyor
Kusura bakma ben müsait olmayacağım hiç demiştim
Hatırladım yine sinir oldum 😒

“Dostlarım, dünyada hiç dost yoktur!” Gerçekten de böyle, bir süre sonra takmamaya başlıyorsunuz. Tek gerçek aile, dilerim ondan yana yüzünüz gülsün...
Annemle ara ara sürtüşsekte çekirdek aile olarak mutluyuz çok şükür teşekkür ederim temenniniz için.

Arkadaşım değilmiş demek ki der,bir daha muhattap olmazdım.

Aklıma eski anılarımı getirdin
Eskiden çalıştığım yerde bi arkadaşım herkesi düğüne çağırıp beni çağırmamıştı
Üstelik de yemekli sayılı düğün değildi
Bildiğimiz sıkıcı salon düğünü
Sonra düğün geçince evine çağırmıştı (bu da bize ev hediyesi al demek herhalde)
Ben de oyaladım oyaladım
Baktım vazgeçmiyor
Kusura bakma ben müsait olmayacağım hiç demiştim
Hatırladım yine sinir oldum 😒
Çok büyük kabalıkmış arkadaşının yaptığı da.
Ben olsam söylerdim sanırım herkesi çağırıp bir ortamdan beni çağırmasa sonra eve çağırsa hesap sorardım eve çağırdığında.

Çok büyük kabalıkmış arkadaşının yaptığı da.
Ben olsam söylerdim sanırım herkesi çağırıp bir ortamdan beni çağırmasa sonra eve çağırsa hesap sorardım eve çağırdığında.
Aracı bi arkadaşım vardı
Ona demiştim evine niye gidecekmişim düğünü mü oldu diye
Aman bi yerden sonra insanın laf anlatası bile gelmiyor valla
Senin yerinde olsam o arkadaşla da görüşmezdim 😒

Annemle ara ara sürtüşsekte çekirdek aile olarak mutluyuz çok şükür teşekkür ederim temenniniz için.
İlerde eşinle birlikte kuracağın ailede de şansın güzel olsun yeter. Dostluk arama, kadınlar birbirini kıskanır, herkese arkadaş de, fazla anlam yükleme tatlım.

Ya çok teşekkür ederim güzel dileğiniz ayri hatırlamanız ayri mutlu etti beni❤ gebelik var çok şükür ama bir iki sıkıntım var insallah kucağıma almak nasip olur.
Hiç merak etme güzel düşün hiç bir şey olmaz. Benim de riskliydi. Allahın izniyle alırsın kucağına. Aklıma geldikçe dua ederim sana❤️🥰🥰🥰

Bence artik onun için kafanızı yormayin ve kendinizi uzmeyin. Ne tavir takinirsaniz takinin umrunda olmayacaktir. Olsa zaten boyle bir sey yapmazdi. Yani bosuna zaman kaybi.

Yemin ederim aynısını yaşadım. Inanılmaz üzülmüş ağlamıştım. Çok yıllar geçti muhattap bile olmadım.

Üç kuruşluk insana beş kuruş değer verirsen kalan iki kuruşa seni satar... Bizde de o hesap...
Bu mesajı komik bulmak ta neyin kafası aşırı düşündürücü 🙄🙄🙄

Bende sizinkine biraz benzer bi durum yaşadım. Lisede çok samimi olduğum en yakın arkadaşım dediğim insan ki yaklaşık 7-8 senelik arkadaşlığımız vardı. Ben üniversiteyi kazandım kendisi 2 sene üst üste mezuna kaldı toplam 3 kere girdi yani sınava sonra hukuk kazandı taşra üniversitelerinin birinde ve aramizda asla ama asla bi sorun olmamasina ragmen hatta sinav çıkışı gayet guzel bi sekilde konuşmamıza rağmen daha sonra durduk yere mesajlarıma cevap vermemeye telefonlarımı açmamaya başladı. Çok yakındık asla da bir sorunumuz yoktu her şeyi düşündüm saf gibi acaba başına bir şey mi geldi acaba telefonunu mu çaldırdı acaba evine mi gitsem bile dedim. Whatsapp ta görüldü atıp duruyordu. En son baktim whatsapp profil fotosunu değiştiriyor ben mesaj atinca ama bana cevap vermiyor. Dedim yok bunun sorunu başka. Bende içimi döktüm uzun bi mesajla sonra her yerden sildim numarasını da sildim. O günden beri ne gördüm ne konuştum. Üniverste kazaninca cevre degistirmek istedi heralde ki ben ondan once kazanmama rağmen gene de hep onu aradım sordum. Sizin arkadaşınız da heralde çevre değiştirmek istedi. Kimseye de ne güvenirim ne dost dedim o saatten sonra sadece arkadaş derim çünkü bu zamanda dürüst düzgün içten dost bulmak çok zor. Hele ki bir arkadaş yazmış kadınlar arasında kıskançlık oluyor diye çok doğru. Ne kadar yakın olsan da sen ondan daha iyi olunca bazı şeylerde hemen kıskançlık oluyor. Kimseye güvenmem yani kolay kolay sadece aileme güvenirim.

Büyük terbiyesizlik etmiş. O kadar samimiyet kur, yakın arkadaşlığınız olsun o sana en önemli gününde haber etmesin. Tepki vermemek, görüşmeyi kesmek en iyisi ama insanın da iki çift laf etmek içinde kalır. Arkadaşınızı en iyi siz tanırsınız. Eğer o iki çift laftan anlayan biriyse arayın içinizdekileri dökün derim. Ama yapı olarak umursamaz vs biriyse muattap olmayın. İleride ''keşke arayıp iki kelime söyleseydim'' demezsiniz. Benim başıma benzer olay geldi, hiç tepki vermedim ve umursamıyormuş gibi davrandım. Ama yıllar geçti ve içimde iki kelime söyleyememek uhte kaldı. Keşke söyleseydim niye söylemedim diyorum.

Back
X