- 21 Ocak 2021
- 4.417
- 6.398
- 108
Tersi durumu ben yaşadım. 6 senedir arkadaşım hatta dostum olan, 2 yıl ev arkadaşlığı yaptığım, tüm dertlerimizi birbirimizle paylaştığımız, ilişkime 6 yıl boyunca şahit olan arkadaşım düğünümü bırak nikahıma bile gelmedi. Üstelik nikah şahidimdi. Tek bahanesi “ablamlar meselelerden geldi, gelemedim” oldu. Evi nikah salonuma 2 metro durağı uzağındaydı ve nikah 20 dk sürdü. Sildim attım. Bana değer vermeyen, böyle önemli bir günde sudan bir sebep gösterip gelmeyen biri değil dostum hiçbir şeyim olamaz. Aynı şey sizin için de geçerli. Aramayın, sormayın, karşı taraf adım atsa bile cevap vermeyin.16 yasımdan tanıştığım ilk başlarda pek yakın olmadığım fakat büyüdükçe birbirimizi kendimize yakın hissettikçe dosta yakın arkadaşlık kurduğum 12 senelik arkadaşımın nikah storyleri ile gece gece şok oldum. Şaşırdım,kahkaha attım sinirim bozuldu en son ağlayacak noktaya kadar geldi durum tabi ki de ağlamadım. Birbirimizin en özel konularını bilip, saat kaç olursa olsun buluşup dertleşir eğlenir ve karşılıklı olarak külfetli sorumluluklar altına girerdik bazen birbirimiz için. Tek kopukluğumuz pandemi dönemi oldu onda da bir kaç defa konuştuk görüşemedik.
Birbirimizi kıracak üzecek en ufak bir diyalog geçmedi aramızda. Kişi kısıtlaması olduğunu düşünmüyorum bir hotelde yapılmışve hayli kalabalık görünüyordu.İstenmediğim veya düşünülmediğim gayet belli bilincindeyim bunun. Empati yapacak olursanız bu arkadaşınıza nasıl bir tavır sergilerdiniz? ( Olay çok taze ve şokta olduğum için mantıklı düşünemiyor veya doğru aktaramamış olabilirim lütfen kusura bakmayın.)