gece kalkıp kalkıp... :(

merhabalar hanımlar,

benim uzunca bir süredir devam eden bir sorunum var. o da gece kalkıp tatlı yemem. sorun şu ki: evde bir tatlı -çikolata, şeker vs.- bulunduğunu bildiğim zaman gecenin bir yarısı kalkıp onları yiyorum. olmadığını bildiğim zamanlardaysa kalkmıyorum çoğunlukla. bazen olmadığı zamanlarda bile kalkıp muz vs yiyorum.:mad: bunu nasıl önleyebilirim ya? bir ara bekarken mutfağa kilit bile vurdurtmuştum, sırf yemiyim diye. uyur gezer de değilim, gayet bilinçli oluyorum. yediğim zaman rahatlıyorum ve tekrar huzur içinde uykuya dalıyorum. var mıdır benzer durumları yaşayan ve çözüm önerisi olan?:bicak:
Bende de oluyor o. Gece yarısı canım tatlı çekiyor. Hatta adet dönemindeyken daha çook oluyor. Neden oluyor normal zamanlarda da? Bilen varsa söyleyebilir mi:KK22:

napcaz bizim bu pskopat psikolojimizi:D bu kadar mı şartlama olur ? kontrol edemeyeceğimiz bir durum değil biliyoruz ama yine alışkanlık:bicak:
😃 bilmiyorum ki şeker filan da çıkmadı. Abarttım ben artık bugün Şerbetli tatlı yaptım geceye çikolata filan kesmemeye başladı.

Ya kusura bakmayın ama ben konu başlığını görünce daha aksiyonlu bir konu beklemiştim :confused:
Şu an ufak bir hayal kırıklığı yaşıyorum :KK70:

merhabalar hanımlar,

benim uzunca bir süredir devam eden bir sorunum var. o da gece kalkıp tatlı yemem. sorun şu ki: evde bir tatlı -çikolata, şeker vs.- bulunduğunu bildiğim zaman gecenin bir yarısı kalkıp onları yiyorum. olmadığını bildiğim zamanlardaysa kalkmıyorum çoğunlukla. bazen olmadığı zamanlarda bile kalkıp muz vs yiyorum.:mad: bunu nasıl önleyebilirim ya? bir ara bekarken mutfağa kilit bile vurdurtmuştum, sırf yemiyim diye. uyur gezer de değilim, gayet bilinçli oluyorum. yediğim zaman rahatlıyorum ve tekrar huzur içinde uykuya dalıyorum. var mıdır benzer durumları yaşayan ve çözüm önerisi olan?:bicak:
Psikolojik tedavi gördünüz mü hıc?

Bence bir doktora danisin. Bu yaptigin çok sagliksiz. Sadece kilo olarak degil, gece gece o kadar seker yüklenmesi dogru degil. Muhtmelen kan sekerin düsüyor fakat baska sebeblerde olabilir. Kesinlikle bir doktora git.

Bende aynıyım. Ve itiraf ediyorum ki çok mutlu oluyorum. Uyur gezerlikte var biraz aöa birşeyler yiyeceğim zaman bilinçli oluyorum

Şekeriniz düşüyordur gece. Sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun evde. Yatmadan önce yarım yağlı bir bardak süt içer, biraz fındık badem yerseniz gece kalkıp yeme ihtiyacı duymazsınız.
buna ilave olarak bir de 3 tane hurma diyorum ben. Bunları yerseniz geceleri rahat geçirirsiniz.

Sütü tarçınlı yaparsan şekeri daha iyi dengeler. Gece midesi kazınan bir insan olarak çok iyi anlıyorum seni.
İki saattir cümlenin başındayım. Sütlaç diye okuyorum süt ve tarçını görünce.
Yaşasın gece sütlaç yemek normal diye yazacaktım ki yanlış okumuşum🥺

Benim kuzenim de böyleydi. Onlara gittiğimde tatlı götürmüştüm. Birer parça yedik. sonra eşine bunları sakla diye tembih etti. "Doğru dürüst sakla ama geçen gece çıkolataları salondaki kanepenin bazasına saklamışınız hemen buldum". Dedi. Kadın gece kalkıp yediği için saklatıyor ve birde kalkıp mutfakta bulamayınca bulana kadar arıyormuş onları. Sabah kalktık. Tatlıları gece bulmuş "hepsini yedim" dedi ben inanmadım ama gerçekten yemiş bir kilo tatlı vardı. Ben gece kalkmıyorum ama evde olunca yiyorum. Bekarken asla eve sokmuyordum. Ama şimdi eşim makarna yapar mesela, poğaça, bisküvi vb alır, biraz yer ama bitirmez ve kalanların hepsini yerim :KK43: Yerken bile pişman olurum eşim "boşver ye ye " der bide "yeme desene", ya da sakla bunları, engelle beni derim "koskoca kadınsın, seni niye engelleyim" diyor. Diyet yaparken aslında iradem iyidir ama sürekli irademle mücadele etmek de yorucu oluyor. Şimdi ortalık yerde veya açıkta bırakmıyor en azından. Poşete falan koyuyor. Ama makarna yaptı mı yiyorum yine de.

merhabalar hanımlar,

Gece bir gözüm açık bir gözüm kapalı kaşık kaşık nutella yediğimi bilirim :olamaz:
Ve bu baya bir süre böyle gitti.
Sonra nutella başta olmak üzere eve abur cubur almayı kestik.
O gün bugünde kalkmıyorum.
Ama ara sıra tatlı yaptığımda kaçamak oluyor :KK17:

Benim kuzenim de böyleydi. Onlara gittiğimde tatlı götürmüştüm. Birer parça yedik. sonra eşine bunları sakla diye tembih etti. "Doğru dürüst sakla ama geçen gece çıkolataları salondaki kanepenin bazasına saklamışınız hemen buldum". Dedi. Kadın gece kalkıp yediği için saklatıyor ve birde kalkıp mutfakta bulamayınca bulana kadar arıyormuş onları. Sabah kalktık. Tatlıları gece bulmuş "hepsini yedim" dedi ben inanmadım ama gerçekten yemiş bir kilo tatlı vardı. Ben gece kalkmıyorum ama evde olunca yiyorum. Bekarken asla eve sokmuyordum. Ama şimdi eşim makarna yapar mesela, poğaça, bisküvi vb alır, biraz yer ama bitirmez ve kalanların hepsini yerim :KK43: Yerken bile pişman olurum eşim "boşver ye ye " der bide "yeme desene", ya da sakla bunları, engelle beni derim "koskoca kadınsın, seni niye engelleyim" diyor. Diyet yaparken aslında iradem iyidir ama sürekli irademle mücadele etmek de yorucu oluyor. Şimdi ortalık yerde veya açıkta bırakmıyor en azından. Poşete falan koyuyor. Ama makarna yaptı mı yiyorum yine de.

o saklama olayı bende de vardı o_O annemlere saklatırdım onlar da gider odalarına saklarlardı girip bulamayacağım için:63: ay şimdi böyle okuyunca iyice psikopatlık olduğunu anlıyorumo_O anlattığınız ibret-i alemlik durumda kendimi gördüm resmen, yok yok bugünden tezi yok bırakacağım bu alışkanlığı manyak mıyım neyim:eek:

Gece bir gözüm açık bir gözüm kapalı kaşık kaşık nutella yediğimi bilirim :olamaz:
Ve bu baya bir süre böyle gitti.
Sonra nutella başta olmak üzere eve abur cubur almayı kestik.
O gün bugünde kalkmıyorum.
Ama ara sıra tatlı yaptığımda kaçamak oluyor :KK17:

almamak kesin çözüm, eşime alma artık bunları diyorum ama yine de alıyor. kahveyi şekersiz yapıyorum ona yanında yiyor dengeliyormuş.
e ye madem hepsini bitir de geceye kalmasın diyorum bu sefer de:D

Back
X