Geçecek deyin teselliye ihtiyacım var . Anne olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım aynı beni anlatmışsın benimde bebeğim 70 günlük oldu ama inan gitgide düzeliyor eşimle bile şuan beni ikinci plana attın kavgası yaptım küşüştük erkekler hep aynı sanırım
Seninki de sadece memede mi uyuyordu
Eskiden erkekler sıkayetci idi
Karım sadece bebekle ilgileniyor diye
:)
Küsme sen yine de bebekleri sevmeleri de güzel tabi :)

Ama bizi de eskiyi aratmamak kaydı ile

Uğraş mutlaka
Biraz çabayla mamayı bırakırsın
Düzenli sağım ve biberonu aradan çıkarman lazım, alternatif besleme yöntemleri var, sizde eds olur mesela
Emziğe de hiç bulaşmayın.
Emzirme sanatı grubu var Facebook’ta oraya üye olup yazın mutlaka

Bir de mutlaka sling edinin. Bebegi kendinize baglayip her isinizi yapabileceksiniz. Baglamasi gozunuzu korkutmasin, videolardan ogrenirsiniz. El alisinca cok kolay yapiliyor.
2. Haftafan itibaren yalniz kaldim. Sling sayesinde ne ac kaldim, ne eve kapandim. Yemek pisirdim de yedim de. Tuvalete bile oyle gittim.
Bebeginiz daha kucuk kolay alisir. Daha buyuk bebekler alismayabiliyormus da slinge. Mutlaka deneyin. Anne karninda gibi sakinlesiyorlar. Buyuyunce de ergonomik kanguruya gecersiniz :)
Reklam gibi oldu

geciyor bu gunler ama sikayetler hep degisiyor hic bitmiyor :)
bugun hep agliyor uyumuyor dediginiz bebek allahim totosunda kurt var bu cocuk hic yerinde durmuyorlara birakiyor
cocuk prize dokunmaya calisinca özene bezene fonlettigimiz saclariniz onun yerine elektirikleniyor :))
kahkaha atmasi icin amuda kalkiyoruz
evet suan cok zor ama 3 4 ay sonra zorluk yerini tatli sikayetlere birakiyor zaman bir sekilde geciyor

Seviyorum , ilgileniyorum dışlamıyorum da
Sadece karmakarışık hissediyorum
Yorgun uykusuz o ağlayıncauyumayınca derdi ne bilmeyince çaresiz
Bende çok kolay sahip olmadım
Alışma sürecindeki genel sıkıntılar bunlar, bebek ağlayınca bir yeri mi ağrıyor, gazı mı var, süt mü yetmiyor bilememek ve durmadan ağlaması uykusuz ve yorgun anneyi çok strese sokuyor.
Her bebek şahsına münhasır, benim ya da başkasının bebeğine uyguladığı her yöntem bir başka annenin derdine derman olmayabiliyor, mecburen deneme yanılma yöntemini kullanacaksınız, mesela bebeğiniz kanguruda durmuyormuş, benim kızımda bebek arabasında durmadı, sokakta beni mahvederdi, illa kucağıma yapışık olacak, bir elimde koca araba, kucağımda sinir krizi geçiren bir bebek, kanguru bizim kurtarıcımız oldu, mis gibi bebek arabasında durmadı, 3 liralık kuş kadar baston puseti pamuktan döşek belledi :)) uzunca süre karyolasında uyumadı, bebek küvetinin içine yatak koyup yanıma aldım fosur fosur uyudu
Siz de deneyin puset, ana kucağı, babysling, bir de bebeklerin aynı anne karnındaki kıvırılıp yattıkları kocaman simit şeklinde yastıklar var onları da deneyebilirsiniz, ses olarak da hangi seslerde sakinleşiyor bakın, kimi süpürge sesinde, kimi anne karnındaki seslerle, birkaç video bulup denersiniz, ayrıca bebekler direkt emme refleksiyle süt ve anne kokusuna yöneldiğinden üstünüzden çıkardığınız bir tişörtü de kokusunu alabileceği bir yere koyun, bazı bebeklerde uyuması için yardımı oluyor.

Emzik ağzından düşünce ağlıyor tabi. Ama en azından çocuk da anne de rahatlamış oluyor onu emdiği dönemde. Eğer emzirmeyecekseniz ve tAbi ki yeni ağzına verdiyseniz tekrar verirsiniz. Yoksa uzun süre emdiyse vermemek, bebeği dinlendirmek lazım.
Bebek yorulduğu için ya da emmek istemediği için bırakmış da olabilir. Bu durumda uykuya dalar çoğunlukla. Annenin bebeğini gözlemlemesi lazım yani hangi durumun olduğunu anlaması için.
süt sağım makinalarının sütü daha güçlü çektiği için kanalları daha fazla uyardığı dolayısıyla daha fazla süt üretiminin olduğunu söylüyorlar ama araştırmadım. Siz isterseniz bir araştırın. Elektirikli olanları hiç.canını yakmıyor insanın, çok güzeller. :)
İçiyorsunuzdur muhtemelen ancak yine de söyleyeyim, ben humana süt çayı ile süt artırımını tecrübe ettim.

Mamayı bırakırsak Bebek sıvı almaz hastaneye yatar dedi dr um
Sütüm çok az çnk

Mamayı bırakırsak Bebek sıvı almaz hastaneye yatar dedi dr um
Sütüm çok az çnk
Pat diye bırakırsan evet öyle olur, o yüzden kademeli olarak azaltıp bırakmak lazım
Eds yöntemini biliyor musun?
Sağım yapıyor musun? Sıklığı nasıl?
Yukarıda yazdığım emzirme sanatı grubunu şiddetle tavsiye ediyorum

Tshırt i denedim etki etmedi
Bizimki de yatağı beşiği olmasına rağmen koltuk minderi üzerinde uyuyor :)

Sağım yaptım 2 hafta
Bir saatte 30 ml süt iki memeden anca çıkıyor
Bilmiyorum bakarım

Sağım yaptım 2 hafta
Bilmiyorum bakarım
Ama sağım yapman gerekiyor şu halde.
Saat başı 5-10 dk sağ ki memelere süt lazım uyarısı gitsin.
Çıkan miktara takılma
Bebek çok küçük mamayı bırakırsınız
Eds yöntemini tavsiye ederim. Memede mama filan diyenler de var. Beslenme kateterini biberona takıp emerken vermek. Mama alırken aynı anda emecek de yani.

Sağım yaptım 2 hafta
Bilmiyorum bakarım
sağımla elde ettiğiniz süt, sütünüzün miktarı hakkında net bilgi vermez çünkü bebek sağımdan daha çok süt çeker getirir.
benim oğlumda ilk 4 ay sürekli memedeydi 40 çıkana kadar mama destekli gittik 40 günlük olunca bıraktık.
doymadığı düşünüyordum ama alakası yokmuş emme refleksi kuvvetliymiş o yüzden sürekli emiyormuş.
kısacası bebeğinizin kilo alımı sütünüzün yetip yetmediğini gösterir.

Kilo alımı olmadı iste
İlk 10 gün 500 gram verdi
Dr beslenmediğini söyledi
Mamadan snr kilosuna geri kavuştu

Mamaya geçtik o bakımdan destek olarak

Once buyulu kelimeyi soyleyeyim gececek. Oglum 2.5 yasinda allahim ilk 3 ay gunde 18 saat agliyordu. Gece gunduz cok gazli ve kolik bir bebekti acaba bir daha ne zaman dus alacagim ne zaman uyuyacagim dedigimi agladigimi cok biliyorum. 3 aydan sonra biraz farkindaliklari artiyor etrafina oyuncaklarina ilgisi artiyor. Yaz bebegi ne guzel acik havaya cikarin rahat yataginda yatmayan bebegimin sezlongda rahatca uyudugunu bilirim acik hava sizede bebegede iyi gelir. Yardim alin annenizden esinizden kiz kardes gorumce dede vs vs bebeginiz buyudukce kolaylasacak mesela simdi oglum uyudu sabah kadar uyanmayacak. Buyudukce eglenceli olacak ve hayatiniz geri gelecek korkmayin sadece zaman verin bebeginiz dis dunyaya siz bebeginize alisacaksiniz

Hayatim bir film seridi gibi gecti okurken gozlerimin onunden
Ama gecti mi nayirr buyuduler ayni beyaa oglan 6 kiz 4 yasinda tabiki uyuyorum ama gene hep kosturmaca begenmeme kavga kiskanc kardes kavgasi bak guzelim ennn iyi zamanlardasin ve tabiki gececek 20 gunluk bebek normal bunlar sen daha iyilesmedin bile annen varmis yaninda ben tektim gece bebek diye yastigi emzirmistim
Firsat buldukca yat banyo yap disari cik gez nefes al

yorgunluk uykusuzluk insanda sinir yapıyor. bi kaç ay sonra bebeğinizin uykusu düzene girer sizde sakinleşirsiniz. eşiniz bebeği sizden olduğu için daha da çok seviyordur. bizde de öyle olmuyor mu hani sevdiğimiz insandan olacak çocuğa daha da heyecanlanıyoruz :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…