- 20 Eylül 2017
- 2.398
- 9.467
- 158
- 38
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Bak yazmıyım diyorum ama yeter artik kendi acını başkasıyla kıyaslama hakkini nasil buluyorsun ben anlamadim seni sıkıntın ne tam olarakKeşke benim basim
Sizin dert sandığiniz şeyi nimet sayanlar var .Ben kimseye kendi yaşadığım şey senin başına gelsin demedim demem de.Sizin senin başına gelsin diye beddua ettiğiniz şey benim için dua.Keske benim başıma da gelse.
Başa gelmeden konuşmak gerçekten kolay. Emin olun yaşamak istemezsiniz.Keşke benim basim
Sizin dert sandığiniz şeyi nimet sayanlar var .Ben kimseye kendi yaşadığım şey senin başına gelsin demedim demem de.Sizin senin başına gelsin diye beddua ettiğiniz şey benim için dua.Keske benim başıma da gelse.
Benim çocuklarım da böyleydi hatta 2 numara nin dili boğazına kaçmasın diye parmağımı koyuyordim dişlerinin arasına çünkü o bazen bayiliyordi morarma sonrasıAğlarken morarıyor
Titriyor ve hiç susmuyor
Yarın dr a gideceğim nasıl gideceğim bilmiyorum
Sizinle münakaşaya girmek istemiyorum.Sadece Allah'a havale ediyorum okadarBak yazmıyım diyorum ama yeter artik kendi acını başkasıyla kıyaslama hakkini nasil buluyorsun ben anlamadim seni sıkıntın ne tam olarak
Tamam aşırı anne olmak istiyorsun bebegin olsun yoluna feda olucaksin hepsine tamam ama yeni doğum yapmış lohusa ve o bebegini 5 sene beklemis kim bilir neler yaşamış taze bir anne var karşında
Keske benimde olsa neler vermezdim diyemezsin çünkü henüz yasamadin hic günlerce dogru duzgun yemek yemeden duş almadan uyku bilmeden ayakta kaldığında insanliktan çıktığın anda o zaman gör kendini aynaya bi bak ne hissediceksin uzaktan uzaga ahkam kesmek ne kolay senin canin yaniyor diye karsindakinin kiyasiya eleştirip agzina geleni soyleme hakkin yok
Et tabi ki girmede zaten önce dön kendi yazdiklarina bak bende zaten münakaşaya girmek için yazmadim ama kendi acın ile karşındaki insani yargılayamazsin bunu bilmelisin sen cok istiyorsun diye yeni bir anneye zorluk çeken bir insana istediğini yazma lüksun yok yine de beni Allaha havale et iyi forumlarSizinle münakaşaya girmek istemiyorum.Sadece Allah'a havale ediyorum okadar
Annem haftasonları gidiyor
Eşim çalışıyor annem olmazsa İnan aç kalıyorum çocukla yiyemiyorum hiçbirsey yapamıyorum ki bu durumu yaşayanları hep öncesinde abartı bulmuştum başıma geldi
Eşim evde iken yardım ediyor
Zaten hamileliğim de hep yatma ile geçti eşim destekti hep
Ama Suan annem olmasa daha zor
Aslında gayet sakindim mune abla taki bu yorumlari gorene kadar bak koalina ilk dogum yaptiginda konu açmıştı degil mi bebege alisamadim diye Alllaahh linç edildi degil mi herkes neler yazmadi ama şimdi 6 aylik olmus bebegi ve su yeni dogum yapmis adapte olamamis bir anneye destek oluyor ben neler cektim bu ne ki demedenHanımlar lütfen sakin olun.
Gülüm ağlarken katılıyordur, o da morarma ve baygınlık yapıyor, çok panikleten ve korkutan bir durum, bir yakınımın çocuğu 3-4 yaşına kadar ağlarken katıldı, birkaç kere şahit oldum çok endişelenmiştimBenim çocuklarım da böyleydi hatta 2 numara nin dili boğazına kaçmasın diye parmağımı koyuyordim dişlerinin arasına çünkü o bazen bayiliyordi morarma sonrası
Morardigi zaman havaya kaldır ve yüzüne üfle eğer yatarken morarirsa tehlikeli oluyor çünkü
Bu morarma işi ya kalpten ya kansızlıkta oluyormuş tüm çocuklarımim kalplerinde problem yoktu Şükür
Ama sanırım genetik ben 7 yaşına kadar morarmisim çünkü
Morarma genelde 2-3 yaşlarında geçiyor bazısının o kadar da sürmüyor
Evet abla bir keresinde kucağımda öldü sandım evden koşarak hemşire olan komsuma gittimGülüm ağlarken katılıyordur, o da morarma ve baygınlık yapıyor, çok panikleten ve korkutan bir durum, bir yakınımın çocuğu 3-4 yaşına kadar ağlarken katıldı, birkaç kere şahit oldum çok endişelenmiştim
Hanımlar,
genel bir uyarı da yapayım, kadınlar gebelik ve lohusalık döneminde depresyona girebilir, lütfen nette gebelik depresyonu, lohusalık depresyonu diye yazıp aratın, doktorların yazılarına denk geleceksiniz, gebelik ve lohusalık hormonal değişikliklere neden olur ve bu da duygu karmaşası yaşatır, kimi lohusa depresyona girer ve bu depresyon kişi ve duruma göre 1 yıl kadar sürebilir, bunu neden yazıyorum çünkü victoryvivi 20 günlük bir anne, lohusa depresyonu yaşıyor olabilir, sizin oh ne güzel anne olmuş daha ne istiyor, böyleleri de anne oluyor, istemiyordu neden doğurdu düşüncelerinizin yardımı olmayacağı gibi, belki farkında değilsiniz ama lohusaya nasıl yaklaşacağınızı bilmez ya da önemsemezseniz lohusa depresyonu intihara kadar götüren bir süreçtir bilin istedim.
Bebeği istememesiyle alakası yok yaşananların, şu an yeni doğum yapmış kadınların yaşadığı duygusal iniş çıkışları ve bebekli hayata alışma süreci yaşıyor, ki bu çok normal.
Kaldı ki bu duygusal dönemde yorgunluk, uykusuzluk ve bebeğe yetememe endişesi de stres seviyesinin artmasına neden oluyor.
victoryvivi bebeğinizi sağlıkla büyütün, inanın bu günler geçecek, çoğumuz yaşadık bunları, sitedeki arkadaşlarımızdan da bu süreci sizin gibi ağır geçirenler oldu, onların da bir kısmı atlattı, bir kısmı da kısmen daha iyi durumda.
Zorlandığınız yerde uzman yardımı alın lütfen.
Mamayı azaltarak bırakabilirsinizAnne sütü ve mama
Sütüm az çünkü
Ay biZde de böyleydi yaa bi gecede20 kere uyandığını bilirim. Ama 2.5 yaşına gelmeden unuttum valla hepsini
Yaşadığın korkuyu tahmin edebiliyorum, ben ilk şahit olduğumda bebek daha 2-3 haftalıktı, ilk katılması o zaman başladı zaten, kızın ilk bebeği ne olduğunu anlamamış beni çağırdı feryat ede ede, bebek öldü diyor kalbim yerinden çıkacaktı gittim ki bebek morarmış, cahillik işte tövbe tövbe ölmüş gibi de sarmış bebeği, abla sen bak dedi tam adamına söyledi, ben zaten bebekleri hasta görünce eli ayağına karışan biriyim ama nasıl olduysa bir cesaretle bebeği kaptım cam açtım, üstünü soydum yavrum kendine geldi, ah bu minik sıpalaaaar büyüyorlar büyüyorlar ama annelerinde ömründen ömür yiyorlar, Allah sağlık versin hepsine, bizi ölüp ölüp diriltiyorlar :)))Evet abla bir keresinde kucağımda öldü sandım evden koşarak hemşire olan komsuma gittim
Ne terlik ne ayakkabı giymisim misafirim vardı hiç unutmam o günü
Dışarı çıkar çıkmaz kendine geldi elim ayağım hala boşalıyor o anı hatirlayinca çok kötü olmuştu ..
İşte bu yuzden aglatmamaya çalışınca da simarip tepeme çıktılar
Bende büyüttüm sayılır en kucugu 2 yaşında en büyük 10 yaşında 3 tane en az kızım morardi ortanci küt diye kendinden geçiyordu elimde Şükür hepsi geçti gittiYaşadığın korkuyu tahmin edebiliyorum, ben ilk şahit olduğumda bebek daha 2-3 haftalıktı, ilk katılması o zaman başladı zaten, kızın ilk bebeği ne olduğunu anlamamış beni çağırdı feryat ede ede, bebek öldü diyor kalbim yerinden çıkacaktı gittim ki bebek morarmış, cahillik işte tövbe tövbe ölmüş gibi de sarmış bebeği, abla sen bak dedi tam adamına söyledi, ben zaten bebekleri hasta görünce eli ayağına karışan biriyim ama nasıl olduysa bir cesaretle bebeği kaptım cam açtım, üstünü soydum yavrum kendine geldi, ah bu minik sıpalaaaar büyüyorlar büyüyorlar ama annelerinde ömründen ömür yiyorlar, Allah sağlık versin hepsine, bizi ölüp ölüp diriltiyorlar :)))
Ben büyüttüm darısı sizlerin başına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?