Geceleri iç sıkıntısı ile uyanmak.

monalazo

akşam güneşi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
5.003
4.564
123
59
Birazdan uyumaya gideceğim ve en az üç dört kere diye sanki dünya başıma yıkılmış gibi derin bir sıkıntıyla uyanacağım. Çenem hissettiğim acıyla kasılıyor yüzüm acı içinde geriliyor, kahroluyorum ve kalbim daralıyor. Son bir yıldır böyle. Artık dayanamıyorum. Normalde böyle bir insan değilim. Pozitif ve mutluluk hormonları fazla çalışan biriyim. Pollyananın ta kendisiyim ama uyurken neden böyle oluyorum. Biliyorum doktora git diyeceksiniz, o da depresyon ilaçları verecek bende Leyla gibi dolanacağım gün boyu. İlaç istemiyorum, dertleşmek istiyorum. Çay tarifi falan varsa onu içerim.

Doktor niye hemen ilaç versin?
Nörolojik bir durum olabilir, psikolojik olma ihtimali daha yüksek gibi.
Belki panik atak başlangıcı ya da uyku apnesi var, doktordan başka kim bilebilir bunu?

İnanın hissettiğim çok kötü bir duygu ve hiii diye iç geçirerek uyanıyorum.

Papatya çayı,adaçayı iyi geliyor.
Bende öyleyim gece yatarken birden sanki içimdeki bütün mutluluk gitmiş gibi uyanıyorum. Sonra geçiyor ama uyuyamıyorum tani.

Rezene ve Melisa çayı uyku için iyidir ..

Ama bunun için yine de bir uzmana danışın .. belki altında yatan bir sebep vardır

Doktor niye hemen ilaç versin?
Nörolojik bir durum olabilir, psikolojik olma ihtimali daha yüksek gibi.
Belki panik atak başlangıcı ya da uyku apnesi var, doktordan başka kim bilebilir bunu?
Biliyorum ama doktora ayağım çekmiyor hiç.

Bitki çayları vs denenebilir, pasiflora gibi yan etkisi olmayan şuruplar da etkili olabilir. Tek kullanımda etki etmiyor diyorlar ama.. Belki de daha ağır bir durum, bilemeyiz. En iyisi doktora görünmek..

Papatya çayı çok güzel uyutuyor insanı tavsiye ederim. Uyumadan bir iki saat önce TV'ye , telefona bakmayı bırakın tamamen karanlık bir odada uyuyun deliksiz uyuyorsunuz , uyanma gibi bir durum olmuyor. İnançli biri iseniz eger Ayetel Kürsi okuyup uyumanizi tavsiye ederim. Aklıma gelen öneriler bunlar.

Birde çene kasılması falan demissiniz ama acaba dislerinizi sıkıyor olabilir misiniz? Bu da genelde strese bağlı oluyor zaten.

Papatya çayı,adaçayı iyi geliyor.
Bende öyleyim gece yatarken birden sanki içimdeki bütün mutluluk gitmiş gibi uyanıyorum. Sonra geçiyor ama uyuyamıyorum tani.
Evet aynısı oluyor. Çok sıkıntılı bir durum.

Geceleri değil ama son 2 yıldır sabahları aynen böyle uyanıyorum. Hatta içim o kadar acıyor ki, lavaboya acım biraz hafifleyince gidiyorum. Sonrasında giyinip işe gitmek eziyet. Evet doktora gittiğinde ilaç verip seratonin hormonunu yükseltmeyi önerecek. Ben de son 1 yıldır ilacımı bıraktığım için bu haldeyim. Haftasonu hemen youtube dan video açıyorum yatakta, Avrupa yakası iyi geliyor mesela, çok diyalog var, Burhan oyalıyor. Yatmadan önce anason çayı içebilirsin. Yüksek sesle kulaklığa sevdiğin bir parçayı açıp dinleyebilirsin. Bekarsan aşkı hayal edebilirsin. Ben genelde köpek fotolarını açıp benim olduklarını hayal ediyorum, kişiye göre hayal değişir.

Uyku merkezleri var. Uyku bozuklukları ile ilgilenen. Hekimleri psikiyatristler. Uykuda davranış bozuklukları kabus bozuklukları gibi tanılar konuluyor. ilaçsız da çözümleri tavsiyeleri olacaktır. Çaylar yeterli gelmezse diye dedim...

Papatya çayı çok güzel uyutuyor insanı tavsiye ederim. Uyumadan bir iki saat önce TV'ye , telefona bakmayı bırakın tamamen karanlık bir odada uyuyun deliksiz uyuyorsunuz , uyanma gibi bir durum olmuyor. İnançli biri iseniz eger Ayetel Kürsi okuyup uyumanizi tavsiye ederim. Aklıma gelen öneriler bunlar.

Birde çene kasılması falan demissiniz ama acaba dislerinizi sıkıyor olabilir misiniz? Bu da genelde strese bağlı oluyor zaten.
Çene kasılması öyle değil, hani üzüntü anında çenemiz gerilir ya.. kötü bir şey olduğunda, yada acı çektiğimizde. O şekilde inleyip uyanıyorum. Aslında aynı zamanda ateş basmasıda yaşıyorum. Şimdi menopoz diyeceğim konum hooop taşınacak burdan.

Ben genelde başıma bişey taktığımda öyle oluyor,bazen sabah 5e kadar uyuyamıyorum uyuyunca da 2-3 saate huzursuzlukla uyanıyorum. Ama papatya çayı sinirleri alıyor,tavsiye ederim.
Teşekkürler. Yarın ilk iş papatya çayı alacağım.

Papatya çayının adet söktürücü özelliği de vardır, her gece kullanmayın derim.
Malum bir yeri yaparken başka yere zarar verebilirsiniz.
Normal form çaylarının öyle bir özelliğini görmedim ben canım.
Ben bir doktor tavsiyesiyle başladım.
Ve günde 1 fincan falan içtim 1 ay kadar.
Aksine stresi siniri alıyor,ağrıları hafifletiyor.

Back
X