Kendimi bildim bileli uyku konusunda sorunluyum.
Adını vermeyeyim (Zaten doktor yazmadan almanız imkansız) , ağır ilaçlar da kullandım yatmadan 20 dakika kadar önce alınması gereken (Sürünerek yatağa yetişmeye çalışırken koridorda bayıldığım da oldu :) ) ancak o zaman rahat uyurdum ki sabaha da kamyon çarpmış gibi bi kafa ağırlığı ile uyanırdım...
Ve fakat çözümü "Dinlendirici hayaller" ile buldum. Eğer fiziksel bir durum değilse, düşünüp durup uyuyamayangillerdenseniz, en sevdiğiniz mevsimi hayal ederek başlayın, en sevdiğiniz giyim şeklini, saç, makyaj kendinizi kafanızda kusursuz hissettiğiniz halinize getirin, en olmak istediğiniz mekanı seçin ve orada ne yapmak istiyorsanız onu yaparken kendinizi düşünün... Uyku geliyor sonra :)
Size kendi hayal otomatiğimi örnek olarak vereyim:
Mevsim sonbahar, ne terliyorum ne üşüyorum; uzun kollu kıyafetleyim ceketsiz; spor ayakkabılarım, saçlarım belimde ve dümdüz, rengi lacivert, yüzümde bebek gibi makyajım, lisede takılmayı sevdiğim çay bahçesi gibi bir yer vardı oradayım; elimde bir defter şiir yazıyorum, sonra resim çiziyorum derken çat gitti. Sonrası gelmedi hiç