• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceleri yaşadığımız sorun

İnternette o donem cok arastirmistim eger evin icinde huzursuzluk vs varsa cocuk stress yaparmis sizinkkide pek kucuk gerci biz apartmanda oturuyoruz ve eglencesi kisitli komsulardan sikayet geldigi icin fazla etkinlik yapamiyorduk oldukca yaramaz hiperaktif bir cocuk oyuzden sikintiya girdigini dusunuyorum kendi oglumun ama gecti sukur

Muhtemelen uyku terörü. Bu sorunu yaşayan diğer anneler de hemen anlamış. Biz de yaşadık oğlumda. Sebepsiz çığlık çığlığa ağlardı gözünü bile açmadan. Sonra düzeldi.

Gece uykudan önce uyarıcı yiyecek ve içecek vermeyin. Ayrıca televizyon falan da izletmeyin. Sakinleştirici oyunlar sonrası uykuya geçiş yapın. Bize bunları doktorumuz tavsiye etmişti çok yararını gördük.

Kızlar benim 10 aylık bir oğlum var. Yaklaşık bir aydır geceleri çığlıkla uyanıyor. Ağlama krizine giriyor ne yapsam susmuyor. Sonra oturup etrafı izleyip, tekrar uyuyor, bi iki saat sonra yine aynı. Gecelerimiz kabusa döndü. Her hafta Dr deyim. Diş çıkartacaktır diyorlar. Geceleri bu şekilde olan çocuk sabah gülücüklerle uyanıyor. Zaten gündüzleri de sürekli kucak isteyen mız mız bi çocuk. Geceleri bide bu çıktı. Öyle ağlıyor ki kendinden geçiyor. Ağrı kesici ver Dedi Dr. Veriyorum ama hiç bi fark yok. Napacağımızu şaşırdık.

kolik yasiyor olabilir, evdeki kosullariniz uygunsa - ev sicak, su sicak vs - uyandiginda sicak dus ile rahatlatip, yag ile masaj yapmanizi oneririm.

Benim oglumda 3 aylık ken olmuştu uyku terörü aynı anlattığınız gibi gözü kapalı uyuyo gibi ama uykuda ağlıyor gözünü açmıyor çok korkuyorduk annem erkek bebeklerde çok olur diyor ha bide abdestsiz çocuğa dokunan olursa olurmuş gusul abdestsiz yani

Kızlar benim 10 aylık bir oğlum var. Yaklaşık bir aydır geceleri çığlıkla uyanıyor. Ağlama krizine giriyor ne yapsam susmuyor. Sonra oturup etrafı izleyip, tekrar uyuyor, bi iki saat sonra yine aynı. Gecelerimiz kabusa döndü. Her hafta Dr deyim. Diş çıkartacaktır diyorlar. Geceleri bu şekilde olan çocuk sabah gülücüklerle uyanıyor. Zaten gündüzleri de sürekli kucak isteyen mız mız bi çocuk. Geceleri bide bu çıktı. Öyle ağlıyor ki kendinden geçiyor. Ağrı kesici ver Dedi Dr. Veriyorum ama hiç bi fark yok. Napacağımızu şaşırdık.

Benim oglumda öyleydi .Hatta ben mutfaktayken filanda odada oynarken birşey gormus gibi ciglik çığlığa ağlayarak yanıma geliyordu KV dem şimdi ismini unuttum 3 sayfalık bir dua çıkarttı netten yatak odama koydum o geceden itibaren Allah ima bin sukur bir kere bile yaşamadik öyle birşey ,inan oglum öyle çığlık attıkça ben ağlıyordum artık ...

Büyüme atağı olabilir.

Screenshot_2016-01-08-19-54-47.webp

Bebekler gündüz onları korkutacak bisey yasamislarsa bu korkuku ruya olarak onlara geri dönüyor. Benim kizim 9-10aylik falandi yataktan düştü alnini yardi ve ondan sonra geceleri hep çığlık atarak uanip ağlamaya başladı. Sallayip biraksam tekrar ağlıyordu. Sağlık problemi yoktu dojtora goturmustum dikiş falan atilmisti.kayinpederimde gece aglamalarina şahit olmustu.emekli imamdir kendis.baba yastiğinin altina küçük ku'an koymami söyledi. Çok şükür iyi geldi.yine gece uyanıyor ama çığlık atmiyor süt içip geri uyuyor. Bide tv izletiyorsan dikkat et. Tvde herşeyi görüp illa etkileniyorlar.

diş ağrısı gece artar.öyle uyandığı zaman eline soğuk bir şeyler ver yada diş etlerine sür.herhalde faydası olur

Emziriyor musunuz? Kucaga alisan bebekler gece çok aglarlar. Yatagi ayri mi? Sizi yaninda göremediği icin olabilir. Benim oglumda oyleydi. Cok anneci ve mizmiz bir cocuktur.Yanima aldim sustu:KK49: 2 yasindayiz hala koyun koyuna yatiyoruz babamizda Beşikte yatiyor :KK48:
Bizim ki doğdu doğalı yanımda yatıyor. Gece boyu zaten 10 kere falan uyandığı için. Emiyor ama ağlamamaya uyanınca kesinlikle memeyi almıyor.

Canım gündüz korktuğu etkilendiği şey var mı. Benim oğlumda öyleydi sonra fark ettim böcek fobisi vardı eşim kızınca yada isteği olmayınca böcek gelir felan tarzı sacmaladigini fark ettim. Onu düzeltince geçti. Hani bazen büyükler yemek yedirirken bak geliyo geliyo der o tarz şeyler felan var mı bi takip et bebekler etkileniyor geceye yansıyor.

Muhtemelen uyku terörü. Bu sorunu yaşayan diğer anneler de hemen anlamış. Biz de yaşadık oğlumda. Sebepsiz çığlık çığlığa ağlardı gözünü bile açmadan. Sonra düzeldi.

Gece uykudan önce uyarıcı yiyecek ve içecek vermeyin. Ayrıca televizyon falan da izletmeyin. Sakinleştirici oyunlar sonrası uykuya geçiş yapın. Bize bunları doktorumuz tavsiye etmişti çok yararını gördük.
TV izletmem. Ama yatmadan muhallebi yediriyordum tetikler mi? Tavsiyelerinizi deneyeceğim teşekürler.

TV izletmem. Ama yatmadan muhallebi yediriyordum tetikler mi? Tavsiyelerinizi deneyeceğim teşekürler.
Şekerli olduğu için enerji verebilir. Birde tam yatmadan önce veriyorsanız aşırı tokluk bebeği rahatsız edebilir ;) biz de midemiz şişken rahatsız oluruz ya onun gibi.

Canım gündüz korktuğu etkilendiği şey var mı. Benim oğlumda öyleydi sonra fark ettim böcek fobisi vardı eşim kızınca yada isteği olmayınca böcek gelir felan tarzı sacmaladigini fark ettim. Onu düzeltince geçti. Hani bazen büyükler yemek yedirirken bak geliyo geliyo der o tarz şeyler felan var mı bi takip et bebekler etkileniyor geceye yansıyor.
Can'ım benim 6 yaşında korkuları olan bi oğlum olduğu için öyle şeyleri asla dile bile getiremeyiz evde. Benden başka kimseyi görmüyor gün boyu. Yaşadığımız şehirde kimsemiz yok.

Can'ım benim 6 yaşında korkuları olan bi oğlum olduğu için öyle şeyleri asla dile bile getiremeyiz evde. Benden başka kimseyi görmüyor gün boyu. Yaşadığımız şehirde kimsemiz yok.

Görmediği dışardan gelen seslerden korkusu vardır. Gece bilinç altında olduğundan korkuyordur. Bebekler genelde görmedigi sesten korkar başka bişey gelmiyo aklıma

Ne zaman geçti acaba bu durum?

Ay kiyamam ben, nazar mi degiyo noluyo... Dua okuyalim bebisinize, insAllah iyilesir

Benim yigenimdede var hala ayni sorun( su an 2 yasina girdi) azaldi gibi ama tekrarliyor bazen yine.
Aynisi benim erkek kardesimdede vardi. Simdi 17 yasinda o zmanlar 4 yasinda felandi. Yigenim " gelme gelme " diye biliyo sadece şok geciriyor biz harap oluyoruz onu oyle aglarken ciglik atarken gordukce. Ne yapicgimizi bilemiyoruz. Bi gece bizde uyumustu, gece uyandi hepimiz ayaga kalktik cigliklarina. En sonunda annemle babam arabayla ablama birakti geri gece yarisi saat 3 te.
Erkek kardesime soruyorum" ne goruyodun kucukken' diye. Hatirlamiyor. Ama bagirmalarini ben hatirliyorm " gelme gelme anne gelme, arkanda geliyorlar gelme....ha senmisin anne ben uyandim tuvaletim geldi....anneeee annee dur dur noluurr bak orda geliyor, gormuyonmu geliyor, bak simdi arkanda, beni öldurucek" birden bi duzelirdi sonra yine ayni hikaye. Bi annemle duzgunce konusurdu bi anneme vururdu uzak dur benden diye. Tuvaletin kosesine bukulurdu yere otururdu yuzunu kapatirdi aglaya aglaya kriz gecirirdi. Biz korkardik.
Tam aynisini abinde yasadi diyor annem (su an 27 yasinda) .
Abime sordum geri gecen.
Abim " gece uyandigimda ismail abimin elimde bacak uzerime dgru yurudgunu gorurdum" dedi. Ismail bu arada kuzenimiz. Ne alakaysa bilmiyoruz, cunku ismail abimin elimde hic bicak felanda gormedi gercek hayatta. Korkutuyorlardi buyuk ihtimal 3 unude. Kucuk kardesim 4 yasindayken cok dikkat ceken bi cocuktu. Adi " buyumuste kuculmus" olmustu herkesi akliyla hayret ettirdi. Hoca nazar dedi. Bol bol okuyun dedi ve kucuk bi kurani kerim astik yataginin bas ucuna duvara. Yavs yavas azalmisti.

Kucuk yavrunuza icim acidi, elim ayagin sasiyor o an ne yapabilirsin bilmiyosun. Daha cok kucukmus. Kiyamam ya. Buyuk ihtimal nazardan bunlar. Bol bol okuyun.
Annenize kayinvalidenizede okutun eve geldiklerinde. Odasina bas ucuna kuran asin.

Gece terörü veya uyku terörü diye geçiyor bizde de olmuştu
Gündüz kötü bişey yaşamadığına eminseniz yaşadığınız gece terörüdür

Back
X